Προς το περιεχόμενο

Αναβαθμιση απο LG47 σε--->?

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από HALF EVIL,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Διαθέσιμο budget:1000-1300 υπο προυποθεσεις. Εξηγω παρακατω

Απόσταση και γωνία θέασης: 2,80-3,20

Χρήση και τι μας ενδιαφέρει περισσοτερο [ταινιες (αναφερτε την πηγή : torrent, bluray, dvd, netflix), gaming, pc monitor (αυτό βεβαία είναι σε άλλη ενότητα του φορουμ),  digea,  κτλ]: Λιγο απο ολα

προτίμηση σε μέγεθος (γιατί "size matters  :devil: "): 55 η 65

Έχουμε κάποιον περιορισμό λόγω πεθεράς/ χώρου/διάταξης/ μεγέθους επίπλων: Οχι

Μας ενδιαφέρουν κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικα; ( 3D, smart, ultra HD, HDR κτλ): Smart 4k

Έχουμε κάποια μοντέλα ήδη στα υπόψιν : Εχω χαθει στη μεταφραση

Κατάστημα προτίμησης (προαιρετικά): Πιο πολυ μεγαλες αλυσιδες.

Καλημερα στην παρεα.

Απο το 2013 που ειχα δωσει ενα μεγαλο ποσο (πολυ κακως τελικα) νομιζω ηρθε η ωρα για αναβαθμιση της ΤΒ,

Το μοντελο που θα αντικατασταθει ειναι το 47LM960V

Οι πιο πολυ μου λενε να κοιταξω προς oled πανελ και σε αυτη την κατηγορια. Εκει παμε σε 55.

Αλλα ερχονται και καποιοι αλλοι και λενε οχι...Θες αυστηρα 65. Εκει ομως οι ολεντ ξεφευγουν και δεν ειμαι διατεθιμενος να ανεβασω το μπατζετ αλλο.

Η συζηγος βλεπει κατι 65αρες με 700-800 και μου λεει γιατι δεν κοιταμε εκει?

Γενικα εχω χαθει με τα πανελς, hz hdr κλπ εννοιες.

Το θελω μου ειναι c2 LG oled 55

Εκει βεβαια δεν ξερω τι γινεται με το burn in κλπ και ποσο προσοχη χρειαζεται.

Το ενναλακτικο ειναι μια 65αρα με χειροτερο πανελ αλλα bigger. Αξιζει ομως?

Καθε βοηθεια δεκτη παιδια.

Δημοσ.

Για απόσταση δες παρκάτω. Με απόσταση μέχρι 2,5μ θα πήγαινα σε 55'' (και 2,8μ ίσως) Απο 2,5μ και μετά έχει καλύτερα 65''.

optimal-viewing-distance-television-graph-size.png

Επόμεο κριτήριο είναι οι ώρες που βλέπεις τηλεοπτικό σήμα. Αν πχ η τηλόραση παίζει πάνω από 4-5 ώρες καθημερίνα σε τηλεοπτικό σήμα ειδήσεις κλπ τότε αυξάνεται ο κίδυνος για burn in(το ίδιο ισχύει και για πολύωρο gaming σε παιχνίδια με στατικό περιεχόμενο πχ health bar). Όχι ότι θα πάθει σίγουρα αλλά θέλει μια μικρή προσοχή, αν βλέπεις κυρίως ταινίες και σε χαμηλό φωτισμό τότε ο κίνδυνος είναι σεδον μηδενικός. 

Επίση αν βλέπεις σύχνα σε πολύ φωτεινό χώρο οι top led απο samsung και tcl θα αποδώσουν καλυτερα λόγο υψηότερης φωτεινότητας.

Τέλος έχει να κάνει και με τις προσοπικές υποχωρίσες που μπορείς να κάνεις στο θέμα blooming. Αν σου γίνεται αντιλυπτό αμέσως και σε ενοχλεί αρκετά τότε οι oled είναι μονόδρομος. Υπάρχουν τρόποι να το μειώσεις και να γίνεται λιγότερο αντιλυπτό αλλά το απόλυτο contrast και βάθος που δίνουν οι oled δεν το βρίσκεις αλλού.

Πρέπει να βάλεις σε πρωτεραιότητα τις ανάγκες σου ώστε να επιλέξεις τι ταιριάζει περισσότερο σε εσένα.

Σαν γενική πρώταση πένατνι στην 55 LGC2 στις 65 ίντσες θα σκεφτόμουν αν ήταν κοντά ή πιο κάτω στην τιμή τις : 1, Samsung  QE65QN90B  2, TCL 65C835 3, Samsung  Q65QN90A πρόσοχή υπάρχουν και μοντέλα με ads/ips panel με έκπτωση στην τιμή αλλά και τις απαιτήσεις στο μαύρο θα έβαζα και την Samsung QE65QN85B.

• Like 2
  • Λύση
Δημοσ.

C2  55αρα δαγκωτο. Έστω και αν σου φαίνεται λίγο μικρή. Στο φινάλε προσπάθησε να μειώσεις λίγο την απόσταση θέασης. Δεν συγκρίνεται με LCD. 

Απορώ ποιοι περνούν σήμερα LCD τηλεοράσεις από τη στιγμή που οι Ολεντ πλέον είναι πολύ προσιτές. 

Η C8 που την έχω από το  2019 με μια προσεκτική σε λογικά πλαίσια χρήση, όχι υστεριες, εξακολουθεί να είναι τέλεια σε εικόνα. 

• Thanks 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

To άλμα που έκανες απ την προηγούμενη τηλεόραση ήταν ότνως μεγάλο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα την εύχαριστηθείς. Καλορίζικη και καλές θεάσεις. 

Τελικά σε τι απόσταση την έχεις?

• Thanks 1
Δημοσ.

Σε ευχαριστω πολυ.

Περιπου στα 2,70-2,80.

Νομιζω ειναι μια χαρα.

Απλα μη μου βγει κανας ψυχαναγκασμος με το burn in φοβαμαι :P

Δημοσ.
Στις 20/2/2023 στις 1:33 ΜΜ, ASFE είπε

Σε ευχαριστω πολυ.

Περιπου στα 2,70-2,80.

Νομιζω ειναι μια χαρα.

Απλα μη μου βγει κανας ψυχαναγκασμος με το burn in φοβαμαι :P

Ώσπου να πάθεις burn in θα έχουν βγει πέντε γενιές μπροστά. :ph34r:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...