modex Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Μου εχει συμβει και εμενα πριν απο 1-2 χρονια, με ενα macbook του 2019. Μια μερα αποφασισε το trackpad να μην δουλεψει. Δοκιμασα και εγω τις προτασεις που περιγραφουμε εδω, χωρις επιτυχια. Και επειδη το μηχανημα ηταν εταιρικο, και δεν ηταν ευκολο εκεινη την περιοδο να γινει αλλαγη, πηγα και πηρα ενα magic trackpad για να μπορω να δουλεψω. Ε, μετα απο λιγο καιρό, οπως εμφανιστηκε το προβλημα ετσι εξαφανιστηκε. Μια μερα αποφασισε να δουλεψει ξανα και μου εμεινε το magic trackpad για καβατζα. 1
S2Katana Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 12 λεπτά πριν, modex είπε Μου εχει συμβει και εμενα πριν απο 1-2 χρονια, με ενα macbook του 2019. Μια μερα αποφασισε το trackpad να μην δουλεψει. Δοκιμασα και εγω τις προτασεις που περιγραφουμε εδω, χωρις επιτυχια. Και επειδη το μηχανημα ηταν εταιρικο, και δεν ηταν ευκολο εκεινη την περιοδο να γινει αλλαγη, πηγα και πηρα ενα magic trackpad για να μπορω να δουλεψω. Ε, μετα απο λιγο καιρό, οπως εμφανιστηκε το προβλημα ετσι εξαφανιστηκε. Μια μερα αποφασισε να δουλεψει ξανα και μου εμεινε το magic trackpad για καβατζα. Έκανες κάποιο restore;
epinki Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 16 ώρες πριν, S2Katana είπε το σκέφτηκα αλλά δεν δουλεύει ούτε σε safe mode, ούτε σε περιβάλλον recovery 1. Το ότι δεν μπαίνει σε Safe Mode υποδεικνύει ότι πιθανόν να υπάρχει θέμα με τον δίσκο, οπότε θα πρέπει να τον επισκευάσεις. Αν παρ' ελπίδα το θέμα επιμείνει θα πρέπει να τρέξεις την ρουτίνα Reinstall macOS. 2. Για τρέξε σε παρακαλώ την εντολή diskutil list. Βλέπεις το Recovery Partition ;. Να συμπλρώσω, τρέξε σε παρακαλώ την εντολή diskutil verifyvolume /, να δούμε αν ο δίσκος βγάζει κάποιο σφάλμα. 1
S2Katana Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 2 λεπτά πριν, epinki είπε 1. Το ότι δεν μπαίνει σε Safe Mode υποδεικνύει ότι πιθανόν να υπάρχει θέμα με τον δίσκο, οπότε θα πρέπει να τον επισκευάσεις. Αν παρ' ελπίδα το θέμα επιμείνει θα πρέπει να τρέξεις την ρουτίνα Reinstall macOS. 2. Για τρέξε σε παρακαλώ την εντολή diskutil list. Βλέπεις το Recovery Partition ;. Εννοούσα ότι δεν δουλεύει το Haptic Touch σε περιβάλλον SafeMode.
epinki Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Τρέξε σε παρακαλώ την εντολή diskutil verifyvolume /, να δούμε αν ο δίσκος βγάζει κάποιο σφάλμα.
S2Katana Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 " The volume /dev/rdisk3s1 appears to be OK File system check exit code is 0 Restoring the original state found as mounted Finished file system verification on disk3s1 (Macintosh HD) "
epinki Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, S2Katana είπε " The volume /dev/rdisk3s1 appears to be OK File system check exit code is 0 Restoring the original state found as mounted Finished file system verification on disk3s1 (Macintosh HD) " Όπως και να έχει, δυστυχώς η συμπεριφορά του trackpad παραπέμπει τελικά σε θέμα hardware. Service θα έλεγα. 1
S2Katana Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Update: Έκανα erase & setup as new και επιμένει το πρόβλημα.
modex Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 3 ώρες πριν, S2Katana είπε Έκανες κάποιο restore; Οχι. 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2023 Super Moderators Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2023 Στις 6/2/2023 στις 11:55 ΠΜ, S2Katana είπε Σκέφτηκα μήπως έχει πιάσει κάποιο σκουπιδάκι από κάτω που εμποδίζει την βύθιση αλλά είναι πολύ καθαρό το λάπτοπ. Δεν έχει κάποιο μηχανισμό που να κινείται μιας και βασίζεται στο force touch που απλά ενεργοποιεί το μηχανισμό δόνησης ώστε να "νιώσεις" το κλικ. Πάντως για να μη λειτούργησαν όσα ήδη έκανες, δείχνουν πως μάλλον πρέπει να πάει στο service όσο είναι ακόμη νωρίς! 1
S2Katana Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2023 Update: έχει πάει στο σέρβις, κρίθηκε ότι υπήρχε ελάττωμα. Μόλις μάθω νεότερα θα επανέλθω, ευχαριστώ θερμά όλους για τις ιδέες και συμβουλές σας. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα