eidikos33 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 Καλημέρα σας μπήκα να τροποποιήσω ένα συμβόλαιο μίσθωσης ακινήτου και το ενεργειακό πιστοποιητικό είχε εκδοθεί 1/10/13 θα μου επιτρέψει το σύστημα να το τροποποιήσω; Για 10 χρόνια δεν ισχύει το πιστοποιητικό; Δεν έχουν κλείσει έτσι δεν είναι;
Antonya_ Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 Το ΠΕΑ λήγει 10 χρόνια ακριβώς από την ημερομηνία έκδοσης, στην προκειμένη περίπτωση στις 01/10/2023. 1 1
Joshua21 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 2 ώρες πριν, eidikos33 είπε Καλημέρα σας μπήκα να τροποποιήσω ένα συμβόλαιο μίσθωσης ακινήτου και το ενεργειακό πιστοποιητικό είχε εκδοθεί 1/10/13 θα μου επιτρέψει το σύστημα να το τροποποιήσω; Για 10 χρόνια δεν ισχύει το πιστοποιητικό; Δεν έχουν κλείσει έτσι δεν είναι; Καλημέρα, για τροποποίηση είναι αδιάφορο το εάν έχει ή δεν έχει λήξει το ενεργειακό πιστοποιητικό, μόνο για καινούργια μίσθωση χρειάζεται να είναι σε ισχύ. 1
eidikos33 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 2 ώρες πριν, Joshua21 είπε Καλημέρα, για τροποποίηση είναι αδιάφορο το εάν έχει ή δεν έχει λήξει το ενεργειακό πιστοποιητικό, μόνο για καινούργια μίσθωση χρειάζεται να είναι σε ισχύ. Aπλα το ποσό του μισθωματος θα τροποποιήσω δεν χρειάζεται να κάνω νέο σωστά? Ευχαριστώ
MauroPaltoudias Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, eidikos33 είπε Aπλα το ποσό του μισθωματος θα τροποποιήσω δεν χρειάζεται να κάνω νέο σωστά? Ευχαριστώ Ναι, με το πράσινο συν (➕). Και τη χρονική δάρκεια ισχύος του αναπροσαρμοσμένου μισθώματος βέβαια. Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2023 από MauroPaltoudias
ekrepali Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 3 ώρες πριν, Antonya_ είπε Το ΠΕΑ λήγει 10 χρόνια ακριβώς από την ημερομηνία έκδοσης, στην προκειμένη περίπτωση στις 01/10/2023. Βρίσκομαι σε ανάλογη φάση... 2 ερωτήσεις: - Η επέκταση/τροποποίηση του μισθώματος γίνεται να υπερβαίνει την ημερομηνία λήξης του ΠΕΑ, ή θα πρέπει πρώτα να ανανεωθεί το ΠΕΑ; - Το ΠΕΑ ισχύει 10 χρόνια ανεξαρτήτως αν είναι οικιακής ή επαγγελματικής στέγης;
Joshua21 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, eidikos33 είπε Aπλα το ποσό του μισθωματος θα τροποποιήσω δεν χρειάζεται να κάνω νέο σωστά? Ευχαριστώ Σωστά, το σύστημα σου επιτρέπει να κάνεις τροποποίηση μόνο σε 4 πράγματα: 1. μίσθωμα 2. διάρκεια 3. ημερομηνία σύνταξης συμφωνητικού 4. ενεργειακό πιστοποιητικό Όλα τα άλλα είναι προσυμπληρωμένα, αν θέλεις να αλλάξεις κάτι άλλο τότε αναγκαστικά δηλώνεις νέα μίσθωση. 51 λεπτά πριν, ekrepali είπε Βρίσκομαι σε ανάλογη φάση... 2 ερωτήσεις: - Η επέκταση/τροποποίηση του μισθώματος γίνεται να υπερβαίνει την ημερομηνία λήξης του ΠΕΑ, ή θα πρέπει πρώτα να ανανεωθεί το ΠΕΑ; - Το ΠΕΑ ισχύει 10 χρόνια ανεξαρτήτως αν είναι οικιακής ή επαγγελματικής στέγης; 1) Ναι, η τροποποίηση της μίσθωσης μπορεί να υπερβαίνει την ημερομηνία λήξης του ΠΕΑ, όπως έγραψα και παραπάνω ΠΕΑ σε ισχύ απαιτείται μόνο στις νέες μισθώσεις. 2) Ναι, 10 χρόνια είναι σε όλα. Τουλάχιστον αυτό ίσχυε μέχρι και αρχές 2022 που ξέρω στα σίγουρα. Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2023 από Joshua21
MauroPaltoudias Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, ekrepali είπε - Η επέκταση/τροποποίηση του μισθώματος γίνεται να υπερβαίνει την ημερομηνία λήξης του ΠΕΑ, ή θα πρέπει πρώτα να ανανεωθεί το ΠΕΑ; - Αφορά σε τροποποίηση, συνεπώς αρκεί μόνον η από κοινού αποδοχή της τροποποιητικής. Ό,τι έγινε κατά τη αρχική, συνεχίζει και ισχύει μέχρι σήμερα (περισσότερα στοιχεία στην από 12.01.2012 υπ' αρ. πρωτ. οικ. 382 εγκύκλιο, αναφορικά με "Διευκρινίσεις για την από 09.01.2012 υποχρέωση έκδοσης Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) για όλες τις περιπτώσεις νέων συμβάσεων μίσθωσης κτιρίων ή τμημάτων αυτών"). - Το ΠΕΑ εκδίδεται για το ακίνητο. Συνεπώς, η χρήση δεν υπεισέρχεται πουθενά, σε σχέση με τη διάρκεια. Πιθανότατα να δημιουργείται σύγχυση με την ΥΔΕ, που αφορά στην ηλεκτροδότηση ακινήτου. Εκεί ναι, αναλόγως χρήσης (και προφανώς και αστικής ευθύνης, όταν πρόκειται για επαγγελματικό χώρο), οι χρόνοι διαφοροποιούνται. Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2023 από MauroPaltoudias 1
zoranb Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Μπορώ μέσα από το Taxis να δω εάν ακόμα ισχύει το ενεργειακό πιστοποιητικό του ακινήτου εάν δεν έχω το χαρτί στα χέρια μου;
hp8 Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 50 λεπτά πριν, zoranb είπε Μπορώ μέσα από το Taxis να δω εάν ακόμα ισχύει το ενεργειακό πιστοποιητικό του ακινήτου εάν δεν έχω το χαρτί στα χέρια μου; ναι
SB_1957 Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 51 λεπτά πριν, zoranb είπε Μπορώ μέσα από το Taxis να δω εάν ακόμα ισχύει το ενεργειακό πιστοποιητικό του ακινήτου εάν δεν έχω το χαρτί στα χέρια μου; https://www.buildingcert.gr/
zoranb Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, SB_1957 είπε https://www.buildingcert.gr/ Πώς θα το βρω εφόσον δεν το έχω στα χέρια μου το χαρτί; Επεξ/σία 19 Μαΐου 2023 από zoranb
SB_1957 Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 13 λεπτά πριν, zoranb είπε Πώς θα το βρω εφόσον δεν το έχω στα χέρια μου το χαρτί; Πήρα τηλέφωνο και με το αφμ μου εδωσαν τα στοιχεία αλλά και το τηλέφωνο του μηχανικού που το έβγαλε. 1
hp8 Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 Δημοσ. 19 Μαΐου 2023 33 λεπτά πριν, zoranb είπε Πώς θα το βρω εφόσον δεν το έχω στα χέρια μου το χαρτί; κανε ότι σου είπα παραπάνω Ξεκίνα εισόδημα - δηλώσεις μίσθωσης ακίνητων - είσοδο στην εφαρμογή - βάλε κωδικούς 1
zoranb Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Το ΠΕΑ αφού το έχει ανεβάσει στην πλατφόρμα ο λογιστής, είναι ορατό ότι έχει ανέβει; Υπάρχει κάποιο preview πως υπάρχει στο σύστημα; Επεξ/σία 14 Ιουνίου 2023 από zoranb
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα