Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα, με παίρνει η δικηγόρος της τράπεζας να πάμε στο ειρηνοδικείο για την προσημείωση του ακινήτου και μου ζήτησε να φέρω κι εγώ δικηγόρο. Είναι υποχρεωτική η παράσταση του;

• Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 07/02/2023 at 12:28, Nauths said:

Μέσο κόστος;

Το σύνηθες είναι 500 - 700 ευρώ (ανάλογα αν πληρώνεις τον δικηγόρο της τράπεζας ή όχι και τι κόστος έχει αυτό).

Για την εγγραφή προσημείωσης, υπολόγισε γύρω στα 200-250 ευρώ. 

Επεξ/σία από paredwse
Δημοσ.
Στις 7/2/2023 στις 12:22 ΜΜ, Nauths είπε

Παιδιά καλησπέρα, με παίρνει η δικηγόρος της τράπεζας να πάμε στο ειρηνοδικείο για την προσημείωση του ακινήτου και μου ζήτησε να φέρω κι εγώ δικηγόρο. Είναι υποχρεωτική η παράσταση του;

Δεν έχεις δικηγόρο που έλεγξε το προς αγορά ακίνητο;

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, paredwse είπε

Το σύνηθες είναι 500 - 700 ευρώ (ανάλογα αν πληρώνεις τον δικηγόρο της τράπεζας ή όχι και τι κόστος έχει αυτό).

Νομίζω  ότι το κόστος αυτό, αφορά περισσότερο στην άρση προσημείωσης του ακινήτου (αφού αποπληρωθεί το δάνειο). Αυτά τουλάχιστον, είχα πληρώσει εγώ το 2020.

• Thanks 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
4 hours ago, MauroPaltoudias said:

Νομίζω  ότι το κόστος αυτό, αφορά περισσότερο στην άρση προσημείωσης του ακινήτου (αφού αποπληρωθεί το δάνειο). Αυτά τουλάχιστον, είχα πληρώσει εγώ το 2020.

Έχεις απόλυτο δίκιο, διορθώνω αμέσως το αρχικό μου μήνυμα. 

• Like 1
Δημοσ.

Περίπου 500  - 700 ευρώ αναλόγως περίστασης (ποιό Ειρηνοδικείο, ποιός δικηγόρος, ποιός θα μαζέψει τα πιστοποιητικά του κτηματολογίου, ποιός θα καταχωρήσει την απόφαση στο Κτηματολογικό Γραφείο κλπ). 

Δικηγόρος είμαι και κάτι παραπάνω ξέρω. 

Υπάρχουν μερικοί συνάδελφοι οι οποίοι δελεάζουν τον πελάτη με μικρές αμοιβές τύπου 300 ευρώ, αλλά μετά μόλις ξεκινήσει η δουλειά είτε αρχίζουν τα κρυφά έξοδα (+ τόσα για αυτό, τόσα για εκείνο, τόσα για το άλλο) είτε σε παρατάνε με τα χαρτιά στο χέρι να τρέχεις εσύ στο κτηματολόγιο και να χάνεις 3-4 μέρες σε εργάσιμες ώρες. 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, spikou23 είπε

Περίπου 500  - 700 ευρώ αναλόγως περίστασης (ποιό Ειρηνοδικείο, ποιός δικηγόρος, ποιός θα μαζέψει τα πιστοποιητικά του κτηματολογίου, ποιός θα καταχωρήσει την απόφαση στο Κτηματολογικό Γραφείο κλπ). 

Δικηγόρος είμαι και κάτι παραπάνω ξέρω. 

Υπάρχουν μερικοί συνάδελφοι οι οποίοι δελεάζουν τον πελάτη με μικρές αμοιβές τύπου 300 ευρώ, αλλά μετά μόλις ξεκινήσει η δουλειά είτε αρχίζουν τα κρυφά έξοδα (+ τόσα για αυτό, τόσα για εκείνο, τόσα για το άλλο) είτε σε παρατάνε με τα χαρτιά στο χέρι να τρέχεις εσύ στο κτηματολόγιο και να χάνεις 3-4 μέρες σε εργάσιμες ώρες. 

Την διαδικασία την κάνει εξ ολοκλήρου η τράπεζα με δικό της δικηγόρο, αλλά θέλει και δικό μου δικηγόρο να πει και καλά οκ;

Δημοσ.
20 ώρες πριν, Nauths είπε

Την διαδικασία την κάνει εξ ολοκλήρου η τράπεζα με δικό της δικηγόρο, αλλά θέλει και δικό μου δικηγόρο να πει και καλά οκ;

Συνήθως γίνεται το ανάποδο, δηλαδή τα δικόγραφα τα γράφει ο δικηγόρος του πολίτη και ο δικηγόρος της τράπεζας απλά συναινεί, αλλά ναι σε κάθε περίπτωση χρειάζεσαι δύο δικηγόρους υποχρεωτικά. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...