Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα. Την βοήθειά σας γιατί έχω πελαγώσει. Πρόκειται να μετακομίσω σε νεόδμητο διαμέρισμα το οποίο αυτή τη στιγμή πλησιάζει στο τέλος της κατασκευής του. Όσον αφορά το ρεύμα ο κατασκευαστής μου είπε ότι έβαλε νέο στύλο η ΔΕΔΔΗΕ και τους περιμένει να έρθουν να βάλουν τα κουτιά και να περάσουν καλώδια ώστε μετά και ο ηλεκτρολόγος να βγάλει τα πιστοποιητικά. Μετά όπως μου είπε θα μου το δώσει εμένα για να κάνω αίτηση από μεριάς μου. Έχω μπερδευτεί όμως γιατί η ΔΕΗ μου λέει ότι για νέα σύνδεση δεν χρειάζεται το πιστοποιητικό και ότι αυτό το χρειάζεται η ΔΕΔΔΗΕ. Σε ποιον κάνω αίτηση τώρα στη ΔΕΔΔΗΕ ή στην ΔΕΗ?? Ο κατασκευαστής δηλώνει άγνοια γιατί όπως λέει έχουν αλλάξει πολλά πράγματα και έχει χάσει και αυτός τη μπάλα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Insane84 είπε

Παιδιά καλησπέρα. Την βοήθειά σας γιατί έχω πελαγώσει. Πρόκειται να μετακομίσω σε νεόδμητο διαμέρισμα το οποίο αυτή τη στιγμή πλησιάζει στο τέλος της κατασκευής του. Όσον αφορά το ρεύμα ο κατασκευαστής μου είπε ότι έβαλε νέο στύλο η ΔΕΔΔΗΕ και τους περιμένει να έρθουν να βάλουν τα κουτιά και να περάσουν καλώδια ώστε μετά και ο ηλεκτρολόγος να βγάλει τα πιστοποιητικά. Μετά όπως μου είπε θα μου το δώσει εμένα για να κάνω αίτηση από μεριάς μου. Έχω μπερδευτεί όμως γιατί η ΔΕΗ μου λέει ότι για νέα σύνδεση δεν χρειάζεται το πιστοποιητικό και ότι αυτό το χρειάζεται η ΔΕΔΔΗΕ. Σε ποιον κάνω αίτηση τώρα στη ΔΕΔΔΗΕ ή στην ΔΕΗ?? Ο κατασκευαστής δηλώνει άγνοια γιατί όπως λέει έχουν αλλάξει πολλά πράγματα και έχει χάσει και αυτός τη μπάλα.

Μονο ο Δεδδηε ασχολειται για την παροχη..Να μπει ρευμα εκει..

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Insane84 είπε

λογικά έχεις εργοταξιακό , θα στείλει ΥΔΕ ηλεκτρονικά ο ηλεκτρολόγος στο ΔΕΔΔΗΕ (έχει καιρό που έχουν αλλάξει τα χαρτιά , μην πετύχεις δεινόσαυρο) καλό είναι να μιλήσεις μαζί του και όχι μέσω κατασκευαστή και κάνεις αίτηση στον πάροχο που θες

Δημοσ.

Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι όπως τα περίμενα. Ο κατασκευαστής περιμένει τον εργολάβο της δεδδηε να έρθει να βάλει τα κουτιά και να τα συνδέσει με καλώδια. Όταν γίνει αυτό θα δοθεί αριθμός παροχής και ο ηλεκτρολόγος θα μπορεί να βγάλει το πιστοποιητικό και να υποβάλλει ΥΔΕ. Μετά θα πρέπει εγώ να κάνω αίτηση στη δεδδηε για ηλεκτροδοτηση έχοντας και την υδ από το δήμο ώστε να έρθουν να βάλουν μετρητή για να μπορέσω μετά να κάνω αίτηση σε παροχο. Γνωρίζει κανείς πόσο καιρό κάνει η δεδδηε για τον μετρητή? 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Insane84 είπε

Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι όπως τα περίμενα. Ο κατασκευαστής περιμένει τον εργολάβο της δεδδηε να έρθει να βάλει τα κουτιά και να τα συνδέσει με καλώδια. Όταν γίνει αυτό θα δοθεί αριθμός παροχής και ο ηλεκτρολόγος θα μπορεί να βγάλει το πιστοποιητικό και να υποβάλλει ΥΔΕ. Μετά θα πρέπει εγώ να κάνω αίτηση στη δεδδηε για ηλεκτροδοτηση έχοντας και την υδ από το δήμο ώστε να έρθουν να βάλουν μετρητή για να μπορέσω μετά να κάνω αίτηση σε παροχο. Γνωρίζει κανείς πόσο καιρό κάνει η δεδδηε για τον μετρητή? 

Μεγαλη κουβεντα! οσο θες! απο μερες μεχρι μηνες. Στην Ηλεια πηρα ρολοι πριν το καλοκαιρι με το μοναδικο ρετάλι καλώδιο που υπήρχε, και απλα έτυχε να ταιριαζει στο μηκος με την περιπτωση μου. Υπαρχουν 100αδες παροχες σε αναμονή. Αθηνα φανταζομαι θα ειναι καλυτερα τα πράγματα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, Insane84 είπε

Το πιστοποιητικο του ηλεκτρολογου δεν εχει καμια σχεση με τον αριθμο του μετρητή, πιστοποιεί την σωστή εγκατασταση του σπιτιού, το πιστοποιητικό το καταθέτεις μαζι με τα σχέδια στον δεδδηε, έρχεται κάνει την εγκατάσταση και μετα με το χαρτι αυτό του δεδδηε πας στον πάροχο πχ δεη και σε συνδέουν.

Επεξ/σία από NikosKallithea
  • Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Insane84 είπε

Εξαρτάται από τον Εργολάβο (ιδιώτη) που έχει αναλάβει την περιοχή. Ο ΔΕΔΔΗΕ δεν ασχολείται πλέον με έργα. Σε Θεσσαλονίκη για εργοταξιακή παροχή πήρε 3 μήνες.

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, Insane84 είπε

Ανάλογα.. Γίνεται σε 15-20 ημέρες εργάσιμες.. Αν υπάρχουν όλα τα χαρτιά... Και πληρωσεις... 

Δημοσ.
15 ώρες πριν, Insane84 είπε

Αναλογα με την διαθεσιμότητα των μετρητών. Πριν 5 χρόνια σε νέα οικοδομή (δική μου), για να έχω ρεύμα σχετικά γρήγορα έκανα αίτηση χωρίς νυχτερινο γιατί δεν είχαν ρολόγια. Μου έκαναν έναν μήνα σε περιοχή στην Αθήνα ενώ είχα ήδη εργοταξιακο. Όταν έκανα αίτηση για νυχτερινο, μου το έβαλαν μετά από ένα χρόνο. Τα έργα τα κάνουν όλα εργολάβοι αλλά μου φαίνεται πως τους μετρητές τους προμηθεύει ο Δεδδηε. 

Το πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου είναι άλλο θέμα, αφορά την εγκατάσταση την δική σου. Δεν περιμένεις τον δεδδηε για αυτό. Στην θέση σου θα έκανα ήδη αίτηση στον δεδδηε εφόσον η άδεια είναι σφραγισμένη και έχεις πάρει και άδεια για την παροχή του αερίου (εφόσον το προβλέπει η άδεια σου γιατί θα στο ζητήσουν από δεδδηε). 

Και ρώτα τον κατασκευαστή, ο μηχανικός μου μου έλεγε πως έχουν αλλάξει λίγο τα πράγματα και πως για να πας δεδδηε, πρώτα ο επιβλεποντας μηχανικός καταχωρει στον δεδδηε τα στοιχεία της οικοδομής και μετά πας με τα έγγραφα εκεί. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε νέα επικοινωνία με τον δεδδηε μου τα είπαν αλλιώς. Ένα παλληκαρακι που φαινόταν να γνώριζε καλά μου είπε ότι εφόσον ο κατασκευαστής περιμένει να έρθει ο εργολάβος να βάλει τα κουβουκλια και να δοθούν αριθμοί παροχής, τότε έχει κάνει εκείνος ότι αίτηση έπρεπε να γίνει. Αυτό που μένει είναι να βγάλω την υπεύθυνη δήλωση του Δήμου δίνοντας τον αριθμό παροχής και μαζί με το πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου να τα στείλω με κουριερ σε κατάστημα δεδδηε της περιοχής μου γράφοντας πάνω ΥΔΕ (υπεύθυνη δηλωση εγκατάστατη). Κατόπιν θα μου στείλουν την σύμβαση για υπογραφή και σε 4 μέρες περιπου θα μπει ο μετρητης στο κουβουκλιο. Μετά πάω σε παροχο. Πιο λογικό μου φαίνεται αυτό. Δυστυχώς είναι σε ποιον θα πέσεις από ότι φαίνεται. 

Επεξ/σία από Insane84

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...