Προς το περιεχόμενο

Skroutz -> Υποχρεωτικη ετήσια συνδρομή 400€ + ΦΠΑ

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από makis269,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εχω ενα φιλαρακι που συνεχίζει στο σκρουτζ μου ειπε την πρωτη εβδομαδα ειχα παραγγελιες

απο εκει και μετα ο σκρουτζ κανει βουτια εχω ελαχιστες...

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Στις 5/4/2023 στις 2:39 ΜΜ, Dead-Poet είπε

Δηλαδή, το κορακοfund που "μπήκε" δυναμικά στο Σκρουτζ, το έκανε με σκοπό να το αποδυναμώσει μέχρις τελικής εξοντώσεως; Δύσκολο μου φαίνεται, κρίνοντας από τον μάλλον βραχύ ορίζοντα στον οποίο προσδοκούν ROI όλα τα funds.

Το fund το νοιάζει μόνο το κέρδος των επενδυτών του. Μπορεί ήδη να έχει κανονίσει την εξαγορά με ενα καλό ποσό. Ποτέ δεν ξέρεις τι κρύβεται απο πίσω!

• Like 1
Δημοσ.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δημοσιοποιηθεί το Fund έχει μειοψηφικό ποσοστό, οπότε δεν παίρνει αποφάσεις. 

Αν δεν σας αρέσει η μετάλλαξη του Skroutz τα παράπονα σας στους 3 ιδρυτές του που έχουν κρατήσει το 51% και παίρνουν ακόμη τις αποφάσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ερώτηση για αυτούς που συνεχίζουν ακόμα, εσείς που είστε από επαρχεία και ΔΕΝ σας εξυπηρετεί Skroutz Last mile, μήπως τον τελευταίο μήνα είχατε πτώση στις πωλήσεις 30-50%;

Και το αντίθετο, εσείς που σαν εξυπηρετεί το Skroutz Last mile μήπως είδατε αύξηση των πωλήσεων σε σχέση με το average sales που είχατε;

Το παρατήρησα σε περίπου 12 καταστήματα που έχω πρόσβαση και θέλω να δω αν το πρόβλημα είναι όντως γενικό μετά από τις τελευταίες αλλαγές του Skroutz, στους ποιους δίνει τις πωλήσεις πλέον.

PS. Δεν μιλάω για unique products που ίσως έχει κάποιος (αυτά δεν επηρεάστηκαν) αλλά για προμηθευτές που δίνουν τα προϊόντα τους σε καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. 

Επεξ/σία από Billator
Δημοσ.

Εγώ καταλαβαίνω ότι οι ιδρυτές καβάλησαν το καλάμι από την αποτίμηση του fund (έχω ακούσει για πάνω από 200 εκ δηλ. πήραν για το 45% που έδωσαν πάνω από 90 εκ) και πίστεψαν ότι θα γίνουν unicorn και αυτοκρατορία και θα πετύχουν αποτιμήσεις στο μέλλον πάνω από 1 δις. Βλέπω στα video τον βασικό ιδρυτή και καταλαβαίνω από την στάση του σώματος και από το βλέμμα του την αλαζονεία του. Είναι φανερό ότι βλέπει ως υποτακτικούς-σκουπίδια τα μαγαζιά που είναι στο σκρουτζ και για αυτό ΔΕΝ συζητά καθόλου μαζί τους αλλά αποφασίζει και διατάζει. Προφανώς οι ιδρυτές έχασαν το μέτρο από την επιτυχία στο παρελθόν και πίστεψαν ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν. Ιδια συμπεριφορά δείχνουν και προς τους συνδρομητές του plus καθώς διαρκώς αλλάζουν με διάφορα τερτίπια τους όρους προς το χειρότερο. Σ' ότι δε αφορά την προστασία που προσφέρουν για επιστροφές από πελάτες και διασφάλιση των αγορών τους θα πω ότι το κάνουν διότι όποια επιβάρυνση υπάρχει την περνάνε στα μαγαζιά και δεν την υφίστανται οι ίδιοι. Οταν αυτό αλλάξει και την ζημιά θα την τρώνε οι ίδιοι εκεί να δείτε τι θα κάνουν εις βάρος και των καταναλωτών. Ο άπληστος είναι άπληστος παντού.

• Like 8
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 29/3/2023 στις 4:09 ΜΜ, 1comment είπε

Έχω την εντύπωση ότι το best price πρέπει να χει ανέβει τον τελευταίο καιρό. Υπάρχει άνοδος στις παραγγελίες αρκετά μεγάλη σε σχέση με ένα μήνα πριν. Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο, αλλά θεωρώ ότι πολλοί καταναλωτές ψάχνουν πλέον εκτός σκρουτζ για τους εξής λόγους: 1) έχουν ανέβει οι τιμές από όλους εξαιτίας προμηθειών και 500αρικου, 2) πολλά προϊόντα μόδας διεγράφησαν  πριν λίγο καιρό λόγω μη επώνυμου brand ή λόγω 3 απαιτούμενων φωτο, 3) πολλά καταστήματα αποχώρησαν με αποτέλεσμα να μειωθεί η ποικιλία των προϊόντων και 4) καθυστερούν τρελά να ανέβουν νέα προϊόντα με αποτέλεσμα ο καταναλωτής να μην βρίσκει ακριβώς αυτό που ψάχνει. Για αυτούς τους λόγους, μάλλον το κοινό αρχίζει να στρέφεται σε άλλες πλατφόρμες για να βρει καλύτερες τιμές και περισσότερα είδη. Δεν είναι τυχαία και η αύξηση που αναφέρουν άλλοι που έφυγαν στα eshop τους. 

Αρκεί να μην την ψωνίσει και το best price και ζητήσει καμια αντίστοιχη συνδρομή... 

Καλησπερα θα ήθελα να σταθώ σε αυτο που είπες οτι πολλά no name προιόντα αργούν πολύ να ανέβουν η δεν ανεβαίνουν καθόλου. Είμαι αντιμέτωπος με αυτό το πρόβλημα αυτή τη στιγμή καθώς έχω κατάστημα με προιόντα μόδας κυρίως και αποφάσισα πρίν λίγο καιρό να μπώ στο Σκρούτζ. Πολλά απο τα προιόντα που έχω στο κατάστημα μου είναι no name. Έχω επιλέξει να δουλεύω έτσι γιατί με αυτό το τρόπο μπορώ να προμηθεύομαι προιόντα αντίστοιχης η και καλύτερης ποιότητας απο πολλά brands σε χαμηλή τιμή και έτσι μπορώ να πετυχαίνω καλές τιμές και να έχω και καλό περιθώριο κέρδους . Το σκεπτικό μου μπαίνοντας στη πλατφόρμα ήταν ότι θα ασχοληθώ εγώ με τις φωτογραφήσεις και τις επεξεργασίες εικόνας και θα ανεβάσω τα προιόντα μου με αυτό το τρόπο. Αυτό που διαπιστώσα όμως ειναι οτι όντως τα προιόντα μου δεν ανεβαίνουν και μέχρι να δω το σχόλιο σου πίστευα οτι κάνω κάτι εγώ λάθος καθως και στα τίκετ μου απάνταγαν με γενικότητες μια βδομάδα μετα και δεν μπορούσα να βγάλω άκρη

Το αποτέλεσμα ειναι αυτή τη στιγμή ενώ εχω στοκ περίπου 4500 κωδικούς στο σκρουτζ είναι οι 400. Δεν είναι τόσο το 500ρι το πρόβλημα άλλωστε πιστεύω οτι ακόμα και έτσι θα κάνω απόσβεση αλλα η πολιτική τους και η σταση τους για την οποία δεν ενημερώνουν πριν πληρωσεις βεβεα.Στους όρους λέει οτι ανεβάζεις οσα προίοντα θες και μάλιστα σε προτρέπει να βάλεις όσο περισσότερα μπορεις γιατί''η εμπειρία μας έχει δείξει οτι όσο περισσότερα προιόντα έχεις τόσο αυξάνονται οι πωλήσεις σου΄΄. Αν τη γνώριζα τη κατάσταση απο πριν σίγουρα δεν θα έμπαινα στην διαδικασία και μάλιστα σκοπεύω μόλις κάνω απόσβεση να το αφήσω στον αυτόματο μιας και δεν αξίζει τον κόπο για την δικιά μου περίσταση.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, VagTz είπε

Το αποτέλεσμα ειναι αυτή τη στιγμή ενώ εχω στοκ περίπου 4500 κωδικούς στο σκρουτζ είναι οι 400. Δεν είναι τόσο το 500ρι το πρόβλημα άλλωστε πιστεύω οτι ακόμα και έτσι θα κάνω απόσβεση αλλα η πολιτική τους και η σταση τους για την οποία δεν ενημερώνουν πριν πληρωσεις βεβεα.Στους όρους λέει οτι ανεβάζεις οσα προίοντα θες και μάλιστα σε προτρέπει να βάλεις όσο περισσότερα μπορεις γιατί''η εμπειρία μας έχει δείξει οτι όσο περισσότερα προιόντα έχεις τόσο αυξάνονται οι πωλήσεις σου΄΄. Αν τη γνώριζα τη κατάσταση απο πριν σίγουρα δεν θα έμπαινα στην διαδικασία και μάλιστα σκοπεύω μόλις κάνω απόσβεση να το αφήσω στον αυτόματο μιας και δεν αξίζει τον κόπο για την δικιά μου περίσταση.

Εγώ θα σου πω κάτι που έκανα και δημοσιεύτηκαν μαζικά 20-30 προϊόντα (τα μισά που είχα αταξινόμητα τότε). Πήρα τηλέφωνο, περίμενα 15 λεπτά και για πρώτη φορά μίλησα με εκπρόσωπο. Με σύνδεσε με το τεχνικό τμήμα, δικαιολογίες κι εκεί αλλά μου λέει "τώρα θα δείτε αρκετά από τα προϊόντα σας να ανεβαίνουν" και το είδα όντως. Έκτοτε ξαναγυρίσαμε στην ίδια κατάσταση της καθυστέρησης. Ανεβαίνουν κατά μέσο όρο 3-5 προϊόντα τη βδομάδα ανάλογα με το brand. Βέβαια έχω πολύ λιγότερα από σενα σαν σύνολο. Θα είναι η τελευταία χρονιά στο σκρουτζ όπως το κόβω. Οι παραγγελίες πάντως έχουν μια άνοδο σε σχέση με πέρσι που είχα πιο πολλά προϊόντα. 

Επεξ/σία από 1comment
Δημοσ.

Εμένα σήμερα μου εξαίρεσαν όλα τα προϊόντα που ήταν αταξινόμητα εδλω και δυο μιση μήνες στην κατηγορία των κοσμημάτων. Έχω κατάστημα με κοσμήματα και αξεσουάρ και δε μου ανεβάζουν τίποτα. Δεν ξέρω πως θα δουλέψω... Μάλιστα στο τηλέφωνο μου είπαν ότι έχω 1500 προϊόντα ανεβασμένα, να δουλέψω με αυτά...

Αυτά που συμβαίνουν είναι για καταγγελία. Αλλά που να βρεις το δίκιο σου. Τους είπα να μου δώσουν πίσω τα χρήματά μου να σηκωθώ να φύγω αλλά ούτε αυτό γίνεται.

Ξεφτύλα, έχουμε γεμίσει με κλέφτες και λωποδύτες σε αυτή τη χώρα.

• Like 2
Δημοσ.
Στις 8/4/2023 στις 11:43 ΜΜ, VagTz είπε

Καλησπερα θα ήθελα να σταθώ σε αυτο που είπες οτι πολλά no name προιόντα αργούν πολύ να ανέβουν η δεν ανεβαίνουν καθόλου. Είμαι αντιμέτωπος με αυτό το πρόβλημα αυτή τη στιγμή καθώς έχω κατάστημα με προιόντα μόδας κυρίως και αποφάσισα πρίν λίγο καιρό να μπώ στο Σκρούτζ. Πολλά απο τα προιόντα που έχω στο κατάστημα μου είναι no name. Έχω επιλέξει να δουλεύω έτσι γιατί με αυτό το τρόπο μπορώ να προμηθεύομαι προιόντα αντίστοιχης η και καλύτερης ποιότητας απο πολλά brands σε χαμηλή τιμή και έτσι μπορώ να πετυχαίνω καλές τιμές και να έχω και καλό περιθώριο κέρδους . Το σκεπτικό μου μπαίνοντας στη πλατφόρμα ήταν ότι θα ασχοληθώ εγώ με τις φωτογραφήσεις και τις επεξεργασίες εικόνας και θα ανεβάσω τα προιόντα μου με αυτό το τρόπο. Αυτό που διαπιστώσα όμως ειναι οτι όντως τα προιόντα μου δεν ανεβαίνουν και μέχρι να δω το σχόλιο σου πίστευα οτι κάνω κάτι εγώ λάθος καθως και στα τίκετ μου απάνταγαν με γενικότητες μια βδομάδα μετα και δεν μπορούσα να βγάλω άκρη

9 λεπτά πριν, dimpar είπε

Εμένα σήμερα μου εξαίρεσαν όλα τα προϊόντα που ήταν αταξινόμητα εδλω και δυο μιση μήνες στην κατηγορία των κοσμημάτων. Έχω κατάστημα με κοσμήματα και αξεσουάρ και δε μου ανεβάζουν τίποτα. Δεν ξέρω πως θα δουλέψω... Μάλιστα στο τηλέφωνο μου είπαν ότι έχω 1500 προϊόντα ανεβασμένα, να δουλέψω με αυτά...

Αυτά που συμβαίνουν είναι για καταγγελία. Αλλά που να βρεις το δίκιο σου. Τους είπα να μου δώσουν πίσω τα χρήματά μου να σηκωθώ να φύγω αλλά ούτε αυτό γίνεται.

Ξεφτύλα, έχουμε γεμίσει με κλέφτες και λωποδύτες σε αυτή τη χώρα.

Αυτό που μου κάνει εντύπωση με το αντικείμενο της δραστηριότητας σας, πως είχατε πορευτεί ως επαγγελματίες με αυτή τη μέθοδο τώρα και δεν είχατε παράλληλα επενδύσει σε κατασκευή δικού σας ησοπ.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, kormos είπε

Αυτό που μου κάνει εντύπωση με το αντικείμενο της δραστηριότητας σας, πως είχατε πορευτεί ως επαγγελματίες με αυτή τη μέθοδο τώρα και δεν είχατε παράλληλα επενδύσει σε κατασκευή δικού σας ησοπ.

Τι σχέση αυτό που λες ? Μπορούμε να δουλέψουμε και χωρίς το Σκρουτζ ναι . Αλλά από τη στιγμή που πληρώνουμε μια συνδρομή για να δουλέψουμε και μέσα από αυτό γιατί να μην μας αφήνει ? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, VagTz είπε

Τι σχέση αυτό που λες ? Μπορούμε να δουλέψουμε και χωρίς το Σκρουτζ ναι . Αλλά από τη στιγμή που πληρώνουμε μια συνδρομή για να δουλέψουμε και μέσα από αυτό γιατί να μην μας αφήνει ? 

Έχει πολύ μεγάλη σχέση. 🙂

Η δε αντιμετώπιση του θέματος αυτού τώρα, αν έχουν κάποιο τεχνικό θέμα που δεν μπορεί να καλύψει άμεσα τις ανάγκες ή ήταν στα ψιλά τους γράμματα ότι ενδέχεται να χρειάζεται χρόνο είναι άλλος παράγοντας αυτός.

Στην περίπτωση όμως που δεν υπάρχει αυτή η αναφορά θεωρητικά αν δεν πληρεί ότι έχεις "καταβάλει ως συνδρομή" τότε αποχωρείς...

Το λογικό όμως είναι κάποια επιχείρηση να έχει δικό της ησοπ ώστε να έχει και τον κύριο έλεγχο και να πληρώσει για προωθητική ενέργεια και να μην βασίζεται σε αυτό το "βάσανο που διαβάζω κατά καιρούς" τρόπο που λέγεται Σκρουτζ (προώθηση δηλαδή μέσα από τη δική τους πιασαρικη υπηρεσία)

Επεξ/σία από kormos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, kormos είπε

Έχει πολύ μεγάλη σχέση. 🙂

Η δε αντιμετώπιση του θέματος αυτού τώρα, αν έχουν κάποιο τεχνικό θέμα που δεν μπορεί να καλύψει άμεσα τις ανάγκες ή ήταν στα ψιλά τους γράμματα ότι ενδέχεται να χρειάζεται χρόνο είναι άλλος παράγοντας αυτός.

Στην περίπτωση όμως που δεν υπάρχει αυτή η αναφορά θεωρητικά αν δεν πληρεί ότι έχεις "καταβάλει ως συνδρομή" τότε αποχωρείς...

Το λογικό όμως είναι κάποια επιχείρηση να έχει δικό της ησοπ ώστε να έχει και τον κύριο έλεγχο και να πληρώσει για προωθητική ενέργεια και να μην βασίζεται σε αυτό το "βάσανο που διαβάζω κατά καιρούς" τρόπο που λέγεται Σκρουτζ (προώθηση δηλαδή μέσα από τη δική τους πιασαρικη υπηρεσία)

Δεν χαρακτηριζω καπως την υπηρεσια απλα λεω την εμπειρια μου ωστε αν καποιος βρισκεται σε παρομοια θεση με εμενα δλδ εμπορευεται ιδια κατηγορια προιοντων να ξερει τι να περιμενει. Εγω δυστυχως δεν το περιμενα και νιωθω οτι την πατησα. Για καποιον που εμπορευεται πχ προιοντα τεχνολογιας ισως να τον συμφερει.Επισης με το να αποχωρησεις δεν κερδιζεις κατι τουλαχιστον οσο ισχυει η συνδρομη αφου δεν προκειται να παρεις πισω χρηματα. Οταν ληξει αν ειναι οπως τωρα τα πραγματα σιγουρα δεν θα αναννεωσω.

Αλλα και παλι αυτο που λες δεν εχει βαση γιατι και η συνδρομη στο σκρουτζ μια προωθητικη ενεργεια ειναι απο τη στιγμη που πληρωνεις για να εμφανιζεται το καταστημα σου και τα προιοντα σου στη πλατφορμα τους απλα μαλλον σε αυτη τη φαση δεν δουλευει οπως δουλευε παλια η οπως θα επρεπε. Δηλαδη αν πληρωνες ενα ποσο σε adwords και για τον Α-Β λογο οπως λες και εσυ τεχνικα θεματα η κατι αλλο δεν λειτουργουσε οπως θα επρεπε τι θα ελεγες? Παρε ταμπελα και βγες στο δρομο για διαφημιση για να εχεις τον ελεγχο?

Επεξ/σία από VagTz
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, VagTz είπε

Δεν χαρακτηριζω καπως την υπηρεσια απλα λεω την εμπειρια μου ωστε αν καποιος βρισκεται σε παρομοια θεση με εμενα δλδ εμπορευεται ιδια κατηγορια προιοντων να ξερει τι να περιμενει. Εγω δυστυχως δεν το περιμενα και νιωθω οτι την πατησα. Για καποιον που εμπορευεται πχ προιοντα τεχνολογιας ισως να τον συμφερει.Επισης με το να αποχωρησεις δεν κερδιζεις κατι τουλαχιστον οσο ισχυει η συνδρομη αφου δεν προκειται να παρεις πισω χρηματα. Οταν ληξει αν ειναι οπως τωρα τα πραγματα σιγουρα δεν θα αναννεωσω.

Αλλα και παλι αυτο που λες δεν εχει βαση γιατι και η συνδρομη στο σκρουτζ μια προωθητικη ενεργεια ειναι απο τη στιγμη που πληρωνεις για να εμφανιζεται το καταστημα σου και τα προιοντα σου στη πλατφορμα τους απλα μαλλον σε αυτη τη φαση δεν δουλευει οπως δουλευε παλια η οπως θα επρεπε. Δηλαδη αν πληρωνες ενα ποσο σε adwords και για τον Α-Β λογο οπως λες και εσυ τεχνικα θεματα η κατι αλλο δεν λειτουργουσε οπως θα επρεπε τι θα ελεγες? Παρε ταμπελα και βγες στο δρομο για διαφημιση για να εχεις τον ελεγχο?

Δεν είπα πως κακώς το κάνει όποιος το κάνει.

Είπα πως κακώς κάποιος δεν έχει ένα πραγματικό, δικό του ησοπ.

Σε μια προωθητική εταιρεία δεν πιστεύω πως θα υπήρχε τέτοια θέμα και πως θα γινόταν καλύτερη δουλειά.

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, kormos είπε

Δεν είπα πως κακώς το κάνει όποιος το κάνει.

Είπα πως κακώς κάποιος δεν έχει ένα πραγματικό, δικό του ησοπ.

Σε μια προωθητική εταιρεία δεν πιστεύω πως θα υπήρχε τέτοια θέμα και πως θα γινόταν καλύτερη δουλειά.

Συμφωνοι σε αυτο, γιαυτο οσο ζουμε μαθαινουμε 🤓

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, VagTz είπε

Συμφωνοι σε αυτο, γιαυτο οσο ζουμε μαθαινουμε 🤓

Δυστυχώς όπως φάνηκε, μπήκαν στην αγορά. Επένδυσαν στο καλύτερο, έπιασε και μετά....

Εύχομαι να πάνε όλα καλά πάντως σε όλους όσους έχουν βρεθεί σε αυτό το "αδιέξοδο" και σιγά σιγά να αποκτήσουν το δικό τους ηλεκτρονικό κατάστημα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...