Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, ALXIOA είπε

Ένα πολύ δικό μου άτομο ηλικίας 45 δουλεύει σε τράπεζα 27_28 χρόνια. Για να βγει στην σύνταξη θέλει αλλά 14_15 χρόνια εργασίας.

Σήμερα βγήκε εθελουσία με πολύ καλά λεφτά για να φύγει... Είχε ξαναβγεί και πριν 2 χρόνια αλλά με πολύ λίγα χρήματα οπότε δεν έφυγε ..

Το ερώτημα είναι τι κάνεις.? Παίρνεις το ποσό και φεύγεις ή κάθεσαι ? 

Αν έχει κάποιος άλλος εμπειρία ας πει την γνώμη του ελεύθερα..

Τα φυσικά καταστήματα κλείνουν. Δεν θα αλλάξει αυτό. Αν θέλουν να διώξουν κάποιον θα τον ξεκινήσουν κάθε μέρα να πηγαίνει σε άλλο κατάστημα μέχρι να μαρτυρήσει και να φύγει. 

Αν έχεις κάποιες σπουδές οικονομικών να φύγει κ να ψάξει δουλειά στον ελευθερο τομέα. 

Αν είναι άσχετος με οικονομικές επιστήμες (όπως πολλοί πχ στη ΕΤΕ) δύσκολα θα μπορέσει να κάνει κάτι, αν ήδη δεν ήξερε να κάνει κάτι. Αν ανήκει στους ασχέτους με οικονομικά, θα τον διώξουν ούτως ή αλλως όμως σε λίγο καιρό και χωρίς καλή αποζημίωση. 

Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί παίρνει 180Κ. Είναι υπερβολικά πολλά. Εκτός αν είναι προιστάμενος καταστήματος και βγαίνουν τόσα , οπότε πρέπει να φύγει χθες γιατί είπαμε... Τα καταστήματα καταργούνται, οπότε κ οι θέσεις (ειδικά ευθύνης)!

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 2
  • Απαντ. 210
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Είναι πολλά χρόνια, εγώ δεν θα έφευγα. Αν παίρνει πες 30-40 χιλάρικα το χρόνο τώρα,  μπορεί να την βγάλει για τα επόμενα 15 χρόνια με 12 χιλιάρικα/έτος; Αν ναι ή αν έχει έξτρα εισόδημα ας φύγει. Αν έχει τίποτα δάνεια απο την τράπεζα να ξέρει ότι θα του κρατήσουν απο τα λεφτά της εθελουσίας οπότε μειώνεται το πόσο. Επίσης να υπολογίζει και φόρους αφού δεν είναι καθαρά 180k,

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Silverage είπε

Είναι πολλά χρόνια, εγώ δεν θα έφευγα. Αν παίρνει πες 30-40 χιλάρικα το χρόνο τώρα,  μπορεί να την βγάλει για τα επόμενα 15 χρόνια με 12 χιλιάρικα/έτος; Αν ναι ή αν έχει έξτρα εισόδημα ας φύγει. Αν έχει τίποτα δάνεια απο την τράπεζα να ξέρει ότι θα του κρατήσουν απο τα λεφτά της εθελουσίας οπότε μειώνεται το πόσο. Επίσης να υπολογίζει και φόρους αφού δεν είναι καθαρά 180k,

Τα πρώτα 100 ειναι συνήθως αφορολόγητα. Και πάλι πάρα πολλά ειναι τα 180Κ

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Silverage είπε

Αυτά που αναφέρω είναι τα καθαρά.....ετήσια μίσθους να παίρνει πες 16-17 μαζί με τα δώρα....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

180 k είναι πολύ καλά χρήματα. 

Προσωπικά τι θα έκανα: Θα αγόραζα  2 παλιές μονοκατοικίες/διαμέρισματα (εφόσον είναι παλιά θα πρέπει να είναι σε καλή τιμή) που δεν θα χρειάζονται πολλά για να γίνει μια ανακαίνιση. Θα έπαιρνα και επισκευαστικό δάνειο/κάποιου είδους επιδότηση (πχ εξοικονομώ ή κάτι καινούργια που βγαίνουν τώρα), ακόμα και αν δεν έχω ανάγκη για έξτρα ρευστότητα.
Με τα ενοίκια, θα πληρώνεται το επισκευαστικό + ένα καλούτσικο μηναίο εισόδημα.
Το παραπάπω προϋποθέτει ότι δεν υπάρχει νοίκι ή στεγαστικό δάνειο πρώτης κατοικίας και μιλάμε για ένα ζευγάρι που και οι 2 εργάζονται. Για αυτό γράφω "προσωπικά"

Επεξ/σία από trunksan
  • Like 2
Δημοσ.

Επειδη δεν γνωριζω καθολου μιας και το ακουω πρωτη φορα, αν φυγει τωρα μετα χανει το δικαιωμα της συνταξης ;
Δεν μπορει να βρει πχ σε αλλη τραπεζα δουλεια ; 
Δεν εχω ιδεα τι ειναι αυτο 😛

Δημοσ.
Μόλις τώρα, trunksan είπε

180 k είναι πολύ καλά χρήματα. 

Προσωπικά τι θα έκανα: Θα αγόραζα κάποια 2 παλιές μονοκατοικίες/διαμέρισματα (εφόσον είναι παλιά θα πρέπει να είναι σε καλή τιμή) που δεν θα χρειάζονται πολλά για να γίνει μια ανακαίνιση. Θα έπαιρνα και επισκευαστικό δάνειο/κάποιου είδους επιδότηση (πχ εξοικονομώ ή κάτι καινούργια που βγαίνουν τώρα), ακόμα και αν δεν έχω ανάγκη για έξτρα ρευστότητα.
Με τα ενοίκια, θα πληρώνεται το επισκευαστικό + ένα καλούτσικο μηναίο εισόδημα.
Το παραπάπω προϋποθέτει ότι δεν υπάρχει νοίκι ή στεγαστικό δάνειο πρώτης κατοικίας και μιλάμε για ένα ζευγάρι που και οι 2 εργάζονται. Για αυτό γράφω "προσωπικά"

Κοντά είμαστε στην σκέψη..αλλά πάλι είναι απόφαση ζωης

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν ο άνθρωπος βγάζει 18 χιλιάρικα το χρόνο, και του δίνουν 180 ενώ θέλει ουσιαστικά 14 χρόνια για σύνταξη, είναι σαν να τον πληρώνουν με τον τωρινό του μισθό μια δεκαετία μπροστά.

Θα σας πρότεινα να του προτείνετε να πάρει τα λεφτά και να ψάξει για εργασία. Αφού βρει, κατασταλάξει και μπορεί να προχωρήσει στην ζωή του, τότε και μόνο τότε να δει και την περίπτωση της επένδυσης.

Στην παρούσα, το να περάσει στο επιχειρείν θα το απέφευγα σαν συμβουλή με τα σημερινά μακρο-οικονομικά δεδομένα.

Επεξ/σία από Dante80
  • Like 13
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ALXIOA είπε

Αυτά που αναφέρω είναι τα καθαρά.....ετήσια μίσθους να παίρνει πες 16-17 μαζί με τα δώρα....

Αποκλείεται 180k καθαρά και αποκλείεται να παίρνει μόνο 16-17. Τόσα παίρνω και εγώ. Ξέρω άτομα προϊστάμενους, κοντά στη σύνταξη με 40 χρόνια εργασίας και παίρνουν 120 χιλιάρικα. Δεν ξέρω αν πάρει και εφαπαξ τίποτα.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Dinos1973 είπε

180 δεν ειναι με τιποτα!!!! προισταμενος στην Α εδωσαν 60 και πολλα ηταν!

Και σε αυτόν πριν 3 χρόνια τόσα έδωσαν κ δεν έφυγε... Τώρα του δίνουν αυτά που έγραψα......

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

45 χρονών είσαι μικρός πια σύνταξη να σκεφτετε τπτ δεν πρέπει να σκεφτετε να πάρει το μαρούλι και να πάει να βρει αλλού δουλειά ιδανικά να κάνει κάτι δικό του με τόσα λεφτά  

Μακάρι να είχαμε τέτοια δειληματα 

Επεξ/σία από katsapoli
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Dinos1973 είπε

180 δεν ειναι με τιποτα!!!! προισταμενος στην Α εδωσαν 60 και πολλα ηταν!

Δεν είναι τόσο απλό και δεν έχει να κάνει μόνο με το πόστο.
Υπάρχουν υπάλληλοι που έχουν βαρβάτες συμβάσεις που έχουν πολλές προβλέψεις σε περίπτωση απόλυσης. Ειδικά όσοι προσληφθήκαν όταν οι τράπεζες ήταν δημόσιες (Π.Χ.: Εγνατία, Γενική, Πίστεως, Εθνική κτλ)

Με 20ετία τα ποσά ήταν γύρω στις 100.000 όταν έφυγε η δικια μου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με 180Κ δύο διαμερίσματα στην Αθήνα που να αποφέρουν 600 ευρώ ενοίκιο το καθένα, καλύτερα να το ξεχάσετε. Εκτός κι αν πρόκειται για επαρχία και μου διέφυγε της προσοχής. Θα συμφωνήσω με την παραπάνω άποψη, πρώτα να δει τι επιλογές έχει για μισθωτή εργασία και έπειτα εξετάζει τις όποιες επενδυτικές επιλογές. 

Επεξ/σία από lightsout
  • Like 4
  • Confused 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Αν έχεις κάποιες σπουδές οικονομικών να φύγει κ να ψάξει δουλειά στον ελευθερο τομέα. 

τι σπουδές; από τα 18 έγραψε ότι δουλεύει. Κλασική περίπτωση βύσματος. Καραμπαμ κάνει.

Τα παίρνει και φεύγει. Μ αρέσει που το συζητάτε αν θα βρει δουλειά και που θα βρει και τι θα κάνει. Είναι μισθοί 10 ετών χωρίς να κάνει κάτι. Υπο αυτές τις συνθήκες αν δε βρεις δουλεια μέσα σε 10 χρόνια ε τι να πούμε.... Εγώ θα είχα φύγει χθες διότι οι τράπεζες θέλουν να διώξουν κόσμο και αν δε φύγει τώρα, την επόμενη φορά που θα της χτυπήσουν την πόρτα δε ξέρει ποιες θα είναι οι συνθήκες,

• Like 7

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...