Makis_panamera Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 3 λεπτά πριν, k_w_t είπε Δεν χρειαζεται καν τα χαλασουν.... Απειρες επιστροφες σε WiFi Repeater και IP-Cameras επειδη νομιζαν οτι απλα μπαινουν στην πριζα και παιζουν.... Τα δηλωναν ελλατωματικα στο Skroutz και αυτο απλα τα δεχονταν. Τρως εσυ την ανοιχτη-σκισμενη συσκευασια γιατι ο πελατης δεν κανει το κλασσικο RTFM !!! Στελνεις αλλο και ερχεται και αυτο πισω και σου λενε για ελλατωματικες παρτιδες κτλ... Στο τελος κανεις πιστωση και ησυχαζεις.. εσυ μάλλον είσαι έμπορος. 😂😂
k_w_t Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 3 λεπτά πριν, Makis_panamera είπε εσυ μάλλον είσαι έμπορος. 😂😂 Πως σου περασε αυτο απο το μυαλο ? 1
mcstefan7 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 6 ώρες πριν, SabotazNic είπε οφφτοπικ βγαινουμε, αλλα μαλλον δεν εισαι εμπορος για να τα λες ολα αυτα. Προφανως και βγαινουν ελαττωματικα προιοντα, προφανως και λογω νομου ο ενας ειναι ασφαλισμενος απο τον αλλο (τελικος καταναλωτης-καταστημα, καταστημα-προμηθευτης, κ.ο.κ), και προφανως αν γινει επιστροφη προιοντος, θα παει για ελεγχο και να σφραγιστει εκ νεου (ναι υπαρχουν παραδειγματα στο φορουμ για χρησιμοποιημενα προιοντα, αλλα συνηθως ειναι οι εξαιρεσεις). Το μονο που κανει ζημια ειναι οταν παιρνει καποιος με αντικαταβολη και δεν παραλαμβανει (και για αυτο σε 2 καταστηματα τελευταια, με πηραν τηλ για την επιβεβαιωση (αν και παλι θα μπορουσα να μην παραλαβω), ενω σε παραγγελια απο το ιδιο καταστημα, αλλα πληρωμη με καρτα, δεν με καλεσαν) Δε νομίζω να ισχύει. Συνεργαζόμαστε με την lenovo και παίρνουμε πολλες φορές ταμπλετ και pc απο αυτούς. Κάθε φορά με καλούν το απόγευμα για επιβεβαίωση στοιχείων ενω έχει γίνει πληρωμή με κάρτα.
1comment Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 24 λεπτά πριν, mcstefan7 είπε Δε νομίζω να ισχύει. Συνεργαζόμαστε με την lenovo και παίρνουμε πολλες φορές ταμπλετ και pc απο αυτούς. Κάθε φορά με καλούν το απόγευμα για επιβεβαίωση στοιχείων ενω έχει γίνει πληρωμή με κάρτα. Spoiler Κι όμως έχει δίκιο για τις αντικαταβολές. Κι εγώ πάντα καλώ για επιβεβαίωση και το αναφέρω στους όρους ότι σε περίπτωση αντικαταβολής, γίνεται κλήση. Αν δεν απαντηθεί 1-2 φορές, στέλνω μήνυμα κι αν δεν καλέσουν πίσω, ακυρώνω την παραγγελία. Δεν μπορώ να ρισκάρω να μην παραλάβει ο πελάτης και να μου γυρίσει πίσω (αν και μου χει τύχει 3 φορές μόνο σε ένα χρόνο). Ξέρω καταστήματα με μεγάλο όγκο παραγγελιών που καθημερινά έχουν άρνηση παραλαβής. Είναι πολλοί (πολλές μάλλον) αυτοί που το κάνουν ως χομπι να παραγγέλνουν και να μην παραλαμβάνουν. Στις κάρτες δεν ασχολούμαι καθόλου. 1
Makis_panamera Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 1 λεπτό πριν, 1comment είπε Απόκρυψη περιεχομένων Κι όμως έχει δίκιο για τις αντικαταβολές. Κι εγώ πάντα καλώ για επιβεβαίωση και το αναφέρω στους όρους ότι σε περίπτωση αντικαταβολής, γίνεται κλήση. Αν δεν απαντηθεί 1-2 φορές, στέλνω μήνυμα κι αν δεν καλέσουν πίσω, ακυρώνω την παραγγελία. Δεν μπορώ να ρισκάρω να μην παραλάβει ο πελάτης και να μου γυρίσει πίσω (αν και μου χει τύχει 3 φορές μόνο σε ένα χρόνο). Ξέρω καταστήματα με μεγάλο όγκο παραγγελιών που καθημερινά έχουν άρνηση παραλαβής. Είναι πολλοί (πολλές μάλλον) αυτοί που το κάνουν ως χομπι να παραγγέλνουν και να μην παραλαμβάνουν. Στις κάρτες δεν ασχολούμαι καθόλου. Δεν είναι θέμα χόμπι. . Κάνουν παραγγελία το ιδιο προϊόν από πολλά καταστήματα και περνούν από το πρώτο που θα τους έρθει. Τα αλλά δεν ασχολούνται. 1
SabotazNic Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 58 λεπτά πριν, mcstefan7 είπε Δε νομίζω να ισχύει. Συνεργαζόμαστε με την lenovo και παίρνουμε πολλες φορές ταμπλετ και pc απο αυτούς. Κάθε φορά με καλούν το απόγευμα για επιβεβαίωση στοιχείων ενω έχει γίνει πληρωμή με κάρτα. Ε καλά, από εκεί και πέρα είναι στην κρίση του καταστήματος, όχι τι ισχύει και τι όχι. Έκανα μεγάλη αγορά από Public, δεν με ενόχλησαν.
1comment Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 9 λεπτά πριν, Makis_panamera είπε Δεν είναι θέμα χόμπι. . Κάνουν παραγγελία το ιδιο προϊόν από πολλά καταστήματα και περνούν από το πρώτο που θα τους έρθει. Τα αλλά δεν ασχολούνται. Το είχα ρωτήσει στο σκρουτζ αν υπάρχει "κόφτης" και μου είπαν ότι σε τέτοιους χρήστες (που δεν παρέλαβαν έστω μία παραγγελία) δεν τους εμφανίζεται καν η επιλογή αντικαταβολής. Και στα eshop εννοείται κρατάμε τα στοιχεία αυτών των πελατών και αν ξαναδούμε παραγγελία με αντικαταβολή, ακυρώνεται.
koud Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 Στις 13/3/2023 στις 1:19 ΜΜ, gmc είπε υπαρχουν αρκετη ας μαζευτουμαι ..... νομιζω πρεπει να υπαρξει μια ιδωτικη ομαδα Και μένα το ίδιο.δεν μου δίνει πίσω τα λεφτά. 1
gmc Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 47 λεπτά πριν, koud είπε Και μένα το ίδιο.δεν μου δίνει πίσω τα λεφτά. και εμενα το ιδιο
james01gr Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, 1comment είπε Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Κι όμως έχει δίκιο για τις αντικαταβολές. Κι εγώ πάντα καλώ για επιβεβαίωση και το αναφέρω στους όρους ότι σε περίπτωση αντικαταβολής, γίνεται κλήση. Αν δεν απαντηθεί 1-2 φορές, στέλνω μήνυμα κι αν δεν καλέσουν πίσω, ακυρώνω την παραγγελία. Δεν μπορώ να ρισκάρω να μην παραλάβει ο πελάτης και να μου γυρίσει πίσω (αν και μου χει τύχει 3 φορές μόνο σε ένα χρόνο). Ξέρω καταστήματα με μεγάλο όγκο παραγγελιών που καθημερινά έχουν άρνηση παραλαβής. Είναι πολλοί (πολλές μάλλον) αυτοί που το κάνουν ως χομπι να παραγγέλνουν και να μην παραλαμβάνουν. Στις κάρτες δεν ασχολούμαι καθόλου. μου έχουν πει πωλητές από διαφορετικές κούριερ, στατιστικά το 5% των αποστολών σου γυρνάνε πίσω. και μάντεψε, όλες είναι αντικαταβολές. επειδή στέλνω και Κύπρο, σε πάνω από ένα χρόνο που στέλνω εκεί μόνο προπληρωμένα, έχω μόνο μία επιστροφή και αυτό ήταν ευθύνη της μεταφορικής που έκανε ζημιά στην συσκευασία. με έναν πωλητή κούριερ που μίλαγα μου ανέφερε πως σταματάνε πολλοί να κάνουν αντικατοβολές για 2 λόγους. ο πρώτος είναι οι επιστροφές, ο δεύτερος πως μέσω κάρτας έχεις άμεσα τα χρήματα στο ταμείο σου την επόμενη ημέρα και όχι πότε θα παραδώσει η κούριερ και μετά από μία βδομάδα. λογικά όλοι θα πάνε στα προπληρωμένα σε λίγα χρόνια. άλλη περίπτωση πελάτες που κάνουν παραγγελία με αντικαταβολή. δεν παραλαμβάνουν και μετά ξανακάνουν παραγγελία. όταν τους ζητάω προπληρωμή γιατί δεν παρέλαβαν την πρώτη τους παραγγελία, προσβάλλονται. ναι όλοι είμαστε καταναλωτές, ναι όλοι έχουμε δικαιώματα αλλά να είμαστε και λίγο υπεύθυνοι. σε συγκεκριμένα είδη που πουλάω που είναι ογκώδη και ζητάω προπληρωμή, σε μεγαλύτερης αξίας επιβεβαιώνω για να τα στείλω. και οι πελάτες μου κάνουν μούτρα. αλλά προτιμώ να χάσω μία πώληση παρά να έχω ένα προϊόν με μεγάλη αξία να πηγαινοέρχεται χωρίς να παραληφθεί. οι πελάτες πρέπει να φέρονται πιο υπεύθυνα και όχι κάνω μία παραγγελία και απλά δεν παραλαμβάνω. δεν το καταλαβαίνουν πως τα καταστήματα βάζουν αυτές τις περιπτώσεις στο κόστος του προϊόντος; Επεξ/σία 14 Μαρτίου 2023 από james01gr 4
-netman- Δημοσ. 15 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2023 Στις 13/3/2023 στις 5:47 ΜΜ, mankam είπε Το μόνο που έχει λογική όσο αφορά τις πληρωμές που καθυστερεί, είναι οι 14 μέρες που έχει ο πελάτης να επιστρέψει προϊόν απο την στιγμή που το παραλαμβάνει απο το Κούριερ, χωρίς να αποτελεί δικαιολογία για ολο το ποσό παραγγελιών που παρακρατούν. Οσο αφορά το skroutz τα επόμενα χρόνια θα πουλάει απευθείας στον καταναλωτή βγάζοντας τα καταστήματα σταδιακά έξω αφού έχει κάνει μια εκ του ασφαλούς στατιστική σχετικά με εμπορικούς κωδικούς. α γειά σου! Δεν το έχει αναφέρει κανένας. Το σκρουτζ "διαβάζει" τα ταχυκινητα προϊόντα, και με το fulfilled θα αποκτήσει την τεχνογνωσία και την άμεση επικοινωνία με τους αρχικούς προμηθευτές. Και τότε ... guess what? Το skroutz θα γίνει άμεσος πωλητής. Θα πουλάει ότι κωδικό τρέχει και οι υπόλοιποι θα πουλάνε τον κατιμά. 5
sakislife Δημοσ. 15 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2023 8 ώρες πριν, james01gr είπε ....οι πελάτες πρέπει να φέρονται πιο υπεύθυνα και όχι κάνω μία παραγγελία και απλά δεν παραλαμβάνω. δεν το καταλαβαίνουν πως τα καταστήματα βάζουν αυτές τις περιπτώσεις στο κόστος του προϊόντος; Απλά τους πιο πολλούς δεν τους νοιάζει. Στα "φρύδια" τους Ενταξει, υπαρχουν και ανθρωποι ευγενέστατοι, που ειτε κατι τους ετυχε, ειτε ακομα κι απο αμέλεια, ζητουν συγγνωμη και κανουν κινησεις για να επανορθώσουν. Αλλα υπαρχουν και καποιο που ειναι ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ μιλαμε!! Στην ερωτηση γιατι δεν παραλαβανε, απαντούν με θράσος, δε σηκωνουν το τηλ, και καποιοι σου το κλείνουν και κατάμουτρα. Εννοείται οτι αυτοι δε ξαναπαίρνουν παραγγελία αν δεν προπληρωσουν, αλλα θα επρεπε να υπάρχει και μια κοινη βάση δεδομένων, στην οποιο να εχουν προσβαση τα καταστήματα, με ενα δείκτη αξιολόγησης του πελάτη. Οπως πχ στο ebay που εχει βαθμολογία και ο πωλητης αλλα και ο αγοραστής. Αλλα θα μου πεις ποιος νοιάζεται για τον ελευθερο επαγγελματία ? Εδω ζουμε σ ενα κρατος που δε θελει να μεινει ουτε μια επιχείρηση ανοιχτή, κι εγω μιλαω για προστασια απο κακοβουλους πελατες... σιγα τα ωά.. 6
PRETTY Δημοσ. 15 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2023 3 ώρες πριν, sakislife είπε Γνωριζει κάποιος εαν απάντησε κανείς πότε θα μας πληρώσουν ; Στις 10/3/2023 στις 11:23 ΠΜ, gmc είπε
mankam Δημοσ. 15 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2023 3 ώρες πριν, sakislife είπε αλλα θα επρεπε να υπάρχει και μια κοινη βάση δεδομένων, στην οποιο να εχουν προσβαση τα καταστήματα, με ενα δείκτη αξιολόγησης του πελάτη. Οπως πχ στο ebay που εχει βαθμολογία και ο πωλητης αλλα και ο αγοραστής. Εξαιρετική ιδέα, είμαι πωλητής στο ebay, με πάνω 750 feedback, κοιτούσα πάντα το προφίλ του αγοραστή πριν στείλω την παραγγελία, πιστεύω οτι θα ήταν πολύ χρήσιμη μία αξιόπιστη βάση δεδομένων και αγοραστών και πωλητών στην ελληνική αγορά. Θυμάμαι περίπτωση "πελάτη" εδω στην Ελλάδα πού παράγγειλε 3 φορές και ακύρωσε 3 φορές αφού το παρέδωσα στο Κούριερ δηλαδή χρεώθηκα τα μεταφορικά + συσκευασία και το προϊόν έκανε βόλτες για μέρες μέχρι να το παραλάβω,
Makis_panamera Δημοσ. 15 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2023 Το eBay είναι μια άλλη περίπτωση που πολλοί πιστεύω την ψάχνουν αλλά δεν τους βγαίνουν τα μεταφορικά λόγω ανταγωνισμού.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα