Joshua21 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, tzotzo είπε ετσι λεει αυτος Το ότι έτσι λέει κάποιος δεν σημαίνει απαραίτητα πως έτσι είναι.
Engimek Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2023 12 ώρες πριν, tzotzo είπε Αυτος λοιπον εκανε αμφισβητηση συναλλαγης στην καταθεση που εκανε μεσω ebanking και πηρε τα λεφτα του πισω και μπλοκαραν τον λογαριασμο σε αυτον που πουλουσε το πατινι. Δεν πήρε τα λεφτά του πίσω. Έπρεπε να συμφωνήσει ο πωλητής του πατινιού να τα δώσει πίσω. Γι'αυτό συνέχισαν να τον ταλαιπωρούν. Επειδή δεν συμφώνησε. Αφού λέει ο τύπος ότι πήγε και στην τράπεζα και υπέγραψε χαρτί ότι δεν τα δίνει τα λεφτά. Δείτε και το ποστ αυτό που αναφέρει την ίδια διαδικασία μπλοκαρίσματος από την τράπεζα επειδή κάποιος έκανε καταγγελία για σκαμ. Οπότε έχει αναφερθεί τουλάχιστον από 2 ανθρώπους ότι το κλείδωμα αυτό γίνεται και η τράπεζα σου ζητά να επιστρέψεις τα λεφτά. 1
tzotzo Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2023 4 ώρες πριν, Engimek είπε Δεν πήρε τα λεφτά του πίσω. Έπρεπε να συμφωνήσει ο πωλητής του πατινιού να τα δώσει πίσω. Γι'αυτό συνέχισαν να τον ταλαιπωρούν. Επειδή δεν συμφώνησε. Αφού λέει ο τύπος ότι πήγε και στην τράπεζα και υπέγραψε χαρτί ότι δεν τα δίνει τα λεφτά. Δείτε και το ποστ αυτό που αναφέρει την ίδια διαδικασία μπλοκαρίσματος από την τράπεζα επειδή κάποιος έκανε καταγγελία για σκαμ. Οπότε έχει αναφερθεί τουλάχιστον από 2 ανθρώπους ότι το κλείδωμα αυτό γίνεται και η τράπεζα σου ζητά να επιστρέψεις τα λεφτά. Άρα; Πως ακριβώς δέσμευσαν η τράπεζα ολόκληρο τον λογαριασμό, χωρίς να έχει προηγηθεί δικαστική εντολή;
Engimek Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, tzotzo είπε Άρα; Πως ακριβώς δέσμευσαν η τράπεζα ολόκληρο τον λογαριασμό, χωρίς να έχει προηγηθεί δικαστική εντολή; Δεν έχω ιδέα. Αυτό το πράγμα το έχω ακούσει μόνο μέσα σε αυτό το φόρουμ. Πρώτη φορά στο ποστ που έκανα λινκ και δεύτερη φορά σε αυτό το νήμα. Δηλαδή και εγώ προσπαθώ να καταλάβω - αρκεί να ισχυριστεί κάποιος ότι τον έκαναν scam για να κλειδώσει η τράπεζα τον λογαριασμό του άλλου μέχρι να επιστραφούν "τα κλεμμένα"? Το θεωρώ σενάριο επιστημονικής φαντασίας και όταν το διάβασα για πρώτη φορά δεν το πολυπίστεψα. Αλλά και άλλο δεύτερο άτομο να ισχυρίζεται το ίδιο? Πραγματικά τρελές καταστάσεις. Εγώ πιστεύω ότι οι τραπεζικές μεταφορές θα έπρέπε να είναι τελικές και αμετάκλητες εκτός εαν γίνει κάποια επίσημη καταγγελία και αποδειχτεί δικαστικώς ότι ναι, το έμβασμα έγινε σε σκαμμερ. Όχι όμως να κλειδώνουν το λογαριασμό κάποιου χωρίς αποδείξεις. Δηλαδή θέλουμε innocent until proven guilty και όχι guilty until proven innocent που φαίνεται να ισχύει εαν τα παραπάνω είναι αληθή.
kostasbm Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2023 άλλο δέσμευση ποσού και άλλο δέσμευση λογαριασμού...δέσμευση ποσού συγκεκριμένης συναλλαγής γίνεται και με εντολή εσωτερική της τράπεζας οι τραπεζικές μεταφορές είναι αμετάκλητες και πρέπει να υπογράψει ο δικαιούχος του λογαριασμού για επιστροφή αν έχει γίνει λάθος η υπάρχει κάποια διαφορά μεταξύ πωλητή και αγοραστή, να επιστρέψει τα χρήματα... δεν είναι όπως στις κάρτες που κάνουμε αμφισβήτηση συναλλαγης ..... δέσμευση λογαριασμού μόνο με εντολή εισαγγελέα
Moderators Inuyasha Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 Moderators Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 17 ώρες πριν, kostasbm είπε άλλο δέσμευση ποσού και άλλο δέσμευση λογαριασμού...δέσμευση ποσού συγκεκριμένης συναλλαγής γίνεται και με εντολή εσωτερική της τράπεζας οι τραπεζικές μεταφορές είναι αμετάκλητες και πρέπει να υπογράψει ο δικαιούχος του λογαριασμού για επιστροφή αν έχει γίνει λάθος η υπάρχει κάποια διαφορά μεταξύ πωλητή και αγοραστή, να επιστρέψει τα χρήματα... δεν είναι όπως στις κάρτες που κάνουμε αμφισβήτηση συναλλαγης ..... δέσμευση λογαριασμού μόνο με εντολή εισαγγελέα Με νόμο που περάστηκε εφόσον η δηλωθεί ότι έγινε απάτη η τράπεζες έχουν πλέον δικαίωμα να παγώσουν λογαριασμό μέχρι να πάει στον εισαγγελέα η υπόθεση ώστε να "προστατέψουν" και καλά αυτόν που έπεσε θύμα απάτης, και δεν είναι δέσμευση είναι πάγωμα Επειδή είμαι παθών όπως λέει στο βίντεο σου επιτρέπουν να πας μόνο σε γκισέ για ανάληψη και πάλι το ποσό υπό "ερώτηση" δεν σε αφήνουν να το τραβήξεις, άρα πρακτικά ως που να βγει απόφαση θα έχεις ένα "παγωμενο" πόσο στο λογαριασμό και είναι περιορισμένες οι κινήσεις που μπορείς να κάνεις Σε εμένα δεν ήρθε Ρώμα ήρθε ένας κοστουμαρισμενος κύριος γύρω στα 45-50, έχουν κατατεθεί στην αστυνομία και φωτογραφία του που τον έπιασε η κάμερα από το μηχανάκι (η συναλλαγή ήταν 270 ευρώ για κινητό)
kostasbm Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 3 ώρες πριν, Inuyasha είπε Με νόμο που περάστηκε εφόσον η δηλωθεί ότι έγινε απάτη η τράπεζες έχουν πλέον δικαίωμα να παγώσουν λογαριασμό μέχρι να πάει στον εισαγγελέα η υπόθεση ώστε να "προστατέψουν" και καλά αυτόν που έπεσε θύμα απάτης, και δεν είναι δέσμευση είναι πάγωμα Επειδή είμαι παθών όπως λέει στο βίντεο σου επιτρέπουν να πας μόνο σε γκισέ για ανάληψη και πάλι το ποσό υπό "ερώτηση" δεν σε αφήνουν να το τραβήξεις, άρα πρακτικά ως που να βγει απόφαση θα έχεις ένα "παγωμενο" πόσο στο λογαριασμό και είναι περιορισμένες οι κινήσεις που μπορείς να κάνεις Σε εμένα δεν ήρθε Ρώμα ήρθε ένας κοστουμαρισμενος κύριος γύρω στα 45-50, έχουν κατατεθεί στην αστυνομία και φωτογραφία του που τον έπιασε η κάμερα από το μηχανάκι (η συναλλαγή ήταν 270 ευρώ για κινητό) δέσμευση του υπό έρευνα αμφισβητούμενου ποσού, πεστο παγωμα ...όχι το λογαριασμό γιατί η τράπεζα μπορεί να μυνηθει......γενικά τώρα οι τράπεζες είναι ποιο έτοιμες όταν γίνονται καταγγελίες η αμφισβητήσεις σε ποια τράπεζα είχες το πρόβλημα??
Moderators Inuyasha Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 Moderators Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 10 ώρες πριν, kostasbm είπε δέσμευση του υπό έρευνα αμφισβητούμενου ποσού, πεστο παγωμα ...όχι το λογαριασμό γιατί η τράπεζα μπορεί να μυνηθει......γενικά τώρα οι τράπεζες είναι ποιο έτοιμες όταν γίνονται καταγγελίες η αμφισβητήσεις σε ποια τράπεζα είχες το πρόβλημα?? Eurobank Ο λογαριασμός μόνο για κίνησης από γκισέ άνοιξε αφού τους πήγα χαρτί από την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος , στην ουσία μου δώσανε ένα χαρτί που έλεγε ότι πήγα και έδωσα κατάθεση για το συγκεκριμένο συμβάν Το μεγάλο αρνητικό είναι ότι πρέπει να τρέχω στη τράπεζα ακόμα και 20 αρικο να θέλω για πληρωμή λογαριασμών πρέπει να πάω να κάνω ανάληψη (γκισέ) από eurobank να τρέχω σε άλλο atm άλλης τράπεζας να κάνω κατάθεση ώστε να πληρώνω από εκεί ότι θέλω για το αφορολόγητο Το πάγωμα στην αρχή είναι γενικό ως που να πας χαρτί από αστυνομία (ηλεκτρονικό έγκλημα πήγα, οι μόνοι που ήξεραν τι χαρτί να δώσουν, οι αξιωματικοί υπηρεσίας στο νορμάλ πόστο με κοιτούσαν σαν να ήρθα από τον Άρη), δεν έχεις πρόσβαση ούτε με κάρτα ούτε με ebanking, ούτε γκισέ, αλλά ακόμα και το χαρτί να πας σου επιτρέπουν συναλλαγές μόνο στο γκισέ (ξεχνάς ebanking, και κάρτα μέχρι το δικαστήριο) και μένει παγωμένο το συγκεκριμένο ποσό μέχρι να βγει απόφαση Όπως με ενημέρωσαν στο ηλεκτρονικό έγκλημα είναι μεγάλο μπλέξιμο, γιατί έχεις να τρέχεις σε δικαστήρια, παρόλα αυτά το πάγωμα του λογαριασμού είναι νόμιμο πλέον από τη πλευρά της τράπεζας
kostasbm Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 7 ώρες πριν, Inuyasha είπε Eurobank Ο λογαριασμός μόνο για κίνησης από γκισέ άνοιξε αφού τους πήγα χαρτί από την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος , στην ουσία μου δώσανε ένα χαρτί που έλεγε ότι πήγα και έδωσα κατάθεση για το συγκεκριμένο συμβάν Το μεγάλο αρνητικό είναι ότι πρέπει να τρέχω στη τράπεζα ακόμα και 20 αρικο να θέλω για πληρωμή λογαριασμών πρέπει να πάω να κάνω ανάληψη (γκισέ) από eurobank να τρέχω σε άλλο atm άλλης τράπεζας να κάνω κατάθεση ώστε να πληρώνω από εκεί ότι θέλω για το αφορολόγητο Το πάγωμα στην αρχή είναι γενικό ως που να πας χαρτί από αστυνομία (ηλεκτρονικό έγκλημα πήγα, οι μόνοι που ήξεραν τι χαρτί να δώσουν, οι αξιωματικοί υπηρεσίας στο νορμάλ πόστο με κοιτούσαν σαν να ήρθα από τον Άρη), δεν έχεις πρόσβαση ούτε με κάρτα ούτε με ebanking, ούτε γκισέ, αλλά ακόμα και το χαρτί να πας σου επιτρέπουν συναλλαγές μόνο στο γκισέ (ξεχνάς ebanking, και κάρτα μέχρι το δικαστήριο) και μένει παγωμένο το συγκεκριμένο ποσό μέχρι να βγει απόφαση Όπως με ενημέρωσαν στο ηλεκτρονικό έγκλημα είναι μεγάλο μπλέξιμο, γιατί έχεις να τρέχεις σε δικαστήρια, παρόλα αυτά το πάγωμα του λογαριασμού είναι νόμιμο πλέον από τη πλευρά της τράπεζας γιαυτο καλό είναι να έχουμε ένα λογαριασμό άσχετο για τέτοιες δουλειές με μια κάρτα συνδεμένη είναι ψιλοπαπαρια αυτό και αν είναι για μικρό ποσό έπρεπε να είχε άλλη αντιμετώπιση γιατί δε μιλάμε για πρόσβαση σε κωδικούς και λογαριασμους αλλά για κακή συγκεκριμένη συναλλαγή.... ένας επαγγελματίας την έβαψε αν του τύχει ένα τέτοιο... τελικά ποσό διάστημα πήρε η όλη διαδικασια???
dtk-386 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 Στις 9/2/2023 στις 10:38 ΜΜ, tzotzo είπε εν ταχει. Ο τυπος στο βιντεο πουλουσε ενα πατινι. του λενε γνωστοι οπαδοι ιταλικης ομαδας ποσα θες, λεει τοσα. Οκ εχεις ebanking. Λεει ο τυπος ναι. Του στελνουν οι Ρωμαιοι τα λεφτα τα βλεπει, και σε μιση ωρα τους ειχε δωσει το πατινι. Την αλλη ημερα παει να πληρωσει κατι με καρτα, και ανακαλυπτει οτι ειναι μπλοκαρισμενος ολοκληρος ο λογαριασμος του. Οχι μονο τα λεφτα που ειχε λαβει την προηγουμενη ημερα. Μιλωντας με την τραπεζα του τον ενημερωνουν πως τα λεφτα τα ειχε στειλει καποιος ασχετος με τους Ρωμαιους, ο οποιος ειχε και αυτος εξαπατηθει απο τους ρωμαιους. Αυτος λοιπον εκανε αμφισβητηση συναλλαγης στην καταθεση που εκανε μεσω ebanking και πηρε τα λεφτα του πισω και μπλοκαραν τον λογαριασμο σε αυτον που πουλουσε το πατινι. σε ενα αλλο θεμα με eshop που εστελνε προιοντα μονο με καταθεση ή πληρωμη με καρτα, και μια Black friday δεν εστειλε τιποτα, τα χρηματα τους οι εξαπατημενοι τα πηραν πισω απο την τραπεζα και απο τους δυο τροπους πληρωμης. Με λίγα λόγια ξεχάστε τις αγοραπωλησίες μεταχειρισμένων. Εδώ στα καινούρια και ψάχνουμε να αγοράσουμε από αξιόπιστο μεγάλο κατάστημα πλέον "αδιαφορώντας" για την τιμή και θα εμπιστευτούμε τον τυχαίο που έστειλε ένα μήνυμα? Ούτε με συνάντηση ούτε τίποτα. Σε συγγενείς τα περίσσεια ή στο συρτάρι για την συλλογή σας. Οσο και αν πονάει ίσως την τσέπη σας. Στις 8/2/2023 στις 1:16 ΜΜ, naimore είπε τι παιζει με το marketplace; εβαλα μια αγγελια το πρωι και μου εστειλαν 2 ξενοι, ο ενας να το στειλει σε ξαδερφο κι ο αλλος σε αδερφο στην ελλαδα, παιζει καμια κομπινα; εδωσα iban στον πρωτο, εστειλε 2 αποδεικτικα τραπεζικης μεταφορας, λεφτα δεν φανηκαν φυσικα (ρωτησα και ειπαν 3-5 εργασιμες για swift transfer κ 2-3 εργασιμες για standard sepa transfer), αλλα παρολα αυτα αυτος λεει να στειλω και να κλεισω την αγγελια και να στειλω και φωτογραφιες 😮 τι παιζει; Ειλικρινά αφού εσύ που είσαι σε τεχνολογικό φόρουμ αναρωτιέσαι είμαι πλέον σίγουρος ότι υπάρχουν εκεί έξω ΠΟΛΛΑ ΘΥΜΑΤΑ που δεν σκέφτονται λογικά.
Engimek Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Κανονικά αυτό που θα έπρεπε να γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ό,τι καθορίζει η λογική ενός νοήμονος ανθρώπου δηλαδή 19 ώρες πριν, kostasbm είπε δέσμευση του υπό έρευνα αμφισβητούμενου ποσού όπως υπέθεσε ο φίλος παραπάνω. Αλλά έλα που... 8 ώρες πριν, Inuyasha είπε Όπως με ενημέρωσαν στο ηλεκτρονικό έγκλημα είναι μεγάλο μπλέξιμο, γιατί έχεις να τρέχεις σε δικαστήρια, παρόλα αυτά το πάγωμα του λογαριασμού είναι νόμιμο πλέον από τη πλευρά της τράπεζας Και όπως μας λες εσύ (και οι προηγούμενοι παθόντες) αυτό το πάγωμα το κάνουν με το παραμικρό, χωρίς αποδείξεις. Δηλαδή αν μου κάνει κέφι θα σου στείλω εγώ ενα πενηντάρικο στο λογαριασμό, μετά θα δηλώσω απάτη και σου κλειδώνω το λογαριασμό? Καλά, σε τι άκυρη, δυστοπική πραγματικότητα ζούμε που αυτό είναι αποδεκτό? Θέλουν οι τράπεζες να χάσει ο άνθρωπος πάσα εμπιστοσύνη και να επιστρέψουν στις συναλλαγές "χέρι-χέρι" μεταξύ τους? Αν θα μπορούσες να μας δώσεις μια διευκρίνιση μόνο... όπως είπαν οι προηγούμενοι, έτσι και σε εσένα σου ζήτησε η τράπεζα να συμφωνήσεις να επιστραφεί το ποσό της "απάτης"? Και αν είχες συμφωνήσει να το επιστρέψεις θα σου ξεπάγωναν το λογαριασμό (ebanking Κλπ)? Αυτό είναι μια πολύ σημαντική πληροφορία που θα πρέπει να γνωρίζουμε κατά τη γνώμη μου. Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2023 από Engimek
Moderators Inuyasha Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 Moderators Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, Engimek είπε Κανονικά αυτό που θα έπρεπε να γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ό,τι καθορίζει η λογική ενός νοήμονος ανθρώπου δηλαδή όπως υπέθεσε ο φίλος παραπάνω. Αλλά έλα που... Και όπως μας λες εσύ (και οι προηγούμενοι παθόντες) αυτό το πάγωμα το κάνουν με το παραμικρό, χωρίς αποδείξεις. Δηλαδή αν μου κάνει κέφι θα σου στείλω εγώ ενα πενηντάρικο στο λογαριασμό, μετά θα δηλώσω απάτη και σου κλειδώνω το λογαριασμό? Καλά, σε τι άκυρη, δυστοπική πραγματικότητα ζούμε που αυτό είναι αποδεκτό? Θέλουν οι τράπεζες να χάσει ο άνθρωπος πάσα εμπιστοσύνη και να επιστρέψουν στις συναλλαγές "χέρι-χέρι" μεταξύ τους? Αν θα μπορούσες να μας δώσεις μια διευκρίνιση μόνο... όπως είπαν οι προηγούμενοι, έτσι και σε εσένα σου ζήτησε η τράπεζα να συμφωνήσεις να επιστραφεί το ποσό της "απάτης"? Και αν είχες συμφωνήσει να το επιστρέψεις θα σου ξεπάγωναν το λογαριασμό (ebanking Κλπ)? Αυτό είναι μια πολύ σημαντική πληροφορία που θα πρέπει να γνωρίζουμε κατά τη γνώμη μου. Ναι ζήτησαν να υπογράψω κάτι χαρτιά για να επιστραφούν τα χρήματα, και όχι δεν ανοίγει ο λογαριασμός, από το ηλεκτρονικό έγκλημα μου είπαν Ότι και να δεχόμουν να επιστραφούν τα λεφτά μόνο με εντολή εισαγγελέα η αθωωτική απόφαση ξανά έρχεται στην "νορμάλ" κατάσταση Η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος με ενημέρωσε ότι εφόσον ο άλλος που έκανε την κατάθεση έκανε μυνηση θα πάρει αρκετό χρόνο ως που να φτιάξει οι λογαριασμός παρόλα αυτά και αυτοί στο ηλεκτρονικό έγκλημα αλλά και ο δικηγόρος που ρώτησα με τα στοιχεία που έχω απλά θα φάω 2 μέρες στο δικαστήριο ακόμα και κάποιος να ζητήσει αναβολή δείχνω τα στοιχεία περνώ αθωωτική απόφαση για εμένα και ο άλλος η μυνηση γίνεται κατά αγνώστου ,και με τα στοιχεία που έδωσα (τηλέφωνα, λογαριασμό στο fb και το βίντεο της δικιάς μου συναλλαγής) θα με καλέσουν ως μαρτυρά αν τους βρούνε Το ηλεκτρονικό έγκλημα λέει ότι το τελευταίο 6 μηνο έχουν πάνω από 15-20 τέτοιες υποθέσεις τη μέρα Επίσης για να δηλώσεις απάτη στη τράπεζα θέλουν να τους πας και χαρτί ότι έκανες μυνηση, δεν αρκεί ένα τηλέφωνο, όπως κάνεις σε μια αμφισβήτηση συναλλαγής σε κάρτα 2 ώρες πριν, kostasbm είπε γιαυτο καλό είναι να έχουμε ένα λογαριασμό άσχετο για τέτοιες δουλειές με μια κάρτα συνδεμένη είναι ψιλοπαπαρια αυτό και αν είναι για μικρό ποσό έπρεπε να είχε άλλη αντιμετώπιση γιατί δε μιλάμε για πρόσβαση σε κωδικούς και λογαριασμους αλλά για κακή συγκεκριμένη συναλλαγή.... ένας επαγγελματίας την έβαψε αν του τύχει ένα τέτοιο... τελικά ποσό διάστημα πήρε η όλη διαδικασια??? Ο λογαριασμός μέχρι να γίνει το δικαστήριο θα μείνει σε αυτή τη κατάσταση Όπως έγραψα πιο πάνω θα πάω θα δείξω τα στοιχεία (συναλλαγές, συνομιλίες κτλ) θα πάρω αθωωτική απόφαση και μετά η μυνηση του άλλου θα γίνει κατά αγνώστου ως που να βρούνε στοιχεία για τους τύπους που το οργάνωσαν και μετά θα πρέπει να τρέχω ξανά ως μάρτυρας Το μεγάλο αρνητικό είναι ότι για το πρώτο δικαστήριο πολύ πιθανό να χρειαστείς δικηγόρο (ευτηχως για εμένα έχω νομική κάλυψη συμβόλαιο) όταν πας στο πρώτο δικαστήριο σαν κατηγορουμενος το πιο πιθανό είναι ότι ο άλλος δικηγόρος θα ισχυριστεί ότι είσαι και εσύ μέρος της κομπινας οπότε δεν θα είναι και ότι καλύτερο να σκάσεις μύτη χωρίς δικηγόρο 2 ώρες πριν, dtk-386 είπε Με λίγα λόγια ξεχάστε τις αγοραπωλησίες μεταχειρισμένων. Εδώ στα καινούρια και ψάχνουμε να αγοράσουμε από αξιόπιστο μεγάλο κατάστημα πλέον "αδιαφορώντας" για την τιμή και θα εμπιστευτούμε τον τυχαίο που έστειλε ένα μήνυμα? Ούτε με συνάντηση ούτε τίποτα. Σε συγγενείς τα περίσσεια ή στο συρτάρι για την συλλογή σας. Οσο και αν πονάει ίσως την τσέπη σας. Ειλικρινά αφού εσύ που είσαι σε τεχνολογικό φόρουμ αναρωτιέσαι είμαι πλέον σίγουρος ότι υπάρχουν εκεί έξω ΠΟΛΛΑ ΘΥΜΑΤΑ που δεν σκέφτονται λογικά. Ναι για μεταχειρισμένα μόνο συναλλαγή με μετρητά χέρι με χέρι
kostasbm Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2023 επειδη ημουν στο χωρο πολλα χρονια και οι πελατες εισαγωγεις ειχαν ερωτηματα γιατι οι εξω ζηταγαν 50-100% προκαταβολη για να στειλουν πραγματα ενω ποιο παλια τα εστελναν και αντικαταβολη(οχι σε οποιον ναναι ,ειχε γινει ερευνα).. αναγκαστηκαν οι τραπεζες για να καλυψουν και τους 2 να ανοιγουν ενεγγυες πιστωσεις....ισχυρες και καλυψη και για τα 2 μερη αλλα ομως κοστιζαν ακριβοτερα η να εκδιδουν εγγυητικες επιστολες (παλι με αναλογο κοστος)..... εκ των πραγματων για συναλλαγες που κανουμε εμεις σαν ιδιωτες μονο οι καρτες μας παρεχουν ασφαλεια(εγω μεχρι 600 ευρω ειχα κανει αμφισβητηση και επεστρεψαν) δεν ξερω αν εχουν οριο ...μαλλον οχι... μονο χερι με χερι και οποιος θελει..και με προσοχη σε ασφαλες μερος......παλια εδινα ραντεβου στο Ελληνικο στο παρκινγκ της Ασφαλειας
tzotzo Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 21 ώρες πριν, Inuyasha είπε Ναι ζήτησαν να υπογράψω κάτι χαρτιά για να επιστραφούν τα χρήματα, και όχι δεν ανοίγει ο λογαριασμός, από το ηλεκτρονικό έγκλημα μου είπαν Ότι και να δεχόμουν να επιστραφούν τα λεφτά μόνο με εντολή εισαγγελέα η αθωωτική απόφαση ξανά έρχεται στην "νορμάλ" κατάσταση Η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος με ενημέρωσε ότι εφόσον ο άλλος που έκανε την κατάθεση έκανε μυνηση θα πάρει αρκετό χρόνο ως που να φτιάξει οι λογαριασμός παρόλα αυτά και αυτοί στο ηλεκτρονικό έγκλημα αλλά και ο δικηγόρος που ρώτησα με τα στοιχεία που έχω απλά θα φάω 2 μέρες στο δικαστήριο ακόμα και κάποιος να ζητήσει αναβολή δείχνω τα στοιχεία περνώ αθωωτική απόφαση για εμένα και ο άλλος η μυνηση γίνεται κατά αγνώστου ,και με τα στοιχεία που έδωσα (τηλέφωνα, λογαριασμό στο fb και το βίντεο της δικιάς μου συναλλαγής) θα με καλέσουν ως μαρτυρά αν τους βρούνε Το ηλεκτρονικό έγκλημα λέει ότι το τελευταίο 6 μηνο έχουν πάνω από 15-20 τέτοιες υποθέσεις τη μέρα Επίσης για να δηλώσεις απάτη στη τράπεζα θέλουν να τους πας και χαρτί ότι έκανες μυνηση, δεν αρκεί ένα τηλέφωνο, όπως κάνεις σε μια αμφισβήτηση συναλλαγής σε κάρτα Ο λογαριασμός μέχρι να γίνει το δικαστήριο θα μείνει σε αυτή τη κατάσταση Όπως έγραψα πιο πάνω θα πάω θα δείξω τα στοιχεία (συναλλαγές, συνομιλίες κτλ) θα πάρω αθωωτική απόφαση και μετά η μυνηση του άλλου θα γίνει κατά αγνώστου ως που να βρούνε στοιχεία για τους τύπους που το οργάνωσαν και μετά θα πρέπει να τρέχω ξανά ως μάρτυρας Το μεγάλο αρνητικό είναι ότι για το πρώτο δικαστήριο πολύ πιθανό να χρειαστείς δικηγόρο (ευτηχως για εμένα έχω νομική κάλυψη συμβόλαιο) όταν πας στο πρώτο δικαστήριο σαν κατηγορουμενος το πιο πιθανό είναι ότι ο άλλος δικηγόρος θα ισχυριστεί ότι είσαι και εσύ μέρος της κομπινας οπότε δεν θα είναι και ότι καλύτερο να σκάσεις μύτη χωρίς δικηγόρο Ναι για μεταχειρισμένα μόνο συναλλαγή με μετρητά χέρι με χέρι Καλημέρα καλή εβδομάδα. Ποιο ήταν το scam σε εσένα. Επίσης από IMEI δεν μπορούν να βρουν τον σκάμερ;
Moderators Inuyasha Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Moderators Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 2 ώρες πριν, tzotzo είπε Καλημέρα καλή εβδομάδα. Ποιο ήταν το scam σε εσένα. Επίσης από IMEI δεν μπορούν να βρουν τον σκάμερ; Ίδια φάση ακριβός απο οτι φαίνεται με αυτόν στο βίντεο Βρεθήκαμε ελεξγε το κινητό , πήρε καπου τηλέφωνο , τον άκουσα που είπε είναι εντάξει βάλε τα λεφτά, τα λεφτά μπήκαν στο λογαριασμό μου έδωσα το κινητό και πήγαμε ο καθένας στη ευχή της πανάγιας 2-3 μέρες μετά μου ήρθε mail απο netflix οτι δεν μπορεί να τραβήξει λεφτά για την ανανέωση , πάω να μπω απο ebanking , νεκρό , έβγαζε μήνυμα μιλήστε με τράπεζα , πήρα στην τράπεζα και μου είπαν οτι έκανα καποια συναλλαγή και ο κύριος δήλωσε οτι τον εξαπάτησα πήγα στην ασφάλεια αρχικά και με κάνα δυο μέσα βρήκα ποιος έκανε καταγγελία (είναι και γνωστός γνωστού τελικά) πήρα τηλέφωνο να δω τι έγινε νομίζοντας οτι είχε θέμα το κινητό , τελικά ο φίλος αγόραζε drone και εννοείτε δεν είχαμε μιλήσει πότε πριν , τα τηλεφωνά που μίλησα (ένα του αγοραστή , ένα του τύπου που παρέλαβε μάλλον με έχουν βάλει μαύρη λίστα γιατί στο 1 μόλις καλέσω βγαίνει κατελλημενο , το άλλο είναι κλειστό) Kαι οχι το μόνο που γίνεται με Imei είναι να το κλειδώσουν στους ελληνικούς παροχους ώστε να μπει μπορεί να δουλέψει σαν κινητό(δεν θα παίρνει σήμα όλες οι άλλες λειτουργίες θα συνεχίσουν κανονικά) , παρόλα αυτά με ελάχιστες γνώσεις περνάνε άλλη IMEI και δουλεύει κανονικά , πρακτικά όμως δεν μπορώ να δηλώσω οτι κλάπηκε η συσκευή γιατι στην ουσία την πούλησα , η δήλωση κλοπής συνφωνα με το δικηγόρο θα πρέπει να γίνει μετά το δικαστήριο(αφού βγει η αθωωτική απόφαση για έμενα) 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα