Jason957 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Καλησπέρα Βρίσκομαι σε μία σχολή (δεν έχει σημασία ποια συγκεκριμένα γιατί δεν θέλω να αναφέρθω στο ποια είναι) το αντικείμενο της είναι μηχανικού περιεχoμένου και είμαι στο τρίτο έτος. Είναι από αυτές τις Σχολές που το 2018 από ΤΕΙ έγιναν πανεπιστήμια και πολλά από τα μαθήματα εκεί που ήταν εργαστήρια έγιναν όλα θεωρία με αποτέλεσμα άτομα τα οποία θέλουμε να ασχοληθούμε με κάτι "τεχνικό" να μην μαθαίνουμε τίποτα(κυριολεκτικά όσα εργαστήρια ότι και αν έχω κάνει μέχρι στιγμής είναι όλα του τύπου κάνω εργασίες στο Excel και τίποτα άλλο). Έτσι πήρα την απόφαση να γραφτώ σε δημόσιο ΙΕΚ παράλληλα με τη σχολή και ήδη έχω βγάλει το πρώτο εξάμηνο είναι ακριβώς το ίδιο αντικείμενο με το ΑΕΙ που πηγαίνω με τη διαφορά ότι προφανώς τα μαθήματα είναι λιγότερα και απλούστερα. Για δημόσιο ΙΕΚ είναι πάρα πολύ καλό οι καθηγητές όντως νοιάζονται για μας κάνουν καλό μάθημα, μας πηγαίνουν επισκέψεις και ίσως να μας πάνε και εράσμους το καλοκαίρι. Το δίλημμα μου είναι το εξής ότι πολλά ακούγονται ότι δεν θα βρίσκω δουλειά εάν τελειώσω το ΙΕΚ από την άλλη όσο να ναι τα μαθήματα είναι απόγευμα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορώ να παρακολουθώ κάποια από τα εργαστήρια στη σχολή, είναι και το όριο των σπουδών με αποτέλεσμα να έχω αγχωθεί και να μην ξέρω τι να κάνω πραγματικά με το ΑΕΙ που πηγαίνω. Από την άλλη δεν θέλω να την παρατήσω αλλά θέλω το χρόνο μου για να τη συνεχίσω αλλά δυστυχώς έτσι όπως είναι τα πράγματα δεν έχω το χρόνο να ασχοληθώ σοβαρά με το ΑΕΙ. Το ΙΕΚ μου αρέσει αρκετά αλλά το κακό είναι ότι πολλοί το κοιτάνε με στραβό μάτι (όσο αφορά τους εργοδότες). Γενικότερα είμαι μπερδεμένη και δεν ξέρω τι είναι σωστό και τι όχι αυτή τη στιγμή. Θα χαιρόμουν να ακούσω τη γνώμη σας.
dionisis1925 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Από πότε τα ΙΕΚ στέλνουν σπουδαστές σε προγράμματα Εράσμους?? Το θέμα δεν είναι μόνο να τελειώσεις το ΙΕΚ , πρέπει να δώσεις και πιστοποίηση, από κει και πέρα σίγουρα ένας εργοδότης στο βιογραφικό θα επιλέξει έναν απόφοιτο ΑΕΙ/ΤΕΙ από έναν του ΙΕΚ της αντίστοιχης ειδικότητας, δεν έχει καμία σύγκριση μια σχολή 4ετους φοίτηση από μια 2ετους και ας σου φαίνονται εσένα μερικά πράγματα "άσχετα". Γνώμη μου είναι να επικεντρωθείς στο ΑΕΙ. Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου 2023 από dionisis1925 2
Dark_panel Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 18 λεπτά πριν, dionisis1925 είπε Από πότε τα ΙΕΚ στέλνουν σπουδαστές σε προγράμματα Εράσμους?? Εχουν μερικα χρόνια τωρα που στελνουν Erasmus για μια εβδομαδα περιπου. Το ΔΙΕΚ της Πάτρας πχ στελνει κυριως σε Ισπανια και Ιταλια.
dionisis1925 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 29 λεπτά πριν, Dark_panel είπε Εχουν μερικα χρόνια τωρα που στελνουν Erasmus για μια εβδομαδα περιπου. Το ΔΙΕΚ της Πάτρας πχ στελνει κυριως σε Ισπανια και Ιταλια. Μια βδομάδα τι σόι Εράσμους είναι
Dark_panel Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, dionisis1925 είπε Μια βδομάδα τι σόι Εράσμους είναι Eε για να δουν περισσοτερο 5 πραγματα σε επιχειρησεις του εξωτερικου και γτ οχι καποιοι, αν ειναι καλοι κι ενδιαφερονται, να δικτυωθουν.
Jason957 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 9 ώρες πριν, dionisis1925 είπε Από πότε τα ΙΕΚ στέλνουν σπουδαστές σε προγράμματα Εράσμους?? Το θέμα δεν είναι μόνο να τελειώσεις το ΙΕΚ , πρέπει να δώσεις και πιστοποίηση, από κει και πέρα σίγουρα ένας εργοδότης στο βιογραφικό θα επιλέξει έναν απόφοιτο ΑΕΙ/ΤΕΙ από έναν του ΙΕΚ της αντίστοιχης ειδικότητας, δεν έχει καμία σύγκριση μια σχολή 4ετους φοίτηση από μια 2ετους και ας σου φαίνονται εσένα μερικά πράγματα "άσχετα". Γνώμη μου είναι να επικεντρωθείς στο ΑΕΙ.
shrimpycat Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2023 Πώς είσαι παράλληλα σε δημόσιο ΙΕΚ και ΤΕΙ; Από όσο ξέρω δεν γίνεται εκτός εάν είναι ιδιωτικό.
velociraptoras Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2023 Στις 8/2/2023 στις 1:40 ΠΜ, dionisis1925 είπε Μια βδομάδα τι σόι Εράσμους είναι οπως στα σχολεία. εμας πηγαινουν και το δημοτικό και το γυμνασιο για μια εβδομάδα. στα ΑΕΙ ηταν 6 μηνες 12 λεπτά πριν, shrimpycat είπε Πώς είσαι παράλληλα σε δημόσιο ΙΕΚ και ΤΕΙ; Από όσο ξέρω δεν γίνεται εκτός εάν είναι ιδιωτικό. γινεται, ειναι διαφορετικής βαθμίδας σχολές. σε 2 ΑΕΙ δε γίνεται
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα