dtk-386 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 20 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε Το ίδιο συνέβαινε σε πολλά πράγματα (α, ένα πρόσφατο παράδειγμα : μάσκες και τεστ για covid 19), ανέκαθεν ! Δεν το είπα εγώ αυτό. Μπέρδεψες τα μπούτια σου. 13 λεπτά πριν, Aurumnus είπε Θέλω από πέρσι να αγοράσω αλυσίδες, αλλά όλο το ανέβαλα φοβούμενος μην πάρω μάπα πράμα ως παντελώς άσχετος. Δεν βιάζομαι για αυτές τις μέρες αφού μάλλον δεν θα κυκλοφορήσω, αλλά θέλω να το τελειώνω επιτέλους και αυτό το θέμα. Κάποια πρόταση για VFM αγοράς αλυσίδων έχει κάποιος γνώστης να δώσει; Και άσχετα με τον νέο νόμο, όποιος θέλει αγοράζει και τις έχει μαζί του και όποιος θέλει όχι. Και ο καθένας επιλέγει και τις όποιες συνέπειες της απόφασης του. Για Αττική φτάνουν τα χιονόπανα και είναι και πιο εύκολα να τα βάλεις. Εγώ θα τσιμπήσω ένα ζευγάρι το καλοκαίρι που θα παίζουν σε καλές τιμές γιατί βλέπω ότι κάθε χρόνο τον ίδιο χαβά θα έχουμε με το χιόνι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MauroPaltoudias Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 7 λεπτά πριν, dtk-386 είπε Δεν το είπα εγώ αυτό. Μπέρδεψες τα μπούτια σου. Μα δεν είπα ότι το είπατε εσείς. Μια γενική διαπίστωση έκανα, σε σχέση με αυτό. Δεν απευθύνθηκα προσωπικά σε εσάς. (Επίσης, ο τρόπος σας, δεν είναι και ο πιο ευγενικός) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dtk-386 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε Μα δεν είπα ότι το είπατε εσείς. Μια γενική διαπίστωση έκανα, σε σχέση με αυτό. Δεν απευθύνθηκα προσωπικά σε εσάς. (Επίσης, ο τρόπος σας, δεν είναι και ο πιο ευγενικός) Να στο κάνω λιανά : Κατάλαβες τώρα? Σόρι αν φάνηκα απότομος. Ο γραπτός λόγος. Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2023 από dtk-386 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GodzillaCover Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, nickol-us είπε Θα προτιμούσα ή θα μου ήταν κατανοητό αυτό που λες,πχ τους χειμερινούς μήνες θα πρέπει να υπάρχει στο αυτοκίνητο αντιολισθητικό μέσο. Εσύ ίσως και να το προτιμούσες. Θα είχες όμως το παράδοξο η τροχαία να σταματάει και να γράφει κόσμο για αλυσίδες με 15 βαθμούς λιακάδα. Και εντάξει, μπορείς να πεις «είναι προληπτικό μεσο» κτλ κτλ, αλλά μεταξύ μας, ποιες οι πιθανότητες να χιονίσει με 15 βαθμούς; Σε τι θα εξυπηρετούσε σε αυτήν την περίπτωση το πρόστιμο, πέραν εισπρακτικών λόγων; 2 ώρες πριν, vs_skg είπε Μόνο στην Ελλάδα νοείται αντιπολίτευση, γιατί περί αυτού πρόκειται μην κρυβόμαστε, με τίτλο "είναι ευθύνη του κράτους" © και ταυτόχρονη πλήρη άγνοια των οικονομικών συνθηκών. Εντάξει μάγκες θα πληρώσουμε για 1000 εκχιονιστικά και 1 εκ υγειονομικούς, τώρα έβαλα το λεφτόδεντρο να μεγαλώνει και έρχομαι. Παρεμπιπτόντως, το κασέρι θέλετε να πέσει σε επίπεδο κρατικό, ή τοπικής αυτόδιοίκησης; Να καταλάβουν πχ οι Κρητικοί αν θα πληρώσουν τα εκχιονιστικά σας. Ε εντάξει, μετά να καταργήσουμε εντελώς τα εκχιονιστικά. Προφανώς κανείς δεν είπε να καθαρίζεται άμεσα το κάθε στενό. Δεν είμαστε Νορβηγία ούτε έχουμε τις καιρικές συνθήκες της Νορβηγούς. Ειναι αδιανόητο όμως να κλείνουν κεντρικές οδικές αρτηρίες με το παραμικρό. Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2023 από GodzillaCover Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MauroPaltoudias Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 17 λεπτά πριν, dtk-386 είπε Κατάλαβες τώρα? Σόρι αν φάνηκα απότομος. Ο γραπτός λόγος. Πολύ καλά κατάλαβα και σας απάντησα πιο πάνω : "γενική διαπίστωση έκανα". Δεν είχα να πω κάτι με αποδέκτη εσάς, λαβή πήρα από το σχόλιο (είτε αυτό το κάνατε εσείς είτε κάποιος άλλος). Κανένα πρόβλημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
agnostos13 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, polaki είπε Σε όλες τις χώρες το ίδιο γίνεται δυστυχώς. Το στενάχωρο είναι ότι υπάρχουν πρόβατα που χωρίς να βάλουν το δικό τους μυαλό να σκεφτεί, απλά υιοθετούν τυφλά τις απόψεις/εκφράσεις του κάθε πολιτικού (ή ΜΜΕ) και τέλος. Λες και ο Δήμος Βούλας/Βάρης/Βουλιαγμένης που μέχρι πρόπερσι είχε να δει χιόνια 10 χρόνια, πρέπει να έχει 10 εκχιονιστικά να κάθονται και να σαπίζουν ουσιαστικά, επειδή χιόνισε το 2021. Και ποιός θα το πληρώσει ρε μάγκες? Εδώ γκρινιάζουμε για τα δημοτικά τέλη που πληρώνουμε μέσω ΔΕΗ. Τί να συζητήσουμε? Ε να μην αυξηθούν τα δημοτικά τέλη 1-2 χιλιάρικα το χρόνο ωστέ να συντηρείται ένα εκχιονιστικό για κάθε γειτονιά του Πειραιά; Τι...όχι; 21 λεπτά πριν, GodzillaCover είπε Εσύ ίσως και να το προτιμούσες. Θα είχες όμως το παράδοξο η τροχαία να σταματάει και να γράφει κόσμο για αλυσίδες με 15 βαθμούς λιακάδα. Και εντάξει, μπορείς να πεις «είναι προληπτικό μεσο» κτλ κτλ, αλλά μεταξύ μας, ποιες οι πιθανότητες να χιονίσει με 15 βαθμούς; Σε τι θα εξυπηρετούσε σε αυτήν την περίπτωση το πρόστιμο, πέραν εισπρακτικών λόγων; Ε εντάξει, μετά να καταργήσουμε εντελώς τα εκχιονιστικά. Προφανώς κανείς δεν είπε να καθαρίζεται άμεσα το κάθε στενό. Δεν είμαστε Νορβηγία ούτε έχουμε τις καιρικές συνθήκες της Νορβηγούς. Ειναι αδιανόητο όμως να κλείνουν κεντρικές οδικές αρτηρίες με το παραμικρό. Η ίδια πιθανότητα (ίσως και μεγαλύτερη) από το να χρειαστείς φαρμακείο, πυροσβεστήρα, τρίγωνο. Μη κοιτάς που δεν ασχολούνται οι τροχαίοι και πολλοί ξεχνάνε τι πρέπει να έχουν μαζί τους. Επίσης το να βάλεις μια χιονοκουβέρτα δεν σημαίνει οτι θα κάνεις το όχημα εκχιονιστικό! 19 ώρες πριν, SAFEBAR είπε Ο νόμος λέει αλυσίδες. Οπότε πανιά, Ταιραπς, πλαστικά κλπ δεν θεωρούνται αλυσίδες. Οπότε πρόστιμο. Spoiler Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2023 από agnostos13 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nikos_Kgs Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 48 λεπτά πριν, Aurumnus είπε Θέλω από πέρσι να αγοράσω αλυσίδες, αλλά όλο το ανέβαλα φοβούμενος μην πάρω μάπα πράμα ως παντελώς άσχετος. Δεν βιάζομαι για αυτές τις μέρες αφού μάλλον δεν θα κυκλοφορήσω, αλλά θέλω να το τελειώνω επιτέλους και αυτό το θέμα. Κάποια πρόταση για VFM αγοράς αλυσίδων έχει κάποιος γνώστης να δώσει; Και άσχετα με τον νέο νόμο, όποιος θέλει αγοράζει και τις έχει μαζί του και όποιος θέλει όχι. Και ο καθένας επιλέγει και τις όποιες συνέπειες της απόφασης του. Χιονοκουβέρτες Autosock. Ακριβούτσικες (γύρω στο 70αρι) ΑΛΛΑ...Σαφώς καλύτερες ποιοτικά από φθηνότερες χιονοκουβέρτες, θα πάθεις πλάκα πόσο καλά δουλεύουν στο χιόνι, όπως και σε πατημένο σχεδόν παγωμένο χιονι...δεν πιανουν χώρο και μπαινουν εύκολα...θελουν ηρεμη οδήγηση χωρις σπιναρίσματα και ταχύτητα έως 40, το πολύ 50, χιλιομετρα. Για τις συνθήκες αυτών των ημερών ειναι, κατά την γνώμη μου, ιδανική λύση 4 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GodzillaCover Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 6 λεπτά πριν, agnostos13 είπε Η ίδια πιθανότητα (ίσως και μεγαλύτερη) από το να χρειαστείς φαρμακείο, πυροσβεστήρα, τρίγωνο. Μη κοιτάς που δεν ασχολούνται οι τροχαίοι και πολλοί ξεχνάνε τι πρέπει να έχουν μαζί τους. Επίσης το να βάλεις μια χιονοκουβέρτα δεν σημαίνει οτι θα κάνεις το όχημα εκχιονιστικό! Δεν είμαι μετεωρολόγος για να σου πω αν είναι θεωρητικά πιθανό να χιονίσει με 15 βαθμούς, αλλά πρακτικά είναι απίθανο. Και να σχηματιζόταν με κάποιον τρόπο χιόνι, θα έλιωνε αμέσως γιατί το σημείο τήξης είναι στους 0 βαθμούς. Φαρμακείο και πυροσβεστήρας υπάρχει μια μικρή, αλλά πρακτικά υπαρκτή πιθανότητα να χρειαστούν. Και αν χρειαστούν, πολύ πιθανό να σου σώσουν τη ζωή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, agnostos13 είπε Η ίδια πιθανότητα (ίσως και μεγαλύτερη) από το να χρειαστείς φαρμακείο, πυροσβεστήρα, τρίγωνο Με τη διαφορα ότι αυτά μπορεί να χρειαστούν σε κάθε μια από τις 365 μέρες του χρόνου,μέρα και νύχτα,με καύσωνα ή πάγο,σε πόλη μεσα ή σε ερημικές περιοχές. Τις αλυσιδες/πανιά θα τα χρειαστείς μόνο με χιονόπτωση. Από εκει και πέρα, μιας και μιλάμε αποκλειστικά για την Αττική,αντε και Κρήτη, εφοσων κάποιος έχει εκεί καλοκαιρινά λάστιχα το χειμώνα,ορθως,και δεν ανεβαίνει σε βουνά ή σε ημιορεινές περιοχές,ας έχει μέσα στο πορτμπαγκάζ ένα ζευγάρι χιονοκουβερτες,αλυσιδες στην Αττική δεν χρειάζονται,όταν υπάρχει πρόβλεψη για πιθανή χιονόπτωση.Ούτε χώρο πιάνουν,ούτε βάρος έχουν.Μετά όταν φύγει η κακοκαιρία τις αφήνει σπίτι,αν του είναι τόσο τεράστιο βάρος να τα έχει μαζί του το χειμώνα. Δηλαδη ακόμα και αυτό είναι για πολλούς πυρηνική φυσική,και αντιδρούν κατά. Και μην μου πείτε πάλι για το κόστος.Αλλού και αλλού τα δίνουν.Μια φορά θα τα πάρουν. Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2023 από jmmys Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
agnostos13 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 28 λεπτά πριν, GodzillaCover είπε Δεν είμαι μετεωρολόγος για να σου πω αν είναι θεωρητικά πιθανό να χιονίσει με 15 βαθμούς, αλλά πρακτικά είναι απίθανο. Και να σχηματιζόταν με κάποιον τρόπο χιόνι, θα έλιωνε αμέσως γιατί το σημείο τήξης είναι στους 0 βαθμούς. Φαρμακείο και πυροσβεστήρας υπάρχει μια μικρή, αλλά πρακτικά υπαρκτή πιθανότητα να χρειαστούν. Και αν χρειαστούν, πολύ πιθανό να σου σώσουν τη ζωή. Προφανώς και δε θα χιονίσει με 15 βαθμούς, εννοώ οτι ο καιρός μπορεί να αλλάξει απότομα και να έχουμε χιόνια εκεί που δεν το υπολογίζουμε. Δεν είπα να τις έχουμε μάζι το Δεκαπενταύγουστο στην παραλία. 24 λεπτά πριν, jmmys είπε Με τη διαφορα ότι αυτά μπορεί να χρειαστούν σε κάθε μια από τις 365 μέρες του χρόνου,μέρα και νύχτα,με καύσωνα ή πάγο,σε πόλη μεσα ή σε ερημικές περιοχές. Τις αλυσιδες/πανιά θα τα χρειαστείς μόνο με χιονόπτωση. Μα γι αυτό λέμε να υπάρχουν μαζί το χειμώνα και ο άλλος σου λέει στο σπίτι μου δεν βλέπω να ρίχνει σοβαρό χιόνι, άρα δεν τις χρειάζομαι! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
duende Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) εγω απο την αλλη νορμαλ τιμες βλεπω. εχει τοσα πολλα μαγαζια και τοση υπερ προσφορα που στο τελος νομιζω θα τους μεινουν, περασε ο χιονιας (για αττικη παντα)...τις δικες μου 40 τις εβλεπα πριν ενα μηνα, 40 τις πηρα και τωρα. Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2023 από duende Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
catmaster Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, Aurumnus είπε Κάποια πρόταση για VFM αγοράς αλυσίδων έχει κάποιος γνώστης να δώσει; Για αλυσίδες πολύ καλές είναι οι weissenfels και οι konig - ακριβές μεν πολύ ποιοτικές δε. Αν έχεις πισωκίνητο χρειάζεσαι 2 ζευγάρια - οπωσδήποτε τσέκαρε την διάσταση ελαστικών (πχ πισωκίνητα βαυαρέζικα με άλλη διάσταση μπρος και πίσω) Δες και το thread εδώ Καλό είναι να έχεις και ένα φακό κεφαλής , ένα πυκνό φελιζόλ-υπόστρωμα για τα γόνατα , δύο ζευγάρια καλά γάντια , και οπωσδήποτε ένα αντανακλαστικό γιλέκο.** Δοκιμή πάντα να τις περάσεις σε στεγνό οδόστρωμα χαλαρός και πάντα οι αλυσίδες-χιονοκουβέρτες θέλουν πλύσιμο-συντήρηση μετά την χειμερινή περίοδο για να είναι σε καλή κατάσταση. (** Στα δικά μου οχήματα έχω εξτρά 2 τρίγωνα - τα στήνεις σε απόσταση 30 και 50 μέτρα γιατί αν βρεθείς σε χιονοθύελλα και δεν φαίνεται το τρίγωνο μπορεί να σε πάρει σβάρνα κανένας. Επίσης μια καλή τρόμπα ποδιού - μου έτυχε κάποτε να σφίξουν οι αλυσίδες από λάθος τοποθέτηση και δεν έλυναν με τίποτα - ξεφουσκώνεις λάστιχο -λύνεις και μετά ξαναφουσκώνεις κι έφυγες) Αν έχει κολλήσει το όχημα από χιόνι και δεν μπορείς να το μετακινήσεις για να βάλεις τις αλυσίδες , "θυσίασε" τα πατάκια που θα τα παραχώσεις απο κάτω από τα λάστιχα για να βρείς λίγη πρόσφυση ώστε να βγείς από το πολύ χιόνι και να τοποθετήσεις μετά τις αλυσίδες. Για τους δε μηχανόβιους-ημίτρελους παλιά δέναμε μια χοντρή τριχιά στο εμπρός και πίσω ελαστικό και κάναμε το σταυρό μας .. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
polaki Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 2 ώρες πριν, dtk-386 είπε Ελληνικό Επιχειρείν. 🤡 Παντού συμβαίνει αυτό, η αυξημένη ζήτηση ανεβάζει τις τιμές. Ο κλόουν βέβαια να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω ποιός πραγματικά είναι. Ο μαγαζάτορας, που όσο θέλει τις χρεώνει και αν εσύ δε γουστάρεις μην τις πάρεις ή ο κλασικός Έλληνας που ενώ ΞΕΡΕΙ τόσο καιρό ότι *ΘΑ* γίνουν υποχρεωτικές, εξακολουθεί να αμολάει αετό και δεν τις αγοράζει στα 30€, και αναγκάζεται να σκάσει τώρα τα διπλά? Βρείτε τον πραγματικό κλόουν και κερδίστε ένα σετ χιονοκουβέρτες.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 32 λεπτά πριν, catmaster είπε Αν έχεις πισωκίνητο χρειάζεσαι 2 ζευγάρια Δεν χρειάζονται 2,μιας και η ταχύτητα είναι max 40-50χλμ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
catmaster Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, jmmys είπε Δεν χρειάζονται 2,μιας και η ταχύτητα είναι max 40-50χλμ. Ότι πείς... (Ειλικρινά εύχομαι να μην βρεθείς ποτέ στη φάση να έχει πάγο στη στροφή και να έχεις μόνο πίσω αντιολισθητικά μέσα) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα