Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα! Έχουν έρθει στο όνομα μου από τον παππού μου κάποια χωράφια με ελιές.Εγώ είμαι μισθωτός στην Αθήνα και θα ήθελα να κάνω της εξής ερωτήσεις σε γνωστές του θέματος αν και έχω σκοπό όταν κατέβω Καλαμάτα να πάω να ρωτήσω έναν λογιστή. Θέλω να αρχίσω να τα διαχειρίζομαι και να έχω ένα δευτερο εισόδημα κι από εκεί.

Με πιάνει σαν νέος αγρότης άσχετα αν είναι δεύτερο εισόδημα?

Δικαιουμε κάποια επιδότηση για την διαχείριση φύτεμα αγορά εξοπλισμού?

Πρέπει να κάνω εγγραφεί στον ΟΓΑ άσχετα αν είναι μισθωτός άλλου?

Δικαιούμαι αγορά αγροτικού αυτοκινήτου? 

Σας ευχαριστώ!

Δημοσ.

Φίλε μου τα περνεις όλα σαν νέο αγρότης. Επιδότησης  δικαιώματα  τα πανταααααααα......  Ξεκινά το..... 

Δημοσ.

Υπάρχει περιορισμός αν έχεις και δεύτερη δουλειά, δεν μπορείς να δουλεύεις full time μισθωτός. Πρέπει το κύριο επάγγελμα να είναι το αγροτικό, μετράνε οι ώρες.

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, teoxen είπε

όταν κατέβω Καλαμάτα να πάω να ρωτήσω έναν λογιστή.

Ασε το ινσομνια και κανε αυτο που λες. Ιδανικα καποιος που εχει τετοιο πελατολογιο (αγροτες), θα ξερει και να σου πει. 

Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι η έδρα μου δεν θα είναι Καλαμάτα είμαι Αθήνα ισχύουν δηλαδή και σαν δεύτερο εισόδημα όλα τα δικαιώματα που λες?

1 ώρα πριν, Mr_Laptop είπε

Φίλε μου τα περνεις όλα σαν νέο αγρότης. Επιδότησης  δικαιώματα  τα πανταααααααα......  Ξεκινά το..... 

1 ώρα πριν, zio10 είπε

Υπάρχει περιορισμός αν έχεις και δεύτερη δουλειά, δεν μπορείς να δουλεύεις full time μισθωτός. Πρέπει το κύριο επάγγελμα να είναι το αγροτικό, μετράνε οι ώρες.

Είμαι full time κανονικά και η έδρα μου Αθήνα. Τα χωράφια Καλαμάτα. Δεν υπάρχει κάτι ενδιάμεσο πως ας δικαιούμαι και κάποια πράγματα αν όχι όλα..

1 ώρα πριν, SabotazNic είπε

Ασε το ινσομνια και κανε αυτο που λες. Ιδανικα καποιος που εχει τετοιο πελατολογιο (αγροτες), θα ξερει και να σου πει. 

Απλά θέλω να πάω λίγο ενημερωμένος μην είναι και τόσο άσχετος...😂😂

59 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

η μιση ελλαδα εχει χωραφια με ελιες. δεν ειμαστε αγροτες. εκτος αν σου αφησε 50 στρεμματα

Δεν μιλάω για 5 ελιές τα χωράφια αποδίδουν σχεδόν 2 τόνους νομίζω ότι κάτι είναι...

Δημοσ.

Πρέπει η έδρα σου να είναι εκεί που έχεις τα χωράφια και γενικά να μένεις εκει.Στο λέω γιατί ήθελα να κάνω το ίδιο για την γυναίκα μου(είναι κ άνεργη),να πάρει κ επιδότηση που θα βγει για νέους αγρότες  κ ρώτησα σε γραφείο που ασχολείται με αυτά.Ακομα χειρότερα αν έχεις παιδιά και πάνε σχολείο Αθήνα .Αν μου τα είπαν λάθος ας μας ενημερώσει κάποιος που ξέρει σίγουρα γιατί με ενδιαφέρει κ εμένα.

Δημοσ.

Καλοί οι 2 τόνοι που λες αλλά οκ δεν είναι κάτι φοβερο, ούτε θα είναι κάθε χρονιά 2 τόνοι. Πολύ σημαντικό είναι το ποιος θα "κάνει" τον αγρότη. Θα είσαι εσύ ? Θα κατεβαίνεις Καλαμάτα 5-10 φορές τον χρόνο τουλάχιστον για λιπάσματα, ποτίσματα, κλαδέματα, ξεχορταριασμα ,μάζεμα οπότε βάλε χρόνο κόπο βενζίνες διόδια κλπ κλπ. Θα έχεις καποιους κάτω με μεροκάματο που θα τα κάνουν όλα? Μεροκάματα τρέλα υπάρχει έλλειψη εργατικών χεριών.

Δημοσ.

αν δεν είσαι εκεί δε βλέπω να προχωράει το όλο θέμα. Η λογική του "θα πετάγομαι 4-5 φορές το χρόνο" θα δεις ότι δε θα τραβήξει. Κι αν βγάζει τώρα 2 τόνους, χωρίς φροντίδα θα βγάλει λιγότερους. Σκέψου και αυτά και όχι μόνο πως θα τσιμπήσεις επιδόματα. Έχω κι εγώ κάποια δέντρα και παρόλο που είναι κοντά μου, τα έχω παρατήσει, δεν υπάρχει χρόνος. Που να ήταν και 200-300χμ μακριά.... Έβαλα και άνθρωπο για ξεχορτάριασμα και λοιπά αλλά εκτός του ότι έκανε τσαπατσοδουλειά, στο τέλος δε μου μένει κάτι. Θα μπω και μέσα.

Δημοσ.

2 τόνοι σίγουρα δεν είναι τίποτα γι'αυτό είπα ότι θα είναι για κάτι έξτρα όχι πρώτο εισόδημα. Αν και μέσα στα χωράφια υπάρχουν και πολλές μικρές οπότε σε λίγα χρόνια θα είναι και παραπάνω. Όσον αφορά της εργασίες κτλ έχω βοήθεια πατέρα και θείο αλλά έτσι και άλλιος 3 με 4 φορές κατεβαίνω  σίγουρα και για το μάζεμα. Γενικά δεν είμαι άσχετος όσον αφορά τα χωράφια ξέρω διαχείριση κτλ απλά προς το παρών είναι ο πατέρας μου, και τώρα που ήρθαν στο όνομα μου θέλω να δω τι μπορώ να κάνω. Δεν θέλω να τσιμπήσω επιδότηση έτσι απλά για τα λεφτά, γενικά θέλω να πάρω πράγματα να επενδύσω σε μηχανήματα και για ένα χωράφι που είναι δίπλα στο δικό μου που το θέλω.. Αυτό με την έδρα ναι και εγώ αυτό νομίζω απλά έλεγα μήπως υπάρχει κανένα παραθυράκι η έστω βάζω και την γυναίκα μου σαν αγρότης όχι απαραίτητα εγώ, η γυναίκα μου δεν φαίνεται να δουλεύει κάπου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...