Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχει μήπως παρατηρήσει κανείς αν φορτίζει κάπως πιο αργά η συσκευή μετά την αναβάθμιση σε 16.3;;

Συγκεκριμένα με κλειστά όλα, wifi bluetoothl κλπ, με ενσύρματη φόρτιση σε iphone 13, γνήσιος φορτιστής 20watt, γνήσιο καλώδιο. Σε σχέση με παλιά το βλέπω ότι θέλει παραπάνω ώρα για να φτάσει σε οποιοδήποτε ποσοστό. Και το καταλαβαίνω ακόμα και από τις θερμοκρασίες πιάνοντας το. Τώρα είναι σχεδόν δροσερό ακουμπώντας το πίσω με τη γνήσια θήκη, και ελάχιστα ζεστός ο φορτιστής. Δε τον τσεκαρα μετά το 80% γιατί ξέρω ότι ρίχνει τη θερμοκρασία. Το δοκίμασα πχ σε μια φόρτιση απο 30% και γύρω στο 65% (που υποτίθεται πηγαίνει φουλ) το ακουμπάω με το χέρι και είναι όπως περιέγραψα πιο πάνω. 

Υπάρχει περίπτωση να έχουν αλλάξει κάτι; Γιατί το ότι δεν έχει τις θερμοκρασίες που είχε παλιά λογικά κάνει καλό στη μπαταρία.

Optimized Battery Charging είναι ενεργό. Αλλά πάντα έτσι ήταν, δεν πείραξα τπτ στα settings.

Επεξ/σία από Ronnie1985
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν έχω παρατηρήσει κάτι είναι η αλήθεια, καθώς δεν ασχολούμαι τόσο πολύ, του έχω βάλει automation στο 25-80% για να με ενημερώνει. Το δοκίμασα τώρα από 29% σε 81% και έκανε 40 λεπτά. 

edit: επίσης κανένα θέμα με θερμοκρασίες..

Επεξ/σία από M A T R I X
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, M A T R I X είπε

Δεν έχω παρατηρήσει κάτι είναι η αλήθεια, καθώς δεν ασχολούμαι τόσο πολύ, του έχω βάλει automation στο 25-80% για να με ενημερώνει. Το δοκίμασα τώρα από 29% σε 81% και έκανε 40 λεπτά. 

Ποια συσκευή έχεις και φορτιστή; Θα το δοκιμάσω και εγώ από 30% - 80% από περιέργεια όταν είναι, αλλά πιστεύω σε μένα θα κάνει πιο πολύ ώρα έτσι όπως το βλέπω το τελευταίο καιρό. Απλά παλιά έβλεπα και τη θηκη να ζεστενεται στο πίσω μέρος ενώ τώρα είναι πολύ ελάχιστα ζεστή όταν το φορτίζω.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Ronnie1985 είπε

Ποια συσκευή έχεις και φορτιστή; Θα το δοκιμάσω και εγώ από 30% - 80% από περιέργεια όταν είναι, αλλά πιστεύω σε μένα θα κάνει πιο πολύ ώρα έτσι όπως το βλέπω το τελευταίο καιρό. Απλά παλιά έβλεπα και τη θηκη να ζεστενεται στο πίσω μέρος ενώ τώρα είναι πολύ ελάχιστα ζεστή όταν το φορτίζω.

Ακριβώς τα ίδια με εσένα, με μόνη διαφορά pro max 

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, M A T R I X είπε

Ακριβώς τα ίδια με εσένα, με μόνη διαφορά pro max 

Αν σου έκανε ένα 50% σε 40 λεπτά σε σένα που έχεις το pro max, άρα μεγαλύτερη μπαταρία, κανονικά σε μένα με μικρότερη μπαταρία αυτό το 50% θα έπρεπε να το κάνω κάτω από 40 λεπτά.

Δημοσ.
Στις 6/2/2023 στις 3:25 ΜΜ, M A T R I X είπε

Στις 7/2/2023 στις 9:30 ΠΜ, Ronnie1985 είπε

59% - 79% σε 30 λεπτά. Είναι φυσιολογικό; Κάτι δε πάει καλά. Εννοείται κινητό και φορτιστής δε ζεσταθηκανε.

κ για τους 2 η ερωτηση :)

Τη φορτιση μεχρι το 80-82% την εχετε βαλει απο τις συντομευσεις σε iOS/iPadOS σαν ειδοποιηση να ερχετε (χτυπαει) ή υπαρχει και τροπος να σταματαει να δινει ρευμα?? Γιατι και στο iPad με αυτοματοποιηση (μεσα απο την επιλογη συντομευσεις) δεν νομιζω υπαρχει αλλος τροπος αν θες να φορτιζει/σταματαει μεχρι 80%.

ο μονος τροπος ειναι να χτυπαει μεσω αυτοματοποιησης https://support.apple.com/el-gr/guide/shortcuts/apd602971e63/ios ή υπαρχει κ τιποτε καλυτερο??

Δημοσ.
Στις 7/2/2023 στις 9:30 ΠΜ, Ronnie1985 είπε

59% - 79% σε 30 λεπτά. Είναι φυσιολογικό; Κάτι δε πάει καλά. Εννοείται κινητό και φορτιστής δε ζεσταθηκανε.

Κάνε μία φόρτιση 20-80% και δες πόσο σου παίρνει. 

Στις 13/2/2023 στις 11:42 ΠΜ, aces είπε

κ για τους 2 η ερωτηση :)

Τη φορτιση μεχρι το 80-82% την εχετε βαλει απο τις συντομευσεις σε iOS/iPadOS σαν ειδοποιηση να ερχετε (χτυπαει) ή υπαρχει και τροπος να σταματαει να δινει ρευμα?? Γιατι και στο iPad με αυτοματοποιηση (μεσα απο την επιλογη συντομευσεις) δεν νομιζω υπαρχει αλλος τροπος αν θες να φορτιζει/σταματαει μεχρι 80%.

ο μονος τροπος ειναι να χτυπαει μεσω αυτοματοποιησης https://support.apple.com/el-gr/guide/shortcuts/apd602971e63/ios ή υπαρχει κ τιποτε καλυτερο??

Προσωπικά έχω automation για την ειδοποίηση και smart plug όπου έχω πάνω τον φορτιστή, για την φόρτιση. 

• Thanks 1
Δημοσ.

Τώρα που το θυμήθηκα, έχει τύχει 2 χρόνια που τον έχω τον φορτιστή (γνήσιος apple 20watt usb-c) έτυχε να έχει πέσει κάτω πχ από γραφείο δύο φορές. Υπάρχει περίπτωση από αυτό να έχει πάθει κάτι; Αλλά τι; Να φορτίζει πιο αργά με πιο λίγα watt? Αν ήταν δε θα δούλευε καθόλου "λογικά" 

Το κούνησα και δίπλα στο αυτί μου μήπως ακούσω κάτι εσωτερικά δεν ακουγόταν κάτι.

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Ronnie1985 είπε

Τώρα που το θυμήθηκα, έχει τύχει 2 χρόνια που τον έχω τον φορτιστή (γνήσιος apple 20watt usb-c) έτυχε να έχει πέσει κάτω πχ από γραφείο δύο φορές. Υπάρχει περίπτωση από αυτό να έχει πάθει κάτι; Αλλά τι; Να φορτίζει πιο αργά με πιο λίγα watt? Αν ήταν δε θα δούλευε καθόλου "λογικά" 

Το κούνησα και δίπλα στο αυτί μου μήπως ακούσω κάτι εσωτερικά δεν ακουγόταν κάτι.

Δυσκολο ως ενα βαθμο να παθει κατι τετοιο αφου η πτωση ειναι μικρη δεν πατηθηκε σε καποια βαριά επιφανεια ο φορτιστής.

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, aces είπε

Δυσκολο ως ενα βαθμο να παθει κατι τετοιο αφου η πτωση ειναι μικρη δεν πατηθηκε σε καποια βαριά επιφανεια ο φορτιστής.

Αυτό σκέφτομαι και εγώ. Και όσοι φορτιστές περάσανε τόσα χρόνια απ' τα χέρια μας όλοι είχαν φάει και τις τούμπες τους κανείς δεν έπαθε κάτι.

Δημοσ.
16 ώρες πριν, Ronnie1985 είπε

Αυτό σκέφτομαι και εγώ. Και όσοι φορτιστές περάσανε τόσα χρόνια απ' τα χέρια μας όλοι είχαν φάει και τις τούμπες τους κανείς δεν έπαθε κάτι.

Κ εμεις original φορτιστη πηραμε απο επισημα καλωδιο ειχε η συσκευασια του 13 :) Ετσι και αλλιως η φορτιση χρησιμοποιειται (σχεδον) καθημερινα οποτε δεν αξιζει να κανεις πειραματα με aftermarket ή μαιμου φορτιστες αλλα και καλωδια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...