Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα σε ολους. Εχω βαλει 200αρα συνδεση της nova το modem το εχω στο σαλονι γτ ο τεχνικος δν μπορουσε να μ το φερει στο δωματιο και απο το σαλονι εβαλα ενα powerline και στο δωματιο το αλλο powerline. Το προβλημα που αντιμετωπιζω ειναι οτι με wifi πιανω κανονικα τα 200 mbps αλλα στο δωματιο με το powerline με το ζορι πιανει τα 100 mbps. Γνωριζει καποιος οτιδιποτε για αυτο το ζητημα? Σας ευχαριστω εκ των προτερων!

Δημοσ.

τι powerlines έχεις βάλει αρχικά και τι ρεύμα έχεις; αν είναι τριφασικό θες εξοπλισμό που να χρησιμοποιεί τη γείωση (κοινώς πιο ακριβές λύσεις).

Δημοσ.

Καλησπερα φιλε Xristaras 12 ειναι σε σπιτι ειναι μονοφασικο εχω  TP-LINK TL-PA7017P KIT v4 και εχω βαλει καλωδια ethernet Ugreen NW106 Flat U/FTP (STP) Cat.7 επεισης τα poweline ειναι απευθειας στις πριζες και οχι σε πολυπριζο. Το σπιτι ειναι πληρης ανακαινισμενο με καινουργια καλωδια παντου και πινακα καινοργιο ολα hager.

Δημοσ.

https://www.tp-link.com/us/support/download/

εμπα στο παραπανω λινκ και βάλε την εφαρμογή που δίνει η tp link για τα συγκεκριμένα (εχω τα 4010p btw)

Το πιθανότερο είναι οτι οι πρίζες μεταξύ τους έχουν αρκετό θόρυβο και εχεις απώλειες. Αν στην ίδια γραμμή πχ έχεις ψυγειο κλπ ζορίζει το πράγμα.

Δοκίμασε σε γειτονικές πρίζες να δεις με ποιες έχει την καλύτερη συνδεσιμότητα.

προσωπικά σε μένα έχουν σύνδεση περίπου στα 250-320Mbps αλλά οριακά ΔΕΝ πιάνω το φουλ 100αρι της γραμμής (αγγίζω τα 93-95)

Δημοσ.

Ειχα την πρωτη γενια, τα TP-LINK TL-PA4010P, και ηταν τραγικα, καθως ειχα αρκετο θορυβο στο σπιτι. Υπεφερα χρονια απο αποσυνδέσεις και με χαμηλες ταχυτητες, μεχρι που τα αλλαξα πριν 3 χρονια με fritz (FRITZ!Powerline 530E) και ηρεμησα(μηδενιστηκαν οι αποσυνδεσεις και φουλ ταχυτητα). Ενα εξτρα που χρειαστηκα μετεπειτα και εβαλα ηταν της devolo, οπου και συνεργαστηκε εξαιρετικα με τα 2 fritz χωρις κανενα παρατραγουδο.

Δεδομενου οτι τα δικα σου ειναι πιο νεα, και θεωρητικα θα ειναι βελτιωμενα, δοκιμασε αρχικα να κατεβασεις την εφαρμογη οπως ειπαν πιο πανω, και αρχικα να απενεργοποιησεις και το power save mode απο την εφαρμογη που εχουν built in ανοιχτο.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Xristaras12 είπε

https://www.tp-link.com/us/support/download/

εμπα στο παραπανω λινκ και βάλε την εφαρμογή που δίνει η tp link για τα συγκεκριμένα (εχω τα 4010p btw)

Το πιθανότερο είναι οτι οι πρίζες μεταξύ τους έχουν αρκετό θόρυβο και εχεις απώλειες. Αν στην ίδια γραμμή πχ έχεις ψυγειο κλπ ζορίζει το πράγμα.

Δοκίμασε σε γειτονικές πρίζες να δεις με ποιες έχει την καλύτερη συνδεσιμότητα.

προσωπικά σε μένα έχουν σύνδεση περίπου στα 250-320Mbps αλλά οριακά ΔΕΝ πιάνω το φουλ 100αρι της γραμμής (αγγίζω τα 93-95)

φιλε μ στην πριζα εχω 2 πολυμπριζα της apc και εχω μινι μπαρ εκτυπωτη ηχεια λαπτοπ 2 οθονες το πισι και μια λεντοτενια. επισης πηρα το λαπτοπ και το εκανα βολτα σε ολο το σπιτι με το powerline και οι ταχυτητες ειναι παρομοιες και λιγοτερες απο 100 mbps

επισης θορυβω δν εχει καθολου και η εποικοινωνια τον power line μου γραφει στα 500 mbps και κατω δεξια μ λεει powerline rate 50mbps δν ξερω πια τι να κανω για να βρω μια λυση φφφφφ

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, aggelaras13 είπε

Καλημερα σας τελικα δν υπαρχει καμια λυση με αυτο το θεμα?

Τελικα εχεις τριφασικο ή οχι? Κατεβασες το προγραμμα της tp link? επαιξες με τις ρυθμισεις του?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 5/2/2023 στις 12:27 ΜΜ, Xristaras12 είπε

τι powerlines έχεις βάλει αρχικά και τι ρεύμα έχεις; αν είναι τριφασικό θες εξοπλισμό που να χρησιμοποιεί τη γείωση (κοινώς πιο ακριβές λύσεις).

To γράφουν στα specs οσα ειναι για τριφασικό ? Μπορείς να δώσεις καποιο μοντελο ως παράδειγμα ? Εγώ έχω τριφασικό , χρησιμοποιώ το Tp-Link 8631 και ενώ στην εφαρμογή δείχνει σύνδεση πολύ πάνω από 100mbps στα speedtests με το ζόρι πιάνει 45 (ethernet, όχι wifi) 

Επεξ/σία από jodact
Δημοσ.
7 ώρες πριν, jodact είπε

To γράφουν στα specs οσα ειναι για τριφασικό ? Μπορείς να δώσεις καποιο μοντελο ως παράδειγμα ? Εγώ έχω τριφασικό , χρησιμοποιώ το Tp-Link 8631 και ενώ στην εφαρμογή δείχνει σύνδεση πολύ πάνω από 100mbps στα speedtests με το ζόρι πιάνει 45 (ethernet, όχι wifi) 

όχι δεν το γράφει κάπου δυστυχώς απ ότι έχω ψάξει και το είχα ρωτήσει και παλιότερα τούτο.

Στις 5/2/2023 στις 4:53 ΜΜ, aggelaras13 είπε

φιλε μ στην πριζα εχω 2 πολυμπριζα της apc και εχω μινι μπαρ εκτυπωτη ηχεια λαπτοπ 2 οθονες το πισι και μια λεντοτενια. επισης πηρα το λαπτοπ και το εκανα βολτα σε ολο το σπιτι με το powerline και οι ταχυτητες ειναι παρομοιες και λιγοτερες απο 100 mbps

επισης θορυβω δν εχει καθολου και η εποικοινωνια τον power line μου γραφει στα 500 mbps και κατω δεξια μ λεει powerline rate 50mbps δν ξερω πια τι να κανω για να βρω μια λυση φφφφφ

τα powerlines είναι 2 και εσυ βλέπεις την ταχύτητα απο το ένα, Αν κλικάρεις το άλλο powerine βλέπεις την ταχύτητα του άλλου. Χοντρικά υπολόγιζε απο την ταχύτητα που βλέπεις τώρα λίγο λιγότερο απο τη μισή διαθέσιμη.Στο ενα βλέπεις κανονικά 500 και στο άλλο μπορεί να είναι πχ 250, οπότε υπολογίζοντας και τα υπόλοιπα οριακά να έχεις 100 καθαρά και αν.

Το ότι μπαίνουν σε οποιαδήποτε πρίζα δεν σημαίνει πάντα οτι θα πιάσει και τη βέλτιστη ταχύτητα. Πιθανότατα η προβληματική πρίζα είναι αυτή που έχεις ΤΟΣΑ πολλά πράγματα πάνω της, και σε μένα στην πρίζα του υπολογιστή είχε τρομερά μεγάλη απώλεια. Στο δωμάτιο έχω 3 πρίζες και δοκίμασα και στις 3 μέχρι να καταλήξω σε ποια να αφήσω το Powerline του δωματίου.

Απο το δωμάτιο στο modem έχω 320Mbps

Απο το modem στο δωμάτιο έχω 220-230. Στο speedtest οριακά αγγίζω τα 93. Με wifi φεύγει ΠΑΝΩ απο τα 100 και τερματίζει η γραμμή. Δυστυχώς δεν είναι πανάκεια το powerline, το συνδέεις και ξεχνάς τα υπόλοιπα προβλήματα.

Δημοσ.

Αν και μαλλον το εχεις ηδη κανει, ενημερωτικα, μην χρησιμοποιεις την passthrough πριζα.

Καθε συσκευη να ειναι σε ξεχωριστη πριζα και οτι αλλο ειναι κοντα router/printer/pc κλπ να μπουν σε αλλη μακρια με πολυπριζο.

Εμενα αυτο ηταν που μου ελυσε το προβλημα και πιανω 80+ σε δυο οροφους με 100ρα συνδεση.

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε

όχι δεν το γράφει κάπου δυστυχώς απ ότι έχω ψάξει και το είχα ρωτήσει και παλιότερα τούτο.

Eντάξει τελικά το βρήκα, το δικό μου έχει 2X2 MIMO που είναι ακριβώς αυτό, χρησιμοποιεί και τον ουδέτερο. Παρολαυτά πάλι δε πετυχαίνει πλήρη ταχύτητα. Τώρα μένει να δοκιμάσω να μη χρησιμοποιήσω την passthrough πρίζα διοτι ειναι φορτωμένη με αρκετά. 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 7/2/2023 στις 12:05 ΜΜ, jimakos234 είπε

Τελικα εχεις τριφασικο ή οχι? Κατεβασες το προγραμμα της tp link? επαιξες με τις ρυθμισεις του?

nai ta ekana ola kai dn exw trifasiko

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...