filipprin Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Έχεις ακουσει εσυ στη γερμανια να κλεινουν οι δρομοι και να μενουν αποκλεισμενοι 2 μερες οι ανθρωποιο και να βγαζουν το στρατο στο δρομο.Εγω οχι πάντως και εκει ριχενει χιονι πολυ χιονι οχι τις πουδρες που ριχνει εδω.
dtk-386 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, filipprin είπε Έχεις ακουσει εσυ στη γερμανια να κλεινουν οι δρομοι και να μενουν αποκλεισμενοι 2 μερες οι ανθρωποιο και να βγαζουν το στρατο στο δρομο.Εγω οχι πάντως και εκει ριχενει χιονι πολυ χιονι οχι τις πουδρες που ριχνει εδω. Εχω ακούσει πάντως με τα 35αρια που έκανε ζέστη το καλοκαίρι Γερμανία να παραλύει το σύμπαν. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, catmaster είπε Ότι πείς... (Ειλικρινά εύχομαι να μην βρεθείς ποτέ στη φάση να έχει πάγο στη στροφή και να έχεις μόνο πίσω αντιολισθητικά μέσα) Έχω βρεθεί.Πολλές φορές σε χιονοδρομικά Ελλάδα και εξωτερικό αλλα και σε βουνά το χειμώνα εδώ και 20 χρόνια.Και με αλυσιδες και με πανια.Με το ίδιο αμάξι,Clk. Πουθενά δεν υπάρχει σύσταση για αλυσιδες και στους 4 τροχούς σε πισωκίνητα.Ποτε μου δεν έχω δει πισωκίνητο με 4 αλυσιδες. Αν θέλεις να το κανεις άρμα,τότε βάζεις.Δεν υπάρχει λόγος. Αλλιώς επειδή οι ταχύτητες είναι χαμηλές,αρκούν στους κινητήριους τροχούς. Τέλος ακόμα και με αλυσιδες πρέπει να πας πολύ προσεκτικά.Σε στροφές με πάγο που είπες θα πας ακόμα πιο αργά.Ίσα ίσα να τσουλάει το αμάξι. 3 ώρες πριν, dtk-386 είπε Εχω ακούσει πάντως με τα 35αρια που έκανε ζέστη το καλοκαίρι Γερμανία να παραλύει το σύμπαν. Όταν πήγαινα εκεί σχολείο με 28 βαθμούς έκλειναν τα σχολεία.Hitzefrei. 3 ώρες πριν, filipprin είπε Έχεις ακουσει εσυ στη γερμανια να κλεινουν οι δρομο Ναι,το έχω δει αρκετές φορές να κλείσει η Autobahn λόγω χιονοθύελλας. Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2023 από jmmys
filipprin Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 9 λεπτά πριν, dtk-386 είπε Εχω ακούσει πάντως με τα 35αρια που έκανε ζέστη το καλοκαίρι Γερμανία να παραλύει το σύμπαν. Και τι ακριβως σημαίνει αυτο??????????Δικαιολογια γαι τα χαλια του δικου μας κρατους ψαχνεις. 1
dtk-386 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 2 λεπτά πριν, jmmys είπε Όταν πήγαινα εκεί σχολείο με 28 βαθμούς έκλειναν τα σχολεία. Ο καθένας ανάλογα το κλίμα του. Κούρασε πια αυτή η σούπερ ντούπερ οργάνωση των "έξω". Για τις αλυσίδες, μπαίνουν στους κινητήριους τροχούς. Στα πισωκίνητα μόνο πίσω.
filipprin Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 3 λεπτά πριν, jmmys είπε Ναι,το έχω δει αρκετές φορές να κλείσει η Autobahn λόγω χιονοθύελλας. Εδω δεν εκλεισαν λογο χιονοθύελλας παντως. 1
dtk-386 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Μόλις τώρα, filipprin είπε Και τι ακριβως σημαίνει αυτο??????????Δικαιολογια γαι τα χαλια του δικου μας κρατους ψαχνεις. Οχι βέβαια. Αλλά τι μου φέρνεις παράδειγμα τα καλά των γερμανών και μου κρύβεις τα κακά τους? Να πω τι? Οτι είμαστε άχρηστοι? Το ξέρουμε. Αλλά όπως προείπα νισάφι με τις συγκρίσεις κάθε φορά που συμβαίνει κάτι.
MikeJ Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Για να πάει κάποιος (αύριο) από Καλλιθέα στη Μεταμόρφωση μέσω Κηφισού χρειάζεται να έχει μαζί τους αλυσίδες ακόμα;
asmilon Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 5 ώρες πριν, filipprin είπε Έχεις ακουσει εσυ στη γερμανια να κλεινουν οι δρομοι και να μενουν αποκλεισμενοι 2 μερες οι ανθρωποιο και να βγαζουν το στρατο στο δρομο.Εγω οχι πάντως και εκει ριχενει χιονι πολυ χιονι οχι τις πουδρες που ριχνει εδω. Με την μικρη διαφορα οτι στην Γερμανια εχουν περιοδο χιονιου 4,5-5 μηνες ενω στην Αθηνα θα χιονισει το πολυ 3-4 μερες τον χρονο. Το να εξοπλισεις την Αθηνα με εκχιονιστικα προδιαγραφων Γερμανιας περα απο σπαταλη πορων που δεν εχουμε, ειναι κριμα επειδη θα σαπισουν απο την αχρηστια.
tzotzo Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 3 ώρες πριν, MikeJ είπε Για να πάει κάποιος (αύριο) από Καλλιθέα στη Μεταμόρφωση μέσω Κηφισού χρειάζεται να έχει μαζί τους αλυσίδες ακόμα; Πήγα από Ελευσίνα -αλιμο-παγκρατι-κεντρο-ελευσινα Δεν είδα ούτε έναν αστυνομικό ούτε περιπολικό. Θα σου έλεγα και αν χρειάζονταν οι αλυσίδες αλλά νομίζω ότι θα ήταν σα να σε κορόιδευα. 5 λεπτά πριν, asmilon είπε Με την μικρη διαφορα οτι στην Γερμανια εχουν περιοδο χιονιου 4,5-5 μηνες ενω στην Αθηνα θα χιονισει το πολυ 3-4 μερες τον χρονο. Το να εξοπλισεις την Αθηνα με εκχιονιστικα προδιαγραφων Γερμανιας περα απο σπαταλη πορων που δεν εχουμε, ειναι κριμα επειδη θα σαπισουν απο την αχρηστια. Όχι ρε φίλε μην εξοπλίσει με εκχιονιστικα την κυψέλη. Να αφήσει τους οδηγούς που έχουν τον απαιτούμενο εξοπλισμό (και μας ανάγκασαν να έχουμε μαζί μας) να οδηγήσουν σε κεντρικές αρτηρίες και να μην τις κλείσουν προληπτικά. ΥΓ: εκχιονιστικα γίνονται πολύ εύκολα και πολύ φθηνά τα ήδη υπάρχοντα φορτηγακια των δήμων. Μην το πείτε παραεξω όμως. Βολεύει να λέμε ότι τα εκχιονιστικα είναι άχρηστα.
MauroPaltoudias Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, tzotzo είπε ΥΓ: εκχιονιστικα γίνονται πολύ εύκολα και πολύ φθηνά τα ήδη υπάρχοντα φορτηγακια των δήμων. Μην το πείτε παραεξω όμως. Βολεύει να λέμε ότι τα εκχιονιστικα είναι άχρηστα. Το είχα δει Ν.Υ. αυτό το σύστημα, το 2007. Εικάζω ότι ήταν ιδιωτικά (τους φώναζαν για καθαρισμό), καθώς η νομοθεσία εκεί, υποχρεώνει - αν θυμάμαι καλά - σε καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρου της κάθε ιδιοκτησίας, τον ίδιο τον ιδιώτη. Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου 2023 από MauroPaltoudias
Speculoos Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 Ερώτηση αν ξέρει κάποιος. Από τη στιγμή που οι αλυσίδες ή τα Μ+S λάστιχα είναι υποχρεωτικά, αν νοικιάσω αυτοκίνητο στην Ελλάδα θα είναι εξοπλισμένο με ένα από τα δύο ή θα έχει καλοκαιρινά λάστιχα και θα πρέπει να πληρώσω έξτρα αλυσίδες;
vagos789 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 Συνηθως χρεωνονται εξτρα,περιπου 5 ευρω την ημερα
Speculoos Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 6 λεπτά πριν, vagos789 είπε Συνηθως χρεωνονται εξτρα,περιπου 5 ευρω την ημερα Μέχρι πέρσι τον χειμώνα όντως αυτό συνέβαινε. Aπό τη στιγμή που είναι πλέον υποχρεωτικές δεν θα έπρεπε να είναι μέρος του υποχρεωτικού εξοπλισμού του αυτοκινήτου όπως πχ το φαρμακείο, ο πυροσβεστήρας και το τρίγωνο; Σε χώρες όπως η Αυστρία και η βόρεια Ιταλία που οι αλυσίδες είναι υποχρεωτικές, δε στις χρεώνουν οι εταιρείες ενοικιαζόμενων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα