Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ήταν πριν μήνες παρόμοιο θέμα.Όπως και τότε,έτσι και τωρα

ποτε μου δεν κατάλαβα γιατί είναι τόσο υπερβολικά δύσκολο για κάποιους,ενώ από μέρες λένε για τη κακοκαιρία,

να έχουνε αγοράσει πιο πριν ένα σετ αλυσιδες ή χιονοκουβερτες και απλά να τις βάλουν από σήμερα για μερικές μέρες στο πορτμπαγκάζ,

και τρέχουνε να βρουνε τελευταια στιγμη.

7 ώρες πριν, LLLEFTERIS είπε

Κανονικά το πρόστιμο θα έπρεπε να το τρώει κάποιος όταν εξαιτίας που δεν φορούσε αλυσίδες δημιούργησε πρόβλημα όπως τρακάρισμα κλπ.

Και ο μεθυσμένος να τρώει πρόστιμο αν λόγω της μέθης δημιούργησε ατύχημα όπως τρακάρισμα όχι απλά επειδή οδηγούσε σουρωμενος.Και ο άλλος που παει με 120 μέσα σε γειτονιες το ίδιο.

Και θα έχουν και δίκαιο,αφού δεν δημιούργησαν ατύχημα,γιατί το πρόστιμο ;

Ξανα,είναι τόσο δύσκολο και τέτοια αδιανόητη επιστήμη να έχουν για λίγες μέρες το χρόνο,2-3-4 μέρες, αντιολισθητικά μέσα στο πορτμπαγκάζ ;Ακόμα και να μην ξέρουν να τα τοποθετούν,θα βρεθεί κάποιος να τους βοηθήσει. 

Επεξ/σία από jmmys
  • Απαντ. 204
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, jmmys είπε

Ήταν πριν μήνες παρόμοιο θέμα.Όπως και τότε,έτσι και τωρα

ποτε μου δεν κατάλαβα γιατί είναι τόσο υπερβολικά δύσκολο για κάποιους,ενώ από μέρες λένε για τη κακοκαιρία,

να έχουνε αγοράσει πιο πριν ένα σετ αλυσιδες ή χιονοκουβερτες και απλά να τις βάλουν από σήμερα για μερικές μέρες στο πορτμπαγκάζ,

και τρέχουνε να βρουνε τελευταια στιγμη.

Και ο μεθυσμένος να τρώει πρόστιμο αν λόγω της μέθης δημιούργησε ατύχημα όπως τρακάρισμα όχι απλά επειδή οδηγούσε σουρωμενος.Και ο άλλος που παει με 120 μέσα σε γειτονιες το ίδιο.

Και θα έχουν και δίκαιο,αφού δεν δημιούργησαν ατύχημα,γιατί το πρόστιμο ;

Ξανα,είναι τόσο δύσκολο και τέτοια αδιανόητη επιστήμη να έχουν για λίγες μέρες το χρόνο,2-3-4 μέρες, αντιολισθητικά μέσα στο πορτμπαγκάζ ;Ακόμα και να μην ξέρουν να τα τοποθετούν,θα βρεθεί κάποιος να τους βοηθήσει. 

Το θεμα ειναι πως εδω στο Περιστερι το στρωνει μια φορα τα 5 χρονια, απλα θεωρω υπερβολη τον νομο.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, LLLEFTERIS είπε

Το θεμα ειναι πως εδω στο Περιστερι το στρωνει μια φορα τα 5 χρονια, απλα θεωρω υπερβολη τον νομο.

Τότε 1 φορά στα 5 χρόνια,για 2-3-4 μερες,όταν δοθεί ανακοίνωση για κακοκαιρία,ας εχουν αλυσιδες ή πανιά στο πορτμπαγκάζ.

Τοσο δύσκολο είναι;

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, geomrk είπε

σε αυτο ναι εχεις δικιο. αλλα απτην αλλη τι θα επρεπε να γινεται; να πηγαινουν κλιμακια της αστυνομιας για ελεγχο μονο στα μερη οπου ενδεχομενως (γιατι μιλαμε για προβλεψεις) θα χιονισει ή χιονιζει;

Καθολου ασχημο να πανε στα σημεια που αν δεν το εχει στρωσει τουλαχιστον χιονιζει πολυ.

Εδω ο περισσοτερος δεν ξερει πως να τις βαλει και δεν ξερει ποτε πρεπει να τις βαλει, αλλα αντι να κανουν κατι να ενημερωθει κοιτανε πως να κονομησουν απο τα προστιματα.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, LLLEFTERIS είπε

Καθολου ασχημο να πανε στα σημεια που αν δεν το εχει στρωσει τουλαχιστον χιονιζει πολυ.

Εδω ο περισσοτερος δεν ξερει πως να τις βαλει και δεν ξερει ποτε πρεπει να τις βαλει, αλλα αντι να κανουν κατι να ενημερωθει κοιτανε πως να κονομησουν απο τα προστιματα.

Θα έπρεπε να ήταν υποχρεωτικό στις σχολές οδηγών,για να πάρει κάποιος το δίπλωμα.Αλλα ακόμα και να μην μπορεί,μια γυναίκα ας πούμε,κάποιος θα την βοηθήσει.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, jmmys είπε

Τότε 1 φορά στα 5 χρόνια,για 2-3-4 μερες,όταν δοθεί ανακοίνωση για κακοκαιρία,ας εχουν αλυσιδες ή πανιά στο πορτμπαγκάζ.

Τοσο δύσκολο είναι;

Σου λενε απο τον ταδε μηνα μεχρι τον ταδε μηνα δεν θυμαμαι τους μηνες πρεπει να τις εχεις μαζι σου, δηλαδη αν σε σταματησει με 25 βαθμους με τον ηλιο νταλα αν δεν τις εχεις μαζι σου σου κοβει προστιμο.

Και ολο αυτο εγινε απο τοτε στην την Αττικη οδο που φυσικα σε πολλους οπως ο κουνιαδος μου δεν εχουν δωσει λεφτα ακομα.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, LLLEFTERIS είπε

Κανονικά το πρόστιμο θα έπρεπε να το τρώει κάποιος όταν εξαιτίας που δεν φορούσε αλυσίδες δημιούργησε πρόβλημα όπως τρακάρισμα κλπ.

Εγώ παράδειγμα που δεν πάω ούτε για κατούρημα όταν χιονίζει έβαλα στο πορτμπαγκάζ ένα σετ παλιές που είχε ο πεθερός μου στην αποθήκη, όταν σε σταματάνε κοιτάνε αν απλά τις έχεις σιγά μην σου πουν να τις βάλεις πάνω να δουν αν είναι καλές και αν ταιριάζουν.

Προφανως κατα την κινηση και ελεγχο, δεν θα σου ζητησουν να τις βαλεις, αν δεν το απαιτουν οι συνθηκες. Αν εισαι τωρα στην ΕΟ, και εξαιτιας σου εχει σταματησει η κυκλοφορια, το οτι τις εχεις στο πορτμπαγκαζ δεν διαφερει απο το να μην τις εχεις καθολου.

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Να το θεσω αλλιως, να τρως προστιμο αν σε πιασουν χωρις αλυσιδες σε περιοχη που εχει ριξει η ριχνει πολυ χιονι. Παραδειγμα εγω μενω Περιστερι εδω ισως να μην το στρωσει καθολου,  επειδη θα το εχει στρωσει στην Παρνηθα θα πρεπει εγω να φαω προστιμο επειδη θα κυκλοφορησω εδω γυρω;

Επι της ευκαριας κοιταξα εξω και απλα βρεχει.

μου θυμίζεις την ιστορία με την ασφάλεια. Που λένε μερικοί, γιατί να πληρώνω ασφάλεια αφού το αυτοκίνητο μου αυτούς τους μήνες δε το κινώ και το έχω στο γκαραζ. Πράγμα που μπορεί όντως να ισχύει. Δε παραδίδουν όμως πινακιδες.

Το κράτος όμως δε μπορεί να κάθεται να ελέγχει τον καθένα αν το κυκλοφορεί ή όχι και σίγουρα όπως καταλαβαίνεις δε μπορεί να εμπιστευτεί κανέναν διότι βλέπεις τι μυαλά κουβαλάμε. Οπότε σου λέει, δε θα κάθομαι να ασχολούμαι, δε με νοιάζει τι κάνεις, αν δε παραδώσεις πινακίδες πληρώνεις ασφάλεια.

Έτσι κι εδώ, επειδή δεν υπάρχει εμπιστοσύνη δε θα κάθεται να λέει ..α εδώ είναι 10χμ μακριά από εκεί που χιονίζει ας μη κόψω πρόστιμα. Και ποιος μου λέει εμένα ότι δε θα κινηθείς προς αυτή την περιοχή (δεν είσαι εξάλλου και στην κρήτη); Τι πρέπει να γίνει δηλαδή να βγάλουν τον στρατό γύρω από εκεί που χιονίζει να ελέγχουν τους πάντες; και όσο προχωράει ο χιονιάς ο έλεγχος να προχωράει στενό -στενό;

Μερικά μέτρα ίσως μας φαίνονται υπερβολικά ή και ακραία αλλά αυτό γίνεται επειδή μερικοί δε καταλαβαίνουν.

όποιος καεί στο χυλό, φυσάει και το γιαούρτι λένε.

36 λεπτά πριν, zmaskos είπε

εχω καταστημα με αξεσουαρ αυτοκινητων. Χθες ηρθε μια κυρια με ενα Tiguan για το οποιο οι αλυσιδες εκαναν 90 ευρω, λογω μεγαλων ελαστικων και βαρους του αυτικινητου ειναι ειδικες αλυσιδες 16χιλιοστων.

Δεν τις πηρε και η απαντηση της ηταν οτι προτιμαει να φαει το προστιμο παρα να παρει τοσο ακριβες αλυσιδες.

τα σχολια δικα σας.

κλασικό παράδειγμα. Πόσα έδωσε για το tiguan? Για μεταλλικό χρώμα να πληρώσουμε, για οθόνες, κάμερες, αεροτομές και διάφορα σκατουλάκια να πληρώσουμε αλλά για αλυσίδες είναι πολλά.

Και φυσικά αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το πρόστιμο. Αντί να το κάνει ο καθένας για τον εαυτό του, το κάνουν για το πρόστιμο. Είναι αυτό που είχα γράψει κι άλλη φορά. Αν θεωρητικά μας επιτρέποταν να κυκλοφορούμε τη νύχτα χωρίς φώτα, πολλοί θα το έκαναν, με τη λογική.. εντάξει μωρέ αφού δε με υποχρεώνουν γιατί να έχω φώτα, έχουν φώτα οι δρόμοι. είναι υποχρέωση του κράτους να φωτίζει τους δρόμους.

Δε καταλαβαίνω γιατί έχει γίνει θέμα αυτό με τις αλυσίδες ενώ έπρεπε  να είναι αυτονόητο. Δε θα έπρεπε να το συζητάμε. Δηλαδή ένας φίλος μου που τέτοια εποχή αλλάζει με χειμερινά λάστιχα είναι κορόιδο; και ζει κεντρική ελλάδα. Που να υποχρεωθούν σε μερικές περιοχές να το κάνουν, φαντάζομαι τι έχει να γίνει, Θα είναι πρώτο θέμα στα δελτια για μέρες. Φαντάζομαι ήδη τίτλους....Ανάλγητο κράτος σε συνεργασία με ολιγάρχες εμπόρους ελαστικών ρουφάνε το αίμα του λαού.

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, LLLEFTERIS είπε

Σου λενε απο τον ταδε μηνα μεχρι τον ταδε μηνα δεν θυμαμαι τους μηνες πρεπει να τις εχεις μαζι σου, δηλαδη αν σε σταματησει με 25 βαθμους με τον ηλιο νταλα αν δεν τις εχεις μαζι σου σου κοβει προστιμο.

Και ολο αυτο εγινε απο τοτε στην την Αττικη οδο που φυσικα σε πολλους οπως ο κουνιαδος μου δεν εχουν δωσει λεφτα ακομα.

Δε θα σου κοψει κανενα προστιμο με 25 βαθμους γιατι κανενας δε θα σε ελεγξει.
Θα σου κοψει ΜΟΝΟ οταν βγει επισημη οδηγια οτι πρεπει να εχεις αλυσιδες στο αμαξι σε δυσκολες συνθηκες, καλη ωρα οπως τωρα.

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, jmmys είπε

Θα έπρεπε να ήταν υποχρεωτικό στις σχολές οδηγών,για να πάρει κάποιος το δίπλωμα.Αλλα ακόμα και να μην μπορεί,μια γυναίκα ας πούμε,κάποιος θα την βοηθήσει.

Το σημαντικοτερο για μενα δεν ειναι να ξερεις να τις βαζεις και να τις βγαζεις αλλα ποτε πρεπει να τις βαλεις και ποτε να τις βγαλεις και φυσικα δεν μπορεις με αλυσιδες να φυγεις απο εδω Περιστερι να πας Τρικαλα στο χωριο μου δηλαδη δεν πας 300 χιλιομετρα με αυτες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Κανένας  δεν θα σου κόψει πρόστιμο με 25 βαθμούς αν δεν τις εχεις μαζί σου.Ούτε με 5 βαθμούς και λιακάδα.

ΜΟΝΟ αν περιμένουν χιονοπτώσεις,όπως τώρα και το ανακοινώσουν.

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, GoMaR είπε

Δε θα σου κοψει κανενα προστιμο με 25 βαθμους γιατι κανενας δε θα σε ελεγξει.
Θα σου κοψει ΜΟΝΟ οταν βγει επισημη οδηγια οτι πρεπει να εχεις αλυσιδες στο αμαξι σε δυσκολες συνθηκες, καλη ωρα οπως τωρα.

Αμα πεσεις σε κανεναν που δεν του εκατσε η γυναικα το βραδυ αμα θελει σου κοβει οπως για πυροσβεστηρα κλπ.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, LLLEFTERIS είπε

Αμα πεσεις σε κανεναν που δεν του εκατσε η γυναικα το βραδυ αμα θελει σου κοβει οπως για πυροσβεστηρα κλπ.

Οχι λεμε. Δεν μπορει. Οι αλυσιδες ειναι υποχρεωτικες ΜΟΝΟ αν βγει επισημη οδηγια στους μηνες που ορισε το κρατος.

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Δικαιολογίες του πισινού είναι αυτές.Και πυροσβεστήρα υποχρεούσαι να έχεις στο αμάξι σου.

• Thanks 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Ούτε πυροσβεστήρα έχεις μπρο; 😕

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...