helmin Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 έχω έναν παλιο υπολογιστή με κάρτα amd radeon r5 230. Στο control center γράφει AMD Radeon HD 7000 series. έχει 1 GB RAM. Σκεφτόμουν ...ίσως να έπαιρνα μια οθόνη 27' με ανάλυση 2560*1440 (75hz) Μπορεί η κάρτα να σηκώσει αυτή την ανάλυση; Και γενικά πως μπορώ να ξέρω μέχρι τι ανάλυση σηκώνει; Το γράφει κάπου; πχ αν πήγαινα σε 3840*2160? Δε θέλω να παίζω παιχνίδια. Απλά να σερφάρω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ooaris Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
helmin Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 11 λεπτά πριν, ooaris είπε ευχαριστώ για την απάντηση. άρα με hdmi μπορώ να έχω 4096*2160 αλλά στα 24hz. Ναι αλλά στα 2560*1440 που σκέφτομαι μπορεί να σηκώσει 75hz? Κάνω κάποια πράξη για να το βρω; Δεν υπάρχει κάποιο utility που να σου βγαζει όλες τις αναλύσεις που υποστηριζει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ooaris Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 Δεν νομίζω να μπορεί να σηκώσει πάνω απο 60 αλλα εδώ που τα λέμε δεν θες και παραπάνω... Ακόμα και να υποστηρίζει τα 75hz δεν ειναι αντιληπτή η διαφορά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ronnie1985 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 12 ώρες πριν, ooaris είπε Δεν νομίζω να μπορεί να σηκώσει πάνω απο 60 αλλα εδώ που τα λέμε δεν θες και παραπάνω... Ακόμα και να υποστηρίζει τα 75hz δεν ειναι αντιληπτή η διαφορά. Και όμως η διαφορά 60Hz με 75Hz είναι αισθητή στο ανθρώπινο μάτι. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bonorov Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 12 ώρες πριν, Ronnie1985 είπε Και όμως η διαφορά 60Hz με 75Hz είναι αισθητή στο ανθρώπινο μάτι. Αφου δεν θα παίζει παιχνιδια πως θα την καταλάβει την διαφορά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ronnie1985 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 5 ώρες πριν, bonorov είπε Αφου δεν θα παίζει παιχνιδια πως θα την καταλάβει την διαφορά; Δεν είναι μόνο η κίνηση, ούτε μιλάμε για 120Hz vs 144Hz που εκεί όντως δεν καταλαβαίνεις ιδιαίτερη διαφορά. Στα λίγα όμως Hz όπως στη περίπτωση εδώ, ακόμα και 15Hz που έχουν διαφορά μεταξύ τους η διαφορά είναι αισθητή. Έχει περάσει οθόνη από τα χέρια μου LG με δυνατότητα επιλογης 60 η 75Hz. 60Hz σε επιφάνεια εργασίας και τα εικονίδια φαίνονται οκ. 75Hz στην ίδια επιφάνεια εργασίας και τα εικονίδια είναι αισθητά πιο sharp. Γυρνώντας ξανά στα 60Hz αρχίζω να νιώθω μια "θολότητα" που πριν δε τη καταλάβαινα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bonorov Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 6 ώρες πριν, Ronnie1985 είπε Δεν είναι μόνο η κίνηση, ούτε μιλάμε για 120Hz vs 144Hz που εκεί όντως δεν καταλαβαίνεις ιδιαίτερη διαφορά. Στα λίγα όμως Hz όπως στη περίπτωση εδώ, ακόμα και 15Hz που έχουν διαφορά μεταξύ τους η διαφορά είναι αισθητή. Έχει περάσει οθόνη από τα χέρια μου LG με δυνατότητα επιλογης 60 η 75Hz. 60Hz σε επιφάνεια εργασίας και τα εικονίδια φαίνονται οκ. 75Hz στην ίδια επιφάνεια εργασίας και τα εικονίδια είναι αισθητά πιο sharp. Γυρνώντας ξανά στα 60Hz αρχίζω να νιώθω μια "θολότητα" που πριν δε τη καταλάβαινα. Δυσκολο μου φαίνεται αυτό που λες.Η θολοτητα στα εικονίδια θα μπορουσε να επηρεαστεί μόνο από την αλλαγή ανάλυσης.Τα hz επηρεάζουν την εμπειρία όπου υπάρχει κίνηση πχ στα παιχνίδια. Ίσως συμβαίνει αλλά ίσως και να ήταν και η ιδέα σου. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexzorb Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, Ronnie1985 είπε Δεν είναι μόνο η κίνηση, ούτε μιλάμε για 120Hz vs 144Hz που εκεί όντως δεν καταλαβαίνεις ιδιαίτερη διαφορά. Στα λίγα όμως Hz όπως στη περίπτωση εδώ, ακόμα και 15Hz που έχουν διαφορά μεταξύ τους η διαφορά είναι αισθητή. Έχει περάσει οθόνη από τα χέρια μου LG με δυνατότητα επιλογης 60 η 75Hz. 60Hz σε επιφάνεια εργασίας και τα εικονίδια φαίνονται οκ. 75Hz στην ίδια επιφάνεια εργασίας και τα εικονίδια είναι αισθητά πιο sharp. Γυρνώντας ξανά στα 60Hz αρχίζω να νιώθω μια "θολότητα" που πριν δε τη καταλάβαινα. Εχεί δίκιο ό bonorov , σε στατικό περιεχόμενο δεν υπάρχει διαφορά στο sharpness είτε έχεις 1 hz έιτε 1000hz. Tώρα αν μιλάς για την κίνηση του κέρσορα του ποντικιού ή αν παίρνεις τα εικονίδια και τα κουνάς τοτέ ναι μπορεις να δεις λίγο πιο καθαρή την κίνηση. Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2023 από alexzorb 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ronnie1985 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 44 λεπτά πριν, alexzorb είπε Εχεί δίκιο ό bonorov , σε στατικό περιεχόμενο δεν υπάρχει διαφορά στο sharpness είτε έχεις 1 hz έιτε 1000hz. Tώρα αν μιλάς για την κίνηση του κέρσορα του ποντικιού ή αν παίρνεις τα εικονίδια και τα κουνάς τοτέ ναι μπορεις να δεις λίγο πιο καθαρή την κίνηση. Παιδιά εγώ αυτό είχα δει παλιά με μια οθόνη Lg με panel IPS που είχα και καταλάβαινα διαφορά στην εναλλαγή 60-75hz. Τώρα εσείς έχετε άλλη άποψη οκ σεβαστή και αυτή, εγώ είπα απλά την εμπειρία μου. Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2023 από Ronnie1985 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
helmin Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 δε νομίζω αν θα με απασχολήσει αν είναι 60 ή 75hz. Το πρόβλημα μου είναι άλλο. Αυτές οι οθόνες δεν είναι σαν τις crt που έβαζες ό,τι ανάλυση ήθελες (και υποστηρίζοταν) και φαίνοταν μια χαρά. Εδώ πρέπει να έχεις την προτεινόμενη αλλιώς θα φαίνονται όλα θολά. Μήπως ισχύει το ίδιο για τα hz? δηλαδή αν μια οθόνη είναι 75hz αν την έχουμε στα 60 θα έχει θέμα η ποιότητα; Διότι αν πχ είναι 1920*1080 και την έχεις στα 1024*768 η ποιότητα είναι χάλια. Καταλάβατε τι θέλω να πω Τελικά μπορώ να μάθω κάπως με σιγουριά τι ανάλυση και hz υποστηρίζει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα