Επισκέπτης Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 καλησπερα παιδια. με βάση αθλητικά ειπα στην κατηγορία να ρωτήσω αν ξέρετε εκτος από μπανιο και στέγνωμα και ειδικά σπρει και αλοιφές κάποιον τρόπο ποιο πρόχειρο να το πω; πχ ένα τρόπο όπως το θαλασσινό νερό που κάνει καλό όσο αφορά τους μυκητες στο πόδι ανάμεσα στα δάχτυλα τα τελευταία δυο μικρά λόγο ιδρώτα και άθλησης. και στο νυχι αν ειναι κίτρινο.
papoys1 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Μυκητες στα ποδια τους καταπολέμησα με αιθεριο ελαιο tea tree (τειοδεντρο) με συριγγα το μεταγγιζω σε αδειο μπουκαλακι από μανό, βαζω στα νυχια και αναμεσα στα δάχτυλα με το πινελάκι. Σταματάει αμεσα την κακοσμία και μακροπροθεσμα επαναφέρει κιτρινισμενα και χοντρά νύχια στη φυσική τους μορφή. Θα το βρεις και σε φαρμακεία ενδεχομένως λίγο ακριβότερο 1
konto_by_konto Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Μεγάλη θεραπεία και χρονοβόρα. Ρώτα τον φαρμακοποιό σου το καλύτερο που μπορείς να κάνεις.. 1
tzotzo Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 για αρχη θα εχεις 2-3 ζευγαρια παπουτσια και θα τα αλλαζεις. θα τα αεριζεις και θα ριχνεις σκονη daktarin. θα αλλαζεις και δυο-τρια ζευγαρια καλτσες καθημερινα, αφου φυσικα εχεις πλυνει τα πελματα. Και αν το προβλημα δεν ειναι τρομερο θα ζητουσα απο τον φαρμακοποιο καποια λυση απο την εταιρεια gewol. Αλλιως επιβαλλεται η διαγνωση και θεραπεια απο δερματολογο
sstratos Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 daktarin βαμμα στα νυχια , επάλυψη καθε μέρα στο νυχι , λιμάρισμα την επιφανεια καθε 15 ημέρες (για να φευγει το "παλιό" στρώμα και να εισχωρει το καινούργιο)... τιμή στα φαρμακεία περίπου 5.50 ευρώ. για τα παπούτσια/κάλτσες πολύ καλό αερισμό , και μπορείς να ρίχνεις daktarin πούδρα μέσα στα παπούτσια. Τιμή περιπου 5 ευρώ στα φαρμακεία. μην το αφήσεις , εαν το νυχι απο κιτρινο γίνει μαύρο και αρχίσει να σπάει , τότε θα χρειαστείς καταπινόμενα χάπια για μυκητες... εκει θα χρειαστείς επισκεψη σε γιατρο να στα συνταγογραφήσει... Χρυσός κανόνας ειναι να είναι οσο τον δυνατό συνέχεια στεγνά. Η υγρασία οποιαδήποτε μορφής ευνοει την ανάπτυξη τους... 1
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 Παιδια ειναι σπασμένα ήδη τα δυο ακριανά μικρά αριστερά επειδή μικρός τα χει είχα κόψει σε συρόμενη πόρτα και τα ξανακολλησα. Αντεχω τον πόνο πολυ. Είναι θλιβερό αλλά επειδή κάνω αθλητισμό κάθε μέρα αφήνω 1.εξω παπουτσια 2.Κάνω μπάνιο και αλλάζω καλτσες 3. Ψεκάζω μενα σπρει από φαρμακείο που μυρίζει να ιώδιο κανει 9€ και είναι για νυχι και δερμα. Τώρα με αυτο ειναι άσπρα και τα αίματα φυγαν(από ξυσιμο) συν η φαγούρα. 💢📍τώρα όμως έχω ξανα φαγούρα επειδή τελειωσε και παρήγγειλα αλλα 2. Δλδ σε 5μερες με ιδια όμως παπουτσια αθλητικά που αερίζονται(nike διχτυ) Παρακάτω νυχι φωτο και το σπρει.
Basilhs23___ Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 Πήγαινε να ρωτησεις την γνώμη κάποιου παθολόγου. Νομιζω αυτά που περιγράφεις δεν λύνονται και ούτε είναι για forums.
papoys1 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, Boy100 είπε Άλλες απαντήσεις Δυστυχως από οτι βλέπω το αφησες και ξέφυγε πολύ.Και μενα ηταν χάλια αλλα οχι σε τόσο εντονο βαθμό, Θυμαμαι πριν4-5 χρόνια ειχα πάει Νοσοκομείο συγγρου στο οποίο μου εγραψαν τριμηνη συνταγη αντιβίωσης και επαλειφόμενα από το Φαρμακείο. Σκεπτόμουν μερες να ξεκινησω τη συννταγή τελικά τη θεωρησα υπερβολική διαβασα πολύ για θεραπείες στο ιντερνετ και κάνοντας του κεφαλιού μου αγορασα μπουκαλάκια λάδι tea tree και αρχισα καθημερινη χρηση με επαλειψη και τακτικό λιμάρισμα. Αρχικα σε κάποιο βαθμό ηταν μεχρι και επώδυνη η ανανέωση νυχιού αλλα μηνα με το μηνα η κατασταση γινόταν καλύτερη. Το καλό ηταν οτι σταματησε η κακοσμία από τον πρώτο μηνα και μπορούσα να εχω τα παπουτσια μου μέσα στο σπίτι χωρίς να μυρίζουν. Σημερα τα νυχια μου παρα την μεγαλη ηλικία μου ειναι σε τελεια κατασταση (θα κοιταξω αυριο να ανεβασω και φωτο) .Συνεχίζω ομως 1-2φορέςτη βδομαδα να χρησιμοποιώ το tea tree το οποίο θεωρω θαυματουργό για τους μηκυτες νυχιων. Εσένα όμως φαινονται σε αθλια κατασταση (σόρυ για την εκφραση αλλα πρέπει να ακούσεις την αλήθεια) πρεπει να πας δερματολόγο και ενδεχομένως να είναι απαραίτητη η ληψη κάποιας αντιβιωσης. Μην το αφησεις πέραν των εμφανισιακών προβλημάτων και της κακοσμίας μπορεί να προκληθούν και αλλες βλάβες στην υγεία.
sstratos Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Μήν προτείνετε αντιβιώσεις. Η αντιβίωση φουντώνει τους μύκητες. Ασε που κανένα φαρμακείο δεν θα του δώσει χωρίς συνταγή. Το σπρέι που έχεις δεν κάνει για την περίπτωση σου. Ειναι για πολύ αρχικά στάδια. Σταμάτησε την χρήση και ακολούθησε αυτά : Πάρε betadine scrub σαπούνι , καθε δεύτερη μέρα ποδόλουτρο για 5-10 λεπτά σε λεκάνη. Ακολούθησε τις οδηγίες για την αραίωση. Daktarin βαμμα στο νύχι πρωί - βράδυ daktarin σκόνη στα παπούτσια (για τις καλτσες δεν σου λεω , να τις αλλάζεις συνέχεια και πλύσιμο σε πλυντήριο) Είσαι οριακά στο να το προλάβεις πριν χρειαστείς γιατρό ! Θέλει υπομονή ομως , μπορεί να σου πάρει και 2-3 μήνες η αποκατάσταση... Συχνό κόψιμο στο νυχι για να αφαιρείς το παλιό και να βγαίνει το καινουργιο - υγιές νυχι. Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2023 από sstratos
papoys1 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Αντιβιωση δεν την προτείνει κανείς και δεν δίνετε πλέον και χωρίς συνταγή. Αντιβιωση γράφουν οι αρμόδιοι γιατροί και ο TS ειναι σε τέτοια κατασταση που πρέπει να απευθυνθεί σε δερματολόγο. Και στην περίπτωσή του το πιο πιθανό δεν αρκεί και δεν πρόκειται να λύσει το θεμα του με μία τρίμηνη αντιβίωση αλλα χρειάζεται μακροχρόνια θεραπεία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις