Allan-Wake Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Θέλω κάποιος να μου εξηγήσει την γνωστή κομπίνα που γίνεται σε εποχιακά επαγγέλματα συνήθως σε ξενοδοχεία σεζόν. Πχ. Ο ξενοδόχος κολλάει στην κόρη του ένσημα το καλοκαίρι ότι και καλά δουλεύει εκεί ενώ αυτή δεν δούλεψε ποτέ. Της βάζει 100 ένσημα και αυτή μετά θα πάρει ταμείο ανεργίας για 3 μήνες. Η ερώτηση είναι πόσο κοστίζει στον ξενοδόχο να της βάλει αυτα τα 100 ένσημα , ειναι περισσότερα από ότι θα πάρει μετά η κόρη από το ανεργίας? Για πιο λόγο το κάνουν, μόνο για την σύνταξη?
GREGORYMO Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 4 ώρες πριν, Allan-Wake είπε Θέλω κάποιος να μου εξηγήσει την γνωστή κομπίνα που γίνεται σε εποχιακά επαγγέλματα συνήθως σε ξενοδοχεία σεζόν. Πχ. Ο ξενοδόχος κολλάει στην κόρη του ένσημα το καλοκαίρι ότι και καλά δουλεύει εκεί ενώ αυτή δεν δούλεψε ποτέ. Της βάζει 100 ένσημα και αυτή μετά θα πάρει ταμείο ανεργίας για 3 μήνες. Η ερώτηση είναι πόσο κοστίζει στον ξενοδόχο να της βάλει αυτα τα 100 ένσημα , ειναι περισσότερα από ότι θα πάρει μετά η κόρη από το ανεργίας? Για πιο λόγο το κάνουν, μόνο για την σύνταξη? Έχουν τους λόγους τους 2
Skrobo Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Καθαρά και μόνο για την σύνταξη γίνεται. Οι ασφαλιστικές εισφορές είναι περισσότερες, και αυτή η εργασία αποτρέπει την κόρη από το να πάρει αλλά επιδόματα (το ΚΕΑ, πχ είναι 200 ευρώ τον μήνα ελάχιστο)
Bitbit Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 είναι το ίδιο που κάνανε παλιά με τον ΟΓΑ. Νομίζω πλέον δε γίνεται. Πληρώναν όλοι εισφορές για να πάρουν μετά σύνταξη. Άτομα που στην πράξη μέναν στην Αθήνα και δεν ξέραν να ξεχωρίζουν το καλαμπόκι από το σιτάρι δηλώνανε αγρότες. Είναι πάρα πολλοί που παίρνουν τέτοια σύνταξη
Allan-Wake Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Skrobo είπε Καθαρά και μόνο για την σύνταξη γίνεται. Οι ασφαλιστικές εισφορές είναι περισσότερες, και αυτή η εργασία αποτρέπει την κόρη από το να πάρει αλλά επιδόματα (το ΚΕΑ, πχ είναι 200 ευρώ τον μήνα ελάχιστο) εχεις ιδεα ποσο κοστιζουν στον ξενοδοχο τα 100 αυτα ενσημα? Επισης εχει κανεις ιδεα ποσοι μηνες ειναι μετα το ταμειο ανεργιας για τους εποχικους? Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2023 από Allan-Wake
esertas Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Ίσως αφαιρείτε από τα πάγια του και φαίνεται ότι κάνει τζίρο και ίσως έχει λιγότερο φόρο με περισσότερους υπαλλήλους.
BrocasHelm Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, Allan-Wake είπε εχεις ιδεα ποσο κοστιζουν στον ξενοδοχο τα 100 αυτα ενσημα? Επισης εχει κανεις ιδεα ποσοι μηνες ειναι μετα το ταμειο ανεργιας για τους εποχικους? 80 ημέρες ταμείο αν είναι σταθερά εποχιακή, 3 μήνες και 5 ημέρες. Συν 3/8 του μηνιάτικου δώρο Χριστουγέννων. Συν άλλο μισό μηνιάτικο 1 μήνα μετά την λήξη της επιδότησης. Δεν ξέρω ακριβώς πόσο κοστίζουν τα 100 ένσημα, νομίζω κάτι λιγότερο από όσα παίρνει καθαρά από το ταμείο.
Allan-Wake Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 3 λεπτά πριν, BrocasHelm είπε 80 ημέρες ταμείο αν είναι σταθερά εποχιακή, 3 μήνες και 5 ημέρες. Συν 3/8 του μηνιάτικου δώρο Χριστουγέννων. Συν άλλο μισό μηνιάτικο 1 μήνα μετά την λήξη της επιδότησης σε ευρω ποσα ειναι?
BrocasHelm Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 4 λεπτά πριν, Allan-Wake είπε σε ευρω ποσα ειναι? Χοντρικά 1620 ευρώ σύνολο καθαρά με τα σημερινά δεδομένα, αν δεν έχει ανήλικα παιδιά. Μετά ανεβαίνουν όλα, περίπου +10% ανά παιδί. Από Απρίλη με την αύξηση του βασικού θα ανέβει κι άλλο.
Ukforthemoment Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, Allan-Wake είπε εχεις ιδεα ποσο κοστιζουν στον ξενοδοχο τα 100 αυτα ενσημα? Επισης εχει κανεις ιδεα ποσοι μηνες ειναι μετα το ταμειο ανεργιας για τους εποχικους? Με 100 ένσημα μπορεί να δικαιολογήσει κάμποσα €. Γιατί δεν είναι μονο το κόστος των ενσήμων αλλά και ο "μισθός" .Οπότε νομιμοποιεί και μαυρα και δημιουργεί και έξοδα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα