Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε ολους , εχω το πισι της υπογραφής το οποίο το έχτισα απο νεα παρτς το καλοκαιρι που μας πέρασε και αντιμετωπίζω το εξής κουλο , φριζάρει τελείως τυχαία  σε ανύποπτους χρόνους , το ποιο άσχημο ειναι οτι το κανει 1 φορα το μηνα με καθημερινή χρήση ανεξαρτήτως τι κανω ! Μπορεί να παίζω το ποιο απαιτητικo παιχνίδι , η μπορεί να είμαι στο Youtube , δεν εχει σημασία , και ποιο συγκεκριμένα το σύμπτωμα ειναι συγκεκριμένο και ειναι το εξής :

Φριζάρει για μερικά δευτερόλεπτα την ωρα της "εργασίας" , κανει επανεκκίνηση με όλα τα RGB ανάμενα και δουλεύει για 5 δευτερόλεπτα χωρίς ποστ  ->  Σβήνει τελείως .... και ξανα παίρνει μπροστά ( Σαν να προσπαθεί να κανει training της μνήμες όπως όταν ενεργοποιούμε το XMP στο bios )

Εως τώρα δυστυχώς δεν εχω καταφέρει να δω τι φταίει ώστε να καταφέρω να προκαλέσω το πρόβλημα ο ιδιος μήπως και το περιορίσω σε κάποιο εξάρτημα .

Για να αποκλείσω  κάθε ενδεχόμενο Έχουν αλλαχθεί Καλώδια Ρεύματος Η/Υ & DP Οθόνης με νεα ποιοτικής κατασκευής  , Οι θερμοκρασίες ειναι απολυτά φυσιολογικές σε idle και σε φορτιο  Εχει περάσει απο πολύωρα stress test και mem tests με απολυτή επιτυχία χωρίς θέματα , έχουν αλλαχθεί οι μνήμες προσωρινά με άλλες , αλλά δυστυχώς δεν κατάφερα να "προκαλέσω" το κρασάρισμα  , επιπλέον το πισι  βρίσκεται πανω σε 1000αρι UPS οπου αλλάχθηκαν οι μπαταρίες με νεες για παν ενδεχόμενο , εγινε 2 φορες Format , ολοι οι οδηγοι ειναι up to date και είμαι στην τελευταία εκδοση του Bios , Επιπλεον εχω ανοιχτο το XMP αλλα μου το εκανε και με κλειστο οποτε το αποκλειω ως ενδεχομενο .

Παρατηρήσεις και σκέψεις 

1) Απο βλακεία δεν κοίταξα την QVL λίστα με της υποστηριζόμενες Μνήμες Ram , με τρομο ανακάλυψα εκ τον υστέρων οτι δεν υπάρχουν στην λίστα τα modules που επέλεξα για το build.

2) Κάνοντας Bios Update απο την 1401 στην 1601 είδα οτι το σύστημα εγινε ποιο σταθερο ( στην 1401 ειχα καμία - δυο μπλε οθόνες ) , μάλιστα στην 1601 δεν κρασαρε ποτε σε αντίθεση με την 1701 η οποία βγήκε τέλος του χρόνου , και μου κρασαρε με το που εκανα το Update οποτε το γύρισα παλι στην 1601 οπου και έμεινα για κανενα μηνα , αλλα δεν έμεινα ετσι μετα απο καιρο πήγα παλι 1701 , ήταν σταθερα τα πραγματα για λιγο  αλλα απο οτι φαίνεται θα ξανα παω στην 1601 και ίδωμεν .

3) Βλέποντας ένα τυχαίο βίντεο στο Youtube απο LTT ο Sebastian ανέφερε στα πεταχτά ( μίλησε για τροφοδοτικά ) οτι η Seasonic ειχε "θεμα" με κάποια Focus Prime οταν αυτά ειδικά "ζευγαρώνονταν" με κάρτες γραφικών RTX 3**** ... οι καρτες εκαναν ? Spikes? και τα τροφοδοτικά νόμιζαν οτι προκειτε για υπερφόρτωση? και έκλειναν τα πισι χωρίς λογο . Το έψαξα αρκετά και μπορώ να πω οτι υπάρχουν πολλές αναφορές στο ιντερνέτ και Άνθρωποι κάναν Rma's στην Seasonic η οποια δεν αρνήθηκε της επιστροφες , αργοτερα με την σειρα μου επικοινώνησα με την Seasonic οπου ΔΕΝ επιβεβαίωσαν το ζήτημα αλλα ΔΕΝ το διέψευσαν επίσης , εκανα κάποια "τεστ" με  Prime95 που μου προτείναν απο το Support με συγκεκριμένα Settings  και αφού πέρασε το πισι χωρις θεμα , κατεληξαν στο συμπερασμα  οτι δεν φταίει το τροφοδοτικο μου και θα μου εκοβε την παροχη αμεσως χωρις να φριζαρει , αν και σταδιακά εγω πίεζα να μου αντικαταστήσει το τροφοδοτικο για παν ενδεχόμενο τελικά αλλαξα γνώμη γιατι τα  μασουσαν και ειχα κουραστεί να προσπαθώ να συνεννοηθώ οπότε τους άφησα στο διαβάστηκε στο τελευταίο email .

4) Drivers ηχου ; Εχω μια Sound Blaster Omni 5 και δεν ξερω γιατι υποψιάζομαι οτι θα μπορούσε αυτη καθαυτή σαν συσκευή να μου κρασαρει το σύστημα , περαν απο firmware update και Drivers update φαίνονται ολα φυσιολογικά , την ειχα παρει μεταχειρισμένη απο ενα παιδι εδω μεσα αλλα δεν ειχα ποτε προβλήματα τουλάχιστον στο προηγούμενο πισι .

5) Αναλαμπή τελευταίας στιγμής , εχω παρει ενα internal audio usb extender της AKASA γιατι στο cable managment που εκανα σε συνδυασμό με το κουτι που ειναι τεράστιο δεν έφτανε το καλώδιο για τα jack απο το front panel του κουτιού , δεν ειχε χαθει και ο κοσμος αν δεν τα συνέδεα .. γιατι δεν τα χρησιμοποιώ αλλα δεν ειχα προβλήματα πριν .. ΒΡΕ ΛΕΣ? 

Ευχαριστώ προκαταβολικά , και με συγχωρείτε για το σεντονι . 

Επεξ/σία από Mr^Robot
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, trojan111 είπε

To windows Event Viewer τι λέει για αυτό το κόλλημα;

Κατά την γνώμη μου δεν βοηθάει και πολύ , σημερινο συμβάν μετα απο 1+ μηνα με βαρυ gaming κτλπ . 

22 λεπτά πριν, triplex1 είπε

Μνημες & τροφοδοτικο , εκει κοιτας

Η πρώτη υποψία ηταν μνήμες , μετα τροφοδοτικο  το θεμα ειναι οτι οσο και αν προσπαθώ ειναι αδύνατον να το κανω trigger για να καταλήξω σε συμπερασμα .

1.png

2.png

Update : Εκανα Rollback στην 1401 έκδοση του Bios και ξε σύνδεσα τον κονεκτορα της "σκέψης Νο5 " που αναφέρω στο αρχικο ποστ. 

Είμαι σε φάση που δεν ασχολούμαι ποια με τα πιθανά , αλλά με τα απίθανα , η συμπεριφορά ειναι πολυ αλλόκοτη και δεν μπορώ να σκεφτώ τι μπορεί να το προκαλεί .

Επεξ/σία από Mr^Robot
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σκληρός? Να ξέρεις οι Adata αν και πολύ γρήγοροι είχαν θέμα στα windows με το controller. Αφού απέκλεισες όλα τα πιθανά σενάρια , νομίζω ότι σου το κάνει ο σκληρός. Είχα ίδια προβλήματα με σένα με έναν swordfish και από τότε που τον άλλαξα , ησύχασα. Επίσης όταν το σύνδεσα σε θήκη για εξωτερικό ειδα ότι υπερθερμενοταν στιγμιαία όποτε πήγε σκουπίδια,  μιας και δεν με αρεσει να παίζω με αυτά….

Επεξ/σία από atheatos
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειχα διαβάσει ενα θεμα που υπήρχε με τους adata  και κάποιους κοντρολερ , επίσης διάβασα οτι λύθηκε .. ωστοσο εγω δεν ειχα κάποιο πρόβλημα να πω την αλήθεια απο πέρυσι που τον εχω ( επειδή ειναι το μονο εξάρτημα που εχω απο το προηγούμενο πισι ) 

Μου βάζεις φωτιά τωρα .. λες να τον ξηλώσω;  Το σκέφτηκα για μια στιγμη αλλα ειχα τσεκάρει health του έριξα και ενα προληπτικο firmware update .. όλα καλα φαίνονταν στην πράξη .

Επεξ/σία από Mr^Robot
Δημοσ.

Ο 8200pro  δε νομιζω να εχει θεματα γιατι τον εχω δουλεψει και γω και ακομη τον δουλευω , αλλο αυτος και αλλο ο swordfish

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Mr^Robot είπε

Ειχα διαβάσει ενα θεμα που υπήρχε με τους adata αλλα δεν ειχα κάποιο πρόβλημα να πω την αλήθεια απο πέρυσι που τον εχω ( επειδή ειναι το μονο εξάρτημα που εχω απο το προηγούμενο πισι ) 

Μου βάζεις φωτιά τωρα .. λες να τον ξηλώσω;  Το σκέφτηκα για μια στιγμη αλλα ειχα τσεκάρει health του έριξα και εναι προληπτικο firmware update .. όλα καλα φαίνονταν . 

Κάνε του μερικα απανωτά bench με diskmark και δες θερμοκρασίες και κατανάλωση ρεύματος με κάποιο προγραμμα ταυτόχρονα. Εάν μπορείς να τον αγγίξεις ή με κάποιο εργαλείο - θερμόμετρο να μετρήσεις την πραγματική θερμοκρασία θα καταλάβεις ότι ζεστενεται υπερβολικά χωρίς να δινει feedback το controller στα windows.

1 λεπτό πριν, triplex1 είπε

Ο 8200pro  δε νομιζω να εχει θεματα γιατι τον εχω δουλεψει και γω και ακομη τον δουλευω , αλλο αυτος και αλλο ο swordfish

Τα έχει κάνει όλα . Μόνο αυτό μένει να δει. Που από τα συμπτώματα που περιγράφει , έχω την προ αίσθηση ότι είναι πρόβλημα στο controller. Εδώ ολόκληρη Samsung βγάζει σκυλιά σκληρούς αλλά μερικοί ξεφεύγουν….

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, atheatos είπε

Τα έχει κάνει όλα . Μόνο αυτό μένει να δει. Που από τα συμπτώματα που περιγράφει , έχω την προ αίσθηση ότι είναι πρόβλημα στο controller. Εδώ ολόκληρη Samsung βγάζει σκυλιά σκληρούς αλλά μερικοί ξεφεύγουν….

Ναι δεν αντιλεγω , μπορει να του ετυχε το προβλημα και καλα ειναι να τσεκαρει

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, atheatos είπε

Κάνε του μερικα απανωτά bench με diskmark και δες θερμοκρασίες και κατανάλωση ρεύματος με κάποιο προγραμμα ταυτόχρονα. Εάν μπορείς να τον αγγίξεις ή με κάποιο εργαλείο - θερμόμετρο να μετρήσεις την πραγματική θερμοκρασία θα καταλάβεις ότι ζεστενεται υπερβολικά χωρίς να δινει feedback το controller στα windows.

Εδω να πω οτι του ειχα βάλει μια παθητική ψήκτρα after market , αλλα την έβγαλα οταν αλλαξα μητρική γιατι δεν χωρούσε στο shroud η σχέδιο της strix ( οπως θέλετε πείτε το ) , και για να βγάλω λοιπόν την ψήκτρα "πίεσα" τον SSD ώστε να ζεσταθεί , και θυμάμαι χαρακτηριστικά να λεω οταν τον έπιασα οτι "βραζει" . Δεν ξερω αν μπορεσω να τον δοκιμασω ετσι οπως μου προτείνεις , το μονο σιγουρο ειναι οτι ετοιμάζομαι να τον κλονοποιησω στον Kingston που εχω . ΔΕΝ εχω να χάσω τίποτα πια.

Ωστοσο δεν βρισκω για τον συγκεκριμένο δισκο πληροφορίες σχετικα με προβλήματα ... αλλα μονο με παράπονα επειδή η adata αλάλαζε λεει τα Nand chips του ssd σε κάθε παρτίδα.  ΥΠΟΠΤΟ . 

Επεξ/σία από Mr^Robot
Δημοσ.

Φτιαξε τον κλωνο και αστον εκτος και θα δειξει αν εφταιγε

Αν τον εβρασες οπως λες ισως απο κει και μετα να δημιουργηθηκε το προβλημα

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Mr^Robot είπε

Εδω να πω οτι του ειχα βάλει μια παθητική ψήκτρα after market , αλλα την έβγαλα οταν αλλαξα μητρική γιατι δεν χωρούσε στο shroud η σχέδιο της strix ( οπως θέλετε πείτε το ) , και για να βγάλω λοιπόν την ψήκτρα "πίεσα" τον SSD ώστε να ζεσταθεί , και θυμάμαι χαρακτηριστικά να λεω οταν τον έπιασα οτι "βραζει" . Δεν ξερω αν μπορεσω να τον δοκιμασω ετσι οπως μου προτείνεις , το μονο σιγουρο ειναι οτι ετοιμάζομαι να τον κλονοποιησω στον Kingston που εχω . ΔΕΝ εχω να χάσω τίποτα πια.

Ωστοσο δεν βρισκω για τον συγκεκριμένο δισκο πληροφορίες σχετικα με προβλήματα ... αλλα μονο με παράπονα επειδή η adata αλάλαζε λεει τα Nand chips του ssd σε κάθε παρτίδα.  ΥΠΟΠΤΟ . 

Συμβαίνουν και στους καλύτερους… Δοκίμασε αν θες να τελειώσει το μαρτύριο σου.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, triplex1 είπε

Φτιαξε τον κλωνο και αστον εκτος και θα δειξει αν εφταιγε

Αν τον εβρασες οπως λες ισως απο κει και μετα να δημιουργηθηκε το προβλημα

Ε δεν τον έβαλα και στο φούρνο :P Εκανα μια μεγάλη μεταφορά πχ απο ενα δισκο στον αλλο , έκλεισα το πισι και προσπάθησα να ξεκολλήσω την παθητική ψήκτρα στα καπακια .

19 λεπτά πριν, atheatos είπε

Συμβαίνουν και στους καλύτερους… Δοκίμασε αν θες να τελειώσει το μαρτύριο σου.

Μεταφερω το steam libary και το κανω .

Update : Αναλαμπή Νο6 , πριν καιρο ειχα πρόβλημα με  υπερβολικά χαμηλές ταχύτητες μεταφορών μεταξύ δίσκων σε σημείο να σταματάει η μεταφορά ( δεν ειχε σημασία που πήγαινε τι )  το Πρόβλημα με τα κρασαρισματα ηταν ποιο συχνο φαινόμενο τοτε! , ΒΡΕ ΛΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ADATA να τρελαθώ...

Επεξ/σία από Mr^Robot
Δημοσ.

Απο τους 55 και πανω αρχιζουν και κοκκινιζουν , ουτε εσυ ξερεις τι βαθμους επιασες

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...