Innersense Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Αγαπάμε μετάφραση spatial audio σε χωρικό ήχο Μπράβο παιδιά, συνεχίστε δυνατά! 2
mants118 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Εξαιρετικά νέα για όλους όσους έχουν μικρά παιδιά που κοιμούνται από νωρίς οπότε βλέπουν netflix ταινίες και σειρές χωρίς ήχο ή σούπερ χαμηλά 😛
music_lover Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Ειλικρινά δεν ξέρω αν πρέπει να κλάψω ή να γελάσω με την εν λόγω είδηση. Τέτοιο "Παπά" έχω χρόνια να ακούσω από εταιρία.
Dr_Pepper Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Τι να τον κάνεις τον ήχο αν δεν υπάρχει εικόνα; και δεν μιλάω για ανάλυση (όχι ότι και εκει τα πράματα ειναι καλά μιας και στην πιο ακριβή συνδρομή δεν ειναι όλοι οι τίτλοι 4Κ απλά ξεκλειδώνει το 4Κ για τους τίτλους που το υποστηρίζουν <-- που ειναι βλακεία γιατί όλοι έχουν βγεί και σε 4Κ πχ σε bluray απλά το Netflix δεν στο δίνει) Όταν το 90% των ταινιών ειναι πχ απο βαθμολογία IMDB 6 και κάτω και το 9.9% που ειναι απο 6 και πάνω ειναι του 2000 ή πιο παλιά τι να τον κάνεις τον καλύτερο ήχο να ακούσεις καλύτερα τα "ντοκιμαντέρ" τους για την LGBT και woke κοινότητα; Μόνο για σειρές ειναι το NIETflix ΑΝ και ΟΤΑΝ (μιας και αφαιρούν σειρές που είχαν ή έχουν σειρές αλλά όχι όλες τις σεζόν!!!) έχει τις σειρές που σαρέσουν. 2
eskimoos Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) .αν βάλεις στην αναζήτηση spatial audio σου βγάζει όσες ταινίες/σειρες το υποστηριζουν. Στις.πληροφοριες πάνω θα δείτε να.λεει spatial audio αντί για 5.1. Θα.πρεπει στην τηλεόραση/ κινητό/tablet στις ρυθμίσεις ήχου να απενεργοποιήσετε το suround η atmos, διαφορετικά δεν θα σας το βγάλει σε αυτό το format. Λίγες έχει που το υποστηρίζουν, δοκίμασα 2, μια σκηνή δρασης από το grey man και μια 4λεπτη ωραια ταινία animation με εφέ που σου έχει όπου θα έπρεπε να αντιλαμβανεσαι εκει το surround. Προσωπικά δεν άκουσα κάποια διαφορά, ούτε στα ηχεία της tv ούτε με καλά ακουστικά της sony. Ίσως είναι κάτι σαν το 360 reality audio της sony. Έχει φτιάξει ένα demo όπου αν το ακούσεις λες ok, πολυυυυ καλό, μεγαλη διαφορά αλλά σε ότι τραγούδια 360 έχω ακούσει εκτός από 1-2 σε όλα τα άλλα δεν αντιλαμβάνομαι κάτι διαφορετικό. Iσως να φταίει η υλοποίηση. Οπότε έτσι και εδώ ίσως δεν το έχουν εφαρμόσει σωστά, αλλά σαν τεχνολογία και επιλογή καλό είναι που υπάρχει. Σε κάποιους αλλους τίτλους /σκηνές μπορεί ισως να είναι καλύτερο. Γενικά ο ήχος είναι πολυ δύσκολη κατηγορία καθώς δεν αντιλαμβάνεσαι εύκολα τις διαφορές. Επίσης πολλές φορές λειτουργεί ως placebo. Αν σου βάλω μια σκηνή με stereo ήχο και σου πω πχ ότι αυτή έχει ήχο πολύ υψηλής ποιότητας και προσομοιώνει το surround, εσύ γνωρίζοντας το θα περιμένεις να ακούσεις κάτι διαφορετικό και πολλές φορές θα νομίζεις ότι αντιλαμβάνεσαι την διαφορά ενώ στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κάποια. Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2023 από eskimoos
Nvidiaman Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Εμένα πήγε το μυαλό μου ότι προσφέρει βελτιστοποιημένο ήχο σε χωρικούς. Και χάρηκα γιατί πάω στο χωριό αύριο Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2023 από Nvidiaman 1
tsofronas Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 Μια "μπουρδα" που ειναι χρησιμη μονο με καλά συμβατα ακουστικά.... αν και εμενα προσωπικα δεν μου αρεσει καθολου. Dolby Atmos μόνο!!!!!
Dr_Pepper Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 2 ώρες πριν, tsofronas είπε Μια "μπουρδα" που ειναι χρησιμη μονο με καλά συμβατα ακουστικά.... αν και εμενα προσωπικα δεν μου αρεσει καθολου. Dolby Atmos μόνο!!!!! To σπαστικό ειναι ότι όλα αυτά ειναι μαλακίες με την έννοια ότι δεν ειναι τίποτα το σπουδαίο απλά ειναι κλειδωμένα πίσω απο πατέντες. 1
FireGate_13_ Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 spatial audio = το να αναπαράγεις τον ήχο αφου πρώτα τον επεξεργαστείς με HRTF συναρτήσεις. δλδ συναρτήσεις που υπολογίζουν τον χρόνο που χρειάζεται ο κάθε ήχος να φτάσει σε κάθενα από τα 2 ανθρώπινα αυτιά, τις αντανακλάσεις απο το κανάλι του αυτιού και το σχήμα του κεφαλιού. Με απλά ελληνικά αναπαράγεις τον ήχο σαν να βρίσκεσαι στην μέση των ηχητικών πηγών.(κοινώς pseudo-3d-surround) dolby atmos = το να μην αποθηκευεις διακριτά κανάλια σε μια πηγή ήχου (πχ.5.1) αλλά να αντιστοιχείς σε κάθε ήχο που αναπαράγεις μία θέση στο χώρο (x,y,z) και ο αποδικωποιητής σου να χρησιμοποιεί 2,3,4,5,6,7.. όσα κανάλια (=ηχεία) έχεις για το αναπαράξει στην θέση στο χώρο σου. dolby atmos for headphones = ένας αλγόριθμος spatial audio φτιαγμένος απο την dolby. 1
RothFTP Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Νόμιζα ότι αναφέρεται σε ambient ήχους από χωριά. Αυτό θα ήταν κάτι φρέσκο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα