Προς το περιεχόμενο

MacBook Pro M1 Trackpad issue

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μου εχει συμβει και εμενα πριν απο 1-2 χρονια, με ενα macbook του 2019. Μια μερα αποφασισε το trackpad να μην δουλεψει. Δοκιμασα και εγω τις προτασεις που περιγραφουμε εδω, χωρις επιτυχια. Και επειδη το μηχανημα ηταν εταιρικο, και δεν ηταν ευκολο εκεινη την περιοδο να γινει αλλαγη, πηγα και πηρα ενα magic trackpad για να μπορω να δουλεψω.

Ε, μετα απο λιγο καιρό, οπως εμφανιστηκε το προβλημα ετσι εξαφανιστηκε. Μια μερα αποφασισε να δουλεψει ξανα και μου εμεινε το magic trackpad για καβατζα.

• Like 1
  • Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, modex είπε

Μου εχει συμβει και εμενα πριν απο 1-2 χρονια, με ενα macbook του 2019. Μια μερα αποφασισε το trackpad να μην δουλεψει. Δοκιμασα και εγω τις προτασεις που περιγραφουμε εδω, χωρις επιτυχια. Και επειδη το μηχανημα ηταν εταιρικο, και δεν ηταν ευκολο εκεινη την περιοδο να γινει αλλαγη, πηγα και πηρα ενα magic trackpad για να μπορω να δουλεψω.

Ε, μετα απο λιγο καιρό, οπως εμφανιστηκε το προβλημα ετσι εξαφανιστηκε. Μια μερα αποφασισε να δουλεψει ξανα και μου εμεινε το magic trackpad για καβατζα.

Έκανες κάποιο restore;

Δημοσ.
16 ώρες πριν, S2Katana είπε

το σκέφτηκα αλλά δεν δουλεύει ούτε σε safe mode, ούτε σε περιβάλλον recovery

1. Το ότι δεν μπαίνει σε Safe Mode υποδεικνύει ότι πιθανόν να υπάρχει θέμα με τον δίσκο, οπότε θα πρέπει να τον επισκευάσεις. Αν παρ' ελπίδα το θέμα επιμείνει θα πρέπει να τρέξεις την ρουτίνα Reinstall macOS.

2. Για τρέξε σε παρακαλώ την εντολή diskutil list. Βλέπεις το Recovery Partition ;.

recovery.jpg

Να συμπλρώσω, τρέξε σε παρακαλώ την εντολή diskutil verifyvolume /, να δούμε αν ο δίσκος βγάζει κάποιο σφάλμα.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, epinki είπε

1. Το ότι δεν μπαίνει σε Safe Mode υποδεικνύει ότι πιθανόν να υπάρχει θέμα με τον δίσκο, οπότε θα πρέπει να τον επισκευάσεις. Αν παρ' ελπίδα το θέμα επιμείνει θα πρέπει να τρέξεις την ρουτίνα Reinstall macOS.

2. Για τρέξε σε παρακαλώ την εντολή diskutil list. Βλέπεις το Recovery Partition ;.

recovery.jpg

Εννοούσα ότι δεν δουλεύει το Haptic Touch σε περιβάλλον SafeMode.

1769850558_Screenshot2023-02-07at12_35_45.png.9e9f5eb00393cc0bb735510b16331e5a.png

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, S2Katana είπε

"

The volume /dev/rdisk3s1 appears to be OK

File system check exit code is 0

Restoring the original state found as mounted

Finished file system verification on disk3s1 (Macintosh HD)

"

Όπως και να έχει, δυστυχώς η συμπεριφορά του trackpad παραπέμπει τελικά σε θέμα hardware. 

Service θα έλεγα.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
Στις 6/2/2023 στις 11:55 ΠΜ, S2Katana είπε

Σκέφτηκα μήπως έχει πιάσει κάποιο σκουπιδάκι από κάτω που εμποδίζει την βύθιση αλλά είναι πολύ καθαρό το λάπτοπ.

Δεν έχει κάποιο μηχανισμό που να κινείται μιας και βασίζεται στο force touch που απλά ενεργοποιεί το μηχανισμό δόνησης ώστε να "νιώσεις" το κλικ. 

Πάντως για να μη λειτούργησαν όσα ήδη έκανες, δείχνουν πως μάλλον πρέπει να πάει στο service όσο είναι ακόμη νωρίς! :)

• Like 1
Δημοσ.

Update:

έχει πάει στο σέρβις, κρίθηκε ότι υπήρχε ελάττωμα. 

Μόλις μάθω νεότερα θα επανέλθω, ευχαριστώ θερμά όλους για τις ιδέες και συμβουλές σας.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...