Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδια, μπηκα στο τριπακι της αναβαθμισης της πλατφορμας (βλ. υπογραφη Main PC) με νεοτερα -αλλα οχι απαραιτητα εντελως καινουρια- κομματια.  

εχω βρει ηδη εναν CPU  Ryzen 5 2600, εχω παρει μια αφτερμαρκετ ψυκτρα, για να μην βαλω την εργοστασιακη, αφου διαβαζω οτι ανεβαζει θερμοκρασιες σε Full load εργασιες κι εγω εχω ενα θεμα ψυχολογικο με τις θερμοκρασιες......, δεν θελω ακομα και σε στρεσ τεστ να ανεβαινουν ψηλα..! οποτε χτυπησα μια DEEPCOOL GAMMAX 200T...! 

τωρα ....εχουμε μητρικη και μνημες. εφ' οσον λοιπον μιλαμε για AM4 socket, θα ηθελα καποιες προτασεις απο τις VFM μητρικες, αλλα με κριτηρια. 

τα κριτηρια ειναι τα εξης. 

1.  τουλαχιστον 6 SATA θυρες, καθως βλεπω οτι, πλεον, ακομα και σε ΑΤΧ μητρικες, εχουν 4 θυρες....!!! 

2. καλη τροφοδοσια επεξεργαστων, καλα VRM με ψυξη δλδ, καθως μπορει αργοτερα, στο μελλον να παω σε ακομα μεγαλυτερο και νεοτερο CPU,

3. οσο το δυνατον, καλη συμβατοτητα με μνημες,

4 καλο κυκλωμα ηχου. 

RGB LIGHT δεν με καιει αν εχει ή δεν εχει...!

με ανωτατο μπατζετ στα 150€,  αυτες που εχω δει μεχρι στιγμης και εχω στα υπο οψιν, ειναι η

Asrock B450 Steel Legend, 

Asus ROG strix  B550-A Gaming

και αν ειναι να κανω μια υπερβαση, την  Gigabyte X570S UD..! 

το συστημα ειναι για χρηση Αll Around, λιγο Gaming(1080p), ταινιες, σερφαρισμα, καμια επεξεργασια ηχου (ελαφριας μορφης), ... ο,τι τυχει σε εναν μεσο χρηστη. δεν κανω καμια ειδικη χρηση, για αυτο αλλωστε και το κρατησα τοσα χρονια...! 

ακουω γνωμες και προτασεις..! 

• Απαντ. 92
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, fotaras76 είπε

ευχαριστω για το point.  

κι εδω παραξενευομαι......, να υποστηριζει η Χ570S της Gigabyte τους 1000-2000 και δεν υποστηριζει η ASUS B550....!!!  αυτα ειναι τα παραξενα των μητρικων που -προσωπικα- μου σπανε τα νευρα.....!!!! 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, cabdik είπε

ευχαριστω για το point.  

κι εδω παραξενευομαι......, να υποστηριζει η Χ570S της Gigabyte τους 1000-2000 και δεν υποστηριζει η ASUS B550....!!!  αυτα ειναι τα παραξενα των μητρικων που -προσωπικα- μου σπανε τα νευρα.....!!!! 

Τίποτα δεν είναι στάνταρ οπότε πρέπει πάντα να ελέγχεις πριν την αγορά. Ειδικά για πιο νέα cpu  πρέπει να ρωτάς το κατάστημα για την έκδοση του bios της μητρικής ώστε να είσαι σίγουρος ότι την υποστηρίζει άμεσα (σε περίπτωση που η μητρική δεν υποστηρίζει bios update χωρίς συμβατή cpu). Κάποια καταστήματα κάνουν το update αν χρειάζεται.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, jimakos234 είπε

Toν 2600 τον εχεις αγορασει? Γιατι παιζει και ο 3600 καινουριος πλεον στα 87 ευρω στο σκρουτζ, που τον υποστηριζει και η asus.

Ναι τον έχω πάρει. Θα δω σε ποια μητρική θα καταλήξω και στην χειρότερη αλλάζω τον επεξεργαστή με έναν 3600....αλλά η ουσία είναι η μητρική.

Δημοσ.

Βασικά ανάποδα έπρεπε να τα έχεις κάνει, καλύτερο cpu κατώτερη μητρική. 

Εδώ και καιρό το oc και τα λοιπά tunning έχουν χαιρετήσει.... Ειδικά σε am4 πλατφόρμα οι απαιτήσεις σε μητρική είναι σχεδόν μηδαμινές.

Κοίτα μήπως δώσεις τον 2600 και αγοράσεις 5600. Με μια μητρική του 100αρικου μπορείς να κουμπώσεις ότι am4 cpu θέλεις, μη πληρώσεις υπεραξία

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Βασικά ανάποδα έπρεπε να τα έχεις κάνει, καλύτερο cpu κατώτερη μητρική. 

Εδώ και καιρό το oc και τα λοιπά tunning έχουν χαιρετήσει.... Ειδικά σε am4 πλατφόρμα οι απαιτήσεις σε μητρική είναι σχεδόν μηδαμινές.

Κοίτα μήπως δώσεις τον 2600 και αγοράσεις 5600. Με μια μητρική του 100αρικου μπορείς να κουμπώσεις ότι am4 cpu θέλεις, μη πληρώσεις υπεραξία

Όλα αυτά που αναφέρεις είναι από μόνα τους υπεραξία για μένα. Too much horsepower........

Αυτή τη στιγμη δεν καίγομαι να δώσω κανά 300αρι για επεξεργαστή μητρική... μονο...!  Κοιτάζω να κάνω μια οικονομική αναβάθμιση αλλά με βλέψεις στο μέλλον. γι αυτό και δίνω περισσότερο βάρος στην επιλογή μητρικής, και όχι σε επεξεργαστή...! Και όταν λέω μέλλον εννοώ, να βρω αργότερα, σε ένα δύο χρόνια, κάποιον καλύτερο 5000 σειρά και να τον βάλω. αλλα να υποστηριζει η μητρικη ολους τους επεξεργαστες, και να εχει αυτα που ανεφερα στο αρχικο ποστ. Με αυτό το μηχάνημα εγω, θα βγάλω αλλά 10 χρόνια .....!!

ηδη με τον 2600 θα ειμαι 50%++(??)  πανω απο αυτον που εχω τωρα. οποτε ειναι ηδη μεγαλη μεταβαση σε αποδοση, αν μου την δωσει, ισως παω για τον 3600, τωρα που επεσε η τιμη του. αλλα μεχρι εκει, για την ωρα.  

περιμενω συγκεκριμενες προτασεις μητρικης. 

Επεξ/σία από cabdik
  • Like 1
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, cabdik είπε

Όλα αυτά που αναφέρεις είναι από μόνα τους υπεραξία για μένα. Too much horsepower........

Αυτή τη στιγμη δεν καίγομαι να δώσω κανά 300αρι για επεξεργαστή μητρική... μονο...!  Κοιτάζω να κάνω μια οικονομική αναβάθμιση αλλά με βλέψεις στο μέλλον. γι αυτό και δίνω περισσότερο βάρος στην επιλογή μητρικής, και όχι σε επεξεργαστή...! Και όταν λέω μέλλον εννοώ, να βρω αργότερα, σε ένα δύο χρόνια, κάποιον καλύτερο 5000 σειρά και να τον βάλω. αλλα να υποστηριζει η μητρικη ολους τους επεξεργαστες, και να εχει αυτα που ανεφερα στο αρχικο ποστ. Με αυτό το μηχάνημα εγω, θα βγάλω αλλά 10 χρόνια .....!!

ηδη με τον 2600 θα ειμαι 50%++(??)  πανω απο αυτον που εχω τωρα. οποτε ειναι ηδη μεγαλη μεταβαση σε αποδοση, αν μου την δωσει, ισως παω για τον 3600, τωρα που επεσε η τιμη του. αλλα μεχρι εκει, για την ωρα.  

περιμενω συγκεκριμενες προτασεις μητρικης. 

To θέμα είναι για να πάρεις σύγχρονη μητρική που να υποστηρίζει τον 2600 θες 170 - 180€, και κάνα 80αρη να πήρες τον 2600 φτάνεις σχεδόν 300.

300€ για να είσαι με 2600 και χωρίς καν να εκμεταλλεύεσαι τα σύγχρονα καλούδια (λέμε τώρα) πχ pcigen4 λόγο παλιού cpu....

Εκτός αν πας για b450 chipset ώστε να κρατήσεις το κόστος χαμηλά που εκεί έχει κάποιο νόημα ο 2600 που έχεις αγοράσει πχ: https://www.bestprice.gr/item/2155393936/asrock-fatal1ty-b450-gaming-k4.html?qo=β450&from=cat

Μνήμες: https://www.bestprice.gr/item/2155790185/patriot-viper-steel-16gb-ddr4-3600mhz-grey.html?qo=patriot+viper+steel+16gb+ddr4&from=cat

https://www.bestprice.gr/item/2156030830/gskill-ripjaws-v-16gb-ddr4-3200mhz-c16-black.html

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, leros2004 είπε

To θέμα είναι για να πάρεις σύγχρονη μητρική που να υποστηρίζει τον 2600 θες 170 - 180€, και κάνα 80αρη να πήρες τον 2600 φτάνεις σχεδόν 300.

300€ για να είσαι με 2600 και χωρίς καν να εκμεταλλεύεσαι τα σύγχρονα καλούδια (λέμε τώρα) πχ pcigen4 λόγο παλιού cpu....

Εκτός αν πας για b450 chipset ώστε να κρατήσεις το κόστος χαμηλά που εκεί έχει κάποιο νόημα ο 2600 που έχεις αγοράσει πχ: https://www.bestprice.gr/item/2155393936/asrock-fatal1ty-b450-gaming-k4.html?qo=β450&from=cat

Μνήμες: https://www.bestprice.gr/item/2155790185/patriot-viper-steel-16gb-ddr4-3600mhz-grey.html?qo=patriot+viper+steel+16gb+ddr4&from=cat

https://www.bestprice.gr/item/2156030830/gskill-ripjaws-v-16gb-ddr4-3200mhz-c16-black.html

τον 2600 τον πηρα 50€.  και οπως ανεφερα, αν βρω μια καλουλα μητρικη, που να υποστηριζει τον 2600 αλλα και να εχει συγχρονες τεχνολογιες PCI gen 4, να δωσω και κατι παραπανω.    αλλιως.... μια μητρικη σαν αυτες που ανεφερα στην αρχη, ειναι της ταξεως των 100-130€..! αρα ειμαι πολυ πιο κατω απο οτι αναφερεις...!! 

αυτη τη στιγμη, αν καταλαβατε, ψαχνω την χρυση τομη, μια αναβαθμιση απο αυτο που εχω, σε κατι νεοτερο.  δεν ψαχνω την τελευταια λεξη της τεχνολογιας, αλλιως θα πηγαινα σε ΑΜ5...! 

Απο τις ASROCK ποια θεωρειτε καλυτερη? την Β450 Steel Legend η την Fatal1ty Gaming K4..? 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, cabdik είπε

τον 2600 τον πηρα 50€.  και οπως ανεφερα, αν βρω μια καλουλα μητρικη, που να υποστηριζει τον 2600 αλλα και να εχει συγχρονες τεχνολογιες PCI gen 4, να δωσω και κατι παραπανω.    αλλιως.... μια μητρικη σαν αυτες που ανεφερα στην αρχη, ειναι της ταξεως των 100-130€..! αρα ειμαι πολυ πιο κατω απο οτι αναφερεις...!! 

αυτη τη στιγμη, αν καταλαβατε, ψαχνω την χρυση τομη, μια αναβαθμιση απο αυτο που εχω, σε κατι νεοτερο.  δεν ψαχνω την τελευταια λεξη της τεχνολογιας, αλλιως θα πηγαινα σε ΑΜ5...! 

Απο τις ASROCK ποια θεωρειτε καλυτερη? την Β450 Steel Legend η την Fatal1ty Gaming K4..? 

Πάνω κάτω ιδιες ειναι, η steel legend εχει ποιο πολλά rgb 

Μαζί σου αν κοιτάς b450 είναι λογικό combo με τον 2600 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Πάνω κάτω ιδιες ειναι, η steel legend εχει ποιο πολλά rgb 

Μαζί σου αν κοιτάς b450 είναι λογικό combo με τον 2600 

το πακετο σιγουρα πιο ευκολο θα ειναι να στηθει με B450 μητρικη που ουτως η αλλως υποστηριζουν και τους 5000...!  

ομως εγω επειδη θελω να ειμαι λιγο πιο Futureproof, ψαχνω,...... ΑΝ υπαρχει καποια μητρικη με Β550 που να με καλυψει με τον 2600, αλλα και σε 1-2 χρονια, απλα να αλλαξω εναν επεξεργαστη.  κι αυτο γιατι βαριεμαι αφορητα (πλεον.......) το ραβε - ξηλωνε μητρικη....!!  

Εν τω μεταξυ, επειδη τα τελευταια χρονια, παρακολουθουσα μεν, απο αποσταση δε, τις εξελιξεις,  τωρα που ψαχνω καλυτερα τις μητρικες, βλεπω μεγαλη διαφορα, προς το χειροτερο, οσον αφορα το VFM..! 

δλδ,  κοιταω μητρικες σαν αυτες που εχω υποψηφιες και λεω τοσο ειχα παρει την δικια μου, με το ΤΟΠ chipset της εποχης (το 990 στην ΑΜ3+)..!!

Επεξ/σία από cabdik
  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, cabdik είπε

το πακετο σιγουρα πιο ευκολο θα ειναι να στηθει με B450 μητρικη που ουτως η αλλως υποστηριζουν και τους 5000...!  

ομως εγω επειδη θελω να ειμαι λιγο πιο Futureproof, ψαχνω,...... ΑΝ υπαρχει καποια μητρικη με Β550 που να με καλυψει με τον 2600, αλλα και σε 1-2 χρονια, απλα να αλλαξω εναν επεξεργαστη.  κι αυτο γιατι βαριεμαι αφορητα (πλεον.......) το ραβε - ξηλωνε μητρικη....!!  

b450 και βάζεις οτι θες λέμε, δεν θα έχεις gen4 αλλά κλάιν.... 

Και εγώ με x470 είμαι και μόλις αναβάθμισα σε 5700x, κανένα θέμα. 

Πάρε καλύτερες μνήμες περισσότερα θα σου δώσουν από μια ακριβότερη μητρική

• Like 5
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, leros2004 είπε

b450 και βάζεις οτι θες λέμε, δεν θα έχεις gen4 αλλά κλάιν.... 

Και εγώ με x470 είμαι και μόλις αναβάθμισα σε 5700x, κανένα θέμα. 

Πάρε καλύτερες μνήμες περισσότερα θα σου δώσουν από μια ακριβότερη μητρική

τωρα που το ανεφερες .... και με Χ470 δεν βλεπω επιλογες........

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, cabdik είπε

τωρα που το ανεφερες .... και με Χ470 δεν βλεπω επιλογες........

ε μα τελειώνει το στοκ, η παραγωγή έχει σταματήσει λογικό είναι.

Ασε κατά μέρους τις x470

27 λεπτά πριν, cabdik είπε

Εν τω μεταξυ, επειδη τα τελευταια χρονια, παρακολουθουσα μεν, απο αποσταση δε, τις εξελιξεις,  τωρα που ψαχνω καλυτερα τις μητρικες, βλεπω μεγαλη διαφορα, προς το χειροτερο, οσον αφορα το VFM..! 

δλδ,  κοιταω μητρικες σαν αυτες που εχω υποψηφιες και λεω τοσο ειχα παρει την δικια μου, με το ΤΟΠ chipset της εποχης (το 990 στην ΑΜ3+)..!!

που να δεις am5 και z790 τι γίνεται..... της υπεραξίας το κάγκελο ....

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...