cabdik Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 17 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε Ναι, γενικά έχει μια τάση να κάνει νούμερα με συγκεκριμένες μνήμες οι AORUS Elite. Αν θεωρείς ότι δεν αξίζει τα 27 ευρώ η πνευματική σου ηρεμία και ο χρόνος που ΙΣΩΣ να έτρωγες σε επιστροφές, go for it!! με συγκεκριμενες μνημες ισως κανει κολπα. αλλα με τις καταλληλες-συμβατες μνημες..?? ολες οι μητρικες εχουν το QVL τους. οποτε διαλεγεις απο εκει.... και ησυχαζεις..! επισης, δεν ειναι μονο τα 27€..., για την .."πνευματικη" μου ηρεμια -οπως λες..! στα 150+++€ αρχιζει αλλο μπλεξιμο με τις X570 μητρικες.........! https://www.skroutz.gr/c/31/motherboards-mhtrikes/f/499829_665881_706216_969832/DDR4-M-2-AM4-AMD-X570.html?o=x570+motherboard&order_by=pricevat&order_dir=asc 1
fotaras76 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Αν θες b550 και θέλεις καλά vrm βλέπεις το βίντεο 3
leros2004 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 2 ώρες πριν, cabdik είπε Από ότι είδα ..και η aorus elite v2 έχει καλη τροφοδοσία 14phases, και ψυκτρες. Και πολύ καλό κύκλωμα ήχου, και πολλά fan headers και μάλιστα hybrid. Για το memory support οκ, δεκτή η παρατήρηση. Άρα, στην τελική...... Τα 27€ παραπάνω τι θα μου δώσουν; Μόνο καλύτερο memory support και +2 Σάτα......? 14 phases όπως τα μετράει η gigabyte... δεν είναι αληθινά 14. Ψύκτρες ψιλο διακοσμητικές αν δεις το video του HU που έβαλε το παιδί απο πάνω.. Μένει και το φοβερό memory support ως κερασάκι στην τούρτα. 9 στις 10 περιπτώσεις που σκάει θέμα με μνήμες είναι με μητρική gigabyte. Τις 570 άστες κατά μέρους, θεωρητικά είναι το μεγαλύτερο chipset αλλά στην πράξη το 550 είναι προτιμότερο. Για μένα 2 επιλογές έχεις η δίνεις 100-110€ ή 157€ για μητρική. Τα ενδιάμεσα είναι αδιάφορα. Υπάρχει και αυτή που έιναι κάτω απο 150€ και είναι τίμια επιλογή: https://www.skroutz.gr/s/23726809/Asus-TUF-Gaming-B550m-Plus-Motherboard-Micro-ATX-με-AMD-AM4-Socket.html Υπόψιν αυτή έπαιζε κάτω απο 120€ πριν κανα μήνα 3
Ronnie1985 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, thetiesthatbind είπε Memory Support της προκοπής, VRM της προκοπής, on board sound card της προκοπής, κατασκευαστή αξιόπιστο και όνομα στην αγορά. (Όλα όσα ζητάει ο TS εν ολίγοις). Μάλλον δεν κατάλαβες την ερώτηση μου. Ανέφερες να κάνει την αγορά μέσω Σκρουτζ. Έχει κάποιο πλεονέκτημα από το να την κάνει απλά μέσα από το site οποιουδηποτε σκρουτζομαγαζου; 6 ώρες πριν, thetiesthatbind είπε 6 ώρες πριν, thetiesthatbind είπε Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2023 από Ronnie1985
thetiesthatbind Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 32 λεπτά πριν, Ronnie1985 είπε Μάλλον δεν κατάλαβες την ερώτηση μου. Ανέφερες να κάνει την αγορά μέσω Σκρουτζ. Έχει κάποιο πλεονέκτημα από το να την κάνει απλά μέσα από το site οποιουδηποτε σκρουτζομαγαζου; Ααα ναι, σε περίπτωση στραβής θα πάρει σίγουρα τα χρήματά του πίσω. Είναι μια δικλείδα ασφαλείας. 3
cabdik Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 6 ώρες πριν, fotaras76 είπε Αν θες b550 και θέλεις καλά vrm βλέπεις το βίντεο Αυτο που ειδα στο βιντεο -συγκεκριμενα για την Aorus Elite- μιας και μιλαω για αυτην, ειναι οτι δεν ξεπερασε πουθενα κανενα οριο υπερθερμανσης, και παρ ολα αυτα ο "φιλος" reviewer δεν την εχει σε ιδιαιτερη θεση, δεν ξερω γιατι........................................................................................, και ενω ειναι πολυ πιο καλα εξοπλισμενη απο της MSI.....!! Μηπως γερνει το τραπεζι προς καπου αλλου.. λεω εγω τωρα...? και αν αφησεις στο youtube και παιξει το επομενο αμεσως βιντεο, ο επομενος Reviewer κατακεραυνωνει την MSI για πετσοκομμενες μητρικες, ελλειψεις σε USB, χειροτερη Lan Port (1gigabit vs 2.5..), χειροτερη καρτα ηχου, υπερβολικες θερμοκρασιες στα VRM........κλπ..! ποιον να πιστεψεις δλδ .....? 1
fotaras76 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 33 λεπτά πριν, cabdik είπε Αυτο που ειδα στο βιντεο -συγκεκριμενα για την Aorus Elite- μιας και μιλαω για αυτην, ειναι οτι δεν ξεπερασε πουθενα κανενα οριο υπερθερμανσης, και παρ ολα αυτα ο "φιλος" reviewer δεν την εχει σε ιδιαιτερη θεση, δεν ξερω γιατι........................................................................................, και ενω ειναι πολυ πιο καλα εξοπλισμενη απο της MSI.....!! Μηπως γερνει το τραπεζι προς καπου αλλου.. λεω εγω τωρα...? και αν αφησεις στο youtube και παιξει το επομενο αμεσως βιντεο, ο επομενος Reviewer κατακεραυνωνει την MSI για πετσοκομμενες μητρικες, ελλειψεις σε USB, χειροτερη Lan Port (1gigabit vs 2.5..), χειροτερη καρτα ηχου, υπερβολικες θερμοκρασιες στα VRM........κλπ..! ποιον να πιστεψεις δλδ .....? Δεν ξέρω για τα μοντέλα αυτά από 1ο χέρι. 2 msi b450 που έχω πάντως δεν μου έχουν κάνει κιχ μέχρι τώρα ( με ryzen 5 3600 και athlon 220ge). 1
cabdik Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 11 ώρες πριν, fotaras76 είπε Δεν ξέρω για τα μοντέλα αυτά από 1ο χέρι. 2 msi b450 που έχω πάντως δεν μου έχουν κάνει κιχ μέχρι τώρα ( με ryzen 5 3600 και athlon 220ge). οταν "διαβαζω" τι λεει ο Reviewer στο βιντεο, καταλαβαινω οτι μιλαει σαν να εχει support απο MSI....! οταν κανει τα τεστ με τους 3700x/3900x/3950x εκει στρεσαρονται τα VRM και ολο το κυκλωμα τροφοδοσιας και βλεπουμε τις ανοχες της καθε μητρικης. ο 3600 και ο 220ge δεν ειναι απαιτητικοι σε ρευμα επεξεργαστες, οποτε ολες οι μητρικες τους υπερκαλυπτουν. εγω..., στην δικη μου περιπτωση, ναι μεν τωρα θα βαλω τον 3600, ο οποιος ειναι πολυ καλος CPU και θα τον κρατησω οσο με κρατησει, αλλα θελω να εχω το power support ωστε δοθείσης της ευκαιριας στο μελλον, να βρω εναν καλυτερο/μεγαλυτερο/δυνατοτερο επεξεργαστη και να μπορω να τον βαλω επανω χωρις να ξαναλλαζω μητρικη...!!! αυτος ειναι και ο λογος που το ψειριζω με την μητρικη. αν ηθελα να ξαναλλαξω μητρικη στο μελλον, θα εβαζα μια φθηνοτερη και θα εκανα την δουλεια μου μια χαρα. αλλα επειδη εχουμε πλεον μεγαλωσει και βαριεμαι ξανα ραβε-ξηλωνε... εξ ου και το ψαξιμο στις λεπτομερειες..! 2
fotaras76 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 26 λεπτά πριν, cabdik είπε οταν "διαβαζω" τι λεει ο Reviewer στο βιντεο, καταλαβαινω οτι μιλαει σαν να εχει support απο MSI Ίσως υπερβολικό αυτό που λες, θεωρείται ένας από τους πιο αξιόπιστους reviewer. Η msi είναι η πρώτη εταιρία που έβγαλε bios στις b450 της για υποστήριξη ryzen 5000 και γενικότερα υποστηρίζει με συχνά updates τις μητρικές της. Δεν είναι τυχαίο που κάνει πολλές πωλήσεις. Εγώ κατέθεσα την εμπειρία μου μέχρι τώρα με αυτή την εταιρία η οποία είναι θετική. Από εκεί και πέρα διάλεξε αυτό που κρίνεις εσύ ως το καλύτερο για την περίπτωση σου και την τσέπη σου. 1
cabdik Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, fotaras76 είπε Ίσως υπερβολικό αυτό που λες, θεωρείται ένας από τους πιο αξιόπιστους reviewer. Η msi είναι η πρώτη εταιρία που έβγαλε bios στις b450 της για υποστήριξη ryzen 5000 και γενικότερα υποστηρίζει με συχνά updates τις μητρικές της. Δεν είναι τυχαίο που κάνει πολλές πωλήσεις. Εγώ κατέθεσα την εμπειρία μου μέχρι τώρα με αυτή την εταιρία η οποία είναι θετική. Από εκεί και πέρα διάλεξε αυτό που κρίνεις εσύ ως το καλύτερο για την περίπτωση σου και την τσέπη σου. επειδη ειμαι πολλα χρονια στο φορουμ και εχουν δει τα ματια μου πολλους αξιοπιστους "reviewers", καταλαβαινω καποια πραγματα πισω απο τις λεξεις. οταν λοιπον, 1, κοιταζω τις μετρησεις των θερμοκρασιων των τεστ, και στα τεστ με τον 3950Χ oced 4.3ghz/ 1.375v (200w) η B550 Aοrus Elite σηκωνει ΜΑΧ 78β θερμοκρασια, που δεν την λες και υπερβολικη οταν αλλες φτανουν τους 100+..., 2. ενω στο τεστ περιλαμβανονται ΜΟΝΟ οι B550 Aorus Elite και η B550 Gaming X, αυτος στο τελος συμπερασματικα..., λεει χαρακτηριστικα, οτι οι Gigabyte B550m Aorus Elite, B550m Aorus Pro και B550m ds3h ειναι απογοητευτικες....!!! δλδ αλλες τεσταρισε στο συγκεκριμενο βιντεο, και αλλες χαρακτηριζει...? για ποιο λογο....???? για την ακριβεια των λεγομενων μου, εχει MONO ENA τεστ, με τον 3900Χ σε 1 ωρα Blender load test, οντως εχει τις 2 απο τις 3 που αναφερει -την b550M Aorus Pro και την b550M DS3H- η χειροτερη των οποιων βαραει 89β ...!! που δεν την λες και τρομακτικη για τετοιο τεστ...!!! Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2023 από cabdik 1
fotaras76 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, cabdik είπε επειδη ειμαι πολλα χρονια στο φορουμ και εχουν δει τα ματια μου πολλους αξιοπιστους "reviewers", καταλαβαινω καποια πραγματα πισω απο τις λεξεις. οταν λοιπον, 1, κοιταζω τις μετρησεις των θερμοκρασιων των τεστ, και στα τεστ με τον 3950Χ oced 4.3ghz/ 1.375v (200w) η B550 Aοrus Elite σηκωνει ΜΑΧ 78β θερμοκρασια, που δεν την λες και υπερβολικη οταν αλλες φτανουν τους 100+..., 2. ενω στο τεστ περιλαμβανονται ΜΟΝΟ οι B550 Aorus Elite και η B550 Gaming X, αυτος στο τελος συμπερασματικα..., λεει χαρακτηριστικα, οτι οι Gigabyte B550m Aorus Elite, B550m Aorus Pro και B550m ds3h ειναι απογοητευτικες....!!! δλδ αλλες τεσταρισε στο συγκεκριμενο βιντεο, και αλλες χαρακτηριζει...? για ποιο λογο....???? για την ακριβεια των λεγομενων μου, εχει MONO ENA τεστ, με τον 3900Χ σε 1 ωρα Blender load test, οντως εχει τις 2 απο τις 3 που αναφερει -την b550M Aorus Pro και την b550M DS3H- η χειροτερη των οποιων βαραει 89β ...!! που δεν την λες και τρομακτικη για τετοιο τεστ...!!! Ωραία , αγνόησε τα σχόλια του και λάβε υπόψη σου μόνο τις μετρήσεις. Δες και άλλους reviewers ώστε να έχεις πιο σφαιρική άποψη και αποφάσισε. Μερικές φορές κάνουμε λάθη χωρίς να το θέλουμε. Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2023 από fotaras76 1
triplex1 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 28 λεπτά πριν, cabdik είπε επειδη ειμαι πολλα χρονια στο φορουμ και εχουν δει τα ματια μου πολλους αξιοπιστους "reviewers", καταλαβαινω καποια πραγματα πισω απο τις λεξεις. οταν λοιπον, 1, κοιταζω τις μετρησεις των θερμοκρασιων των τεστ, και στα τεστ με τον 3950Χ oced 4.3ghz/ 1.375v (200w) η B550 Aοrus Elite σηκωνει ΜΑΧ 78β θερμοκρασια, που δεν την λες και υπερβολικη οταν αλλες φτανουν τους 100+..., 2. ενω στο τεστ περιλαμβανονται ΜΟΝΟ οι B550 Aorus Elite και η B550 Gaming X, αυτος στο τελος συμπερασματικα..., λεει χαρακτηριστικα, οτι οι Gigabyte B550m Aorus Elite, B550m Aorus Pro και B550m ds3h ειναι απογοητευτικες....!!! δλδ αλλες τεσταρισε στο συγκεκριμενο βιντεο, και αλλες χαρακτηριζει...? για ποιο λογο....???? για την ακριβεια των λεγομενων μου, εχει MONO ENA τεστ, με τον 3900Χ σε 1 ωρα Blender load test, οντως εχει τις 2 απο τις 3 που αναφερει -την b550M Aorus Pro και την b550M DS3H- η χειροτερη των οποιων βαραει 89β ...!! που δεν την λες και τρομακτικη για τετοιο τεστ...!!! Με βαση τα οσα λες θα σε προτεινω μια μητρικη αλλα βαλε το χερι λιγο πιο μεσα και δωσε λιγο παραπανω , εγω την εβαλα με 3600xt και κουμπωνει με οτι cpu θελεις , απλα πρεπει να ανεβεις λιγο πιο πανω απο τα 150 1
cabdik Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 τωρα κοιταω και την ROG STRIX B550-A Gaming......! αν την βρω σε καμια ευκαιρια με χαμηλοτερη τιμη............
triplex1 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, cabdik είπε τωρα κοιταω και την ROG STRIX B550-A Gaming......! αν την βρω σε καμια ευκαιρια με χαμηλοτερη τιμη............ τζαμπα λεφτα θα δωσεις στην Α
cabdik Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 2 λεπτά πριν, triplex1 είπε τζαμπα λεφτα θα δωσεις στην Α γιατι το λες αυτο? και η F ιδια ειναι με αλλα χρωματα απο οτι βλεπω. επισης ετσι κι αλλιως.... οι μητρικες αυτες ειναι υπερκοστολογημενες...., θα επρεπε να ειναι -20, -30€ κατω..! σε σχεση με την Extreme 4 για πες μου ποια ειναι καλυτερη... ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα