Προς το περιεχόμενο

Αλυσίδες για το αμαξι

Greengreen

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα, ακουσα οτι ειναι υποχρεωτικο χωρις χιονι κιολας. Για το πορτ μπαγκαζ.

υπαρχει καμια προταση και με ευκολια τοποθετησης; Δεν θα χρησιμοποιηθουν και ποτε σπανια το κινω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 187
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

13 minutes ago, Greengreen said:

Καλησπερα, ακουσα οτι ειναι υποχρεωτικο χωρις χιονι κιολας. Για το πορτ μπαγκαζ.

υπαρχει καμια προταση και με ευκολια τοποθετησης; Δεν θα χρησιμοποιηθουν και ποτε σπανια το κινω.

δεν εχω ακουσει να ειναι υποχρεωτικες οταν δεν υπαρχει χιονι.τωρα αν ειναι να χιονισει εννοειται οτι μπορει να σε τσεκαρουν αν πχ ειναι να βγεις εθνικη

το βασικο ειναι να ξερεις να τις βαζεις και να το εχεις δοκιμασει πριν χιονισει

• Like 2

19 λεπτά πριν, Greengreen είπε

Αφου σπανια το κινεις, γιατι να το βγαλεις αυτες τις μερες που υπαρχει η σχετικη ανακοινωση?

4 λεπτά πριν, poulinos είπε

δεν εχω ακουσει να ειναι υποχρεωτικες οταν δεν υπαρχει χιονι.τωρα αν ειναι να χιονισει εννοειται οτι μπορει να σε τσεκαρουν αν πχ ειναι να βγεις εθνικη

το βασικο ειναι να ξερεις να τις βαζεις και να το εχεις δοκιμασει πριν χιονισει

Ειναι υποχρεωτικο για την Αττικη για τις επομενες μερες. Γενικα θα ειναι υποχρεωτικο Οκτ-Απρ μονο αν βγαλουν ανακοινωση οι περιφερειες για να υπαρχουν στο αυτοκινητο. Πχ η Θεσσαλονικη και η Λαρισα δεν εχουν προστιμα, αφου δεν υπαρχει προγνωση χιονιου και οι σχετικες ανακοινωσεις τροχαιας. 

11 minutes ago, SabotazNic said:

Ειναι υποχρεωτικο για την Αττικη για τις επομενες μερες. 

λογικο αφου θα χιονισει ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ. αλλα δεν εχω δει χωρις χιονια να γινεται ελεγχος.μονο αν ειναι να χιονισει

• Like 1

Βασικά το ΦΕΚ λέει οτι είναι υποχρεωτικές "από Οκτώβριο μέχρι Απρίλιο και ΟΤΑΝ οι επικρατούσες συνθήκες το επιβάλουν".

Δεν καταλαβαίνω πως μπορεί να σου δώσει κάποιος πρόστιμο ή γιατί είναι υποχρεωτικές επειδή απλά "προβλέπουν" χιονοπτώσεις.

• Like 4

5 ώρες πριν, Greengreen είπε

Αφου σπάνια το κινείς μην το κάνεις όταν χιονίζει και δεν χρειάζεσαι αλυσίδες.

Μπορεί να το κινεί σπάνια αλλά ίσως χρειαστεί να το κινήσει αυτές τις μέρες.

Αν κάνεις εξάσκηση 1-2 φορές στο σπίτι δε θα έχεις πρόβλημα. Δεν είναι δύσκολο. Αλλά αν τις βγάλεις από το κουτί τη στιγμή που έχεις κολλήσει λογικό να σε δυσκολέψει η τοποθέτηση. 

Το θέμα δεν είναι απλώς να τις έχουμε αλλά να ξέρουμε να τις χρησιμοποιήσουμε. Τώρα αν γίνει η στραβή όλο και κάποιος θα βρεθεί να βοηθήσει αλλά δε μπορούμε να βασιζόμαστε σε αυτό.

Είναι λυπηρό που για αυτονόητα πράγματα πρέπει να έχουμε τον μπαμπούλα του προστίμου για να κάνουμε τις απαραίτητες κινήσεις. Είδατε ουρές που κάνανε αυτές τις μέρες για αλυσίδες. Κανονικά έπρεπε να τις πουλάνε 300€ να βάλουν μυαλό μερικοί. Γιατί όλοι αυτοί θα κυκλοφορούσαν έτσι , στο πρώτο χιονακι θα κολλούσαν και μετά θα τους έφταιγε το κράτος που δε μπορεί να κρατήσει τους δρόμους ανοιχτούς 

• Like 4
  • Thanks 1

Νομιζω οι χιονοκουβερτες ειναι η πιο οικονομικη και ευκολη λυση 

Αν ακουσα καλα ομως για SUV δεν κανουν δουλεια.

Εχω SUV αλλα απλα δεν το κουναω  οπως εκανα και περυσι 

• Like 1

Τις ειχα στο παταρι χρονια περυσι μάλιστα την πάτησα γιατι δεν τις ειχα μαζί και εμεινα με το μεγαλο χιονιά ευτυχώς 1000 μετρα πριν το σπίτι.

Σημερα τις εβαλα στο πορτ μπαγκαζ και μάλλον θα βγουν την ανοιξη και ας μην μου χρειαστουν

• Like 2

2 ώρες πριν, nickol-us είπε

Βασικά το ΦΕΚ λέει οτι είναι υποχρεωτικές "από Οκτώβριο μέχρι Απρίλιο και ΟΤΑΝ οι επικρατούσες συνθήκες το επιβάλουν".

Δεν καταλαβαίνω πως μπορεί να σου δώσει κάποιος πρόστιμο ή γιατί είναι υποχρεωτικές επειδή απλά "προβλέπουν" χιονοπτώσεις.

Απλό. Σου λέει ότι είναι υποχρεωτικές μετα από ανακοίνωση των αρχών. Ανακοινώθηκε άρα έχει ενεργοποιηθεί η υποχρεωτικοτητα. Γιατί μπερδευεσαι;

• Like 5

Κανονικά το πρόστιμο θα έπρεπε να το τρώει κάποιος όταν εξαιτίας που δεν φορούσε αλυσίδες δημιούργησε πρόβλημα όπως τρακάρισμα κλπ.

Εγώ παράδειγμα που δεν πάω ούτε για κατούρημα όταν χιονίζει έβαλα στο πορτμπαγκάζ ένα σετ παλιές που είχε ο πεθερός μου στην αποθήκη, όταν σε σταματάνε κοιτάνε αν απλά τις έχεις σιγά μην σου πουν να τις βάλεις πάνω να δουν αν είναι καλές και αν ταιριάζουν.

• Like 6

31 λεπτά πριν, Bitbit είπε

Μπορεί να το κινεί σπάνια αλλά ίσως χρειαστεί να το κινήσει αυτές τις μέρες.

Αν κάνεις εξάσκηση 1-2 φορές στο σπίτι δε θα έχεις πρόβλημα. Δεν είναι δύσκολο. Αλλά αν τις βγάλεις από το κουτί τη στιγμή που έχεις κολλήσει λογικό να σε δυσκολέψει η τοποθέτηση. 

Το θέμα δεν είναι απλώς να τις έχουμε αλλά να ξέρουμε να τις χρησιμοποιήσουμε. Τώρα αν γίνει η στραβή όλο και κάποιος θα βρεθεί να βοηθήσει αλλά δε μπορούμε να βασιζόμαστε σε αυτό.

Είναι λυπηρό που για αυτονόητα πράγματα πρέπει να έχουμε τον μπαμπούλα του προστίμου για να κάνουμε τις απαραίτητες κινήσεις. Είδατε ουρές που κάνανε αυτές τις μέρες για αλυσίδες. Κανονικά έπρεπε να τις πουλάνε 300€ να βάλουν μυαλό μερικοί. Γιατί όλοι αυτοί θα κυκλοφορούσαν έτσι , στο πρώτο χιονακι θα κολλούσαν και μετά θα τους έφταιγε το κράτος που δε μπορεί να κρατήσει τους δρόμους ανοιχτούς 

Το κράτος και οι ιδιώτες που διαχειρίζονται τους δρόμους και που πληρώνουμε για τις υπηρεσίες τους, οφείλουν να έχουν τους δρόμους ανοιχτούς και όχι με 5 πόντους χιόνι να κλείνει η εθνική. Εμείς οφείλουμε σε τέτοιες συνθήκες να είμαστε έτοιμοι. Πέρυσι η Αττική οδός έκλεισε γιατί δεν πέρασε ΟΎΤΕ ΈΝΑ μηχάνημα να ανοίξει τον δρόμο και όχι γιατί μπήκαν μέσα χωρίς αλυσίδες οι οδηγοί. Οι αλυσίδες προϋποθέτουν δρόμο βατό όχι δρόμο με ένα μέτρο χιόνι, εκεί πρέπει να έχεις ερπύστριες να περάσεις όχι αλυσίδες. 

• Like 10
  • Thanks 2

36 λεπτά πριν, tsiro7 είπε

Το κράτος και οι ιδιώτες που διαχειρίζονται τους δρόμους και που πληρώνουμε για τις υπηρεσίες τους, οφείλουν να έχουν τους δρόμους ανοιχτούς και όχι με 5 πόντους χιόνι να κλείνει η εθνική. Εμείς οφείλουμε σε τέτοιες συνθήκες να είμαστε έτοιμοι. Πέρυσι η Αττική οδός έκλεισε γιατί δεν πέρασε ΟΎΤΕ ΈΝΑ μηχάνημα να ανοίξει τον δρόμο και όχι γιατί μπήκαν μέσα χωρίς αλυσίδες οι οδηγοί. Οι αλυσίδες προϋποθέτουν δρόμο βατό όχι δρόμο με ένα μέτρο χιόνι, εκεί πρέπει να έχεις ερπύστριες να περάσεις όχι αλυσίδες. 

Δεν ξέρω τι έγινε στην Αττική οδό πέρυσι. Δεν ήμουν εκεί ούτε είχα γνωστό. Ας πούμε ότι έγινε αυτό που γράφεις. Εγώ δε λέω ότι για όλα φταίνε οι πολίτες, αντίθετα όμως πολλοί λένε ότι για όλα φταίει το κράτος. Το κλασικό στην Ελλάδα , πάντα φταίει κάποιος άλλος.

Ε δε μπορεί όμως να απαιτείς από το κράτος να έχει μηχανήματα παντού κι εσύ να είσαι yolo λες και πας παραλία. Και στην πρώτη στραβή... Α δε φταίμε εμείς το κράτος.

Μη κοροιδευομαστε. Ξέρουμε τι γίνεται.

Κι εγώ είχα κάνει παλαιότερα τη γκάφα να πάω σε χιονοδρομικό χωρίς αλυσίδες. Το αυτοκίνητο κόλλησε αλλά κατάφερα το έβαλα στην άκρη του δρόμου που δεν ενοχλούσε και συνέχισα με άλλο αυτοκίνητο. Τι έπρεπε να κάνω τώρα, να αρχίζω να βρίζω το κράτος; Να λέω δεν εχει σημασία αν έχω αλυσίδες είναι υποχρέωση του κράτους να έχει ανοιχτό το δρόμο; Γιατί αυτή είναι η λογική των περισσότερων.

Μη κολλάτε με την Αττική οδό διότι και άλλος μου το είχε σχολιάσει.

Οι μισοί δεν έχουν αλυσίδες και οι μισοί από αυτούς που έχουν δε ξέρουν να τις βάλουν.

Επίσης παλαιότερα στο Πήλιο στην Πορταριά (δε θυμάμαι χρονιά) είχα προλάβει και είχα φύγει οριακά μόλις άρχισε να χιονίζει. Δεν είχα αλυσίδες και δεν ήμουν ο μόνος. Κάποιοι κόλλησαν. Διότι ήταν άλλοι εξυπνακηδες χωρίς αλυσίδες, κόλλησαν και μπλόκαραν το δρόμο με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ουρά. Ο πρώτος να κολλήσει εκεί, πάει. Συνεχίζει η χιονόπτωση μαζεύεται το χιόνι και μετά βγαίνουν άλλοι και σου λένε ότι ναι μεν δεν είχαν αλυσίδες αλλά και να είχαν το χιόνι ήταν 40εκ και χρειαζόταν ερπύστριες . Αλλά οκ, φταίει η νομαρχία. Όχι αυτοί που κλείσαν το δρόμο με αποτέλεσμα να μπλοκάρει η κίνηση και να μαζευτεί χιόνι 

• Like 3

1 ώρα πριν, liakjim είπε

Απλό. Σου λέει ότι είναι υποχρεωτικές μετα από ανακοίνωση των αρχών. Ανακοινώθηκε άρα έχει ενεργοποιηθεί η υποχρεωτικοτητα. Γιατί μπερδευεσαι;

Α οκ.

Έχασα και τα δύο.

Ούτε κατάλαβα πως μιλάει για ανακοίνωση των αρχών, ούτε πήρα χαμπάρι την ανακοίνωση

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...