blasterdark86 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπερα εφτιαξα νεο συστημα και προβληματιζομαι λιγο με τις θερμοκρασιες. Ο cpu μου ειναι 5800x3d και το cooler aio corsair elite capelix h115i. Σε απλες διαδικασιες και surf και youtybe κλπ βλεπω να κυμαινεται απο 41 μεχρι 50 με καποια σπαικς στα 50 κατι και μετα δοκιμασα και στο cinebench και εφτανε 73-75 σε multicore.Game δεν εχω τρεξει καποιο ακομα απλα ηθελα να ξερω αν εχει νοημα να δω παραπανω την θερμικη συμπεριφορα Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2023 από blasterdark86 1
niko13 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Όχι δεν έχει νόημα κατά τη γνώμη μου,σε games θα είσαι πιο κάτω από ότι με cinebench.Αν θες να τις ρίξεις κ άλλο μπορείς να δοκιμάσεις να παίξεις και με undervolt Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2023 από niko13 1
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 26 λεπτά πριν, blasterdark86 είπε Game δεν εχω τρεξει καποιο ακομα απλα ηθελα να ξερω αν εχει νοημα να δω παραπανω την θερμικη συμπεριφορα Λιγάκι οριακά μεν, βάσει ότι είναι χειμώνας, είναι σίγουρα εντάξει οι θερμοκρασίες σου. 1
thetiesthatbind Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, blasterdark86 είπε Καλησπερα εφτιαξα νεο συστημα και προβληματιζομαι λιγο με τις θερμοκρασιες. Ο cpu μου ειναι 5800x3d και το cooler aio corsair elite capelix h115i. Σε απλες διαδικασιες και surf και youtybe κλπ βλεπω να κυμαινεται απο 41 μεχρι 50 με καποια σπαικς στα 50 κατι και μετα δοκιμασα και στο cinebench και εφτανε 73-75 σε multicore.Game δεν εχω τρεξει καποιο ακομα απλα ηθελα να ξερω αν εχει νοημα να δω παραπανω την θερμικη συμπεριφορα Καλά είσαι. Μπορείς να ψάξεις να δεις και άλλοι με το ίδιο cooler τι θερμοκρασίες έχουν για συγκριτικό αλλά το 73-75 είναι μια χαρά. Πήγαινε στο Corsair iCUE και δες τι Coolant Temp σου γράφει. Από εκεί μπορείς να αλλάξεις και τη καμπύλη των ανεμιστήρων σου αν θες να τρέχει λίγο πιο δροσερά (αντίστοιχα θα ανέβει ο θόρυβος από τα fans). Ο 5800Χ3D έχει και την αυξημένη cache οπότε είναι φυσιολογικό να είναι πιο ζεστός σε σύγκριση με άλλα CPU.
Dark_Nightfall Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, blasterdark86 είπε Καλησπερα εφτιαξα νεο συστημα και προβληματιζομαι λιγο με τις θερμοκρασιες. Ο cpu μου ειναι 5800x3d και το cooler aio corsair elite capelix h115i. Σε απλες διαδικασιες και surf και youtybe κλπ βλεπω να κυμαινεται απο 41 μεχρι 50 με καποια σπαικς στα 50 κατι και μετα δοκιμασα και στο cinebench και εφτανε 73-75 σε multicore.Game δεν εχω τρεξει καποιο ακομα απλα ηθελα να ξερω αν εχει νοημα να δω παραπανω την θερμικη συμπεριφορα Δεν μας λες και τι μητρική έχεις , αυτός ο επεξεργαστής είναι σχετικά καινούργιος οπότε έχουν βγει bios updates για καλύτερη υποστήριξη , αν δεν φοράς το τελευταίο bios πέρνα το.
leros2004 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, blasterdark86 είπε Καλησπερα εφτιαξα νεο συστημα και προβληματιζομαι λιγο με τις θερμοκρασιες. Ο cpu μου ειναι 5800x3d και το cooler aio corsair elite capelix h115i. Σε απλες διαδικασιες και surf και youtybe κλπ βλεπω να κυμαινεται απο 41 μεχρι 50 με καποια σπαικς στα 50 κατι και μετα δοκιμασα και στο cinebench και εφτανε 73-75 σε multicore.Game δεν εχω τρεξει καποιο ακομα απλα ηθελα να ξερω αν εχει νοημα να δω παραπανω την θερμικη συμπεριφορα 5 λεπτά δουλειά θέλει... Θα μπεις στο bios και θα βάλεις αρνητικό curve optimizer -20. Τρέξε cinebench αν το βγάλει χωρίς κόλλημα δοκιμάζεις -25..... Τέλος δεν χρειάζεται κάτι άλλο 2
TR-909 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Μπορείς να δοκιμάσεις και το auto CO tuning του Ryzen Master το οποίο θα σου πει πάνω κάτω πόσο UV μπορείς να κάνεις ώστε μετά να το ρυθμίσεις από BIOS. Είναι επίσης σημαντικό και το τι γίνεται στα χαμηλά clocks. Χρειάζεται αρκετό testing (με χαμηλό load, browsing, music / video playback) για να σιγουρέψεις ότι είναι 100% σταθερό το Undervolt. Όπως είπαν και οι άλλοι φίλοι αν ο επεξεργαστής σου σηκώνει UV δεν έχεις παρά να το εκμεταλλευτείς και να δεις μείωση κατανάλωσης (και θερμοκρασιών). Από περιέργεια όταν κάνεις απλή χρήση και έχεις 50°C μπορείς να μας πεις στο HW Info πόσα Watts δείχνει στο CPU Package Power Draw? Ενδεικτικά σε 5600Χ που έχω με Η115i Pro RGB (σχεδόν ίδια υδρόψυξη με τη δική σου) σε μίνι stress στα 78W PPT έχω μέγιστη θερμοκρασία 54°C. (και είμαι στοκ χωρίς Undervolt). Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2023 από TR-909 3
nickk0kkav Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 Βασικα επειδη ο ανθρωπος εχει 5800 3d δε μπορει να βαλει curve optimiser απο το bios ουτε απο το ryzen master Μπορει ομως να βαλει pbo2 tuner μεσα απο τα windows και με το task scheluder να το βαλει να ξεκιναει με το boot των windows https://github.com/PrimeO7/How-to-undervolt-AMD-RYZEN-5800X3D-Guide-with-PBO2-Tuner Μεχρι -30 curve σε περνει στο 5800 3d (απο οτι βλεπω στο internet η συντριπτικη πλειοψηφια τοσο εχουμε μιας και οι 3d ερχονται μετα απο binning και ειναι ολοι step 2 ) Αλλα πρεπει να τεσταρεις με core cruncher ή ooct Παντως οι θερμοκρασιες σου ειναι καλες παρολο που δε ξερω τη δυναμικοτητα της υδροψυξης σου . Εγω εχω μια ταπεινη αλλα αξιοπρεπη sports duo 34 και εχω λιγο μικροτερες θερμοκρασιες απο εσενα στο -30 . Νομιζω λιγο κατω απο 70 ή 70 cb23 Αρα σε περνει περνει για σημαντικη βελτιωση . Αλλα εκτος απο το -30 μη ξεχασεις να ρυθμισεις και τα limits γιατι μονο με τα curve θα σε παει 80 + 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα