Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, είμαι κάτοχος ενός seat toledo έκδοση volcano, ένα από τα ελάχιστα γνήσια που υπάρχουν στην Ελλάδα, το καλοκαίρι έβαλα καινούργια λάστιχα αμορτισέρ ελατήρια, ιμάντες χρονισμού τρόμπα νερού μπουζί φίλτρα κ υγραέριο, έφυγε ένα 2χιλιαρο λοιπόν, πριν από 1 μήνα με τράκαρε ένα τζιπ στο πίσω μέρος, λόγω ύψους μου έκανε μεγάλη ζημιά, διότι δε βρήκε μόνο προφυλακτήρα αλλά κ όλα τα από πάνω, αποτέλεσμα 4500 ε η ζημιά με το ΦΠΑ να σημειωθεί ότι είναι το πρώτο του τρακάρισμα στην 20ετη θητεία του στους ελληνικούς δρόμους. Η αγαπητή ασφάλεια λοιπόν μου βγάζει εμπορική αξία 2100€ κ να κρατήσει το αυτοκίνητο, για την ακρίβεια, μου είπαν ότι με αυτά τα χρήματα θα μπορέσω να αγοράσω ένα ίδιο ίσος κ καλύτερο, εδώ γελάμε 🤣. Με τα πολλά πολλά η τελική απόφαση τους να παρω 3700 στο χέρι κ να τους δώσω το αυτοκίνητο ή να τους πάω μεταβιβασμενη άδεια προς 600€ κ να μου δώσουν 3100. Η λογική λέει να ηττηθω, να μεταβιβάσω το αυτοκίνητο στη γυναίκα μου να πάρω τα 3100 κ να προσπαθήσω να το φτιάξω με αυτά ή να σηκώσω το σπαθί ψηλά κ να το τραβήξω δικαστικά όσο πάει έτσι για να νιώσω ψυχικά καλύτερα; ευχαριστώ εκ των προτέρων για τα οποιαδήποτε σχόλια, μπορεί κάποιος να θεωρεί παράλογα όλα αυτά αλλά ο μικροσκοπικός εγκέφαλος μου θεωρεί αδύνατο να έρχεται ο άλλος να πέφτει πάω σου κ μετά να μη σου φτιάχνουν το αυτοκίνητο όσο κ αν είναι η ζημιά.

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Sakiz105 είπε

Αν το αυτοκίνητο είναι 20ετιας δύσκολο να πάρεις πανω απο 3.5κ. δεν τους νοιάζει η έκδοση δυστυχώς 

πολυ σωστα. Δε τους νοιαζει ουτε ο εξοπλισμος που εσυ εβαλες μετα (π.χ ακομα και gps tracking ή αλλο ηχοσυστημα)

Η μονη λυση θα ηταν να εθετες εσυ την εμπορικη αξια και να αναπροσαρμοζοταν το ασφαλιστήριο σου προς τα ανω αλλα δυστηχως οι πιο πολλοι κοιταζουμε να βρουμε το φθηνοτερο ασφαλ συμβολαιο

• Like 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε

Η μονη λυση θα ηταν να εθετες εσυ την εμπορικη αξια και να αναπροσαρμοζοταν το ασφαλιστήριο σου προς τα ανω αλλα δυστηχως οι πιο πολλοι κοιταζουμε να βρουμε το φθηνοτερο ασφαλ συμβολαιο

Υπάρχει τέτοιο συμβόλαιο να θέτεις εσύ την εμπορικη αξια; 

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, Sakiz105 είπε

Αν το αυτοκίνητο είναι 20ετιας δύσκολο να πάρεις πανω απο 3.5κ. δεν τους νοιάζει η έκδοση δυστυχώς 

Για αυτό είπα τη περίπτωση να κινηθώ δικαστικά, θα βρω άκρη; έστω κ σε 2 κ 3 χρόνια, το θέμα μου είναι το γ@μ.το

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, Nicoskan είπε

Για αυτό είπα τη περίπτωση να κινηθώ δικαστικά, θα βρω άκρη; έστω κ σε 2 κ 3 χρόνια, το θέμα μου είναι το γ@μ.το

Αν εχεις και άλλο αμάξι να κανεις τη δουλεια σου και δεν βαριέσαι να τρέχεις σε δικαστήρια με αμφίβολο αποτέλεσμα,δηλαδή τι χρήματα θα παρεις,καντο.

Το αμάξι τι θα το κανεις αυτό το διάστημα όμως;

Εγω θα έπαιρνα τα 3100 και θα το έφτιαχνα.

Είναι όντως άδικο να σε κάνει άλλος ζημιά και να μην πληρώνει η ασφάλεια του όλη την επισκευή.

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Nicoskan είπε

Η λογική λέει να ηττηθω, να μεταβιβάσω το αυτοκίνητο στη γυναίκα μου να πάρω τα 3100 κ να προσπαθήσω να το φτιάξω με αυτά ή να σηκώσω το σπαθί ψηλά κ να το τραβήξω δικαστικά όσο πάει έτσι για να νιώσω ψυχικά καλύτερα;

Αν δεν σε νοιάζουν τα χρήματα και σε νοιάζει μόνο να νιώσεις - προς στιγμήν - ψυχικά καλύτερα, τότε να το τραβήξεις δικαστικά.

11 λεπτά πριν, Nicoskan είπε

Το δικαστήριο σίγουρα θα βγει υπέρ σου, αλλά δεν είναι σίγουρο πως θα πάρεις τα χρήματα που νομίζεις.

Δημοσ.

Αν καταστράφηκε κάτι από τα καινούργια ανταλλακτικά ( όχι όμως αναλώσιμα) και έχεις την απόδειξη, θεωρητικά μπορείς να ζητήσεις ολόκληρο το ποσόν για τα συγκεκριμένα. 

Βέβαια το πρόβλημα είναι είναι αλλού όπως καταλαβαίνω και δεν έχεις άδικο

Δημοσ.

Αρχικα ποια ασφαλεια βγαζει εμπορικη αξια 2.100. Η δικη σου ή του υπαιτιου; 
Επιπλεον για τι ποσο ηταν ασφαλισμενο το οχημα σου;

Αν μπορεις να ζησεις εχοντας το αμαξι που προσεχες σαν παιδι σου τρακαρισμενο, και να εχεις μπει και μεσα ενα χιλιαρικο, παρτα και φυγε.

Αν νομιζεις οτι μπορεις να αποδεξεις σε ενα δικαστηριο οτι εχεις δικιο, κανε αγωγη.

Δημοσ.

Έχεις δίκιο, γιατί κυριολεκτικά νιώθω σαν να με βίασαν κ να τους λέω κ ευχαριστώ. Την εμπορική αξία μου την έβγαλε η δική μου ασφάλεια γιατί κάναμε φιλική. Επόμενη ερώτηση, δικηγόρο της ασφάλειας μου που θα είναι κ δωρεάν κ να συμβουλευτώ κ ένα δικό μου ή μόνο δικό μου;

12 ώρες πριν, tzotzo είπε

Αν μπορεις να ζησεις εχοντας το αμαξι που προσεχες σαν παιδι σου τρακαρισμενο, και να εχεις μπει και μεσα ενα χιλιαρικο, παρτα και φυγε.

Αν νομιζεις οτι μπορεις να αποδεξεις σε ενα δικαστηριο οτι εχεις δικιο, κανε αγωγη.

12 ώρες πριν, tzotzo είπε

Έχεις δίκιο, γιατί κυριολεκτικά νιώθω σαν να με βίασαν κ να τους λέω κ ευχαριστώ. Την εμπορική αξία μου την έβγαλε η δική μου ασφάλεια γιατί κάναμε φιλική. Επόμενη ερώτηση, δικηγόρο της ασφάλειας μου που θα είναι κ δωρεάν κ να συμβουλευτώ κ ένα δικό μου ή μόνο δικό μου;

Δημοσ.

Το max που μπορείς να πάρεις, με όποιον τρόπο και αν κινηθείς, είναι η αξία για την οποία ήταν ασφαλισμένο το αυτοκίνητο.

Αν σου δίνουν λιγότερα (και μπορείς να περιμένεις και έχεις τρόπο να κάνεις τη δουλειά σου εντωμεταξύ), κινήσου νομικά. Θα πάρεις την αξία αυτή + τα έξοδα κάποτε.

Αν σου δίνουν την αξία πάρτα, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα περισσότερο. 

Hint: 99/100 φορές η αντιμετώπιση πάει κάπως έτσι: αρχικά σου προτείνουν ένα πολυ μικρό ποσό που δεν είναι καν το ποσό για το οποίο ήταν ασφαλισμένο το αυτοκίνητο. Γιατί? Γιατί πολλοί δεν ξέρουν και το δέχονται. Αν επιμείνεις η δεύτερη πρόταση, με ύφος σου κάνουμε και χάρη, είναι ένα ποσό πολύ κοντά στην ασφαλισμένη αξία. Τόσο κοντά που συνήθως δεν αξίζει να πας δικαστικά και λες τους χαρίζω 300-500 ευρώ να ξεμπερδεύω αμέσως. Αν αρνηθείς και πάλι είναι πιο πιθανό να προτιμήσουν να πας δικαστικά και κάποια στιγμή στο μέλλον να τα πληρώσουν όλα, παρά να δεχτούν να σου δώσουν επιτόπου όλο το ποσό. 

• Like 2
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, konc είπε

Το max που μπορείς να πάρεις, με όποιον τρόπο και αν κινηθείς, είναι η αξία για την οποία ήταν ασφαλισμένο το αυτοκίνητο.

Αν σου δίνουν λιγότερα (και μπορείς να περιμένεις και έχεις τρόπο να κάνεις τη δουλειά σου εντωμεταξύ), κινήσου νομικά. Θα πάρεις την αξία αυτή + τα έξοδα κάποτε.

Hint: 99/100 φορές η αντιμετώπιση πάει κάπως έτσι: αρχικά σου προτείνουν ένα πολυ μικρό ποσό που δεν είναι καν το ποσό για το οποίο ήταν ασφαλισμένο το αυτοκίνητο. Γιατί? Γιατί πολλοί δεν ξέρουν και το δέχονται. Αν επιμείνεις η δεύτερη πρόταση, με ύφος σου κάνουμε και χάρη, είναι ένα ποσό πολύ κοντά στην ασφαλισμένη αξία. Τόσο κοντά που συνήθως δεν αξίζει να πας δικαστικά και λες τους χαρίζω 300-500 ευρώ να ξεμπερδεύω αμέσως. Αν αρνηθείς και πάλι είναι πιο πιθανό να προτιμήσουν να πας δικαστικά και κάποια στιγμή στο μέλλον να τα πληρώσουν όλα, παρά να δεχτούν να σου δώσουν επιτόπου όλο το ποσό. 

Για 500 ευρώ συμφέρει να πάνε δικαστικά να τους ζητάς και άλλα (αποζημίωση για το διάστημα που ήσουν χωρίς όχημα κλπ);

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Nicoskan είπε

Την εμπορική αξία μου την έβγαλε η δική μου ασφάλεια γιατί κάναμε φιλική.

πόσο το είχες ασφαλισμένο ?

Δημοσ.

Αν με 3.100 το φτιάχνεις πάρτα.Θα μπλέξεις πάνω στο θυμό σου σε περιπέτειες...Με 20ετιας αμάξι θεωρώ ότι είναι καλυμμένοι.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, konc είπε

Αυτό ακριβώς κάνουν, ειδικά οι εταιρείες που δεν συμμετέχουν στον φιλικό...

Σε δική μου περίπτωση περίπτωση και άπειρο πρήξιμο από μέρους μου, πήρα λίγα παραπάνω λεφτά παο την αρχική προσφορά και έβαλα και 200 ευρώ από την τσέπη μου για να το φτιάξω...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...