nova_centurion Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, james01gr είπε Με βάση τα λεγόμενα αυτού, με 1 δις πωλήσεις θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 100μυρια πωλήσεις από τις προμήθειες και μονο. Ακόμη και όλα τα καταστήματα να πλήρωναν το 400αρι,μιλαμε για 5 μύρια. Τρίχες σε σχέση με τις προμηθειες, απλά θέλει να ξεφορτωθεί κόσμο από την πλατφόρμα το οποίο και το λέει ξεκαθαρα. Επίσης ανεβάζει τον αριθμό των καταστημάτων σε 14χιλ, αριθμό τον οποίο ποτέ δεν είχε ακόμη και πριν την επιβολή συνδρομής... Το πιο σοκαριστικο ειναι πως θα κα ει τον εγγυητή μεταξύ του καταστήματος και της τράπεζας για την σύναψη δανείων... Θα είναι τρελός οποίος το κάνει αυτό... Με βάση τη σημερινή συνέντευξη έχει τζίρο 74 εκ για το 2022 δηλ περί το 7,5% μέση προμήθεια σε 1 δις πωλήσεις εμπορευμάτων. Δεν είναι παράλογο αν σκεφτεί κανείς ότι κάνει τζίρο και σε κινητά, τηλεοράσεις που έχει μικρότερες προμήθειες. Σχετικά με αν ήθελε να διώξει το 40% των καταστημάτων έχω ήδη παρατηρήσει ότι αν ήταν στόχος δεν θα το έκανε έτσι αλλά με καλύτερο σχέδιο. Επιπλέον όταν το 2021 ΟΛΟ το κέρδος του ήταν 6 εκ τότε τα 5 εκ αν πλήρωναν όλοι το 400αρι είναι πολύ σπουδαίο. Απλά στη συνέντευξη παίζει το μύθο της κολοβής αλεπου όπου αντί να παραδεχτεί την αποτυχία μας λέει ότι ήταν μόδα και επιθυμητό να χάσει το 40%. Στο τελευταίο που σχολιάζεις για τα δάνεια που εξαγγέλει αν δεν είναι σαν τις εξαγγελίες των πολιτικών (χωρίς αντίκρυσμα) θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι με τα φέσια που θα πέσουν. Τέλος ΑΜΑΖΟΝ σε μια αγορά σαν την Ελληνική ΔΕΝ παίζει. Είναι ΛΑΘΟΣ στρατηγική. Αν δεν ξυπνήοσυν από το όνειρο που βλέπουν τώρα πολύ γρήγορα θα ζουν έναν εφιάλτη. ΟΧΙ ότι με ενδιαφέρει πέρα από το ότι όπως είπα το παλιό σκρουτζ ήταν χρήσιμο σ' όλους εμάς. Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2023 από nova_centurion 2
sakislife Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 Εγω αυτο που βλεπω ειναι οτι οι λιγοι επιχειρηματιες που ειμαστε εδω, καταθετοντας το λιθαρακι μας, ηδη αρχιζουμε να διαμορφωνουμε πιο καθαρη εικονα για ολη την κατασταση περι σκρουτζ. Θεωρω πως θα πρεπει ολοι μας να προσκαλεσουμε εδω και αλλους συναδελφους, και να μεγαλώσει το νημα σε γνωσεις και αποψεις. Μονο κερδισμενοι θα ειμαστε ολοι μας απο κατι τετοιο !! Εγω εχω ηδη στειλει μηνυματα με το εδω link σε καποιους συναδελφους του δικου μου αντικειμένου. Προτεινω να το κανουν και οι υπολοιποι. Πάντα η ένωση δημιουργει τις ανατροπες 1
crom251 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Αν το bestprice κινηθει εξυπνα και γρηγορα και αναβαθμισει τις υπηρεσιες του, π.χ. ''καλαθι bestprice'', η φαπα που θα φαει το skroutz δεν θα εχει προηγουμενο. Αν συνεχισει να κωλοβαραει φυσικα εκει που ειναι θα μεινει, αντε με καποια ανοδο η οποια ομως δεν θα αλλαξει τα δεδομενα. Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2023 από crom251 1
james01gr Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 1 ώρα πριν, nova_centurion είπε Με βάση τη σημερινή συνέντευξη έχει τζίρο 74 εκ για το 2022 δηλ περί το 7,5% μέση προμήθεια σε 1 δις πωλήσεις εμπορευμάτων. Δεν είναι παράλογο αν σκεφτεί κανείς ότι κάνει τζίρο και σε κινητά, τηλεοράσεις που έχει μικρότερες προμήθειες. Σχετικά με αν ήθελε να διώξει το 40% των καταστημάτων έχω ήδη παρατηρήσει ότι αν ήταν στόχος δεν θα το έκανε έτσι αλλά με καλύτερο σχέδιο. Επιπλέον όταν το 2021 ΟΛΟ το κέρδος του ήταν 6 εκ τότε τα 5 εκ αν πλήρωναν όλοι το 400αρι είναι πολύ σπουδαίο. Απλά στη συνέντευξη παίζει το μύθο της κολοβής αλεπου όπου αντί να παραδεχτεί την αποτυχία μας λέει ότι ήταν μόδα και επιθυμητό να χάσει το 40%. Στο τελευταίο που σχολιάζεις για τα δάνεια που εξαγγέλει αν δεν είναι σαν τις εξαγγελίες των πολιτικών (χωρίς αντίκρυσμα) θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι με τα φέσια που θα πέσουν. Τέλος ΑΜΑΖΟΝ σε μια αγορά σαν την Ελληνική ΔΕΝ παίζει. Είναι ΛΑΘΟΣ στρατηγική. Αν δεν ξυπνήοσυν από το όνειρο που βλέπουν τώρα πολύ γρήγορα θα ζουν έναν εφιάλτη. ΟΧΙ ότι με ενδιαφέρει πέρα από το ότι όπως είπα το παλιό σκρουτζ ήταν χρήσιμο σ' όλους εμάς. εφόσον το νούμερο του τζίρου των προϊόντων που πωλούνται εκεί μέσα είναι σωστό, τότε τα 100μύρια είναι το ελάχιστο. στα κινητά έχει 7% προμήθεια... το σκρουτζ παίρνει πολλά χρήματα ΚΑΙ για προβολή προϊόντων ΚΑΙ για τα κλικ όσων δεν είναι στο marketplace ΚΑΙ βγάζει από το skroutz plus ΚΑΙ από τις νέες εγγραφές στην πλατφόρμα. άρα ο τζίρος του δεν είναι 1 δις (πιστεύω πως είναι κάτω από 900 και το στρογγυλοποιεί προς τα πάνω) όπως και τα καταστήματά του δεν είναι 14.000.
-netman- Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 12 ώρες πριν, 1comment είπε Οι πληρωμές είναι κάθε Πέμπτη, όχι κάθε 15. Κάθε 15 δεν ήταν ποτέ. Ήταν δυο φορές τη βδομάδα, τώρα έγινε μία. Αυτά ισχύουν στο marketplace. Δεν ξέρω αν είσουν με άλλο μοντέλο χρέωσης. Έτσι ήμουν κι εγώ, απλά νόμιζα ότι με το νέο μοντέλο θα ήταν καθε 15. τώρα έμαθα 😉
-netman- Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 Όσο αναφορά το αν θα μπει μέσα σαν εγγυητής δανείων, προσέξτε το εξής που είπε ο CEO : " Και πώς θα διασφαλίζεται η ίδια η Skroutz; «Εχέγγυο θα είναι το εμπορικό απόθεμα που θα αγοραστεί με το δάνειο. Επειτα η αποπληρωμή αυτού του δανείου δεν θα έχει το κλασικό σύστημα όπου περιμένεις μία πληρωμή τον μήνα. Με κάθε πώληση προϊόντος το Skroutz θα παίρνει πίσω και ένα ποσοστό για το κεφάλαιο του δανείου»," δεν θα είναι τρομερή επισφάλεια... άλλωστε δε γίνεται να μην το προβλέψουν αυτό!
thanson Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 13 λεπτά πριν, -netman- είπε Όσο αναφορά το αν θα μπει μέσα σαν εγγυητής δανείων, προσέξτε το εξής που είπε ο CEO : " Και πώς θα διασφαλίζεται η ίδια η Skroutz; «Εχέγγυο θα είναι το εμπορικό απόθεμα που θα αγοραστεί με το δάνειο. Επειτα η αποπληρωμή αυτού του δανείου δεν θα έχει το κλασικό σύστημα όπου περιμένεις μία πληρωμή τον μήνα. Με κάθε πώληση προϊόντος το Skroutz θα παίρνει πίσω και ένα ποσοστό για το κεφάλαιο του δανείου»," δεν θα είναι τρομερή επισφάλεια... άλλωστε δε γίνεται να μην το προβλέψουν αυτό! Στην ουσία το δάνειο θα το παίρνει το skroutz και το απόθεμα θα είναι δικό του στις αποθήκες και οι επαγγελματίες θα είναι οι πωλητές και υπάλληλοι της εταιρείας., Συν τους όρους και τα συμφωνητικά που θα έχουν υπογράψει για κάτι τέτοιο, ίσως σε περίπτωση αθέτησης να έχει δικαίωμα να βάλει χέρι και στην περιουσία των επαγγελματιών. 2
LIGHT1NG Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 1.Πάντως όσοι από εμάς έχουμε skroutz plus έχουμε βγάλει σίγουρα κέρδος από τα μεταφορικά που σε αρκετά μαγαζιά δεν είναι δωρεάν. 2 . Όσο για τα 400 που θέλει κάθε χρόνο από τα καταστήματα για ένα κατάστημα που έχει δικό του eshop μπορεί να κάνει την κίνηση να φύγει και να το πάει σόλο με social media, ad κλπ αλλά έχω παρατηρήσει πολλά καταστήματα δεν έχουν καν φυσικό κατάστημα πόσο μάλλον δικό τους eshop, τα έξοδα για να κάνεις ένα eshop κλπ σίγουρα είναι μεγαλύτερο από 400 και σίγουρα θα πρέπει να κάνεις καλή δουλειά +διαφήμιση κλπ κλπ το σκρουτζ όλο αυτό στο δίνει πακέτο στα 400 τον χρόνο και απλά δεν ασχολείται καθόλου ο έμπορος. 3 . Ασφάλεια του καταναλωτή, πες ρε φίλε έκλεισες το μαγαζί σου και μου χάλασε ας πούμε κάτι εκεί το σκρουτζ θα την φάει για πάρτη σου, πλέον ο ανταγωνισμός έχει ανέβει στα καταστήματα και αυτό οφείλεται ότι ο ένας αντιγράφει τον άλλον και οι τιμές είναι ίδιες με διάφορες του 1 ευρώ.
james01gr Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 30 λεπτά πριν, LIGHT1NG είπε 1.Πάντως όσοι από εμάς έχουμε skroutz plus έχουμε βγάλει σίγουρα κέρδος από τα μεταφορικά που σε αρκετά μαγαζιά δεν είναι δωρεάν. 2 . Όσο για τα 400 που θέλει κάθε χρόνο από τα καταστήματα για ένα κατάστημα που έχει δικό του eshop μπορεί να κάνει την κίνηση να φύγει και να το πάει σόλο με social media, ad κλπ αλλά έχω παρατηρήσει πολλά καταστήματα δεν έχουν καν φυσικό κατάστημα πόσο μάλλον δικό τους eshop, τα έξοδα για να κάνεις ένα eshop κλπ σίγουρα είναι μεγαλύτερο από 400 και σίγουρα θα πρέπει να κάνεις καλή δουλειά +διαφήμιση κλπ κλπ το σκρουτζ όλο αυτό στο δίνει πακέτο στα 400 τον χρόνο και απλά δεν ασχολείται καθόλου ο έμπορος. 3 . Ασφάλεια του καταναλωτή, πες ρε φίλε έκλεισες το μαγαζί σου και μου χάλασε ας πούμε κάτι εκεί το σκρουτζ θα την φάει για πάρτη σου, πλέον ο ανταγωνισμός έχει ανέβει στα καταστήματα και αυτό οφείλεται ότι ο ένας αντιγράφει τον άλλον και οι τιμές είναι ίδιες με διάφορες του 1 ευρώ. Σχετικά με το 3 πως θα την φάει το σκρουτζ; απόδειξη παίρνεις από το κατάστημα που αγοράζεις όχι από το σκρουτζ. το κατάστημα είναι υποχρεωμένο να σε καλύψει. Εάν το κατάστημα κλείσει, κανεις τον σταυρό σου να μην χαλάσει κάτι μέχρι την λήξη της εγγύησης. Το σκρουτζ δεν καλύπτει εγγύηση σε βλάβες προϊόντων.
gmc Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 2 ώρες πριν, james01gr είπε Σχετικά με το 3 πως θα την φάει το σκρουτζ; απόδειξη παίρνεις από το κατάστημα που αγοράζεις όχι από το σκρουτζ. το κατάστημα είναι υποχρεωμένο να σε καλύψει. Εάν το κατάστημα κλείσει, κανεις τον σταυρό σου να μην χαλάσει κάτι μέχρι την λήξη της εγγύησης. Το σκρουτζ δεν καλύπτει εγγύηση σε βλάβες προϊόντων. σωστός
Titanik Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 Το skroutz λέει και ξαναλέει ότι θέλει νσ γίνει το ελληνικό amazon Το amazon από πλευράς του χρεώνει 40€ / μήνα + προμήθεια επί την πώληση Ήδη έχει κάνει το FBS (αντέγραψε το FBA) Το ποσό αξιόπιστο είναι δεν έχει σημασία. Φτιάχνει κάτι που να δουλεύει με σκοπό σε 1-2-3 χρόνια να το πουλήσει πακέτο.
Axelq Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 Υπάρχουν ακόμα μεγάλες διαφορές με το Amazon που μέσα σε 30 μέρες από την παραλαβή μπορείς να επιστρέψεις το προϊόν για οποιοδήποτε λόγο. Επίσης, αν πάθει κάτι ενώ είναι σε εγγύηση, μπορείς να πάρεις πίσω τα χρήματα σου ή να σου στείλουν καινούργιο. Το θέμα είναι πως συνεννοείσαι με το Amazon και όχι με το κάθε κατάστημα για να βγάλεις άκρη όπως στο Skroutz.
mcstefan7 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 13 ώρες πριν, crom251 είπε Αν το bestprice κινηθει εξυπνα και γρηγορα και αναβαθμισει τις υπηρεσιες του, π.χ. ''καλαθι bestprice'', η φαπα που θα φαει το skroutz δεν θα εχει προηγουμενο. Αν συνεχισει να κωλοβαραει φυσικα εκει που ειναι θα μεινει, αντε με καποια ανοδο η οποια ομως δεν θα αλλαξει τα δεδομενα. Το bestprice είναι μάπα. Δε ξέρω για τον έμπορο αλλα για τον καταναλωτή δεν αξίζει. Κερδισμένο θα βγει to shopflix απο τα μαγαζιά που φύγανε απο το σκρουτζ. 32 λεπτά πριν, Axelq είπε Υπάρχουν ακόμα μεγάλες διαφορές με το Amazon που μέσα σε 30 μέρες από την παραλαβή μπορείς να επιστρέψεις το προϊόν για οποιοδήποτε λόγο. Επίσης, αν πάθει κάτι ενώ είναι σε εγγύηση, μπορείς να πάρεις πίσω τα χρήματα σου ή να σου στείλουν καινούργιο. Το θέμα είναι πως συνεννοείσαι με το Amazon και όχι με το κάθε κατάστημα για να βγάλεις άκρη όπως στο Skroutz. Το καλάθι είναι ίδιο με το αμαζον. Μπορείς να επιστρέψεις το προιον και να πάρεις τα λεφτα σου πίσω. Μιλάς με σκρουτζ (Έχει λινκ σε κάθε σου αγορα για επιστροφή) και οχι με το μαγαζί!
Super Moderators paredwse Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 Super Moderators Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 1 hour ago, Axelq said: Υπάρχουν ακόμα μεγάλες διαφορές με το Amazon που μέσα σε 30 μέρες από την παραλαβή μπορείς να επιστρέψεις το προϊόν για οποιοδήποτε λόγο. Επίσης, αν πάθει κάτι ενώ είναι σε εγγύηση, μπορείς να πάρεις πίσω τα χρήματα σου ή να σου στείλουν καινούργιο. Το θέμα είναι πως συνεννοείσαι με το Amazon και όχι με το κάθε κατάστημα για να βγάλεις άκρη όπως στο Skroutz. Ειδικά σε αυτό, δεν καταλαβαίνω τη διαφορά (εκτός του ότι μπορείς να επιστρέψεις το προϊόν για οποιονδήποτε λόγο εντός 14 ημέρων αντί εντός 30 ημερών - έτσι ορίζει η ευρωπαϊκή νομοθεσία). Θα αναφέρω πρόσφατη εμπειρία μου από αγορά από το Marketplace (το παλιό «Καλάθι του Skroutz»): Παράγγειλα ένα ζευγάρι παπούτσια για τη δουλειά. Τσιγκουνεύτηκα να πάρω Camper (που παίρνω συνήθως) και πήρα κάποια άλλα, φτηνότερα. Δυστυχώς δεν μου έκαναν και, μέσω skroutz, έκανα αίτημα επιστροφής. Μου έστειλαν αμέσως οδηγίες να πάω στο κοντινότερο κατάστημα ACS, πήγα, παρέλαβαν το κουτί με τα παπούτσια, έδωσα στην ACS τον κωδικό επιστροφής και δεν ασχολήθηκα περαιτέρω. Σε 5-6 ημέρες τα χρήματα μου είχαν επιστραφεί στο ακέραιο. Ουδέποτε μίλησα με το κατάστημα (δεν θυμάμαι καν ποιο είναι), ουδέποτε βρήκα κάποιο πρόβλημα στην όλη διαδικασία. Όλα έγιναν όπως έπρεπε και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. 5
SabotazNic Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Axelq είπε Επίσης, αν πάθει κάτι ενώ είναι σε εγγύηση, μπορείς να πάρεις πίσω τα χρήματα σου ή να σου στείλουν καινούργιο. Το θέμα είναι πως συνεννοείσαι με το Amazon και όχι με το κάθε κατάστημα για να βγάλεις άκρη όπως στο Skroutz. 18 λεπτά πριν, paredwse είπε Ειδικά σε αυτό, δεν καταλαβαίνω τη διαφορά (εκτός του ότι μπορείς να επιστρέψεις το προϊόν για οποιονδήποτε λόγο εντός 14 ημέρων αντί εντός 30 ημερών - έτσι ορίζει η ευρωπαϊκή νομοθεσία). Στην περιπτωση του αμαζον, ειναι η εξαιρεση να βρεις κατι που δεν το πουλαει το ιδιο (sold/fulfilled by Amazon), και συνηθως αποφευγουμε γιατι ειναι και πιο ακριβο. Στο σκρουτζ, ειναι η εξαιρεση να βρεις καταστημα μεσα στην λιστα που να το εχει και στο marketplace, και συνηθως το αποφευγουμε γιατι δεν ειναι το πιο φθηνο (σε αρκετες περιπτωσεις καταστημα που προσφερει καλαθι του σκρουτζ ειναι στην μεση της λιστας των καταστηματων) Αλλα και στις 2 περιπτωσεις, αν αγοραζεις κατι που δεν ειναι fulfilled by amazon ή καλαθι σκρουτζ, μιλας απευθειας με το καταστημα. Επεξ/σία 13 Μαρτίου 2023 από SabotazNic
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα