Lakistri Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 50 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Δεν νομίζω να υπάρχουν μη φορτισμένες μπαταρίες,ίσως σε ανοιχτού τύπου ...... Δεν μπορείς να συγκρίνεις άμεσα τιμές .Το μολύβι που έχουν μέσα είναι χρηματιστήριο,πάνω κάτω η αξία του..Επίσης θέλει και κάποια ώρα να την τοποθετήσει κάποιος,όχι κάτι δύσκολο αν πιάνουν τα χέρια σου. Φορτισμενη την αγοραζεις δεν το ηξερα , 2 πολοι εχει συν ενα καλωδιακι , μου κρατησε τοσο με λογικη χρηση οχι εκκινηση με φωτα κτλ κ ελεγα μηπως παρω κανα φορτιστη να βρισκεται
achilles_g_ Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε Δεν νομίζω να υπάρχουν μη φορτισμένες μπαταρίες,ίσως σε ανοιχτού τύπου ...... Δεν μπορείς να συγκρίνεις άμεσα τιμές .Το μολύβι που έχουν μέσα είναι χρηματιστήριο,πάνω κάτω η αξία του..Επίσης θέλει και κάποια ώρα να την τοποθετήσει κάποιος,όχι κάτι δύσκολο αν πιάνουν τα χέρια σου. Στην ουσία είναι στο 80% περίπου (έτοιμη για χρήση). H varta προτείνει μια πλήρη φόρτιση πριν μπει πάνω στο αυτοκίνητο. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, Lakistri είπε Φορτισμενη την αγοραζεις δεν το ηξερα , 2 πολοι εχει συν ενα καλωδιακι , μου κρατησε τοσο με λογικη χρηση οχι εκκινηση με φωτα κτλ κ ελεγα μηπως παρω κανα φορτιστη να βρισκεται Καλή σκέψη ο φορτιστής.Εγω έχω έναν του λιντλ,τον απλό και τον βάζω επάνω στο αμάξι κάθε 100 μέρες περίπου που είμαι Ελλάδα,βεβαια κινείται το αμάξι κάθε 2 με 3 μέρες.Εχω πάρκινγκ κάτω απο το σπίτι αλλιώς δεν υπήρχε περίπτωση να βγάζω βάζω μπαταρία κλπ. 2 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε Στην αγορα καινουργιας μπαταριας κοιτας 2 πραγματα που παιζουν σημαντικο ρολο για την αξιοπιστια/μακροζωιας μιας μπαταριας! Απο κει και περα υπαρχουν ασταθμιτοι παραγοντες απο σενα και απο την ιδια την μπαταρια! Αλλα και παλι θα σου κρατησει περισσοτερο απο το να την αγορασεις σαν πακετο τσιγαρα! Ποια είναι αυτά τα 2 πράγματα;
lector Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 Να κανω ενα hijack για παραπλησια ερωτηση μην ανοιγω καινουριο thread; Μπορω να φορτισω μπαταρια απο μηχανακι που δεν παιρνει μπρος με μπαταρια αυτοκινητου; Οπως δηλαδη κανουμε με 2 αυτοκινητα, με τα κροκοδειλακια; Και δευτερον, αυτο το καλωδιο που εχουν τα κροκοδειλακια για τις μπαταριες εχει τιποτα συγκεκριμενα specs; Αν μου φαινεται κοντο και θελω να το επιμηκυνω, το κανω με ενα οποιοδηποτε ηλεκτρικο καλωδιο (φανταζομαι καπως χοντρο);
Ukforthemoment Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 4 λεπτά πριν, lector είπε Να κανω ενα hijack για παραπλησια ερωτηση μην ανοιγω καινουριο thread; Μπορω να φορτισω μπαταρια απο μηχανακι που δεν παιρνει μπρος με μπαταρια αυτοκινητου; Οπως δηλαδη κανουμε με 2 αυτοκινητα, με τα κροκοδειλακια; Και δευτερον, αυτο το καλωδιο που εχουν τα κροκοδειλακια για τις μπαταριες εχει τιποτα συγκεκριμενα specs; Αν μου φαινεται κοντο και θελω να το επιμηκυνω, το κανω με ενα οποιοδηποτε ηλεκτρικο καλωδιο (φανταζομαι καπως χοντρο); Να δώσεις ρευμα για να πάρει μπροστά ναι,για να φορτίσει όχι .
Joshua21 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 5 λεπτά πριν, lector είπε Να κανω ενα hijack για παραπλησια ερωτηση μην ανοιγω καινουριο thread; Μπορω να φορτισω μπαταρια απο μηχανακι που δεν παιρνει μπρος με μπαταρια αυτοκινητου; Οπως δηλαδη κανουμε με 2 αυτοκινητα, με τα κροκοδειλακια; Και δευτερον, αυτο το καλωδιο που εχουν τα κροκοδειλακια για τις μπαταριες εχει τιποτα συγκεκριμενα specs; Αν μου φαινεται κοντο και θελω να το επιμηκυνω, το κανω με ενα οποιοδηποτε ηλεκτρικο καλωδιο (φανταζομαι καπως χοντρο); Όχι, για να φορτίσεις μια μπαταρία χρειάζεται ρεύμα μεγαλύτερης τάσης από το μέγιστο που μπορεί να έχει μια άλλη μπαταρία (12,6v). Επίσης τα καλώδια εκκίνησης (αν εννοείς αυτά) καλό θα ήταν να μην τα επιμηκύνεις, το μόνο που θα καταφέρεις έτσι θα είναι να αυξήσεις τις απώλειες τους.
basilis_k6 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 8 λεπτά πριν, lector είπε Να κανω ενα hijack για παραπλησια ερωτηση μην ανοιγω καινουριο thread; Μπορω να φορτισω μπαταρια απο μηχανακι που δεν παιρνει μπρος με μπαταρια αυτοκινητου; Οπως δηλαδη κανουμε με 2 αυτοκινητα, με τα κροκοδειλακια; Και δευτερον, αυτο το καλωδιο που εχουν τα κροκοδειλακια για τις μπαταριες εχει τιποτα συγκεκριμενα specs; Αν μου φαινεται κοντο και θελω να το επιμηκυνω, το κανω με ενα οποιοδηποτε ηλεκτρικο καλωδιο (φανταζομαι καπως χοντρο); καλύτερα να αφησεις το αμαξι ρελαντι και να δοκιμάσεις μιζα στο μηχανάκι χωρις τα καλώδια πανω μετα απο 5 λεπτά. αν δεν παρει δοκίμασε με τα καλωδια αλλα πάλι το αμαξι ρελαντι, μην δινεις γκαζι. 1
lector Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 9 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Να δώσεις ρευμα για να πάρει μπροστά ναι,για να φορτίσει όχι . 4 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Όχι, για να φορτίσεις μια μπαταρία χρειάζεται ρεύμα μεγαλύτερης τάσης από το μέγιστο που μπορεί να έχει μια άλλη μπαταρία (12,6v). Επίσης τα καλώδια εκκίνησης (αν εννοείς αυτά) καλό θα ήταν να μην τα επιμηκύνεις, το μόνο που θα καταφέρεις έτσι θα είναι να αυξήσεις τις απώλειες τους. Μαλλον δεν το διατυπωσα σωστα, να παρει μπρος με ενδιαφερει σε πρωτη φαση, και αν δω οτι τελικα δε φορτιζει αυτονομα (εννοω οσο ειναι αναμμενο το μοτερ) θα παω για αλλαγη.
Joshua21 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, lector είπε Μαλλον δεν το διατυπωσα σωστα, να παρει μπρος με ενδιαφερει σε πρωτη φαση, και αν δω οτι τελικα δε φορτιζει αυτονομα (εννοω οσο ειναι αναμμενο το μοτερ) θα παω για αλλαγη. Ε προφανώς και δεν το διατύπωσες σωστά αν έγραψες "φορτίσω" και εννοούσες "εκκινήσω". Και η απάντηση είναι ναι, μπορείς να εκκινήσεις μηχανάκι με τη βοήθεια μπαταρίας αυτοκινήτου εφόσον έχουν ίδια τάση. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα