Engimek Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Άρα με τα παραπάνω λεγόμενά σου (ότι πρέπει να γίνει μήνυση για να σου κλειδώσουν το ebanking, κάρτες κλπ) φαίνεται ότι είναι δεν είναι τόσο 'πρόχειρη' η κατάσταση. Όχι σωστή... διότι το πάγωμα κάθε άλλου στοιχείου εκτός του επίμαχου ποσού είναι 100% λάθος και κακώς που οι τράπεζες το κάνουν με αυτό τον τρόπο. Αλλά τουλάχιστον δεν μπορεί ο καθένας να κλειδώσει εύκολα το λογαριασμό του άλλου. Οπότε όπως το βλέπω, σε αυτές τις συναλλαγές μάλλον πας με μετρητά (όπως ήδη ειπώθηκε). Εναλλακτικά, στη θεωρία για να είσαι πλέον ασφαλής με κατάθεση σε τέτοιες συναλλαγές θα πρέπει να ζητάς να γίνεται επιτόπου, να λες στον άνθρωπο που την κάνει να γράψει αιτιολογία 'Πλήρωσα και παρέλαβα κινητό τάδε' και ζητάς να ελέγξεις και την ταυτότητά του για να σιγουρευτείς ότι συμφωνεί με το όνομα που φαίνεται στο έμβασμα (οπότε αυτό το scam όπου παίζουν τον 'ενδιάμεσο' δεν θα πιάσει). Πολύς κόπος για να είσαι σίγουρος έτσι όπως τα κατήντησαν οι τράπεζες... οπότε μάλλον όλοι θα αρχίσουν να διαλέγουν 'μετρητά μόνο'. Πάντως λυπάμαι πραγματικά που ακούω για τέτοια περιστατικά όπου τα θύματα πληρώνουν χωρίς να έχουν κάνει κανένα λάθος από μέρους τους, αλλά καθαρά από λάθος διαχείριση της κατάστασης εκ των τραπεζών.
tzotzo Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Δηλαδή τώρα πρακτικά δεν έχεις e-banking. Και σίγουρα έχασες και τα λεφτά σου. Πάντως @Joshua21 γίνεται τελικά αμφισβήτηση συναλλαγών μέσω e-banking.
Joshua21 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, tzotzo είπε Πάντως @Joshua21 γίνεται τελικά αμφισβήτηση συναλλαγών μέσω e-banking. Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να το στηρίξεις κάπως αυτό. Ή τουλάχιστον να μας δείξεις το έντυπο αμφισβήτησης οποιασδήποτε τράπεζας που δεν προϋποθέτει συναλλαγή με κάρτα αλλά απλή κατάθεση σε λογαριασμό. Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου 2023 από Joshua21
tzotzo Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να το στηρίξεις κάπως αυτό. Ή τουλάχιστον να μας δείξεις το έντυπο αμφισβήτησης οποιασδήποτε τράπεζας που δεν προϋποθέτει συναλλαγή με κάρτα αλλά απλή κατάθεση σε λογαριασμό. Τι να στηρίξω; Αμφισβήτηση είναι απλά προϋποθέτει μήνυση. Θες να παίζουμε με τις λέξεις. Η ουσία είναι πως αν εξαπατηθείς έχεις νομικά δικαιώματα. Αν διαβάσει κάποιος τα ποστ σου( που αντικειμενικά ειναι λίγο ισχυρογνωμικα) καταλαβαίνεις ότι αν εξαπατηθείς δεν έχεις στον ήλιο μοίρα. Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου 2023 από tzotzo
Ukforthemoment Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Ραντεβού έξω απο το ΑΤ της περιοχής σου,συμπληρώνετε και μια υπευθυνη δήλωση με γνήσιο υπογραφης για το αντίτιμο μπροστά στον Αξ Υπ..Αν είναι σωστός θα έρθει. 1
Joshua21 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 3 λεπτά πριν, tzotzo είπε Τι να στηρίξω; Αμφισβήτηση είναι απλά προϋποθέτει μήνυση. Θες να παίζουμε με τις λέξεις. Η ουσία είναι πως αν εξαπατηθείς έχεις νομικά δικαιώματα. Αν διαβάσει κάποιος τα ποστ σου( που αντικειμενικά ειναι λίγο ισχυρογνωμικα) καταλαβαίνεις ότι αν εξαπατηθείς δεν έχεις στον ήλιο μοίρα. Απλό είναι αυτό που σου ζήτησα, να αποδείξεις κάπως ότι ο ισχυρισμός σου στέκει, ότι δεν είναι μπούρδα, και όπως ήταν αναμενόμενο δεν το έκανες. Η διαδικασία η οποία ονομάζεται από τις τράπεζες "αμφισβήτηση συναλλαγής" προϋποθέτει η πληρωμή να έχει γίνει με κάρτα, και τα χρήματα σου τα παίρνεις πίσω το αργότερο μέχρι 3 μήνες. Αντιθέτως αν "εξαπατηθείς" κάνοντας απλά κατάθεση σε κάποιο λογαριασμό θα πρέπει να το κυνηγήσεις δικαστικά, το οποίο σημαίνει ότι η διαδικασία θα τραβήξει από τουλάχιστον 6 μήνες έως χρόνια, και το κυριότερο δεν είναι σίγουρο πως θα πάρεις πίσω τα χρήματα σου. Σταμάτα να παραπληροφορείς, αμφισβήτηση συναλλαγής όταν η πληρωμή έγινε με κατάθεση δεν μπορεί να γίνει, το ότι δεν θες ή δεν μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά δεν είναι επιχείρημα.
tzotzo Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε Απλό είναι αυτό που σου ζήτησα, να αποδείξεις κάπως ότι ο ισχυρισμός σου στέκει, ότι δεν είναι μπούρδα, και όπως ήταν αναμενόμενο δεν το έκανες. Η διαδικασία η οποία ονομάζεται από τις τράπεζες "αμφισβήτηση συναλλαγής" προϋποθέτει η πληρωμή να έχει γίνει με κάρτα, και τα χρήματα σου τα παίρνεις πίσω το αργότερο μέχρι 3 μήνες. Αντιθέτως αν "εξαπατηθείς" κάνοντας απλά κατάθεση σε κάποιο λογαριασμό θα πρέπει να το κυνηγήσεις δικαστικά, το οποίο σημαίνει ότι η διαδικασία θα τραβήξει από τουλάχιστον 6 μήνες έως χρόνια, και το κυριότερο δεν είναι σίγουρο πως θα πάρεις πίσω τα χρήματα σου. Σταμάτα να παραπληροφορείς, αμφισβήτηση συναλλαγής όταν η πληρωμή έγινε με κατάθεση δεν μπορεί να γίνει, το ότι δεν θες ή δεν μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά δεν είναι επιχείρημα. Συνεχίζεις να είσαι εριστικός επιθετικός και ισχυρογνώμων. Το μπλοκάρισμα σε λογαριασμό, μετά από online καταθεση έγινε επειδή ήταν όλα σωστά ή επειδή ήταν ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΙΜΑ? Από πού ακριβώς προκύπτει ότι θα πάρει τα λεφτά του μετά από μήνες ή χρόνια; Αν τα δώσει ο άνθρωπος πίσω, τα παίρνει την επόμενη στιγμή. Πάμε παρακάτω και μη συνεχίζεις να λες πραγματα που νομίζεις ότι ισχύουν. Διαβάζουν διάφοροι εδώ που ενδεχομένως έχουν το ίδιο πρόβλημα. Είπαν παραπάνω 20-30 περιστατικά τέτοιου τύπου συμβαίνουν καθημερινά. Αν ακούσουν εσένα και την δήλωση σου "δεν γίνεται αμφισβήτηση λογαριασμού μετά από κατάθεση" θα κλαίνε με μαύρο δάκρυ κάναν χρόνο. Ενώ έχουν εναλλακτική.
Joshua21 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 31 λεπτά πριν, tzotzo είπε Από πού ακριβώς προκύπτει ότι θα πάρει τα λεφτά του μετά από μήνες ή χρόνια; Αν τα δώσει ο άνθρωπος πίσω, τα παίρνει την επόμενη στιγμή. Δεν είπα ότι θα πάρει πίσω τα λεφτά του μετά από μήνες ή χρόνια, είπα ότι ίσως και να τα πάρει (αφού βέβαια στο μεταξύ κάνει κάποια έξοδα) μετά από μήνες ή χρόνια, και αυτό προκύπτει από την Ελληνική πραγματικότητα, τόσο παίρνει στα δικαστήρια να βγάλουν απόφαση. Και εννοείται ότι μιλάμε για περιπτώσεις που ο "άνθρωπος" δεν τα δίνει πίσω, αν τα έδινε πίσω έτσι απλά δεν θα υπήρχε και θέμα. Τα υπόλοιπα που έγραψες δεν τα σχολιάζω, τα έχω ήδη απαντήσει, δεν έχω την όρεξη σου.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Moderators Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 3 ώρες πριν, tzotzo είπε Δηλαδή τώρα πρακτικά δεν έχεις e-banking. Και σίγουρα έχασες και τα λεφτά σου. Πάντως @Joshua21 γίνεται τελικά αμφισβήτηση συναλλαγών μέσω e-banking. Αν μιλάς για εμένα, ναι ο συγκεκριμένος λογαριασμός δεν έχει πρόσβαση στο ebanking, παρόλα αυτά υπάρχουν και άλλοι λογαριασμοί, και στη eurobank και σε άλλες τράπεζες οπότε δεν με ενοχλεί ιδιετερα Όσο για τι δικαστήριο 6 μήνες ίσως πάει σε μικρή πόλη, Αθήνα Θεσσαλονίκη μιλάμε για 1-2 χρόνια και ίσως παραπάνω, το μεγαλύτερο θέμα είναι ότι αν είσαι στη μεριά του κατηγορουμενου καλό θα ήταν να έχεις και δικηγόρο, οπότε μιλάμε για κάνα 800 αρι έξοδα που ποτέ δεν θα πάρεις πίσω
tzotzo Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, Inuyasha είπε Αν μιλάς για εμένα, ναι ο συγκεκριμένος λογαριασμός δεν έχει πρόσβαση στο ebanking, παρόλα αυτά υπάρχουν και άλλοι λογαριασμοί, και στη eurobank και σε άλλες τράπεζες οπότε δεν με ενοχλεί ιδιετερα Όσο για τι δικαστήριο 6 μήνες ίσως πάει σε μικρή πόλη, Αθήνα Θεσσαλονίκη μιλάμε για 1-2 χρόνια και ίσως παραπάνω, το μεγαλύτερο θέμα είναι ότι αν είσαι στη μεριά του κατηγορουμενου καλό θα ήταν να έχεις και δικηγόρο, οπότε μιλάμε για κάνα 800 αρι έξοδα που ποτέ δεν θα πάρεις πίσω Ο τύπος με το ντροουν τα πήρε τα λεφτά του πίσω;
Doubt Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Στις 12/2/2023 στις 11:54 ΠΜ, kostasbm είπε παλια εδινα ραντεβου στο Ελληνικο στο παρκινγκ της Ασφαλειας 4 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Ραντεβού έξω απο το ΑΤ της περιοχής σου,συμπληρώνετε και μια υπευθυνη δήλωση με γνήσιο υπογραφης για το αντίτιμο μπροστά στον Αξ Υπ.. Μόνο ΓΑΔΑ 3ο υπόγειο με σωματοφύλακα και "κουμπούρι". --------------------------- Πραγματικά ανατρίχιασα με αυτά που διάβασα εδώ. -------------------------- Ούτε ένα μήνα πριν, μου έστειλε αλλοδαπός αγγλόφωνος μέσω Facebook marketplace για κάποια ηχεία που είχα προς πώληση. Τον ζάλισα τόσο (φόβος scam) που έφτασε να μου γράψει "my friend do you want to sell or do you want to chat?" Τελικά έπεσα στην εξαίρεση φαίνεται, την άλλη μέρα ήρθε 20 μέτρα από το σπίτι μου, πλήρωσε κανονικά μετρητοίς και ήταν η πιο απροβλημάτιστη πώληση εδώ και πολύ καιρό.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Moderators Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 On 13/02/2023 at 17:59, tzotzo said: Ο τύπος με το ντροουν τα πήρε τα λεφτά του πίσω; On 13/02/2023 at 17:59, tzotzo said: Ο τύπος με το ντροουν τα πήρε τα λεφτά του πίσω; Όχι εγώ δεν υπέγραψα οπότε έχω γράψει πιο πάνω θα πάει δικαστικά On 13/02/2023 at 17:59, tzotzo said: Ο τύπος με το ντροουν τα πήρε τα λεφτά του πίσω; Επίσης ξέχασα να αναφέρω πρακτικά ο μόνος χαμένος σύμφωνα με την ασφάλεια ηλεκτρονικού εγκλήματος, και τους δικηγόρους μας είναι το παιδί που αγόραζε το drone (εμένα στα μάτια του δικαστηρίου η συναλλαγή μου είναι κομπλέ θα πάρω αθωωτική απόφαση μιας και ο άλλος θα καταθέσει ότι δεν με γνώριζε ούτε μιλήσαμε ποτέ) Το θέμα είναι ότι αν βάλεις στο παιχνίδι και τα δικαστικά έξοδα και δικηγόρους όλοι βγαίνουμε χαμένοι, αν δεν είχα νομική κάλυψη ο δικηγόρος θα κόστιζε από 800 ευρώ με ταβάνι το διάστημα
mcstefan7 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 ΔΕΝ υπάρχει αμφισβήτηση συναλαγής σε κατάθεση!! Ο μόνος λόγος που μπορεί να του μπλόκαραν τον λογαριασμό είναι οτι είχε συναλλαγές με λογαριασμό που εμπλέκετε σε απάτες.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Moderators Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 21 ώρες πριν, mcstefan7 είπε ΔΕΝ υπάρχει αμφισβήτηση συναλαγής σε κατάθεση!! Ο μόνος λόγος που μπορεί να του μπλόκαραν τον λογαριασμό είναι οτι είχε συναλλαγές με λογαριασμό που εμπλέκετε σε απάτες. Έγραψα πιο πάνω πως συνέβη Μιλάω με έναν τύπο να πουλήσω το κινητό, μου λέει έχω το θείο μου στη Θεσσαλονίκη να το δει σου κάνω μεταφορά και τι δίνεις και τέλος (μιλήσαμε με βίντεο κλήση που είδε το κινητό του έδειξα 5-10 πράγματα που ζήτησε μου λέει, ωραία περίμενε να μιλήσω με το θείο μου και σε περνει τηλέφωνο να κανονίσετε συνάντηση) Καμία ώρα νετα με περνεις τηλέφωνο ο κύριος κανονίζουμε συνάντηση το περνει στα χέρια σου μιλάει με το παλικάρι που είχα μιλήσει νωρίτερα (υποθέτω) Τον άκουσα που έλεγε είναι κομπλέ κάνε μεταφορά Βλέπω τα λεφτά στο λογαριασμό, του δίνω κινητό παρελκόμενα και συσκευασίες και περνούμε ο καθένας το δρόμο μας Μερικές μέρες μετά βλέπω ότι το Netflix δεν έκανε ανανέωση προσπαθώ να μπω στο ebanking αλλά τίποτα βγάζει μυνημα μιλήσετε με την τράπεζα Όταν μίλησα με την τράπεζα μου λένε ότι ο λογαριασμός έχει παγώσει γιατί κάποιος δήλωσε ότι τον εξαπάτησα σε συναλλαγή μου ζήτησαν να πάω να υπογράψω χαρτί για να επιστραφούν τα λεφτά του (δεν το έκανα) πήγα στην ασφάλεια ηλεκτρονικού εγκλήματος έδωσα κατάθεση (μαζί με ότι αποδεικτικά ειχα συνομιλίες, την βίντεο κλήση, καθώς βίντεο με τον τύπο που παρέλαβε από τη dash cam της μηχανής Ο τύπος που μου κατέθεσε τα λεφτά τελικά αγόραζε drone και δεν είχαμε μιλήσει ποτέ Τώρα αναγκαστικά περιμένω τα δικαστήρια για να λειτουργήσει ο λογαριασμός
Vanlyda Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 🤣🤣🤣 Μπαμ μπαμ μπήκε στο νόημα. Ξεκάθαρα πράγματα! 🤣🤣🤣
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα