tsiro7 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 58 λεπτά πριν, Bitbit είπε Δεν ξέρω τι έγινε στην Αττική οδό πέρυσι. Δεν ήμουν εκεί ούτε είχα γνωστό. Ας πούμε ότι έγινε αυτό που γράφεις. Εγώ δε λέω ότι για όλα φταίνε οι πολίτες, αντίθετα όμως πολλοί λένε ότι για όλα φταίει το κράτος. Το κλασικό στην Ελλάδα , πάντα φταίει κάποιος άλλος. Ε δε μπορεί όμως να απαιτείς από το κράτος να έχει μηχανήματα παντού κι εσύ να είσαι yolo λες και πας παραλία. Και στην πρώτη στραβή... Α δε φταίμε εμείς το κράτος. Μη κοροιδευομαστε. Ξέρουμε τι γίνεται. Κι εγώ είχα κάνει παλαιότερα τη γκάφα να πάω σε χιονοδρομικό χωρίς αλυσίδες. Το αυτοκίνητο κόλλησε αλλά κατάφερα το έβαλα στην άκρη του δρόμου που δεν ενοχλούσε και συνέχισα με άλλο αυτοκίνητο. Τι έπρεπε να κάνω τώρα, να αρχίζω να βρίζω το κράτος; Να λέω δεν εχει σημασία αν έχω αλυσίδες είναι υποχρέωση του κράτους να έχει ανοιχτό το δρόμο; Γιατί αυτή είναι η λογική των περισσότερων. Μη κολλάτε με την Αττική οδό διότι και άλλος μου το είχε σχολιάσει. Οι μισοί δεν έχουν αλυσίδες και οι μισοί από αυτούς που έχουν δε ξέρουν να τις βάλουν. Επίσης παλαιότερα στο Πήλιο στην Πορταριά (δε θυμάμαι χρονιά) είχα προλάβει και είχα φύγει οριακά μόλις άρχισε να χιονίζει. Δεν είχα αλυσίδες και δεν ήμουν ο μόνος. Κάποιοι κόλλησαν. Διότι ήταν άλλοι εξυπνακηδες χωρίς αλυσίδες, κόλλησαν και μπλόκαραν το δρόμο με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ουρά. Ο πρώτος να κολλήσει εκεί, πάει. Συνεχίζει η χιονόπτωση μαζεύεται το χιόνι και μετά βγαίνουν άλλοι και σου λένε ότι ναι μεν δεν είχαν αλυσίδες αλλά και να είχαν το χιόνι ήταν 40εκ και χρειαζόταν ερπύστριες . Αλλά οκ, φταίει η νομαρχία. Όχι αυτοί που κλείσαν το δρόμο με αποτέλεσμα να μπλοκάρει η κίνηση και να μαζευτεί χιόνι Τα πράγματα είναι απλά. Χιονίζει - κράτος, ιδιώτης (Αττική οδός, εθνικές οδοί) διατηρούν ανοιχτό το δρόμο - πολίτες τηρούν τον κοκ και τις συστάσεις των αρχών. Με αυτή την σειρά. Εδώ φτάσαμε στο σημείο να κλείνουμε προαιρετικά τους δρόμους για να μην υποχρεωθουν οι κολλητοί νταβατζήδες κρατικόδιαιτοι και τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους. 6 2
agnostos13 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 53 λεπτά πριν, valkon είπε Συγνώμη αν είναι άκυρο θέμα, πουλάνε πουθενά στο Ελ Βενιζέλος; Γυρνάω από εξωτερικό σήμερα το βράδυ Αν είσαι τυχερός μπορεί να προλάβεις να φύγεις χωρίς αλυσίδες.
adi32 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Κάνουν από το πρωί ελέγχους παντού. 40€ το πρόστιμο. Αν χρειαστεί που βρίσκουμε σήμερα αλυσίδες ?
Greengreen Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Υπαρχει πρόστιμο και χωρις ανακοίνωση. Με ανακοινωση ειναι μεγαλυτερο. το Σπανια που εγραψα σας εκανε να μην δώσετε καμια πρόταση; Ωραια λογικη, μια φορα την εβδομαδα κινουμαι. καμια προταση για αλυσιδες ή κουβερτες; με ευκολη τοποθετηση. 3 ώρες πριν, papoys1 είπε Τις ειχα στο παταρι χρονια περυσι μάλιστα την πάτησα γιατι δεν τις ειχα μαζί και εμεινα με το μεγαλο χιονιά ευτυχώς 1000 μετρα πριν το σπίτι. Σημερα τις εβαλα στο πορτ μπαγκαζ και μάλλον θα βγουν την ανοιξη και ας μην μου χρειαστουν Αποφευγεις το πρόστιμο σε πρωτη φαση. Αν χρειαστουν αλλος ενας λογος. Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2023 από Greengreen 1
Nabuko Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 33 λεπτά πριν, adi32 είπε Κάνουν από το πρωί ελέγχους παντού. 40€ το πρόστιμο. Αν χρειαστεί που βρίσκουμε σήμερα αλυσίδες ? Σε βενζινάδικα. Τυχαία διάλεξα τη shell, έχει και παραλαβή από πρατήριο https://www.allsmart.gr/gia-to-autokinito/exoteriko-autokinitou/hionoalusides-autokinitou/husky-alusides-110-9mm/ 1
papoys1 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Με την απειλή του προστίμου το σίγουρο είναι οτι σε λίγες ώρες θα είναι δυσεύρετες
agnostos13 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 2 ώρες πριν, Nabuko είπε Σε βενζινάδικα. Τυχαία διάλεξα τη shell, έχει και παραλαβή από πρατήριο https://www.allsmart.gr/gia-to-autokinito/exoteriko-autokinitou/hionoalusides-autokinitou/husky-alusides-110-9mm/ Συνήθως δεν είναι ετοιμοπαράδοτα στα πρατήρια αυτά. Τα παραγγένεις και τα στέλνουν στο πρατήριο που σε εξυπηρετεί μετά από μερικές εργάσιμες. Αν έχουν φέρει και ετοιμοπαράδοτα κάποια μοντέλα λόγω καιρού δεν το γνωρίζω.
konto_by_konto Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Να κάθεστε σπίτι όταν χιονίζει και είστε από Αθήνα....
adi32 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 2 ώρες πριν, papoys1 είπε Με την απειλή του προστίμου το σίγουρο είναι οτι σε λίγες ώρες θα είναι δυσεύρετες Πήγα σε δέκα πρατήρια δεν υπάρχει τίποτα και λένε από αύριο και αν
Bitbit Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, papoys1 είπε Με την απειλή του προστίμου το σίγουρο είναι οτι σε λίγες ώρες θα είναι δυσεύρετες αφού αλλιώς δε καταλαβαίνουν οι περισσότεροι. Όλοι αυτοί τώρα που τρέχουν από πρατήριο σε πρατήριο να πάρουν αλυσίδες, αν δεν ήταν το πρόστιμο θα κυκλοφορούσαν έτσι. Κάποιος από αυτούς θα κολλούσε, δεν υπάρχει περίπτωση, και θα έκραζε μετά. Που είναι το κράτος, τι τους πληρώνουμε... Προς ts. αφού το χρησιμοποιείς μια στο τόσο όπως λες και πιθανόν να μη χρειαστούν, τι σε νοιάζει η εύκολη τοποθέτηση; Αφού δε θα τοποθετηθούν; δε ξέρω αν υπάρχουν μοντέλα που μπαίνουν και βγαίνουν ευκολότερα αλλά ένα ζευγάρι πανιά αν πάρεις μπαίνουν πολύ εύκολα. Τα φοράς λίγο σαν προφυλακτικό, κινείς λίγο το αμάξι και καλύπτεις και την υπόλοιπη ρόδα. αυτό ήταν. Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2023 από Bitbit 1
geomrk Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 6 ώρες πριν, LLLEFTERIS είπε Κανονικά το πρόστιμο θα έπρεπε να το τρώει κάποιος όταν εξαιτίας που δεν φορούσε αλυσίδες δημιούργησε πρόβλημα όπως τρακάρισμα κλπ. δηλαδη το προστιμο για κρανος στα μηχανακια θα επρεπε να κοβεται ΜΕΤΑ απο τρακαρισμα και ΑΦΟΥ εχει χτυπησει ο οδηγος στο κεφαλι 37 λεπτά πριν, konto_by_konto είπε Να κάθεστε σπίτι όταν χιονίζει και είστε από Αθήνα.... και αμα δουλευουμε;
zmaskos Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 εχω καταστημα με αξεσουαρ αυτοκινητων. Χθες ηρθε μια κυρια με ενα Tiguan για το οποιο οι αλυσιδες εκαναν 90 ευρω, λογω μεγαλων ελαστικων και βαρους του αυτικινητου ειναι ειδικες αλυσιδες 16χιλιοστων. Δεν τις πηρε και η απαντηση της ηταν οτι προτιμαει να φαει το προστιμο παρα να παρει τοσο ακριβες αλυσιδες. τα σχολια δικα σας. 1 1
LLLEFTERIS Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 7 λεπτά πριν, geomrk είπε δηλαδη το προστιμο για κρανος στα μηχανακια θα επρεπε να κοβεται ΜΕΤΑ απο τρακαρισμα και ΑΦΟΥ εχει χτυπησει ο οδηγος στο κεφαλι Να το θεσω αλλιως, να τρως προστιμο αν σε πιασουν χωρις αλυσιδες σε περιοχη που εχει ριξει η ριχνει πολυ χιονι. Παραδειγμα εγω μενω Περιστερι εδω ισως να μην το στρωσει καθολου, επειδη θα το εχει στρωσει στην Παρνηθα θα πρεπει εγω να φαω προστιμο επειδη θα κυκλοφορησω εδω γυρω; Επι της ευκαριας κοιταξα εξω και απλα βρεχει. 4
Maurikycli Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 ^ πώς είμαστε σίγουροι ότι δεν θα γίνει ένα μπραφ και το στρώσει στο περιστέρι; Τα μετεωρολογικά δίνουν πάντα τις πιθανότητες.
geomrk Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 18 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε Να το θεσω αλλιως, να τρως προστιμο αν σε πιασουν χωρις αλυσιδες σε περιοχη που εχει ριξει η ριχνει πολυ χιονι. Παραδειγμα εγω μενω Περιστερι εδω ισως να μην το στρωσει καθολου, επειδη θα το εχει στρωσει στην Παρνηθα θα πρεπει εγω να φαω προστιμο επειδη θα κυκλοφορησω εδω γυρω; Επι της ευκαριας κοιταξα εξω και απλα βρεχει. σε αυτο ναι εχεις δικιο. αλλα απτην αλλη τι θα επρεπε να γινεται; να πηγαινουν κλιμακια της αστυνομιας για ελεγχο μονο στα μερη οπου ενδεχομενως (γιατι μιλαμε για προβλεψεις) θα χιονισει ή χιονιζει;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα