antirix024 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στον υπολογιστή μου (Windows 10) μπαίνουν κάποια αρχεία από κάτι μετρήσεις που γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα (είναι ερευνητικό έργο) και θέλω αυτά τα αρχεία να πηγαίνουν αυτόματα (π.χ. κάθε 5 λεπτά) σε κάποιον remote server. Υπάρχει τρόπος που να γίνεται αυτό δωρεάν ή με χαμηλό κόστος; Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2023 από antirix024 typo
filip123go Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, antirix024 είπε Στον υπολογιστή μου (Windows 10) μπαίνουν κάποια αρχεία από κάτι μετρήσεις που γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα (είναι ερευνητικό έργο) και θέλω αυτά τα αρχεία να πηγαίνουν αυτόματα (π.χ. κάθε 5 λεπτά) σε κάποιον remote server. Υπάρχει τρόπος που να γίνεται αυτό δωρεάν ή με χαμηλό κόστος; Δεν μπορείς να ορίσεις να γίνονται save αυτα τα αρχεία σε έναν φάκελο που είναι στο one drive / google drive / whatever ? Και μετά θα γίνονται sync αυτόματα.
micos000 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Δες κάτι τέτοιο... https://www.majorgeeks.com/files/details/microsoft_synctoy_for_windows_xp.html 1
antirix024 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 ευχαριστώ για τις απαντήσεις, όμως θέλω ο server που θα αποθηκεύονται να είναι ένας συγκεκριμένος FTP server ο οποίος είναι σε κάποιο virtual machine. Όχι κάποιος φάκελος σε κάποιον υπολογιστή.
micos000 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Δεν έχει σημασία. Shared φάκελο δεν έχει; Εφόσον "βλέπεις" τον φάκελο από τα windows θα τον βλέπει και το πρόγραμμα sync, απλά θα δώσεις σωστά το path του φάκελου. Η vm είναι στον ίδιο υπολογιστή ή σε απομακρυσμένο; Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2023 από micos000 1
manolis940 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 Και εγώ θεωρώ την λύση των παραπάνω καλύτερη. Αλλά αν θες FTP .... θα σου δώσω μερικά hints καθώς παρόμοια διαδικασία μόνο σε linux έχω κάνει. Αρχικά πρέπει να στο Virtual Machine να στήσεις ένα FTP Server. Αν έχεις και εκεί windows ο Filezilla θα δουλέψει μια χαρά. Σαν FTP client μπορείς να χρησιμοποιήσεις το winSCP όπου έχει δυνατότητες αυτοματοποίησης της διαδικασίας. 1
clampro Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2023 Μπορείς να δοκιμάσεις να το κάνεις και με ένα batch file που θα βάλεις στον scheduler των Windows να τρέχει κάθε όποτε θέλεις. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα