Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα, έχω μία Nikon j5 η οποία ξαφνικά αποφάσισε να μην ξανανοίξει. Φόρτιζα το βράδυ την μπαταρία και το πρωί δεν άνοιγε. Το μόνο σημείο ζωής που δίνει είναι όταν βάλω την μπαταρία να αναβοσβήνει το φωτάκι εγγραφής της κάρτας sd.

Η μηχανή είχε δύο "θέματα". Το ένα είναι ότι αν έκανα zoom με τον kit φακό μου έβγαζε σφάλμα (γνωστό θέμα στον φακό) και το δεύτερο ότι αν μετά την χρήση άφηνα μέσα την μπαταρία μου την αποφόρτιζε (αφαιρούσα την μπαταρία μετά από κάθε χρήση)...αλλά δεν είχα παρατηρήσει να αναβοσβήνει το λαμπάκι της κάρτας sd...

Την μπαταρία την μέτρησα με πολύμετρο και δείχνει εντάξει. Δυστυχώς δεν έχω άλλο φακό ή μπαταρία για να κάνω δοκιμές. Επίσης η μηχανή είναι εκτός εγγύησης.

Κάθε ιδέα/συμβουλή/βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, skoulas είπε

Θα πρέπει να μπορεί να ανάψει χωρίς φακό;;;

Reset χωρίς να ανάψει; Πως γίνεται;

Αρχικά αν λειτουργεί χωρίς τον φακό επάνω . Ανοίγει ? Δεν ανοίγει ? Τι γίνεται ? Αν λειτουργήσει το σώμα , χωρίς τον φακό επάνω , να ανοίξει δλδ και να λέει , βάλτε μου φακό ........ τότε είναι ΟΚ ....... έφταιγε ο φακός και τέλος .

1 λεπτό πριν, babisskg είπε

Αρχικά αν λειτουργεί χωρίς τον φακό επάνω . Ανοίγει ? Δεν ανοίγει ? Τι γίνεται ? Αν λειτουργήσει το σώμα , χωρίς τον φακό επάνω , να ανοίξει δλδ και να λέει , βάλτε μου φακό ........ τότε είναι ΟΚ ....... έφταιγε ο φακός και τέλος .

Επόμενο βήμα , με άλλες μπαταρίες , πάντα χωρίς τον φακό . 

2 λεπτά πριν, babisskg είπε

Επόμενο βήμα , με εξωτερική τροφοδοσία , αν έχει υποδοχή και καλώδιο . Αν δεν έχει το ξεχνάμε γιατί θα βγεί ακριβά μπαταρία dummy . 

3 λεπτά πριν, babisskg είπε

Επόμενο βήμα , με εξωτερική τροφοδοσία , αν έχει υποδοχή και καλώδιο . Αν δεν έχει το ξεχνάμε γιατί θα βγεί ακριβά μπαταρία dummy . 

Αν μετά από όλα αυτά δεν παίξει το σώμα ....... 

4 λεπτά πριν, babisskg είπε

Αν μετά από όλα αυτά δεν παίξει το σώμα ....... 

Reset εννοείται ότι μπορεί να γίνει μόνο με τροφοδοσία με κάποιον τρόπο .

• Thanks 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, babisskg είπε

Ίδια συμπεριφορά χωρίς φακό...οπότε ψάχνω en-el24 ή dummy για δοκιμή...αν και πάλι ΔΕΝ; ανακύκλωση;

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, skoulas είπε

Ίδια συμπεριφορά χωρίς φακό...οπότε ψάχνω en-el24 ή dummy για δοκιμή...αν και πάλι ΔΕΝ; ανακύκλωση;

Μη βιάζεσαι ........ δες πρώτα αν ανοίγει το σώμα ....... μετά θα ψάξουμε την αιτία . Καλού κακού , βρες το manual και πάνε στο troubleshooting μήπως και εμφανίζεται εκεί σαν περιγραφή το ντουβάρι που βρήκες .

Κάνε και μία αναζήτηση στο δίκτυο ........ Nikon j5 refuses to start with the card light only blinking ....... 

3 λεπτά πριν, babisskg είπε

Μη βιάζεσαι ........ δες πρώτα αν ανοίγει το σώμα ....... μετά θα ψάξουμε την αιτία . Καλού κακού , βρες το manual και πάνε στο troubleshooting μήπως και εμφανίζεται εκεί σαν περιγραφή το ντουβάρι που βρήκες .

Κάνε και μία αναζήτηση στο δίκτυο ........ Nikon j5 refuses to start with the card light only blinking ....... 

Πόσο καιρό έχει να δουλέψει κι' αν έμεινε με την μπαταρία μέσα ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

If you're positively sure that the battery is good, and the camera still will not turn on, try the following:

• Clean the battery contacts by carefully wiping them with a pencil eraser.
  • Remove the battery and the SD card. Then put the battery back in but not the card, and try if the camera will turn on. If it does, turn it off again and put the card back in. If it refuses to turn on with the card in place, the card is bad and should be replaced.
  • If the camera refuses to turn on at all, your best option is to have the camera checked by a reputable repair shop.

Επεξ/σία από stratigos24
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, stratigos24 είπε

If you're positively sure that the battery is good, and the camera still will not turn on, try the following:

• Clean the battery contacts by carefully wiping them with a pencil eraser.
  • Remove the battery and the SD card. Then put the battery back in but not the card, and try if the camera will turn on. If it does, turn it off again and put the card back in. If it refuses to turn on with the card in place, the card is bad and should be replaced.
  • If the camera refuses to turn on at all, your best option is to have the camera checked by a reputable repair shop.

Όπως φαίνεται πάμε για το τελευταίο... Πάντως κάποιος με παρόμοι πρόβλημα σε J1 αναφέρει πρόβλημα σε pcb...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, skoulas είπε

Όπως φαίνεται πάμε για το τελευταίο... Πάντως κάποιος με παρόμοι πρόβλημα σε J1 αναφέρει πρόβλημα σε pcb...

Αν ..... λέω αν ...... πιάνουν τα χέρια σου ...... κι' αν νομίζεις εσύ ότι αξίζει τον κόπο και τον χρόνο .

Επεξ/σία από babisskg
Δημοσ.

Και να φτάσω μέχρι εκεί δεν έχω πως να ελέγξω τι μπορεί να φταίει... οπότε θα ψαχτώ μήπως υπάρχει κάποιος από Πάτρα να το αναλάβει...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...