ghostaki Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Πρόκειται για Vodafone 50/5 και ενώ το up/down δεν είναι κακό σε απόλυτες τιμές, στην πράξη η σύνδεση σέρνεται και αργεί πολύ να ξεκινήσει να φορτώνει. Αναρωτιέμαι αν είναι συνηθισμένα τέτοια latency και αν μπορώ να κάνω κάτι να το βελτιώσω; Δεν έχω δοκιμάσει ενσύρματη σύνδεση, αλλά ακόμα και δίπλα στο ρούτερ η κατάσταση δε βελτιώνεται.
mphxths Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Στατιστικα απο το ρουτερ δειξε μας. Τι παει να πει "δεν ειναι κακο σε απολυτες τιμες" ? Ειναι 50/5 και αποδιδει 35/4. Το θεμα σου ειναι το latency ? Οι μετρησεις να γινονται με καλωδιο ή με wifi 5ghz. Αν και με την 50αρα καλυπτεσαι και με το 2.4ghz.
ghostaki Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Οι μετρήσεις είναι με WiFi 5Ghz. Ναι, το θέμα είναι το latency γιατί είναι υπερβολικά υψηλό και εφαρμογές τύπου zoom/teams είναι πρακτικά άχρηστες. Το αν δεν πιάνει τα ονομαστικά 50/5 ποσώς με ενδιαφέρει, μιας και το θέμα μου δεν είναι οι ταχύτητες down/up.
jkoukos Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Τα στοιχεία δείχνουν άριστη γραμμή και με λίγα σφάλματα για 33+ μέρες συνεχόμενης λειτουργίας. Το θέμα σου είναι η ασύρματη σύνδεση. Δοκίμασε καταρχήν με ενσύρματη και επανέρχεσαι. Τι ασύρματη κάρτα δικτύου (ή USB) χρησιμοποιείς; Ο υπολογιστής είναι σταθερός ή φορητός; Αν είναι σταθερός, είναι χωμένος κάτω από γραφείο ή σε ψηλότερο σημείο και η κεραία του WiFi έχει σχετικό αέρα ελεύθερο; Πόση είναι η απόσταση και με πόσα εμπόδια, μεταξύ υπολογιστή και router; Ο Router βρίσκεται ψηλά (π.χ. σε βιβλιοθήκη) ή χαμηλά σε γραφείο ή κομοδίνο;
ghostaki Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ για το χρόνο σου! Αν λοιπόν η γραμμή δείχνει άριστη, τότε όντως το θέμα είναι είτε η ασύρματη σύνδεση είτε το ρούτερ καθεαυτό. Έχω δοκιμάσει μόνο μέσω wifi μέχρι στιγμής, με S10e, Macbook Pro 2018 και Macbook Air M1. Τα ίδια αποτελέσματα και με τις 3 συσκευές. Δε νομιζω ότι φταίνε οι συσκευές μιας και οι ίδιες "πετάνε" στο δικό μου σπίτι (είμαι φιλοξενούμενος εδώ που είμαι τώρα) είτε οπουδήποτε αλλού τις έχω δοκιμάσει. Το ρούτερ είναι ψηλά στον τοίχο, όχι κρυμμένο πίσω από κάποιο αντικείμενο/εμπόδιο. Το ίδιο αποτέλεσμα έχω ακόμα κι όταν πάω ακριβώς κάτω από το ρούτερ. Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2023 από ghostaki
geoavlonitis Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Μηπως να γινει μια επανεκκινηση στο ρουτερ και να δοκιμασεις ξανα;
jodact Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Το πρόβλημα σου αρχικά είναι το wifi. Aμα βάλεις πάνω στο μόντεμ pc με ethernet θα πιασεις 47-50+ όπως φαινεται και στα στατιστικά. Εμένα το modem της zte που μαλλον zte εχεις κι εσύ, στο wifi ηταν άθλιο. 1
Ntinaras Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 18 ώρες πριν, ghostaki είπε Πρόκειται για Vodafone 50/5 και ενώ το up/down δεν είναι κακό σε απόλυτες τιμές, στην πράξη η σύνδεση σέρνεται και αργεί πολύ να ξεκινήσει να φορτώνει. Αναρωτιέμαι αν είναι συνηθισμένα τέτοια latency και αν μπορώ να κάνω κάτι να το βελτιώσω; Δεν έχω δοκιμάσει ενσύρματη σύνδεση, αλλά ακόμα και δίπλα στο ρούτερ η κατάσταση δε βελτιώνεται. Εισαι σε πολυκατοικια με πολλα wifi γυρω σου?
ghostaki Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 Ευχαριστώ όλους για το χρόνο σας Λοιπόν, δοκίμασα να συνδεθώ με ethernet αλλά απέτυχα. Συνέδεσα το καλώδιο (έχω αυτό https://www.amazon.co.uk/dp/B00DZK8FTA) μέσω USB/ethernet αντάπτορα και στα 2 macbook, αλλά δε φάνηκε να δουλεύει. Δοκίμασα όλες τις θύρες LAN του ρούτερ αλλά τίποτα. Κανένα λαμπάκι δεν άναψε στις θύρες του ρούτερ - νομίζω ο αντάπτορας δουλεύει αλλά δε μπορώ να είμαι 100% σίγουρος. Δυστυχώς δεν έχω άλλη πρόχειρη συσκευή με ethernet για να δοκιμάσω. Δεν είμαι σε πολυκατοικία, μονοκατοικία με μόνο 1 ακόμα wifi δίκτυο τριγύρω που με το ζόρι πιάνει σήμα. Οπότε δε νομίζω είναι θέμα παρεμβολών και θορύβου. Όπως είπατε ίσως απλά είναι το ρούτερ που έχει άθλιο wifi. Μοντέλο λέει είναι το ZTE ZXHN H267A V1.0. Έκανα επανεκκίνηση και νομίζω αυτό έφερε μια μικρή βελτίωση, αλλά είναι τόσο μικρή που ίσως τη φαντάζομαι
SaFiS Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 Ζήτα αντικατάσταση, έχει ψιλοθέματα στο WiFi το 267Α...
ghostaki Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Ναι, εν τέλει αυτό πρέπει να γίνει από ό,τι βλέπω... Με το restart βελτιώθηκε κάπως η κατάσταση και μπορώ να κάνω δουλειά με το Wifi, αν και για οριστική λύση μάλλον χρειάζεται καλύτερο router (μιας και η γραμμή φαίνεται πολύ καλή). Ευχαριστώ όλους για το χρόνο σας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα