Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 85
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε

Εσύ εξακολουθείς να μην καταλαβαίνεις. Αν τη βγάζεις τόσο δύσκολα όσο λες, έχεις Κοινωνικό Τιμολόγιο στη ΔΕΗ. Με αυτό ανάβεις τα κλιματιστικά των παιδιών και του σπιτιού, όσα τελοσπάντων θεωρείς ότι αρκούν αν ενεργοποιήσεις να φτάσουν το σπίτι στους 19-20 βαθμούς. Τα κρατάς όλη μέρα αναμμένα και ρυθμισμένα στο 19, εφόσον τα πήρες επί Μητσοτάκη είναι σίγουρα ινβερτερ. Στο τέλος πληρώνεις περίπου τα ίδια με το να καις ξύλα (στις σημερινές τους τιμές) και έχεις καλύτερη και πιο σωστά κατανεμημένη θέρμανση. Τα παιδιά σου δεν παθαίνουν 2 πνευμονίες σε 3 μήνες. Κι εμείς περπατάμε στην Αθήνα το βράδυ χωρίς να βγάζουμε καρκίνο κάθε 4 βήματα.

Το εξήγησα όσο πιο απλά μπορώ.

Μην ξεχνας οτι το κοινωνικο της ΔΕΗ για ενα ατομο ειναι 1200KW και για 5 που ειμαστε εμεις 1900KW δηλαδη οι 4 βολευονται με 700KW το 4μηνο. Εχω βγει ηδη μια φορα εκτος οριων και πληρωσα πολυ παραπανω φοβαμαι με τα κλιματιστικα που λες εσυ εκτος απο οτι θα καουν αν προσπαθησω να ζεστανω ολο το σπιτι με δυο 9αρια θα βγω εκτος KW και παπαλα το κοινωνικο.

Επεξ/σία από LLLEFTERIS
  • Like 3
Δημοσ.

Αν βάλει κάποιος ένα quote με ότι έχει αγοράσει αυτά τα χρόνια ο απολυμένος χαμηλοεισοδηματίας τρίτεκνος, θα ντραπεί και η ντροπή

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Οταν εκανα τα δυο ουτε της γυναικας μου ειχαν κοψει με τα μνημονια το 1/3 του μισθου και εγω ειχα δουλεια.

Αργοτερα ηρθε το τριτο, ξερεις παιδια ειναι οχι λιστα σουπερ μαρκετ να επιλεξεις.

Οπως γραφω ειχα δικο μου πετρελαιο ηταν ωραια να παταω το κουμπακι και να εχω ζεστη ακομα και στην τουαλετα πλεον ομως δεν εχω την δυνατοτητα να πατησω το κουμπακι να σφαξω κανα δυο παιδια για να μην καιω ξυλα;

spider-man-i-missed-the-part-where-thats

Απο το 2010 εισαι ανεργος? λολ

Επεξ/σία από Ntinaras
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, tritonas00 είπε

Πουλα το PS5

Ειναι δωρο των πεθερικων να πουλησω και το εξοχικο τους που παμε το Καλοκαιρι 15 μερες διακοπες εκει;

Ετσι για να νιωσεις καλυτερα γιατι βλεπω εχεις μεγαλο κομπλεξ με την παρτη μου και ακομα δεν εχεις ανακαλυψει οτι αν δεν γουσταρουμε καποιον υπαρχει η λιστα αγνοησης που ηδη εχεις μπει.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ntinaras είπε

φανταζομαι δεν θα καινε μαδερια και επιπλα

Αγγλία καίνε κάρβουνο.

1 ώρα πριν, James Bon είπε

Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας, κάθε χρόνο τέτοια εποχή πολλά νοικοκυριά ανάβουν το τζάκι για να ζεσταθούν. Εναλλακτικά ωστόσο, υπάρχει τουλάχιστον η δυνατότητα του ηλεκτρικού τζακιού χαμηλής κατανάλωσης. Επομένως, η μαζική οικολογική καθώς και καταναλωτική μας συνείδηση είναι ανεπαρκής.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

spider-man-i-missed-the-part-where-thats

Απο το 2010 εισαι ανεργος? λολ

Να στο πω απλα γιατι εξω απο τον χορο πολλα τραγουδια λενε.

Δεν μπορω να παω για σταθερη δουλεια γιατι δεν εχω που να αφησω τα παιδια ειδικα το μωρο εδω σε κανεναν φιλο γνωστο παω να του φτιαξω τον υπολογιστη η για καμια δουλεια του ποδαριου να βοηθησω το σπιτι και τα πεθερικα μου λενε μην αργησεις γιατι δεν μπορουμε. Δεν μπορω ουτε να τους υποχρεωσω να κρατησουν τα παιδια και ουτε θα παω για να πληρωνω μια κοπελα.

Μετα η δουλεια της γυναικας μου δεν εχει ωραριο δεν υπαρχει προγραμμα μπορει αυτη την βδομαδα να ειναι ολο βραδυ την αλλη ολο πρωι την παραλλη 3 πρωι 3 βραδυ. Δηλαδη για να παω εγω σε καποια δουλεια που μου εχουν ζητησει θα πρεπει να παρω ενημερωση το τι δουλευει η γυναικα μου.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Να στο πω απλα γιατι εξω απο τον χορο πολλα τραγουδια λενε.

Δεν μπορω να παω για σταθερη δουλεια γιατι δεν εχω που να αφησω τα παιδια ειδικα το μωρο εδω σε κανεναν φιλο γνωστο παω να του φτιαξω τον υπολογιστη η για καμια δουλεια του ποδαριου να βοηθησω το σπιτι και τα πεθερικα μου λενε μην αργησεις γιατι δεν μπορουμε. Δεν μπορω ουτε να τους υποχρεωσω να κρατησουν τα παιδια και ουτε θα παω για να πληρωνω μια κοπελα.

Μετα η δουλεια της γυναικας μου δεν εχει ωραριο δεν υπαρχει προγραμμα μπορει αυτη την βδομαδα να ειναι ολο βραδυ την αλλη ολο πρωι την παραλλη 3 πρωι 3 βραδυ. Δηλαδη για να παω εγω σε καποια δουλεια που μου εχουν ζητησει θα πρεπει να παρω ενημερωση το τι δουλευει η γυναικα μου.

πολλα παιδια : τσεκ

καις υλικα και αμολας καρκινο στην ατμοσφαιρα : τσεκ

δεν δουλευεις και εισαι ολη μερα στο ιντερνετ : τσεκ

γκρινια πως για ολα του φταιει καποιος αλλος : τσεκ

οποτε οταν φτιαξεις και τικ τοκ λογαριασμο θα εισαι επισημα ετοιμος για μετακομιση στο μενιδι.

• Like 3
  • Thanks 1
  • Confused 5
Δημοσ.

@LLLEFTERIS σταμάτα να απολογείσαι στον κάθε άσχετο ρε συ. Ελεος εδω μεσα. 

Οπως σου είπαν (με άσχημο τρόπο) οι συμφορουμήτες πιο πάνω, μπορεί όντως να σε συμφέρει να καις ac, η  αερόθερμο απ ότι τα ξύλα. Επίσης τα ξύλα που είναι για κάψιμο δεν μυρίζουν τόσο πολύ. Αυτό που βρωμάει είναι η κακής ποιότητας πελετ και τα παλιά έπιπλα που καίνε.  

• Like 3
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, filip123go είπε

@LLLEFTERIS σταμάτα να απολογείσαι στον κάθε άσχετο ρε συ. Ελεος εδω μεσα. 

Οπως σου είπαν (με άσχημο τρόπο) οι συμφορουμήτες πιο πάνω, μπορεί όντως να σε συμφέρει να καις ac, η  αερόθερμο απ ότι τα ξύλα. Επίσης τα ξύλα που είναι για κάψιμο δεν μυρίζουν τόσο πολύ. Αυτό που βρωμάει είναι η κακής ποιότητας πελετ και τα παλιά έπιπλα που καίνε.  

Μα το εχω γραψει ελια και πουρναρι καιω και τα αγοραζω Καλοκαιρι για να ειναι εντελως ξερα και τα αποθηκευω στο ισογειο που ειναι γιαπι αεριζονται καλα δεν βρεχονται.

Δεν καιω καναπεδες σιφονιερες τραπεζαριες αλλα δεν κατακρινω αυτους που καινε οτι βρουν.

11 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

πολλα παιδια : τσεκ

καις υλικα και αμολας καρκινο στην ατμοσφαιρα : τσεκ

δεν δουλευεις και εισαι ολη μερα στο ιντερνετ : τσεκ

γκρινια πως για ολα του φταιει καποιος αλλος : τσεκ

οποτε οταν φτιαξεις και τικ τοκ λογαριασμο θα εισαι επισημα ετοιμος για μετακομιση στο μενιδι.

Λιστα αγνοησης : τσεκ

Δημοσ.
2 ώρες πριν, James Bon είπε

Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας, κάθε χρόνο τέτοια εποχή πολλά νοικοκυριά ανάβουν το τζάκι για να ζεσταθούν. Εναλλακτικά ωστόσο, υπάρχει τουλάχιστον η δυνατότητα του ηλεκτρικού τζακιού χαμηλής κατανάλωσης. Επομένως, η μαζική οικολογική καθώς και καταναλωτική μας συνείδηση είναι ανεπαρκής.

Η οικολογία είναι για τους έχοντες. Τελεία και παύλα. Τα δήθεν συμπεράσματα περί μή οικολογικής συνείδησης  είναι τα ίδια ανεπαρκή εαν δεν αναλύονται και οι αντίστοιχοι λόγοι που οδηγούν εκεί κοινωνικοι - οικονομικοί.

Περιμένω τα στοιχεία περί ηλεκτρικού τζακιού χαμηλής κατανάλωσης , αν και η κατανάλωση δεν λεει απο μόνη της τίποτα , αλλά αυτό που έχει σημασία είναι το κόστος της κατανάλωσης.

1 ώρα πριν, Ntinaras είπε

Εγω παντως αν εβγαζα 800 ευρω, δεν θα εκανα 3 παιδια.

Θα σε ρωτήσουν την επόμενη φορά.

46 λεπτά πριν, PilPonas είπε

Αν βάλει κάποιος ένα quote με ότι έχει αγοράσει αυτά τα χρόνια ο απολυμένος χαμηλοεισοδηματίας τρίτεκνος, θα ντραπεί και η ντροπή

Για πες τι εχει αγοράσει που είσαι μεσα στην τσεπη του και στο σπιτι του?

• Like 3
Δημοσ.

Να πω κάτι άσχετο; Θα πω.. 

Κοιτώντας πριν καιρό σε αγγελίες νεόδμητων διαμερισμάτων στην Θεσσαλονίκη παρατήρησα ότι στις περισσότερες δεν έχουν καν τζάκι. Δεν ξέρω εάν έχει αλλάξει κάτι στις μεγάλες πόλεις και στις νέες οικοδομές. 

Πάντως γενικά δεν αποδίδει και πολυ το τζάκι. Κάποτε ανάβαμε, πεθαίναμε στο σαλόνι από την ζέστη και τα δωμάτια ήταν παγωμένα.

Δημοσ.

Παντως εχει αυξηθει πολυ η πωληση των ξυλων και δεν μιλαω για τιμες αλλα για ποσοτητα.

Πρεπει να προσφερουν ωραια ζεστη και ολο και περισσοτερος κοσμος επιλεγει αυτα για να ζεσταθει αποκλειεται να ειναι οικονομικος ο λογος ειμαι 1000% σιγουρος.

3 λεπτά πριν, ElCha είπε

Να πω κάτι άσχετο; Θα πω.. 

Κοιτώντας πριν καιρό σε αγγελίες νεόδμητων διαμερισμάτων στην Θεσσαλονίκη παρατήρησα ότι στις περισσότερες δεν έχουν καν τζάκι. Δεν ξέρω εάν έχει αλλάξει κάτι στις μεγάλες πόλεις και στις νέες οικοδομές. 

Πάντως γενικά δεν αποδίδει και πολυ το τζάκι. Κάποτε ανάβαμε, πεθαίναμε στο σαλόνι από την ζέστη και τα δωμάτια ήταν παγωμένα.

Αν βαλεις ενεργειακο με αεραγωγους να στελνουν ζεστο αερα στα δωματια οπως εχει κανει ο διπλα μου μια χαρα εχεις ζεστη. Φυσικα εχει καποιο κοστος ολη αυτη η εγκατασταση αν τα ειχα θα το ειχα κανει και εγω. Απλα εμεις την ημερα ειμαστε εκει που ειναι η σομπα κουζινα σαλονι το βραδυ δουλευει κλιματιστικο που παμε στα υπνοδωματια.

Φυσικα το ποιο σημαντικο ειναι η μονωση διπλα το ιδιο σπιτι με μονωση καιει τα μισα ξυλα απο μενα.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, ElCha είπε

τα ενεργειακά μια χαρά αποδίδουν

για τη διαφορά θερμοκρασίας στο χώρο σε σχέση με άλλους χώρους φυσιολογικό είναι , το ίδιο πρόβλημα θα είχες αν έβαζες AC στο σαλόνι μόνο

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...