Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, kostakis81 είπε

στην αμερικη ισως ... στην ελαδα δεν υπαρχουν περικοπες ... υπαρχει η ΟΤΟΕ 

δεν μπορουν να τον κουνησουν ευκολα κανεναν τραπεζικο υπαλληλο (μονο πολεμο νευρων  μπορουν να του κανουν)

Μην εισαι τοσο σιγουρος.

Ρωτα και 24 που απο την Πειραιως δεν ηθελαν να πανε στην Ιντρουμ τι απεγιναν.

Το έσχατο μέτρο της απόλυσης, ενεργοποιεί η Τράπεζα Πειραιώς για πρώην εργαζόμενους της μονάδας RBU, οι οποίοι, μη αποδεχόμενοι να μεταβούν στην Intrum Hellas που ανέλαβε τις εργασίες του RBU και αποφασίζοντας να παραμείνουν στην Τράπεζα, αρνήθηκαν όλες τις εναλλακτικές που τους πρόσφερε η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς. Στο πλαίσιο αυτό, χθες, το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς ενέκρινε τη λύση των συμβάσεων εργασίας 24 εργαζομένων του πρώην RBU.

Επεξ/σία από ASFE
  • Απαντ. 210
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Agandaur είπε

Εξαιρετικά ενοχλητικό το γεγονός ( αν ισχύει ) οι τράπεζες να δίνουν τέτοιες εθελουσίες με τα δικά μας λεφτά ουσιαστικά. Αλλά ήταν ίσως το τελευταίο προπύργιο δημοσιο-κρατισμού στον ιδιωτικό τομέα. Μη ξεχνάμε την "αμαρτωλή" ΟΤΟΕ και τα λεφτά που παίρνανε κάτι συνδικαλησταράδες του πράσινου ήλιου. Αυτά τα λεφτά είναι του κοσμάκη και των ανακεφαλαιοποιήσεων. Οι τράπεζες αυτό κάνουν. Θαλασσοδανείζουν και μετά ζητάνε στήριξη.Χώρια που οι υπάλληλοι τους παίρνουν και ΕΦΑΠΑΞ ενώ ο υπόλοιπος ιδιωτικός τομέας ένα κουλούρι με σουσάμι.

Για το εφάπαξ έχουν κρατήσεις και μάλιστα αρκετές. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, ASFE είπε

Μην εισαι τοσο σιγουρος.

Ρωτα και 24 που απο την Πειραιως δεν ηθελαν να παμε στην Ιντρουμ τι απεγιναν.

Το έσχατο μέτρο της απόλυσης, ενεργοποιεί η Τράπεζα Πειραιώς για πρώην εργαζόμενους της μονάδας RBU, οι οποίοι, μη αποδεχόμενοι να μεταβούν στην Intrum Hellas που ανέλαβε τις εργασίες του RBU και αποφασίζοντας να παραμείνουν στην Τράπεζα, αρνήθηκαν όλες τις εναλλακτικές που τους πρόσφερε η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς. Στο πλαίσιο αυτό, χθες, το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς ενέκρινε τη λύση των συμβάσεων εργασίας 24 εργαζομένων του πρώην RBU.

Σορρυ κιολας αλλα υποχρεωμενοι ηταν να σας κρατησουν?ειχατε υπογραψει συμβολαιο να συνταξιοδοτηθειτε απο την τραπεζα?και δεν το γραφω ειρωνικα,απο οτι βλεπω στο κειμενο που παρεθεσες γραφει εναλλακτικες που απορριψατε,εμφαση στον πληθυντικο.Δεν θελω να μπω σε αντιπαραθεση ουτε να μου πεις γιατι ηταν κακη λυση να πατε σε αλλη εταιρια(φανταζομαι τους λογους) αλλα καταλαβαινεις τι θελω να γραψω.

Επεξ/σία από greengr21
Δημοσ.
Στις 6/2/2023 στις 5:10 ΜΜ, @sterios είπε

Το θέμα δεν είναι μαθηματικό/ποσοτικό, αλλά καθαρά ποιοτικό και έχει να κάνει με το τι προσόντα διαθέτει ο ενδιαφερόμενος. Τα λεφτά αυτά μπορεί εύκολα να χαθούν σε μια πιθανή λάθος επένδυση (βλεπε αγορά κατοικίας). Άρα το όλο το ερώτημα θα πρέπει να αντιστραφεί: τι προσόντα διαθέτει και πόσο εύκολο είναι να βρει εργασία. Το να σκέφτεσαι σύνταξη από τα 45, είναι μακρινό και πολλά μπορεί να πάνε στραβά.

Σε ακίνητο δύσκολο να χαθούν...

Σε άνοιγμα επιχειρησης πολύ εύκολα αν είσαι ασχετος (έχω γνωστό τραπεζικό που τα πέταξε εκει)...

Οι πιο πολλοί κοιτάνε να τα χώσουν σε κάνα ακίνητο να μην τα τρώει ο πληθωρισμος, και ψάχνουν μια οποιαδήποτε δουλειά για να έχουν ασφάλιση και να γράψουν ένσημα για σύνταξη. Κάποιους τους παίρνουν άλλες τράπεζες με πλάγιο τρόπο...

• Like 3
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, greengr21 είπε

Σορρυ κιολας αλλα υποχρεωμενοι ηταν να σας κρατησουν?ειχατε υπογραψει συμβολαιο να συνταξιοδοτηθειτε απο την τραπεζα?και δεν το γραφω ειρωνικα,απο οτι βλεπω στο κειμενο που παρεθεσες γραφει εναλλακτικες που απορριψατε,εμφαση στον πληθυντικο.Δεν θελω να μπω σε αντιπαρεθεση ουτε να μου πεις γιατι ηταν κακη λυση να πατε σε αλλη εταιρια(φανταζομαι τους λογους) αλλα καταλαβαινεις τι θελω να γραψω.

Πανε οχι παμε. Διορθωσα το αρχικο ποστ. Επειδη ειναι σαν να αναφερεσαι σε μενα.

Το θεμα RBU-Intrum ειναι μεγαλο.

• Thanks 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, eMike είπε

Θα τα πάρει και θα φύγει ασυζητητί... Σχεδόν δεν έχει επιλογή.

Δουλειά δε θα βρει εύκολα γιατί α)είναι μεγάλος (αυτά τα equal opportunity employer που διαβάζετε ξεχάστε τα) και β) δεν έχει κανένα ακαδημαϊκό τίτλο. Τα σεμινάρια δε τα κοιτάει κανείς ποτέ.

Μόνο εμπειρία έχει σε κάτι πολύ συγκεκριμένο που έκανε για πολλά χρόνια. Δύσκολα τα πράγματα, και ακόμα δυσκολότερα για να πάρει τα ίδια λεφτά, αυτό δε το συζητάμε.

Για τα λεφτά δε ξέρω, πάντως βλέπω να τα απλοποιείτε πολύ τα πράγματα και δεν είναι ακριβώς έτσι. Τα ενοίκια είναι ψηλά, αλλά είναι ψηλά (στην καρωτίδα ψηλά) και η αγορά.. Εκτός αν νομίζετε ότι όσοι πουλάνε είναι μαλάκες.. Θα αγοράσει 2 σπίτια με λεφτά που κανονικά θα αγόραζε 3, αν όχι 4 σε πραγματική αξία. Είμαι πολύ σκεπτικός προσωπικά για την επένδυση σε ακίνητα.

Επίσης δε μπορεί να τα δώσει όλα εκεί. Είναι αυτοκτονικό. Άρα πως θα πάρει έστω αυτά τα δύο? 

Μια ιδέα ίσως θα ήταν να βρει ΠΡΩΤΑ μια δουλίτσα να εισπράτει μηνιάτικο, να κρατήσει μια καβατζούλα 10-15 για απόλυτη ανάγκη, και να επενδύσει στρατηγικά και με μικρό ρίσκο σε κανα S&P500 και να παίρνει τα ίδια σχεδόν το χρόνο έχοντας και το αρχικό κεφάλαιο και πραγματικά να μην ασχολείται καθόλου.

Τώρα να πας να δώσεις ζεστά 150 χιλιάρικά, για να παίρνεις σκάρτα 600 το μήνα, βγάλε ζημιές/καταστροφές, ενφια, πιστόλια, φόρους....και να έχεις σαν αξία δύο σπίτια που θα είναι minimum 50 ετών....Δε ξέρω.

To S&P500που είπες δεν το κατάλαβα .. τι ακριβώς εννοείς??

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, ASFE είπε

Μην εισαι τοσο σιγουρος.

Ρωτα και 24 που απο την Πειραιως δεν ηθελαν να πανε στην Ιντρουμ τι απεγιναν.

οι εναλακτηκες ηταν και η εθελουσια μεσα σε αυτες .... απλα επαιξαν και εχασαν ... η προταση τουσ εγινε παντος 

Δημοσ.
10 ώρες πριν, ALXIOA είπε

υπαρχουν ακινητα ετοιμα με 60-70κ ετοιμα ανακαινισμενα .. τα αγοραζεις και τα νοικιαζεις με την μια...για μετοχες ρισκο. δεν ξερω.. 

Πιασε 2 βρε αδερφε κ για εμενα

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, ALXIOA είπε

To S&P500που είπες δεν το κατάλαβα .. τι ακριβώς εννοείς??

Ο s&p 500 ( standards and poors 500) είναι ο index που ακολουθεί την απόδοση των 500 μεγαλύτερων εταιριών στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Θεωρείται από πολλούς ανά τον κόσμο ως ένας από τους πιο "φρόνιμους" τρόπος να επενδύσεις τα χρήματα σου γιατί ιστορικά αποδίδει 7% περίπου απόδοση τον χρόνο. Επενδύοντας σε ένα μόνο Διαπραγμάτευσιμο Αμοιβαίο Κεφάλαιο (ΕΤF για συντομία)που τον ακολουθεί, έχεις ουσιαστικά επενδύσει σχεδόν στο σύνολο της κεφαλαιοποιησης του αμερικανικού χρηματιστήριου. Τα κέρδη απο etf στην ευρωπαϊκή ένωση δεν φορολογουνται όπως οι μετοχές ή άλλα επενδυτικά προϊόντα, οπότε ουσιαστικά ανοίγεις έναν λογαριασμό σε έναν online ευρωπαϊκό broker ( πχ degiro) ρίχνεις τα χρήματα σου σου σε ένα μονο προϊόν και "θεωρητικά" τα αφηνεις και αυγατευουν, πουλάς μετά από κάποια χρόνια και βγάζεις κέρδος . Το πρόβλημα στον παραπάνω συλλογισμό είναι να τα εισαγωγικά μεσα στο θεωρητικα θα έπρεπε να είναι από δω μέχρι την άλλη άκρη του Ατλαντικού, διότι όταν λέμε 7% μέσο όρο τον χρόνο δεν εννοούμε ότι σαν ρολόι κάθε χρόνο είσαι 7% πάνω. Κάποιες χρονιές θα είσαι 15% πάνω, κάποιες 30% και θα βλέπεις τα 100κ να γίνονται 150 μέσα σε διάστημα που με κανονική εργασία δεν θα τα έβγαζες με τίποτα, και κάποιες χρονιές ( πχ 2008) πάνε 40% κατω και ξαφνικά βλέπεις κόπους ετών να γίνονται αέρας. Το 2022 ας πούμε ήταν γύρω στα 22% ΜΕΙΟΝ , που σημαίνει εν ολίγοις ότι αν έβαζε ο φίλος σου τα χρήματα του στις αρχές του προηγούμενου έτους θα τράβαγε τα μαλλιά του, και το πιθανότερο είναι να τα έβγαζε μεσα στον πανικό του και να είχε τρομερή ζημία . Γιαυτό και υπάρχουν "στρατηγικές" που σου λένε να βάζεις κάποια χρήματα εκεί και κάποια σε ομόλογα, που ακολουθούν πάλι ένα πολύ μεγάλο δεικτη, σε μεταβαλομενες αναλογίες πάντα, γιατί υποθετικά όταν ανεβαίνει το ένα κατεβαίνει το άλλο, και όσο προχωράς προς την συνταξιοδοτηση και δεν έχεις τον χρόνο να περιμένεις πότε θα ανακάμψει η οικονομία για να πάρεις πίσω τα χρήματα σου,να τείνεις προς τα ομόλογα. Ένα απλό παράδειγμα του ανωτέρω είναι ότι αν για παράδειγμα κάποιος έλεγε ας βάλω όλα μου τα χρήματα στον s&p 500 το 1990 θα έχει καταπληκτικα κέρδη μέχρι το 2000, και μετά για 3 χρόνια χασούρα, την οποία θα ήθελε ένα σωρό χρόνια για να την φέρει πάλι στα ίσα, αλλά τουλάχιστον θα είχε το αντίστοιχο κέρδος στην αξία των κεφαλαίων του να μετριαζει την χασούρα. Αντίστοιχα αν κάποιος άτυχος επένδυε το 2000 θα έβλεπε το κεφάλαιο του να συρρίκνωνεται δραματατικα για 3 συναπτα έτη ( με ότι συνεπάγεται αυτό από ψυχολογικη άποψη) και μετά όταν θα πήγαινε να πάρει κεφάλι, θα έσκαγε το 2008 και θα του μείωνε το όποιο κεφάλαιο στο μισό περίπου. Οπότε το δίδαγμα από τα παραπάνω είναι ότι εκτός κι αν είσαι η βλαχοπουλου στο μια Ελληνίδα στο χαρέμι και έχεις μαντικές ικανότητες και μπορείς να προβλέπεις το μέλλον και να ξέρεις πως θα κυμανθούν οι αγορές, το να ρίξεις χρήματα που τα χρειάζεσαι για να βιοποριστεις σε ένα προϊόν που δεν ξέρεις πως θα αποδόσει κάθε χρόνο, είναι σίγουρα όχι καλη ιδέα. Εγώ από όσα έχω διαβάσει, και για να μην παρεξηγουμαι δεν το παίζω οικονομικός αναλυτής επουδενι, ο ακόμη πιο φρόνιμος τρόπος είναι να βάλεις  χρήματα που ΔΕΝ θα χρειάζεται να αποσύρεις άμεσα,  σε ένα δείκτη ακόμη πιο ευρύ ( πχ msci world που ακολουθεί την κεφαλαιοποιηση όλων των ανεπτυγμενων χωρών ή Ftse all world που ακολουθεί την κεφαλαιοποιηση όλου του κόσμου) και πάντα σε μεταβλητές αναλογίες όπως είπα παραπάνω με έναν αντίστοιχο ευρύ δείκτη ομολόγων, με την πλάστιγγα να τείνει προς τα ομόλογα όσο ο επενδυτής φτάνει προς την συνταξιοδοτηση και άρα δεν είναι ικανός να διαθέσει χρόνια από την ζωή του στην μεταβλητοτητα των παγκόσμιων Χρηματιστήριων. Όπως και να χει γιατί το μακρυγορησα πολύ, αν έχει σκοπό ο φίλος σου να επενδύσει οπουδήποτε ας το ψάξει αρκετά και να βάλει ΜΟΝΟ όσα χρήματα αντέχει η τσέπη του και η ψυχολογία του να μην είναι διαθέσιμα άμεσα αλλά να του αποφέρουν ένα συντήρητικο κέρδος σε βάθος κάποιων ετών, με σωστές κινήσεις. 

Φυσικά την καλύτερη συμβουλή των αφήνω για το τέλος πάντα... Ανοίγεις coinbase διαλέγεις ένα crypto στην τύχη ρίχνεις και τα 180κ μέσα και του χρόνου ή είσαι πολυεκατομμυριουχος και αγοράζεις σπίτι δίπλα στους Γλυξμπουργκ ή τα χάνεις όλα και ζεις εφεξής από το συσσιτίο της εκκλησίας. The choice is yours... 

78f0f50285dd11bef4946bc47283e49281-pills-lede.rsocial.w1200.jpg

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 6/2/2023 στις 3:10 ΜΜ, Allan-Wake είπε

κανα 150ρι? θα μας το πεις ή το κρυβεις?

Πανω απο τα 250 χιλιαρικα που πηραν απο την Ολυμπιακη δεν θα ειναι παντως...

καλημερα συμφοριτη ,θελω να σε ρωτησω αν εχεις καποιον δικο σου της ολυμπιακης που πηρε αυτα τα λεφτα? παντως για την ιστορια να σε ενημερωσω μιας και ημουν στο ιπταμενο προσωπικο της ΟΑ μετα απο 25 χρονια υπηρεσιας τα ¨λεφτα¨ που πηραμε εμεις φευγοντας το 2009 απο την εταιρεια ηταν 120.000 ευρω (εγω με 25 χρονια ) με την μονη διαφορα οτι τα πηραμε σε ομολογα του ελληνικου δημοσιου και το 2012 που εληγαν ηρθε το περιφημο PSI  επι βενιζελου και μας τα κουρεψε λες και εγω ημουν επενδυτης και τωρα θα παρω 23.000 ευρω το 2042 απο το 2009 (βεβαια οχι εγω σε καμμια περιπτωση ) αλλα τα παιδια μου, ετσι για την ιστορια και για αποκατασταση της αληθειας που διεστρεβλωσαν τα ΜΜΕ και τα βοθροκαναλα ,πολιτευτες ,βολευτες  κλπ  καλη συνεχεια 

Επεξ/σία από stedes
  • Like 12
Δημοσ.
16 ώρες πριν, sofos92 είπε

Νομίζω ότι όντως η απόφαση που πρέπει να πάρει είναι αυτονόητη. 

Λοιπόν έχουμε και λέμε με τα μισά χρήματα θα αγοράσει δύο ακίνητα στην Λάρισα και θα τα νοικιάζει. 250 το ένα 500 το σύνολο βάλε εφορία, ενφια κλπ 400 καθαρά πες. Τα υπόλοιπα θα τα επενδύσει σε μετοχές με 6% πες μια μέση απόδοση αλλά 4500 τον χρόνο ( αν υποθέσουμε 180κ φορολογημενα/2). Άρα μάνι μάνι 750 τον μήνα. Το καλοκαίρι θα κατεβαίνει Μύκονο για σεζόν να κάνει τον βραδινό ρεσεψιονιστα που δεν θέλει και πολλά πολλά και τον χειμώνα θα δουλεύει ντελιβερι στην Αθήνα. Τέλος όταν είναι τα μαζεματα στις ελιές θα κατεβαίνει Πελοπόννησο να κάνει και κάνα μεροκάματο εκεί. Μέσες άκρες γύρω στα 2 χιλιάρικα τον μήνα, χωρίς να υπολογίζω ότι με αυτά που θα βάζει στη άκρη θα πάρει και τρίτο ακίνητο στην Λάρισα. Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να το κουράζουμε περισσότερο😁 

They Had Us In the First Half | Know Your Meme

Δημοσ.

Μια χαρά είναι τα 180 αν δεν εχεις δανειακές υποχρεώσεις. Σου δίνουν ένα καλό μαξιλάρι ασφαλείας μέχρι να βρεις την επόμενη δουλειά χωρίς να αγχώνεσαι όπως θα γινόταν σε περίπτωση που θα δούλευες οπουδήποτε αλλού όπου θα έπαιρνες αποζημίωση μερικών μηνών. Άποψη μου να μην ξεκινήσει τις επενδύσεις  πριν βρει δουλειά 

• Like 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, stedes είπε

καλημερα συμφοριτη ,θελω να σε ρωτησω αν εχεις καποιον δικο σου της ολυμπιακης που πηρε αυτα τα λεφτα? παντως για την ιστορια να σε ενημερωσω μιας και ημουν στο ιπταμενο προσωπικο της ΟΑ μετα απο 25 χρονια υπηρεσιας τα ¨λεφτα¨ που πηραμε εμεις φευγοντας το 2009 απο την εταιρεια ηταν 120.000 ευρω (εγω με 25 χρονια ) με την μονη διαφορα οτι τα πηραμε σε ομολογα του ελληνικου δημοσιου και το 2012 που εληγαν ηρθε το περιφημο PSI  επι βενιζελου και μας τα κουρεψε λες και εγω ημουν επενδυτης και τωρα θα παρω 23.000 ευρω το 2042 απο το 2009 (βεβαια οχι εγω σε καμμια περιπτωση ) αλλα τα παιδια μου, ετσι για την ιστορια και για αποκατασταση της αληθειας που διεστρεβλωσαν τα ΜΜΕ και τα βοθροκαναλα ,πολιτευτες ,βολευτες  κλπ  καλη συνεχεια 

Ναι ξέρω άνθρωπο με κάνω απο 25 χρόνια που τα πήρε αυτά τα λεφτά (έτσι λέει) και αγόρασε βίλα , και μετά έκλαιγε τα λεφτά του γιατί ήρθε η κρίση και έπεσαν οι αξιες και η βίλα πλέον έκανε τα μισα λεφτά. Κρίμα για αυτό που σου συνέβη και άδικο.

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, stedes είπε

Να μας πείτε και την ηλικία που βγήκατε στην σύνταξη (αν βγήκατε) και το ποσό της σύνταξης στο περίπου αν θέλετε, γιατί βάλατε τα "λεφτά" σε εισαγωγικά να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα για την αποκατάσταση της αλήθειας.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...