biohazard7720 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Καλησπέρα σε όλους Έχω ένα Opel Astra J με τον 1.4 turbo κινητήρα βενζίνης. Αγοράστηκε μεταχειρισμένο το 2016 με 88k km. Τέλη 2017 με ~100k km άρχισε να χάνει λάδι από την φλάντζα ανάμεσα στο πλαστικό καπάκι των εκκεντροφόρων και την κεφαλή. Δεν ήταν καμία σημαντική διαρροή, απλά είχα παρατηρήσει να είναι λίγο λαδωμένο το σημείο πάνω από την πολλαπλή εξαγωγής. Αλλάχθηκε το λάστιχο, πλύθηκε ο κινητήρας όλα καλά. Φτάνουμε τέλη 2020 με ~150k km. Πάλι παρατηρώ την ίδια λαδωμένη υγρασία αυτή την φορά από την αριστερή πλευρά που είναι ο ιμάντας. Στο επόμενο service αλλάζει πάλι το εν λόγο λάστιχο, πλένω την μηχανή όλα καθαρά. Και φτάνουμε αισίως στο σήμερα Φεβρουάριος 2023 και το αμάξι έχει 196k km. Έτυχε για οικογενειακούς λόγους να πρέπει να κάνω ένα ταξίδι αστραπή αυθημερόν 650km. Πριν ξεκινήσω ελέγχω λάδι, νερό, πιέσεις ελαστικών κλπ όλα οκ. Το βράδυ μερικά km πριν επιστρέψω σπίτι (είχαν γίνει ήδη ~640km σε ρυθμούς 130-140kmh) μου έρχεται μια μυρωδιά λαδίλας από την θέρμανση. 1 λεπτό αργότερα ανάβει το λαμπάκι της πίεσης λαδιού! Ευτυχώς απείχα μόλις μερικά μέτρα από το σπίτι. Φτάνω, ανοίγω καπό. Και βλέπω από την ίδια φλάντζα κάτω από το καπάκι όλα μούσκεμα περιμετρικά να στάζουν λάδια και το χώρος γύρω από την μηχανή να είναι ψεκασμένος με λάδι. Ελέγχω την στάθμη με τον δείκτη, ήταν σχεδόν στο κάτω άκρο του. Έχει κανείς άλλος με την ίδιο κινητήρα τα ίδια θέματα? Αρχίζω να πιστεύω ότι είναι συστηματικό θέμα αυτού του κινητήρα, δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς.
Dark_Nightfall Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 26 λεπτά πριν, biohazard7720 είπε Καλησπέρα σε όλους Έχω ένα Opel Astra J με τον 1.4 turbo κινητήρα βενζίνης. Αγοράστηκε μεταχειρισμένο το 2016 με 88k km. Τέλη 2017 με ~100k km άρχισε να χάνει λάδι από την φλάντζα ανάμεσα στο πλαστικό καπάκι των εκκεντροφόρων και την κεφαλή. Δεν ήταν καμία σημαντική διαρροή, απλά είχα παρατηρήσει να είναι λίγο λαδωμένο το σημείο πάνω από την πολλαπλή εξαγωγής. Αλλάχθηκε το λάστιχο, πλύθηκε ο κινητήρας όλα καλά. Φτάνουμε τέλη 2020 με ~150k km. Πάλι παρατηρώ την ίδια λαδωμένη υγρασία αυτή την φορά από την αριστερή πλευρά που είναι ο ιμάντας. Στο επόμενο service αλλάζει πάλι το εν λόγο λάστιχο, πλένω την μηχανή όλα καθαρά. Και φτάνουμε αισίως στο σήμερα Φεβρουάριος 2023 και το αμάξι έχει 196k km. Έτυχε για οικογενειακούς λόγους να πρέπει να κάνω ένα ταξίδι αστραπή αυθημερόν 650km. Πριν ξεκινήσω ελέγχω λάδι, νερό, πιέσεις ελαστικών κλπ όλα οκ. Το βράδυ μερικά km πριν επιστρέψω σπίτι (είχαν γίνει ήδη ~640km σε ρυθμούς 130-140kmh) μου έρχεται μια μυρωδιά λαδίλας από την θέρμανση. 1 λεπτό αργότερα ανάβει το λαμπάκι της πίεσης λαδιού! Ευτυχώς απείχα μόλις μερικά μέτρα από το σπίτι. Φτάνω, ανοίγω καπό. Και βλέπω από την ίδια φλάντζα κάτω από το καπάκι όλα μούσκεμα περιμετρικά να στάζουν λάδια και το χώρος γύρω από την μηχανή να είναι ψεκασμένος με λάδι. Ελέγχω την στάθμη με τον δείκτη, ήταν σχεδόν στο κάτω άκρο του. Έχει κανείς άλλος με την ίδιο κινητήρα τα ίδια θέματα? Αρχίζω να πιστεύω ότι είναι συστηματικό θέμα αυτού του κινητήρα, δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς. Με το γνήσιο ανταλλακτικό το άλλαζες κάθε φορά ; 1
biohazard7720 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Ναι με το γνήσιο στην αντιπροσωπεία κάθε φορά. Και τις 2 φορές που αλλάχτηκε με φώναξαν να το δω πως θα βγει. Δεν είχε καν την ελαστικότητα που περίμενες από ένα λάστιχο αλλά τρίβονταν και έσπαγε σε κομμάτια καθώς το έβγαζαν. Απλά μου κάνει εντύπωση να κλατάρει σε ~3 χρόνια.
LLLEFTERIS Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Το καπάκι έχει μια βαλβίδα pcv πάνω δεξιά μεγάλη στρογγυλή αυτή σου δουλεύει καλά μήπως δεν κάνει εκτόνωση. Από όσο ξέρω το A14NEL που έχω με το A14NET που έχεις η διαφορά των 20 ίππων είναι στο πρόγραμμα του εγκεφάλου τα μοτέρ είναι ίδια. Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2023 από LLLEFTERIS
biohazard7720 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Ναι πρακτικά είναι τα ίδια μοτέρ. Χμ θα τους πω να το κοιτάξουν αύριο το πρωί που θα πάει συνεργείο. Δεν έχει τύχει στα 6 χρόνια που το έχω να χαλάσει η pcv. Αν δεν κάνω λάθος κιόλας είναι ενσωματωμένη στο καπάκι και πάνε πακέτο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα