SciManiac Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, έχω μερικές απορίες σχετικά με τη δημιουργία ενός προφίλ στο LinkedIn. Στην περίπτωσή μου που έχω πτυχίο και μεταπτυχιακό, μια σχετική προϋπηρεσία στο επιθυμητό αντικείμενο (κάποια διασκορπισμένα 4μηνα-5μηνα από συμβάσεις ορισμένου χρόνου) και συσσωρευμένη άσχετη προϋπηρεσία σχεδόν 4 ετών (σούπερ μάρκετ, αποθήκες), αλλά αναζητώ εργασία στο αντικείμενο των σπουδών, πώς είναι καλύτερα να το χειριστώ; Στην περίπτωση του απλού βιογραφικού μπορώ να το προσαρμόσω κατά περίπτωση, όμως εδώ μιλάμε για ένα ενιαίο προφίλ που θα φαίνεται το ίδιο σε όλους. Οπότε με προβληματίζουν τα εξής: Αν τα βάλω όλα, σε κάποιους ενδεχομένως να φαίνεται ότι για πολύ καιρό ασχολούμαι με άσχετες δουλειές (ειδικά αν είναι ταξινομημένες πάνω πάνω καθώς είναι πιο πρόσφατες). Αν βάλω μόνο τα σχετικά, τα τεράστια κενά θα φαίνονται άσχημα και θα δείχνουν ότι τον περισσότερο καιρό καθόμουν χωρίς να κάνω τίποτα, που αυτό δεν ισχύει. Από διάφορα άρθρα που διάβασα, αναφέρουν ότι το καλύτερο είναι να προστεθεί η άσχετη εμπειρία και να προσαρμοστεί όσο περισσότερο γίνεται σε αυτά που ζητάνε στην επιθυμητή θέση. Αν όπως αυτό δεν είναι εφικτό, τότε τι γίνεται; Για παράδειγμα, θέλω να εργαστώ ως ιχθυολόγος σε μονάδα παραγωγής, όμως πώς θα δει ένας υπεύθυνος προσλήψεων το γεγονός ότι εργαζόμουν σε σούπερ μάρκετ για πολύ καιρό και ουσιαστικά δεν απέκτησα τα απαραίτητα skills για τη συγκεκριμένη δουλειά; Φυσικά είναι θετικό που το LinkedIn δίνει τη δυνατότητα να προστίθενται τα διάφορα skills (που πιστεύει ο υποψήφιος ότι απέκτησε) κάτω από κάθε θέση, αλλά και πάλι δεν ξέρω αν αυτό έχει νόημα εφόσον δεν έχουν άμεση σχέση. Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2023 από SciManiac
Dark_panel Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 To πιο σημαντικο απ ολα ειναι το βιογραφικο που θα στειλεις. Το linkedin εχει γινει πλεον και λιγο facebook, ολο δηθενιες, ολοι εμπειροι, ολα τελεια..φτιαξ το οπως σου ειπαν/διαβασες, βαλε ολες τις δουλειες που εχεις κανει, απλα εστιασε (με περισσοτερες λεπτομερειες) στις δουλειες που εχουν σχεση με αυτο που θες να κανεις. 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα