Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας!
Είπα να ξεκινήσω ένα project για το 2023 και κατέληξα στο ότι θέλω να φτιάξω ένα hand wired πληκτρολόγιο*. Έχω ένα Logitech K470 που με βολεύει πάρα πολύ σε μέγεθος και θέση πλήκτρων, εκτός από τα arrow keys, οπότε είπα να αντιγράψω το layout αυτουνού και να το πειράξω λίγο ώστε να έρθει ακριβώς όπως το θέλω.

image.png.4d75f6c5d30c29d9213e7b1e8b0bd50d.png

Με το keyboard layout editor έφτιαξα αυτό (link για το layout) :

image.png.cb75a2ad24c34bf705871448fec95d4e.png

Επειδή όμως δεν έχει τύχει να ασχοληθώ ξανά με το άθλημα, θα εκτιμούσα μια δεύτερη ματιά από κάποιον πιο έμπειρο για τυχόν λάθη που έχω κάνει ή προτάσεις για βελτίωση. Κυρίως αυτό που με απασχολεί είναι μήπως έχω διαλέξει μεγέθη για κάποια από τα πλήκτρα που δεν θα μπορώ να βρω key caps.

Όπως το έχω στο μυαλό μου και ελπίζω να μην κάνω λάθος, θα βγει λίγο μεγαλύτερο από το K470 αλλά πάλι σε βολικό μέγεθος για να το μεταφέρεις εύκολα και έχει και το num pad που μου χρειάζεται.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

*Κυρίως γιατί δεν έχω την παραμικρή ιδέα πώς να σχεδιάσω πλακέτα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Πως ακριβώς θα κατασκευάσεις το πληκτρολόγιο? Δεν ήξερα ότι γίνεται

Ουσιαστικά θες τέσσερα πράγματα για ένα πληκτρολόγιο:
1. Την πλάκα πάνω στην οποία θα κάθονται οι διακόπτες
2. Το σώμα του πληκτρολογίου
3. Ένα controller που θα αναλάβει να μεταφράζει το πάτημα του κάθε διακόπτη σε σύμβολο και να το στέλνει στον υπολογιστή σου
4. Ένα τρόπο να συνδέονται οι διακόπτες με τον controller.

Αν θες να πάρεις μια ιδέα για το πώς γίνεται, δες αυτό το βίντεο. Αυτός φτιάχνει ένα 3x3 πληκτρολόγιο, αλλά η ιδέα είναι η ίδια και για μεγαλύτερα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...