kaliakman Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, andreaspA είπε Ναι δεν ανεβαινουν 1-1. Ανεβαινουν 3-1. Ο πληθωρισμος στα οικοδομικα υλικα ειναι 100% Τα τελευταια 10 χρονια υπηρχε αποπληθωρισμος. Την επομενη 10ετια θα ζουμε με πληθωρισμο. Το γεγονός ότι έχουν ανέβει τα οικοδομικά υλικά δεν σημαίνει ότι θα ανέβει ολόκληρη η αγορά ακινήτων. Τα νεόδμητα λογικά είναι πιο ευαίσθητα αλλά και πάλι δεν θεωρώ ότι θα επηρεαστεί σε τέτοιο βαθμό όλη η αγορά. Επίσης θα χαρώ πολύ να δω μια πηγή για το bold.
great Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Συγγνωμη μια ερωτηση, ποσο θα το ψαχνουμε ακομα ? δηλαδη θελω να πω δεν εχει καποιο deadline στην πρόταση ? δεν εχει παρθει καποια αποφαση ακομα?
alex19871987 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Ρε παιδιά αφού λέει έχει σίγουρη δουλειά με κάπου 700 αφού λέει λίγο πάνω από βασικό.ε τότε τι σκέφτεται??το θέμα ήταν τι έκανε αν δεν είχε ..τσιμαπει ένα σπιτάκι με 140χιλ κρατάει αλλά 40 και έχει και να παίρνει και 700/μηνα 2
sofos92 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 16 λεπτά πριν, great είπε Συγγνωμη μια ερωτηση, ποσο θα το ψαχνουμε ακομα ? δηλαδη θελω να πω δεν εχει καποιο deadline στην πρόταση ? δεν εχει παρθει καποια αποφαση ακομα? Νομίζω ότι όντως η απόφαση που πρέπει να πάρει είναι αυτονόητη. Λοιπόν έχουμε και λέμε με τα μισά χρήματα θα αγοράσει δύο ακίνητα στην Λάρισα και θα τα νοικιάζει. 250 το ένα 500 το σύνολο βάλε εφορία, ενφια κλπ 400 καθαρά πες. Τα υπόλοιπα θα τα επενδύσει σε μετοχές με 6% πες μια μέση απόδοση αλλά 4500 τον χρόνο ( αν υποθέσουμε 180κ φορολογημενα/2). Άρα μάνι μάνι 750 τον μήνα. Το καλοκαίρι θα κατεβαίνει Μύκονο για σεζόν να κάνει τον βραδινό ρεσεψιονιστα που δεν θέλει και πολλά πολλά και τον χειμώνα θα δουλεύει ντελιβερι στην Αθήνα. Τέλος όταν είναι τα μαζεματα στις ελιές θα κατεβαίνει Πελοπόννησο να κάνει και κάνα μεροκάματο εκεί. Μέσες άκρες γύρω στα 2 χιλιάρικα τον μήνα, χωρίς να υπολογίζω ότι με αυτά που θα βάζει στη άκρη θα πάρει και τρίτο ακίνητο στην Λάρισα. Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να το κουράζουμε περισσότερο😁 1 1
Bakxos Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 6 ώρες πριν, c-max είπε Γνωριζεις τις συνθηκες που δουλευουν οι περισσοτεροι στην οικοδομη; Έχω δουλέψει οικοδομή. Από μπετά ως σκεπή. Και τώρα αν χάσω τη δουλειά μου πάλι εκεί θα γυρίσω. Ίσα ίσα που την βρίσκω και πολύ δημιουργική δουλειά 2
fysikos Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 180.000/18.000=10 χρόνια και μετά τι κάνει;
great Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 17 λεπτά πριν, fysikos είπε 10 χρόνια και μετά τι κάνει; λογικα θα μαθουμε στις επομενες 10 σελίδες
c-max Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 56 λεπτά πριν, Bakxos είπε Έχω δουλέψει οικοδομή. Από μπετά ως σκεπή. Και τώρα αν χάσω τη δουλειά μου πάλι εκεί θα γυρίσω. Ίσα ίσα που την βρίσκω και πολύ δημιουργική δουλειά Και ειχες κανονικα τα ενσημα δωρα κτλ; Σε πολλες δουλειες υπαρχει θεμα αλλα αυτο που γινετε στην οικοδομη δεν υπαρχει αλλου.
aligato1000 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 20 ώρες πριν, HALF EVIL είπε Ρε φίλε σοβαρά τώρα; Καθόταν είκοσι χρόνια δε ένα γραφείο με κουστούμι και γραβάτα και στα 45 θα πάει να μαζέψει ελιές ή στην οικοδομή; Σωστότερος ..από όλους ..τα κάνει σε ακίνητο και έχει να λαβαίνει.... 1
AntiCambeR Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Αν αρνηθεί, θα κάνει ξανά προσφορά ο τραπεζίτης;Θα είναι υψηλότερη η πάτος;Deal φάση. 2
tounion Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Φίλε που άνοιξες το θέμα να σου πω τι νομιζω... είναι τόσα πολλά τα λεφτά που όπως βλέπεις έχουμε φτάσει να συζητάμε αν του φτάνουν μέχρι να πάρει σύνταξη χωρίς να ξαναδουλέψει... Είναι πάρα πολλά λεφτά για 45 χρόνων και με 1200€ μισθό.. Η άλλη λύση ποια είναι ? Να κάτσει και να περιμένει να παίρνει τον μισθό ? Και ποιος σου λέει ότι σε 5 χρόνια δεν θα τον διώξει η τράπεζα με την νόμιμη αποζημίωση δηλαδή ούτε το 1/5 των 180 ή δεν θα τον κάνουν να παραιτηθεί? Υπάρχει άτυπη συμφωνία ότι πάντα διώχνουν με εθελουσια ? Δεν ξέρω, ρωτάω ειλικρινά. Επίσης να έπαιρνε και κάνα σούπερ μισθό 2.000 κ παραπάνω να σου έλεγα ας κάτσει αν πιστεύει ότι δεν μπορεί να βρει αλλού με αυτά τα λεφτά... Τώρα εντάξει 1.000 δίνουν όλοι στην εστίαση και δεν βρίσκουν άτομα... Αλλο βέβαια το γραφείο, δεν είπα ότι δεν παίζει να φάει ζόρι αλλά το χιλιάρικο το βρίσκεις ρε φίλε αν δεν είσαι πιλάφι. Το μόνο χειρότερο είναι να κουράζεσαι περισσότερο αλλά νταξει πάντα μπορεις να βρεις και αλλού μετά αν κάπου δεν περνάς καλά. 45 χρόνων αυτό για μένα είναι τρελό λαχείο που δεν χάνεται για να παραμείνεις σε μια θέση με 1200€ σε ένα περιβάλλον που ξέρεις ότι πάει αναπόφευκτα σε συρρίκνωση και οι πιθανότητες επιβίωσης είναι ελάχιστες και οι πιθανότητες εξέλιξης και καλύτερου μισθού αστείες ... Για μένα να τα πάρει αύριο γιατί θα τα προλάβουν οι άλλοι...
ALXIOA Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 16 λεπτά πριν, tounion είπε Φίλε που άνοιξες το θέμα να σου πω τι νομιζω... είναι τόσα πολλά τα λεφτά που όπως βλέπεις έχουμε φτάσει να συζητάμε αν του φτάνουν μέχρι να πάρει σύνταξη χωρίς να ξαναδουλέψει... Είναι πάρα πολλά λεφτά για 45 χρόνων και με 1200€ μισθό.. Η άλλη λύση ποια είναι ? Να κάτσει και να περιμένει να παίρνει τον μισθό ? Και ποιος σου λέει ότι σε 5 χρόνια δεν θα τον διώξει η τράπεζα με την νόμιμη αποζημίωση δηλαδή ούτε το 1/5 των 180 ή δεν θα τον κάνουν να παραιτηθεί? Υπάρχει άτυπη συμφωνία ότι πάντα διώχνουν με εθελουσια ? Δεν ξέρω, ρωτάω ειλικρινά. Επίσης να έπαιρνε και κάνα σούπερ μισθό 2.000 κ παραπάνω να σου έλεγα ας κάτσει αν πιστεύει ότι δεν μπορεί να βρει αλλού με αυτά τα λεφτά... Τώρα εντάξει 1.000 δίνουν όλοι στην εστίαση και δεν βρίσκουν άτομα... Αλλο βέβαια το γραφείο, δεν είπα ότι δεν παίζει να φάει ζόρι αλλά το χιλιάρικο το βρίσκεις ρε φίλε αν δεν είσαι πιλάφι. Το μόνο χειρότερο είναι να κουράζεσαι περισσότερο αλλά νταξει πάντα μπορεις να βρεις και αλλού μετά αν κάπου δεν περνάς καλά. 45 χρόνων αυτό για μένα είναι τρελό λαχείο που δεν χάνεται για να παραμείνεις σε μια θέση με 1200€ σε ένα περιβάλλον που ξέρεις ότι πάει αναπόφευκτα σε συρρίκνωση και οι πιθανότητες επιβίωσης είναι ελάχιστες και οι πιθανότητες εξέλιξης και καλύτερου μισθού αστείες ... Για μένα να τα πάρει αύριο γιατί θα τα προλάβουν οι άλλοι... Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου.. Είμαστε 70-30 να τα πάρει να φύγει.. μέχρι την Παρασκευή πρέπει να απαντήσει..🥺🥺🥺🫤 1
HALF EVIL Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Έτσι όπως το ξανασκέφτηκα και εγώ , καλύτερα να πάρει τα χρήματα και μετά έχει σε πρώτη φάση δύο τρεις μήνες να σκεφτεί χωρίς πίεση σοβαρά πως θα προχωρήσει . Στο μέλλον σίγουρα 180 Κ δεν θα του δώσουν. Αν είναι βέβαια το τελικό ποσό που βάζεις στην τσέπη. Πάντως μου κάνει μεγάλη εντύπωση το ποσού που λες. Τόσο large γίνανε στην Πειραιώς; Και όπως έγραψες δεν είναι κάποιο στέλεχος πρώτης γραμμής. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι για το ότι είναι μόνο 45 χρόνων και έχει μπροστά του αλλά 15 χρόνια τουλάχιστον για σύνταξη , που αν τελικά δεν ξαναδουλέψει να προσθέσει και άλλα ένσημα , θα είναι της πλάκας. Στη συμφωνία υπάρχει κάποια ρήτρα που απαγορεύει να δουλέψει σε άλλη τράπεζα ή σε παρεμφερή δουλειά;
eMike Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Θα τα πάρει και θα φύγει ασυζητητί... Σχεδόν δεν έχει επιλογή. Δουλειά δε θα βρει εύκολα γιατί α)είναι μεγάλος (αυτά τα equal opportunity employer που διαβάζετε ξεχάστε τα) και β) δεν έχει κανένα ακαδημαϊκό τίτλο. Τα σεμινάρια δε τα κοιτάει κανείς ποτέ. Μόνο εμπειρία έχει σε κάτι πολύ συγκεκριμένο που έκανε για πολλά χρόνια. Δύσκολα τα πράγματα, και ακόμα δυσκολότερα για να πάρει τα ίδια λεφτά, αυτό δε το συζητάμε. Για τα λεφτά δε ξέρω, πάντως βλέπω να τα απλοποιείτε πολύ τα πράγματα και δεν είναι ακριβώς έτσι. Τα ενοίκια είναι ψηλά, αλλά είναι ψηλά (στην καρωτίδα ψηλά) και η αγορά.. Εκτός αν νομίζετε ότι όσοι πουλάνε είναι μαλάκες.. Θα αγοράσει 2 σπίτια με λεφτά που κανονικά θα αγόραζε 3, αν όχι 4 σε πραγματική αξία. Είμαι πολύ σκεπτικός προσωπικά για την επένδυση σε ακίνητα. Επίσης δε μπορεί να τα δώσει όλα εκεί. Είναι αυτοκτονικό. Άρα πως θα πάρει έστω αυτά τα δύο? Μια ιδέα ίσως θα ήταν να βρει ΠΡΩΤΑ μια δουλίτσα να εισπράτει μηνιάτικο, να κρατήσει μια καβατζούλα 10-15 για απόλυτη ανάγκη, και να επενδύσει στρατηγικά και με μικρό ρίσκο σε κανα S&P500 και να παίρνει τα ίδια σχεδόν το χρόνο έχοντας και το αρχικό κεφάλαιο και πραγματικά να μην ασχολείται καθόλου. Τώρα να πας να δώσεις ζεστά 150 χιλιάρικά, για να παίρνεις σκάρτα 600 το μήνα, βγάλε ζημιές/καταστροφές, ενφια, πιστόλια, φόρους....και να έχεις σαν αξία δύο σπίτια που θα είναι minimum 50 ετών....Δε ξέρω. 4
Agandaur Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Εξαιρετικά ενοχλητικό το γεγονός ( αν ισχύει ) οι τράπεζες να δίνουν τέτοιες εθελουσίες με τα δικά μας λεφτά ουσιαστικά. Αλλά ήταν ίσως το τελευταίο προπύργιο δημοσιο-κρατισμού στον ιδιωτικό τομέα. Μη ξεχνάμε την "αμαρτωλή" ΟΤΟΕ και τα λεφτά που παίρνανε κάτι συνδικαλησταράδες του πράσινου ήλιου. Αυτά τα λεφτά είναι του κοσμάκη και των ανακεφαλαιοποιήσεων. Οι τράπεζες αυτό κάνουν. Θαλασσοδανείζουν και μετά ζητάνε στήριξη.Χώρια που οι υπάλληλοι τους παίρνουν και ΕΦΑΠΑΞ ενώ ο υπόλοιπος ιδιωτικός τομέας ένα κουλούρι με σουσάμι. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα