Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Allan-Wake είπε

Ναι ξέρω άνθρωπο με κάνω απο 25 χρόνια που τα πήρε αυτά τα λεφτά (έτσι λέει) και αγόρασε βίλα , και μετά έκλαιγε τα λεφτά του γιατί ήρθε η κρίση και έπεσαν οι αξιες και η βίλα πλέον έκανε τα μισα λεφτά. Κρίμα για αυτό που σου συνέβη και άδικο.

συμφωνω απολυτα στο (ετσι λεει)  διοτι με 25 / 120.000  ,δεν ειχαμε τοτε με πανω απο 30 χρονια κανεναν αρα τα 250.000 δεν γινεται να ειναι τα 5 χρονια 130.000 παραπανω .Σε ευχαριστω για την συμπονια αλλα η ζωη συνεχιζεται και παμε παντα δυνατοι παρακατω καλη σου μερα 

• Απαντ. 210
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
19 ώρες πριν, leonidas_fs είπε

Μακροχρόνια είναι πολυ καλή τακτική, γιατί  λαμβάνεις και το μέρισμα + την αξία της μετοχής. Βέβαια εννοείται οτι η καλύτερη λύση είναι να έχεις ενα ωραίο διαφοροποιημένο portfolio, να έχεις ενα σπιτι να νοικιάζεις, να έχεις μετοχές, να έχεις ETF  κτλ κτλ.

Ισχύει, το να είσαι πλούσιος είναι ίσως η καλύτερη τακτική

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 λεπτά πριν, stedes είπε

καλημερα συμφοριτη ,θελω να σε ρωτησω αν εχεις καποιον δικο σου της ολυμπιακης που πηρε αυτα τα λεφτα? παντως για την ιστορια να σε ενημερωσω μιας και ημουν στο ιπταμενο προσωπικο της ΟΑ μετα απο 25 χρονια υπηρεσιας τα ¨λεφτα¨ που πηραμε εμεις φευγοντας το 2009 απο την εταιρεια ηταν 120.000 ευρω (εγω με 25 χρονια ) με την μονη διαφορα οτι τα πηραμε σε ομολογα του ελληνικου δημοσιου και το 2012 που εληγαν ηρθε το περιφημο PSI  επι βενιζελου και μας τα κουρεψε λες και εγω ημουν επενδυτης και τωρα θα παρω 23.000 ευρω το 2042 απο το 2009 (βεβαια οχι εγω σε καμμια περιπτωση ) αλλα τα παιδια μου, ετσι για την ιστορια και για αποκατασταση της αληθειας που διεστρεβλωσαν τα ΜΜΕ και τα βοθροκαναλα ,πολιτευτες ,βολευτες  κλπ  καλη συνεχεια 

Υπήρξε κάτι που σου απαγόρευε να πουλήσεις τα ομολογα σε τιμές 2009 την επόμενη μέρα που τα πήρες;

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, greengr21 είπε

Να μας πείτε και την ηλικία που βγήκατε στην σύνταξη (αν βγήκατε) και το ποσό της σύνταξης στο περίπου αν θέλετε, γιατί βάλατε τα "λεφτά" σε εισαγωγικά να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα για την αποκατάσταση της αλήθειας.

οταν εφυγα (υποχρεωτικα) το 2009 ημουν 55 χρονων  ,το ποσο της συνταξης μου ειναι 1383,20 ευρω 

• Thanks 1
Δημοσ.

Με 180κ φεύγεις γιατί έτσι και αλλιώς θα φύγεις μέσα σε μια 3ετια ετσι όπως το πάνε και φυσικά κάνεις μια επένδυση για να σου φέρει εισόδημα και παράλληλα  ψάχνεις για εργασία! τα 180 δεν είναι για να κάτσεις στην ακρη και να ζεις με αυτά προφανώς άλλα είναι χρήματα για να αρχίσεις κάτι

• Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, DrLo είπε

Υπήρξε κάτι που σου απαγόρευε να πουλήσεις τα ομολογα σε τιμές 2009 την επόμενη μέρα που τα πήρες;

ΟΧΙ  αλλα δεν χρωσταγα τιποτα και πουθενα ,δεν ειχα δανειο ,ειχα δικο μου σπιτι , και εχανα 7000 ευρω , ομολογα μου δωσανε υποχρεωτικα του ελληνικου δημοσιου και περιμενα την ληξη τους σε 3 χρονια οποτε με πουλησε το ελληνικο δημοσιο 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 6/2/2023 στις 11:10 ΜΜ, HALF EVIL είπε

Ρε φίλε σοβαρά τώρα; Καθόταν είκοσι χρόνια δε ένα γραφείο με κουστούμι και γραβάτα και στα 45 θα πάει να μαζέψει ελιές ή στην οικοδομή; 

και επειδη ειχε κουστουμι με γραβατα σημαινει οτι θα περιμενουν στον ιδιωτικο τομεα με ανοικτες αγκαλες να ερθει;

Εχεις συνομιλησει ή εξετασει το επιπεδο (οχι θεωρητικο) επαγγελματισμου στις τραπεζες;

Εγω βαζω στοιχημα το 80% του προσωπικου σε τραπεζα θα τα κανει #@!$α σε μια πιο απλη θεση στον ιδιωτικο τομεα ή θα παραιτηθει λογω....φορτου.

Δηλαδη τοσοι επιχειρηματιες που φαλίρισαν ή ακομα και παιδια που ψαχνουν μια σοβαρη δουλεια αλλα στο μεταξυ δουλευουν ντελιβερι ειναι @$#ες;

(οικοδομη μακαρι να πηγαιναν μιας και εχει δουλειες αλλα κανεις δε παει...μη λερωθει και κουραστει).

Επεξ/σία από vamvakoolas
  • Like 1
Δημοσ.

Η περίπτωσή σου δε διαφέρει σε τίποτα από μία που του δώσανε λεφτά και αγόρασε ομολογα.

Σου δώσαμε λεφτά και επέλεξες να τα κρατήσεις σε αυτή τη μορφή αντί πχ να τα ρευστοποίήσεις για τον οποιοδήποτε λόγο, είτε γιατί θεωρούσες πχ ότι θα έχεις καλύτερη απόδοση από το να τα κάνεις κάτι άλλο, είτε επειδή απλά γούσταρες να έχεις ομολογα να τα βλέπεις.

Κανείς δε σε κοροιδεψε. Σταμάτα τη κλάψα.

6 λεπτά πριν, stedes είπε

ΟΧΙ  αλλα δεν χρωσταγα τιποτα και πουθενα ,δεν ειχα δανειο ,ειχα δικο μου σπιτι , και εχανα 7000 ευρω , ομολογα μου δωσανε υποχρεωτικα του ελληνικου δημοσιου και περιμενα την ληξη τους σε 3 χρονια οποτε με πουλησε το ελληνικο δημοσιο 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, DrLo είπε

Η περίπτωσή σου δε διαφέρει σε τίποτα από μία που του δώσανε λεφτά και αγόρασε ομολογα.

Σου δώσαμε λεφτά και επέλεξες να τα κρατήσεις σε αυτή τη μορφή αντί πχ να τα ρευστοποίήσεις για τον οποιοδήποτε λόγο, είτε γιατί θεωρούσες πχ ότι θα έχεις καλύτερη απόδοση από το να τα κάνεις κάτι άλλο, είτε επειδή απλά γούσταρες να έχεις ομολογα να τα βλέπεις.

Κανείς δε σε κοροιδεψε. Σταμάτα τη κλάψα.

σταματαω εδω ,διοτι οφειλα να αποκαταστησω την αληθεια ,ουτε μου ΕΔΩΣΕΣ λεφτα προσωπικα εσυ , ουτε ΕΠΕΛΕΞΑ να τα κρατησω ως επενδυτης , η επαγγελματικη μου καριερα διαδραματιζοταν παντα στα 30000 ποδια πανω απο την επιφανεια της θαλλασης ,και σε ολη μου την ζωη απειχα απο επενδυτικες προτασεις και  ρισκα , το να αναφερεις την αληθεια θεωρειται ΚΛΑΨΑ ? ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΝΤΑ ΔΥΝΑΤΑ

• Like 3
Δημοσ.
Στις 6/2/2023 στις 7:01 ΜΜ, SAFEBAR είπε

Στην αγροτική γινόντουσαν αυτά τα ρουσφετια..για αυτό και έκλεισε.

Ρώτα την Πειραιώς τι περιουσία είχε η αγροτική. Όχι μόνο γη αλλά και έργα τέχνης, μετοχές κτλ κτλ. Η Πειραιώς σώθηκε επειδή απορρόφησε την Αγροτική. 

Στις 6/2/2023 στις 8:00 ΜΜ, Soulis_Maritsas είπε

Σημαντικο ειναι επισης να υπολογισει και τα αμεσα εξοδα αν ειναι να φυγει τωρα και μετα να ψαχνει αλλη δουλεια.

Εχει σπιτι η ειναι στο νοικι? Αλλες υποχρεωσεις? Δανεια κτλ? Εχει 5 δεκαρες στην ακρη να ζησει με αξιοπρεπεια οσο ψαχνει τι θα κανει?

Οτι και να κανει με τα 180Κ και οσο το ψαχνει, τα παραπανω τρεχουν. Αν υποθεσουμε οτι ειναι ενταξει, και με τη λογικη οχι ολα τα αυγα στο ιδιο καλαθι, τοτε:

1) Παιρνει αδεια/οχημα Ταξι στην Αθηνα και τη νοικιαζει η το δουλευει.

2) Μια γκαρσονιερα σε φοιτητουπολη για ενοικιο.

3) Τα ρεστα στην ακρη για μια ωρα αναγκης.

4) Βρισκει μια οποια να ναι δουλεια με βασικο, αν δεν δουλεψει ο ιδιος το (1).

Για το 1, ποτέ δεν νοικιάζεις δουλειά σε κάποιον που δεν ξέρεις να την κάνεις ο ίδιος πρωτα. Θα σε κλέψουν. Νόμος. 

• Like 1
Δημοσ.

Όλα καλά με αυτά που διαβάζω εδώ, αλλά μου φαίνεται ότι δεν μπαίνετε πραγματικά στη θέση του ανθρώπου...

Δλδ φαντασου, ΕΧΕΙΣ 180.000 ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ (αν όντως είναι τόσα τα καθαρά). Και η πρόταση είναι να πάει να τα δώσει ΟΛΑ σε διαμερίσματα (1-2, όσα μπορεί), και να περιμένει τα 700-800 ευρώ του ενοικίου το μήνα;;; Θα έβγαζε κάποιος τόσα λεφτά από την τσέπη του με προοπτική να παίρνει 700 ευρώ;

Στο ερώτημά σου TS δεν μπορούμε να απαντήσουμε εμείς. Ο δικός σου πρέπει να τα ζυγίσει, με βάση κάποιο πλάνο ζωής που θέλει να κάνει. Έχει παιδιά (άρα να έχει στόχο να αφήσει πλούτο); Έχει άλλες αποταμιεύσεις; Θέλει να δουλεψει μετά; Θέλει να γυρίσει τον κόσμο; Θέλει να κάνει το καλό στην κοινωνία; Τι δουλειά θέλει να κάνει; Θέλει να φτιάξει κάτι δικό του, κάτι που το ονειρευεται χρόνια;

Πρωτα από όλα πρέπει να βάλει ΣΤΟΧΟ. Αν δεν έχει ένα συγκεκριμένο στόχο, τι αποφαση να πάρει; Να δει πως θα καταφέρει να φτάσει ως το τέλος της ζωή του με τα όσα έχει;

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, DrLo είπε

Σου δώσαμε λεφτά 

αυτο μου θυμιζει που οποτε καποιος βλεπει ατομο σε δημοσια υπηρεσια ή αστυνομικο να λεει "εγω σε πληρωνω εγω θα σου τι θα κανεις"

Νοοτροπια Ορθοδοξου παλαιου κοπης you know κομματος.

Ο stedes εφαγε τρελο αγγουρι απο το κρατος και τρελο κλεψιμο και καθεσε και δικαιολογεις τα αδικαιολογητα.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Lunar είπε

Όλα καλά με αυτά που διαβάζω εδώ, αλλά μου φαίνεται ότι δεν μπαίνετε πραγματικά στη θέση του ανθρώπου...

Δλδ φαντασου, ΕΧΕΙΣ 180.000 ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ (αν όντως είναι τόσα τα καθαρά). Και η πρόταση είναι να πάει να τα δώσει ΟΛΑ σε διαμερίσματα (1-2, όσα μπορεί), και να περιμένει τα 700-800 ευρώ του ενοικίου το μήνα;;; Θα έβγαζε κάποιος τόσα λεφτά από την τσέπη του με προοπτική να παίρνει 700 ευρώ;

Στο ερώτημά σου TS δεν μπορούμε να απαντήσουμε εμείς. Ο δικός σου πρέπει να τα ζυγίσει, με βάση κάποιο πλάνο ζωής που θέλει να κάνει. Έχει παιδιά (άρα να έχει στόχο να αφήσει πλούτο); Έχει άλλες αποταμιεύσεις; Θέλει να δουλεψει μετά; Θέλει να γυρίσει τον κόσμο; Θέλει να κάνει το καλό στην κοινωνία; Τι δουλειά θέλει να κάνει; Θέλει να φτιάξει κάτι δικό του, κάτι που το ονειρευεται χρόνια;

Πρωτα από όλα πρέπει να βάλει ΣΤΟΧΟ. Αν δεν έχει ένα συγκεκριμένο στόχο, τι αποφαση να πάρει; Να δει πως θα καταφέρει να φτάσει ως το τέλος της ζωή του με τα όσα έχει;

Ετσι ακριβώς. Με την πρόταση που κάνουν μερικοί να πάρει 2 σπίτια και να τα νοικιασει για 600 ευρώ, ο άνθρωπος θα πάρει πίσω το κεφάλαιο στα 70 του. Δηλαδή σε 25 χρόνια θα καταλήξει να έχει πάλι τα 180Κ που είχε στα 45 του & δυο σπίτια για να χαρεί στην ευχάριστη ηλικία των 70+

Επεξ/σία από JakeKaufman
Δημοσ.

λοιπόν επειδή άκρη δεν βγαίνει με τις επενδύσεις, πάρε τα λεφτά και κάντα όλα πουτ@ν@, συνοδούς δίμετρες, ποτά, ταξίδια, νοίκιασε ferrari, κλείσε θέση για το διαστημικό λεωφορείο κτλ κτλ μια φορά θα ζήσουμε... και μετά έχει ο Θεός.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, vamvakoolas είπε

και επειδη ειχε κουστουμι με γραβατα σημαινει οτι θα περιμενουν στον ιδιωτικο τομεα με ανοικτες αγκαλες να ερθει;

Εχεις συνομιλησει ή εξετασει το επιπεδο (οχι θεωρητικο) επαγγελματισμου στις τραπεζες;

Εγω βαζω στοιχημα το 80% του προσωπικου σε τραπεζα θα τα κανει #@!$α σε μια πιο απλη θεση στον ιδιωτικο τομεα ή θα παραιτηθει λογω....φορτου.

Δηλαδη τοσοι επιχειρηματιες που φαλίρισαν ή ακομα και παιδια που ψαχνουν μια σοβαρη δουλεια αλλα στο μεταξυ δουλευουν ντελιβερι ειναι @$#ες;

(οικοδομη μακαρι να πηγαιναν μιας και εχει δουλειες αλλα κανεις δε παει...μη λερωθει και κουραστει).

Μιλάμε για 45 χρόνων άνθρωπο που πιθανότατα να μην έχει κάνει άλλη δουλειά στη ζωή του. Και εσύ τώρα ξαναλές περί οικοδομής.  Ότι ναναι. 

Στην οικοδομή με το background του κυρίου αυτού θα καταλήξει κάποιος για να μην κοιμηθεί στο παγκάκι. Και αν θα τα βγάλει πέρα , απίθανο το βλέπω. 

Όσο για τα μορφωμένα παιδιά που ψάχνουν για δουλειά και δουλεύουν ντελιβερι, είναι παιδιά . Όχι μεσήλικες. Και κάποια στιγμή θα βρεθεί κάτι σχετικό με τις σπουδές τους. 

Επεξ/σία από HALF EVIL

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...