Προς το περιεχόμενο

marketplace ξενοι

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, BackFromHell είπε

4. Η συναντηση μονο στο χωρο σου ή πολυ κοντα στο χωρο σου (οχι ανω των 10-15 λεπτων αποσταση και πολλα λεω).

Γιατί αυτό?

Εγώ πάντως δεν θα ήθελα έναν ξένο στον χώρο μου, αφενός επειδή είναι λίγο άβολο αλλά και για λόγους ασφαλείας

• Like 3
  • Απαντ. 78
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Γιατί αυτό?

Εγώ πάντως δεν θα ήθελα έναν ξένο στον χώρο μου, αφενός επειδή είναι λίγο άβολο αλλά και για λόγους ασφαλείας

Το καταλαβαινω αυτο που λες, γιαυτο η αντιπροταση ειναι πολυ κοντα στο χωρο σου. Ο λογος ειναι οτι κυκλοφορουν πολλα φυντανια που δεν εχουν σκοπο να ερθουν στη συναντηση και χωρις στο μεταξυ να ενημερωσουν οτι αλλαξαν γνωμη. Ε, δεν υπαρχει λογος να τρεχεις στην αλλη ακρη της πολης και να γυρνας πισω με αδεια χερια, για να κανει το καπριτσιο του ενας απο τους πολλους που κυκλοφορουν εκει εξω.

Επιπλεον, κατα κανονα, ο σοβαρα ενδιαφερομενος για αυτο που πουλας, δεν πιεζει για τον τοπο συναντησης. Άλλα θεματα ως προς την αγοραπωλησια ειναι οι προτεραιοτητες του συνηθως και γι'αυτο μαλλον θα μπορεσει να συμβιβαστει στο σημειο συναντησης. Αλλωστε εσυ εισαι το μαγαζι, αυτος ο πελατης. Οποιος βαζει ως ανυπερβλητο εμποδιο στη συναλλαγη το σημειο συναντησης και θετει ως προαπαιτουμενο τη συναντηση στο χωρο που θελει αυτος, πρεπει να αντιμετωπιζεται με επιφυλαξη. Προσωπικα, δεν προχωραω ουτε με αυτους και παω στον επομενο. 

Επεξ/σία από BackFromHell
Δημοσ.
4 ώρες πριν, naimore είπε

μλκιες του φβ, καλα κανω και δεν παταω

Κατευθείαν delete σε αυτά τα μηνύματα.

Αν ασχοληθείς λίγο παραπάνω με το marketplace, θα μπορείς πολύ γρήγορα να ξεσκαρτάρεις ποιος αξίζει τον χρόνο σου και ποιος όχι. Μη βιαστείς να το απορρίψεις. Έχω κάνει πολλές συναλλαγές από εκεί. Αξίζει, απλά θέλει λίγη προσοχή. Και για την 100% κάλυψη, μιλώντας από πλευρά πωλητή σε περιπτώσεις αποστολής, μπορείς να ζητάς τραπεζικά τα έξοδα και να βάζεις αντικαταβολή το ποσό που έθεσες στο αντικείμενο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, BackFromHell είπε

FB marketplace κανονες:

4. Η συναντηση μονο στο χωρο σου ή πολυ κοντα στο χωρο σου (οχι ανω των 10-15 λεπτων αποσταση και πολλα λεω).

Extra tips:

- Αξιοπιστη ειναι μονο οταν την πληροφορηθεις απο την τραπεζα σου κι απο κανεναν αλλον. Το συνενοεισαι αυτο εκ των προταιρων κι αν δε συμφωνει η αλλη πλευρα, χαιρετας και περνας στον επομενο ενδιαφερομενο.

-

συναντηση σε κοντινο ΑΤΜ με δυνατοτητα live καταθεσης. Ελεγχεις και την γνησιοτητα των χαρτονομισματων ετσι, και δεν μπορει να σε κλεψει στο παρακατω στενο ο μιλημενος του αγοραστη.

Οσον αφορα την καταθεση, ακομα και να την δει ο πωλητης στον λογαριασμο του, δεν ειναι βεβαιο οτι θα παραμεινουν τα χρηματα στον λογαριασμο του

παιζει scam, τρεχει παραλληλα μια αγγελια για ενα προιον( μπορει να ειναι το οτιδηποτε) η οποια ειναι αρκετα συμφερουσα για να την απορριψεις. Πχ S22 ultra 750 ευρω. 
Εχουν αρκετους υποψηφιους αγοραστες στην αναμονη, και βρισκουν ενα legit προιον αντιστοιχης αξιας, πχ Xiaomi 12. Συνενοουνται με τον πωλητη του legit προιοντος να του στειλουν τα λεφτα, και τελικα τα λεφτα τα στελνει ο υποψηφιος αγοραστης του too good to be true προιοντος S22 ultra 750 ευρω. Οταν ο εξαπατημενος αγοραστης καταλαβει οτι τον εχουν εξαπατησει, κανει αμφισβητηση συναλλαγης και χανονται τα χρηματα ενω αρχικα ειχαν φανει στον λογαριασμο.

Επεξ/σία από tzotzo
Δημοσ.

Δυνατότητα αμφισβήτησης συναλλαγής υπάρχει μόνο όταν η συναλλαγή έχει γίνει με κάρτα, και όχι με κατάθεση.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ένα ωραίο που μου έτυχε σήμερα. Πουλάω ένα ζευγάρι παπούτσια, και κάποιος ξένος από Πάτρα τα θέλει για τον ανιψιό του. Αφού συμφωνούμε για ραντεβού, μου γράφει...

ADOqTEd.png

😂

Επεξ/σία από Dante80
Δημοσ.

α καλα ακριβως το ιδιο και σε μενα,

εντελως ομως, λες και τα κανουν copy-paste,

100€  ζητουσε εμενα ομως,

μεχρι κ στο public πηρα τηλ για παρτη του και μου ειπαν μπορει να μην υπαρχει αποθεμα,

ηταν και βιαστικος/επιμονος, αφου του ελεγα να ρθουν τα λεφτα για να σου παρω τη δωροκαρτα,

κι αυτος ελεγε οχι, τωρα, ετοιμασε το πακετο και στειλτο, ελεος

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απο τις πιο αστειες wannabe απατες που ετυχαν σε εμενα (αναμεσα σε ενα σωρο αλλες), ειναι το εξης σεναριακι με διαλογο στα αγγλικα προερχομενο απο προφιλ τυπισας με ονοματεπωνυμο τυπου Jessy Smith:

-Ναι καλησπερα ενδιαφερομαι για το προιον σας για να το κανω δωρο στον αδερφο μου που σπουδαζει Ελλαδα. Θα σας πληρωσω εγω και εσεις απλως θα το στειλετε στο σπιτι του ταχυδρομικως. Μπορειτε;

-Ναι αμε, πώς; Και για πειτε, που πρεπει να το στειλω για να υπολογισω και τα ταχυδρομικα εξοδα.

-Δινει στοιχεια, valid Τ.Κ. / διευθυνσεις κλπ, μεταξυ των οποιων ονοματεπωνυμο που ηταν βερο-ελληνικοτατο, τυπου: Γιωργος Παπαδοπουλος.

Συνεπως η Εγγλεζα, η Jessy η Smith, ηθελε να κανει δωρο στον αδερφο της, τον Γιωργη τον Παπαδοπουλο, που πεταχτηκε να σπουδασει στην Ελλαδα :D

H απλως ο Γιωργαρος μας περασε για χαζους.

Επεξ/σία από BackFromHell
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

παιδια στο 2023 ειμαστε, αυτα τα scam υπαρχουν εδω και 15 χρονια..

Επεξ/σία από epp
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, epp είπε

παιδια στο 2023 ειμαστε, αυτα τα scam υπαρχουν εδω και 15 χρονια..

Και τι παει να πει; Πολυς κοσμος συνεχιζει να την παταει, συνεπως καλο ειναι που αναφερονται οι μεθοδοι, αν ειναι να γλυτωσουν εστω και εναν που θα διαβασει το τοπικ.

Δημοσ.

Παραδόξως όταν απαντώ στα Αγγλικά  κατάθεση σε τράπεζα και αποστολή (μόνο Ελλάδα) μετά απο 3 εργάσιμες αφού μπουν τα λεφτά δεν επιμένουν τα bot

5 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Δυνατότητα αμφισβήτησης συναλλαγής υπάρχει μόνο όταν η συναλλαγή έχει γίνει με κάρτα, και όχι με κατάθεση.

εκτός αν "χακάρανε" λογαριασμό και σου βάλανε απο εκεί λεφτά με κατάθεση , όπως την πάτησε πρόσφατα στο κορυφαίο scam πριν λίγο καιρό μέλος εδώ (πάγωμα λογαριασμού κτλ )

Δλδ πλέον και με την κατάθεση μπήκα σε σκέψεις 😁

Δημοσ.
3 ώρες πριν, naimore είπε

α καλα ακριβως το ιδιο και σε μενα,

εντελως ομως, λες και τα κανουν copy-paste,

100€  ζητουσε εμενα ομως,

μεχρι κ στο public πηρα τηλ για παρτη του και μου ειπαν μπορει να μην υπαρχει αποθεμα,

ηταν και βιαστικος/επιμονος, αφου του ελεγα να ρθουν τα λεφτα για να σου παρω τη δωροκαρτα,

κι αυτος ελεγε οχι, τωρα, ετοιμασε το πακετο και στειλτο, ελεος

πηρες τηλ στα πάμπλικ;Ποσο πιο εμφανές να στο κάνει ότι είναι απάτη;

Δημοσ.

Όταν μιλάτε για συμμετοχή των bot στις συνομιλίες πως ακριβώς γίνεται αυτό?

Χρειάζεται λογικά κάποιου είδους τεχνητή νοημοσύνη έστω πολύ basic για να καταλαβαίνει τι του απαντάς αλλιώς θα πρέπει φυσικό πρόσωπο να επεμβαίνει πολύ τακτικά στην συνομιλία

Δημοσ.

μου θυμιζει εναν πονηριδη πριν λιγα χρονια που επαιρνε τηλεφωνο (ειχε παρει τη γυναικα μου που ειχε βαλει μια αγγελια) και

της λεει εχεις πειραιως; ναι λεει, στειλε μου με το "λεπτα στο λεπτο" 200 ευρω για να προχωρησουμε.. 😮

ρε ανθρωπε του λεω πλακα με κανεις; εμεις πουλαμε, εσυ πρεπει να στειλεις 😮

κ ομως ο συγκεκριμενος ειχε φαει λεφτα απο κοσμο εξου και μπηκαν μικροτερα ορια στο συγκεκριμενο,

δηλαδη ελεος 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...