Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Haldol είπε

Οικολογική συνείδηση πάνω στις τσέπες αναξιοπαθούντων, ε; Ένας άνθρωπος που δεν έχει καλά - καλά να βγάλει το μήνα, θα επιλέξει τον πιο ΦΤΗΝΗ μέθοδο θέρμανσης, όχι την πιο οικολογική. Τα 2 kW ρεύμα δεν είναι "χαμηλή κατανάλωση", είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ κατανάλωση. Και φυσικά με 2 kW δε ζεσταίνεις ούτε ένα δωμάτιο, πόσο μάλλον ένα σπίτι.

Ναι, κι εγώ δε πολυ-εκτιμώ το κάψιμο παλετών, επίπλων, ή ότι άλλο μπορεί να καίνε ορισμένοι, αλλά δε περιμένω και κάτι διαφορετικό με τις καταστάσεις που βιώνουμε.

Στο  κοστος ανα θερμιδα νομιζω συνεχιζει να συμφερει το πετρελαιο.

Οποτε τα ξυλα δεν θερμαινουν οικονομικα, νομιζουν οτι ειναι οικονομικα επειδη τα παιρνουν λιγα λιγα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Κανενα κραξιμο για τα αμαξια των 5 χιλιαδων κυβικων δεν ειδα που εχουν γεμισει οι δρομοι της Αθηνας.

Και εγω θα ηθελα να παταω το κουμπακι και να εχω θερμανση και οχι να κουβαλαω ξυλα 2 οροφους απο την σκαλα να καθαριζω σταχτες κλπ οταν θα παει 50 λεπτα οπως ειπε ο απο πανω θα ειμαι ο πρωτος που θα το κανω τωρα ξυλα και δοξα ο θεος να ζεστανω τα παιδια μου ειδικα την 4.5 ετων κορη μου που εχει παθει δυο φορες πνευμονια μεσα σε 3 μηνες.

Δηλαδη να στο πω με ποιο απλα λογια. Συνειδηση εχει ο κοσμος λεφτα δεν εχει.

2 πνευμονίες σε 3 μήνες πάντως σημαίνουν πλημμελέστατη θέρμανση του σπιτιού, επικίνδυνο περιβάλλον ούτως ή άλλως για τη μικρή κόρη που επικαλείσαι προκειμένου να αθωώσεις εαυτόν με νεοελληνικό τρόπο για τη ρύπανση που προκαλείς επειδή είσαι τσιγκούνης. Ναι, αυτή είναι η ορολογία για όσους μπορούν να θερμάνουν σπίτι και παιδιά, αλλά επιλέγουν να μην το κάνουν.

Και μη μου απαντήσει κανένας έξυπνος τίποτα περί φτώχειας. Όποιος είναι τω όντι φτωχός παίρνει ΚΟΤ στη ΔΕΗ ή άλλο πάροχο με 11 σεντς η ΚΒ μεγάλες ευκολίες πληρωμής και βάζει στο παιδί του ένα αερόθερμο των 650watt στο δωμάτιο κάθε βράδυ (1 ευρώ τη μέρα αν μιλάμε για 10+ ώρες λειτουργίας), ώστε να μην παθαίνει 2 πνευμονίες το τρίμηνο επειδή ο πατέρας του καίει τζάκι για "οικονομία", με αποτέλεσμα ούτε το σπίτι του να θερμάνει, ούτε εμείς να μπορούμε να περπατήσουμε έξω τις μέρες με κρύο.

Συγγνώμη αν ακούγομαι σκληρός, αλλά η υποκρισία είναι φοβερό trigger για εμένα. Η απάντηση στο θρεντ είναι "όταν σταματήσουν οι Έλληνες να είναι υποκριτές".

Επεξ/σία από qwertyuiop2
  • Like 12
  • Confused 2
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Στο  κοστος ανα θερμιδα νομιζω συνεχιζει να συμφερει το πετρελαιο.

Οποτε τα ξυλα δεν θερμαινουν οικονομικα, νομιζουν οτι ειναι οικονομικα επειδη τα παιρνουν λιγα λιγα.

Βγαζω Χειμωνα με 8 κυβικα ελια τα αγοραζα με 80 και τωρα τα βρισκω με 110 δηλαδη σχεδον 900 ευρω και για πετρελαιο θελω τουλαχιστον 1.5 τονο δηλαδη πανω απο 1600 ευρω.

Τα ξυλα τα παιρνω ολα μαζι αρχες Ιουνιου για να τα παιρνω σε καλυτερη τιμη.

Επεξ/σία από LLLEFTERIS
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, Haldol είπε

Οικολογική συνείδηση πάνω στις τσέπες αναξιοπαθούντων, ε; Ένας άνθρωπος που δεν έχει καλά - καλά να βγάλει το μήνα, θα επιλέξει τον πιο ΦΤΗΝΗ μέθοδο θέρμανσης, όχι την πιο οικολογική. Τα 2 kW ρεύμα δεν είναι "χαμηλή κατανάλωση", είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ κατανάλωση. Και φυσικά με 2 kW δε ζεσταίνεις ούτε ένα δωμάτιο, πόσο μάλλον ένα σπίτι.

Ναι, κι εγώ δε πολυ-εκτιμώ το κάψιμο παλετών, επίπλων, ή ότι άλλο μπορεί να καίνε ορισμένοι, αλλά δε περιμένω και κάτι διαφορετικό με τις καταστάσεις που βιώνουμε.

Η πιο φθηνή θέρμανση σήμερα για έναν (όντως) αναξιοπαθούντα, είναι ένα σκυλί αθάνατο κινέζικο κλιματιστικό ινβερτερ (450Ε με εγκατασταση, ΑΝ ο εν λόγω αναξιοπαθών δε δικαιούται καμία επιδότηση) που θα καίει μεσοσταθμικά 9-10κβ τη μέρα και θα του κρατάει το σπίτι στους 19 με 1,5ευρώ τη μέρα, καθώς μιλάμε για Κοινωνικό τιμολόγιο που δικαιούνται οι χαμηλοεισοδηματίες. Όταν δε θα έχει πολύ κρύο έξω, με 1 ευρώ τη μέρα, ενίοτε και λιγότερο.

Όλα τα άλλαμ είναι φθηνός λαϊκισμός σε βάρος της πνευμονικής υγείας 4,5εκ ανθρώπων και φάρος Ελληνικής κλάψας και μιζέριας.

Επεξ/σία από qwertyuiop2
  • Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, qwertyuiop2 είπε

2 πνευμονίες σε 3 μήνες πάντως σημαίνουν πλημμελέστατη θέρμανση του σπιτιού, επικίνδυνο περιβάλλον ούτως ή άλλως για τη μικρή κόρη που επικαλείσαι προκειμένου να αθωώσεις εαυτόν με νεοελληνικό τρόπο για τη ρύπανση που προκαλείς επειδή είσαι τσιγκούνης. Ναι, αυτή είναι η ορολογία για όσους μπορούν να θερμάνουν σπίτι και παιδιά, αλλά επιλέγουν να μην το κάνουν.

Και μη μου απαντήσει κανένας έξυπνος τίποτα περί φτώχειας. Όποιος είναι τω όντι φτωχός παίρνει ΚΟΤ στη ΔΕΗ ή άλλο πάροχο με 11 σεντς η ΚΒ μεγάλες ευκολίες πληρωμής και βάζει στο παιδί του ένα αερόθερμο των 650watt στο δωμάτιο κάθε βράδυ, ώστε να μην παθαίνει 2 πνευμονίες το τρίμηνο επειδή ο πατέρας του καίει τζάκι για "οικονομία", με αποτέλεσμα ούτε το σπίτι του να θερμάνει, ούτε εμείς να μπορούμε να περπατήσουμε έξω τις μέρες με κρύο.

Συγγνώμη αν ακούγομαι σκληρός, αλλά η υποκρισία είναι φοβερό trigger για εμένα. Η απάντηση στο θρεντ είναι "όταν σταματήσουν οι Έλληνες να είναι υποκριτές".

Για σενα δεν υπαρχουν ανθρωποι που δυσκολα τα βγαζουν περα αλλα τσιγκουνηδες, Μπραβο!

Το βραδυ τους βαζω κλιματιστικο γιατι εχω 3 παιδια και πρεπει να τα βγαζω περα με 800 ευρω.

Επειδη την Δευτερα βγηκε η μικρη απο το νοσοκομειο το οτι επαθε 2η φορα πνευμονια ισως να ειναι καποια τροφη που πηγε στον πνευμονα η κατι αλλο εκ γεννηθης και θα κανουμε αξονικη σε 2 μηνες να το βρουν.

11 χρονια καιω ελια και πουρναρι σε ενεργιακη ξυλοσομπα οχι ανοιχτο τζακι που καινε οι λεφταδες και δεν εχει παθει κατι απο τα 3 παιδια μου.

• Like 2
  • Sad 1
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Κανενα κραξιμο για τα αμαξια των 5 χιλιαδων κυβικων δεν ειδα που εχουν γεμισει οι δρομοι της Αθηνας.

...

Που μένεις και βλέπεις συνέχεια αμάξια με κινητήρες 5 λίτρων;

• Like 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Για σενα δεν υπαρχουν ανθρωποι που δυσκολα τα βγαζουν περα αλλα τσιγκουνηδες, Μπραβο!

Το βραδυ τους βαζω κλιματιστικο γιατι εχω 3 παιδια και πρεπει να τα βγαζω περα με 800 ευρω.

Επειδη την Δευτερα βγηκε η μικρη απο το νοσοκομειο το οτι επαθε 2η φορα πνευμονια ισως να ειναι καποια τροφη που πηγε στον πνευμονα η κατι αλλο εκ γεννηθης και θα κανουμε αξονικη σε 2 μηνες να το βρουν.

11 χρονια καιω ελια και πουρναρι σε ενεργιακη ξυλοσομπα οχι ανοιχτο τζακι που καινε οι λεφταδες και δεν εχει παθει κατι απο τα 3 παιδια μου.

Γιατί δεν έχεις το κλιματιστικό όλη μέρα αναμμένο; Αν είναι καινούριο, θα σου βγαίνει το ίδιο με τα ξύλα ή φθηνότερο και θα θερμαίνεις οοοολο το σπίτι χωρίς κουβαλήματα και με υγιεινότερη ατμόσφαιρα. Αν είναι παλιό, άλλαξέ το αντί να πάρεις ξύλα μια χρονιά (εφόσον δε δικαιούσαι συμμετοχή σε επιδοτούμενο πρόγραμμα).

Μόλις τώρα, Ntinaras είπε

Εγω παντως αν εβγαζα 800 ευρω, δεν θα εκανα 3 παιδια.

Μην πάμε εκεί, περπατάμε σε επικίνδυνα μονοπάτια. Το δικό μου επιχείρημα είναι ότι υπάρχει τρόπος να την κουτσοβγάλεις ασφαλώς ακόμα και με 3 παιδιά + χαμηλό εισόδημα, απλά ο κόσμος δεν έχει τη γνώση που θα του το επιτρέψει αυτό. Λειτουργεί με βαθιά Βαλκανίλα. Πέσε πίτα να σε φάω, έχει ο θεός, μεροδούλι - μεροφάι και κάθε πρώτο κρύο Δεκέμβρη στο Ινσόμνια "ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΦΕΤΟΣ ΜΕ ΤΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ".

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε

Γιατί δεν έχεις το κλιματιστικό όλη μέρα αναμμένο; Αν είναι καινούριο, θα σου βγαίνει το ίδιο με τα ξύλα ή φθηνότερο και θα θερμαίνεις οοοολο το σπίτι χωρίς κουβαλήματα και με υγιεινότερη ατμόσφαιρα. Αν είναι παλιό, άλλαξέ το αντί να πάρεις ξύλα μια χρονιά (εφόσον δε δικαιούσαι συμμετοχή σε επιδοτούμενο πρόγραμμα).

Μην πάμε εκεί, περπατάμε σε επικίνδυνα μονοπάτια. Το δικό μου επιχείρημα είναι ότι υπάρχει τρόπος να την κουτσοβγάλεις ασφαλώς ακόμα και με 3 παιδιά + χαμηλό εισόδημα, απλά ο κόσμος δεν έχει τη γνώση που θα του το επιτρέψει αυτό. Λειτουργεί με βαθιά Βαλκανίλα. Πέσε πίτα να σε φάω, έχει ο θεός, μεροδούλι - μεροφάι και κάθε πρώτο κρύο Δεκέμβρη στο Ινσόμνια "ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΦΕΤΟΣ ΜΕ ΤΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ".

Ειναι 9αρια δηλαδη για ενα δωματιο εχω δυο ενα στο δικο μας υπνοδωματιο και ενα στων παιδιων και δεν ειναι τιποτα σπουδαια General Electric αν περισσευαν θα εβαζα Dalkin και αυτα τα αλλαξα πριν μερικα χρονια που εδωσε ο Κουλης το 700αρι αλλιως με τα 25 ετων ενεργοβορα θα ημουν ακομα.

Καταλαβαινεις οτι δεν μπορεις να εισαι η να εχεις τα παιδια ολη την μερα κλεισμενα σε ενα δωματιο.

18 λεπτά πριν, NT1G είπε

Εντωμεταξύ το ανοικτό τζάκι πρέπει να είναι και από τους χειρότερους τρόπους θέρμανσης.

Δεν ειναι τροπος θερμανσης ειναι για την χλιδη εχει 15% αποδοση και ενα ενεργειακο εχει 85% δηλαδη με το ανοιχτο τζαμπα ξυλα καις.

Επεξ/σία από LLLEFTERIS
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Ειναι 9αρια δηλαδη για ενα δωματιο εχω δυο ενα στο δικο μας υπνοδωματιο και ενα στων παιδιων και δεν ειναι τιποτα σπουδαια General Electric αν περισσευαν θα εβαζα Dalkin και αυτα τα αλλαξα πριν μερικα χρονια που εδωσε ο Κουλης το 700αρι αλλιως με τα 25 ετων ενεργοβορα θα ημουν ακομα.

Καταλαβαινεις οτι δεν μπορεις να εισαι η να εχεις τα παιδια ολη την μερα κλεισμενα σε ενα δωματιο.

Εσύ εξακολουθείς να μην καταλαβαίνεις. Αν τη βγάζεις τόσο δύσκολα όσο λες, έχεις Κοινωνικό Τιμολόγιο στη ΔΕΗ. Με αυτό ανάβεις τα κλιματιστικά των παιδιών και του σπιτιού, όσα τελοσπάντων θεωρείς ότι αρκούν αν ενεργοποιήσεις να φτάσουν το σπίτι στους 19-20 βαθμούς. Τα κρατάς όλη μέρα αναμμένα και ρυθμισμένα στο 19, εφόσον τα πήρες επί Μητσοτάκη είναι σίγουρα ινβερτερ. Στο τέλος πληρώνεις περίπου τα ίδια με το να καις ξύλα (στις σημερινές τους τιμές) και έχεις καλύτερη και πιο σωστά κατανεμημένη θέρμανση. Τα παιδιά σου δεν παθαίνουν 2 πνευμονίες σε 3 μήνες. Κι εμείς περπατάμε στην Αθήνα το βράδυ χωρίς να βγάζουμε καρκίνο κάθε 4 βήματα.

Το εξήγησα όσο πιο απλά μπορώ.

Επεξ/σία από qwertyuiop2
  • Like 2
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Εγω παντως αν εβγαζα 800 ευρω, δεν θα εκανα 3 παιδια.

Οταν εκανα τα δυο ουτε της γυναικας μου ειχαν κοψει με τα μνημονια το 1/3 του μισθου και εγω ειχα δουλεια.

Αργοτερα ηρθε το τριτο, ξερεις παιδια ειναι οχι λιστα σουπερ μαρκετ να επιλεξεις.

Οπως γραφω ειχα δικο μου πετρελαιο ηταν ωραια να παταω το κουμπακι και να εχω ζεστη ακομα και στην τουαλετα πλεον ομως δεν εχω την δυνατοτητα να πατησω το κουμπακι να σφαξω κανα δυο παιδια για να μην καιω ξυλα;

• Like 6
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε

Και μη μου απαντήσει κανένας έξυπνος τίποτα περί φτώχειας. Όποιος είναι τω όντι φτωχός παίρνει ΚΟΤ στη ΔΕΗ ή άλλο πάροχο με 11 σεντς η ΚΒ μεγάλες ευκολίες πληρωμής και βάζει στο παιδί του ένα αερόθερμο των 650watt στο δωμάτιο κάθε βράδυ (1 ευρώ τη μέρα αν μιλάμε για 10+ ώρες λειτουργίας), ώστε να μην παθαίνει 2 πνευμονίες το τρίμηνο επειδή ο πατέρας του καίει τζάκι για "οικονομία", με αποτέλεσμα ούτε το σπίτι του να θερμάνει, ούτε εμείς να μπορούμε να περπατήσουμε έξω τις μέρες με κρύο.

Στην κοσμαρα σας πραγματικα....... βεβαια απο την ευκολια του καναπε με ολα πληρωμενα και το TESLA να φορτίζει στο γκαραζ.

• Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, qwertyuiop2 είπε

Εσύ εξακολουθείς να μην καταλαβαίνεις. Αν τη βγάζεις τόσο δύσκολα όσο λες, έχεις Κοινωνικό Τιμολόγιο στη ΔΕΗ. Με αυτό ανάβεις τα κλιματιστικά των παιδιών και του σπιτιού, όσα τελοσπάντων θεωρείς ότι αρκούν αν ενεργοποιήσεις να φτάσουν το σπίτι στους 19-20 βαθμούς. Τα κρατάς όλη μέρα αναμμένα και ρυθμισμένα στο 19, εφόσον τα πήρες επί Μητσοτάκη είναι σίγουρα ινβερτερ. Στο τέλος πληρώνεις περίπου τα ίδια με το να καις ξύλα (στις σημερινές τους τιμές) και έχεις καλύτερη και πιο σωστά κατανεμημένη θέρμανση. Τα παιδιά σου δεν παθαίνουν 2 πνευμονίες σε 3 μήνες. Κι εμείς περπατάμε στην Αθήνα το βράδυ χωρίς να βγάζουμε καρκίνο κάθε 4 βήματα.

Το εξήγησα όσο πιο απλά μπορώ.

Μπορουν δυο 9αρια να ζεστανουν 90TM σπιτι; Να σκεφτεις απο τα δυο παλια κρατησα το ενα γιατι το αλλο ειχε χαλασει και ζητησα να το βαλουν στο σαλονι και μου ειπαν δεν κανει 9αρι για 20TM θα καει και το εχω κατω στην αποθηκη, ηθελα τωρα με την επιδοτηση να το δωσω να παρω κανενα 12αρι αλλα δεν περισσευαν λεφτα.

Να το γραψω ξανα το σπιτι δεν ειναι δικο μας αν ηταν θα ειχα μπει σε προγραμμα για μονωση γιατι δεν εχει καθολου, απο πανω εχω την ταρατσα και οι τρεις πλευρες του σπιτιου ειναι στον αερα δεν εχω αλλο σπιτι διπλα μου εκτος απο την μια πλευρα.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...