gmc Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) https://prnt.sc/JaGzmUDjBt4J https://prnt.sc/XUIDLeOiWPSs Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2023 από gmc
mcstefan7 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 1 λεπτό πριν, james01gr είπε Ξέρεις κάτι όμως; αναλύεις τα δεδομένα με βάση του τι τζίρο έχω τώρα. Γιατί εάν με αντιμετωπίζεις έτσι, σε 2 χρόνια μπορεί να έχω ξεπεράσει τον άλλον. Και εσύ να χάσεις έναν καλό πελάτη. Συνήθως οι εταιρείες πρώτα φτάνουν στο σημείο να πάρουν εργαζομενο, δουλευουν κάποιο διάστημα πιέζοντας τους υπάρχοντες και μετά προσλαμβάνουν. Είναι ολοφαβερο πως το σκρουτζ έχει επιλέξει να καθυστερεί τις ταξινομήσεις προϊόντων και γενικότερα την εξυπηρέτηση προς τους επαγγελματίες. Χρειάζεται παραπάνω προσωπικό εχθες αλλά προφανώς δεν θέλει να προσφέρει σωστές υπηρεσίες στους επαγγελματίες. Δεν είναι τόσο απλό. Περισσότερο προσωπικό = μεγαλύτερες εγκαταστάσεις = μεγαλύτερες επενδύσεις. Επίσης περισσότερο προσωπικό = λιγότερο αποδοτικό προσωπικό! Πιστεύω έχουν τους λόγους τους που το έκαναν. Το μέλλον θα δείξει. 2 λεπτά πριν, gmc είπε https://prnt.sc/JaGzmUDjBt4J Καλύτερα 5κ μαγαζιά με στοκ παρα 20κ μαγαζιά χωρίς αποθήκη με διαθεσιμότητα μετα απο 10 μέρες (που δεν τηρούν). 2
gmc Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, mcstefan7 είπε Δεν είναι τόσο απλό. Περισσότερο προσωπικό = μεγαλύτερες εγκαταστάσεις = μεγαλύτερες επενδύσεις. Επίσης περισσότερο προσωπικό = λιγότερο αποδοτικό προσωπικό! Πιστεύω έχουν τους λόγους τους που το έκαναν. Το μέλλον θα δείξει. Καλύτερα 5κ μαγαζιά με στοκ παρα 20κ μαγαζιά χωρίς αποθήκη με διαθεσιμότητα μετα απο 10 μέρες (που δεν τηρούν). Γιατί τα 5κ θα έχουν stock? https://prnt.sc/R16WkNi7Q57H Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2023 από gmc
mcstefan7 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 Μόλις τώρα, gmc είπε Γιατί τα 5κ θα έχουν stock? Δε ξέρω, απλα σου επισημαίνω οτι μόνο τα μαγαζιά σαν σύνολο δεν λένε κάτι. Χρειαζόμαστε άλλου είδους στατιστικό.
james01gr Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, mankam είπε Θα σου πω την εμπειρία μου απο τα φυσικά καταστήματα και είναι πάνω απο 35 ετών Ο Έλληνας δεν φεύγει χωρίς απόδειξη οι συναλλαγές με κάρτα έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια σε πολύ μεγάλο ποσοστό οπότε όποιος δεν κόψει απόδειξη παίζει ρώσικη ρουλέτα με την εφορία, και ένα μικρό ποσοστό των πελατών προσπαθούν να επωφεληθούν με χαμηλότερη τιμή απο το κατάστημα χωρίς να κόψει απόδειξη, δηλαδή 12ευρώ προϊόν να το πάρει 10 χωρίς απόδειξη, και ρωτάω συμφέρει το κατάστημα ? Θα εκπλαγείς αγαπητέ πόσοι Έλληνες κυκλοφορούν μαύρο χρήμα και πάνε στα καταστήματα του στυλ σε πληρώνω μετρητά και θέλω καλύτερη τιμή. Γιατί δεν θέλουν να πληρώσουν μέσω κάρτας γιατί θα φανούν παραπάνω έξοδα από τα έσοδα που δηλώνουν, θα χάσουν επιδόματα και χίλια πόσα. Για 10€ δεν το κάνουν αυτό αλλά για διάφορες άλλες κατηγορίες προϊόντων... Εδω έβαλε ο πατέρας μου πετρέλαιο και δεν του έδωσαν παραστατικό... (του είπα πως προφανώς είτε είναι νοθεία είτε το έχει πάρει πουλήσει σε άλλον που ήθελε έξοδα και διπλό χρεώνει το φπα...). Τα μάτια μου έχουν δει πολλά. Ξέρεις τι σημαίνει να σου ζητάνε πελάτες να μην τους εκδώσεις τιμολόγιο ναύλου για εισαγωγή από το εξωτερικό; καταλαβαίνεις τι έκανε το φυσικό κατάστημα; έχω δει τους Έλληνες να κλέβουν με κάθε δυνατό τροπο Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2023 από james01gr 4
gmc Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, mcstefan7 είπε Δε ξέρω, απλα σου επισημαίνω οτι μόνο τα μαγαζιά σαν σύνολο δεν λένε κάτι. Χρειαζόμαστε άλλου είδους στατιστικό. απο μενα μονο η προμηθεια ηταν πανω απο 5000 το χρονο τι αλλο στατιστικο θες... και ειμαι ενα κατασστημα lllhttps://prnt.sc/KXmn4PqwvvV4 3 μηνες... φαντασου 6000 χιλιαδες καταστηματα Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2023 από gmc
mcstefan7 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, gmc είπε απο μενα μονο η προμηθεια ηταν πανω απο 5000 το χρονο τι αλλο στατιστικο θες... και ειμαι ενα κατασστημα Δεν ασχολούμαι σαν έμπορος με το σκρουτζ. Δεν ξέρω αν με 5κ θεωρείσαι καλό μαγαζί ή οχι. Ενα νούμερο δεν λέει κατι. Αν εσύ έχεις 5κ και οι ανταγωνιστές σου 30κ είσαι μικρός. Αν εσύ έχεις 5κ και οι ανταγωνιστές 1κ avg τότε είσαι μεγάλος. Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2023 από mcstefan7
gmc Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, mcstefan7 είπε 9 λεπτά πριν, mcstefan7 είπε Δεν ασχολούμαι σαν έμπορος με το σκρουτζ. Δεν ξέρω αν με 5κ θεωρείσαι καλό μαγαζί ή οχι. Ενα νούμερο δεν λέει κατι. Αν εσύ έχεις 5κ και οι ανταγωνιστές σου 30κ είσαι μικρός. Αν εσύ έχεις 5κ και οι ανταγωνιστές 1κ avg τότε είσαι μεγάλος. αυτα ειναι που παιρνει ο σκρουτζ... εγω εχω 40κ,, η μαλλον ειχα.... πλεον bestpeice shopflix Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2023 από gmc 1
1comment Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, -netman- είπε Όσο αναφορά τις πληρωμές που δεν μας έχουν κάνει, εγώ θα περιμένω μέχρι τις 15 του μήνα. Κάθε 15 δεν αποδίδονται πλέον τα χρήματα; Αν η 1η μέρα εφαρμογής του νέου συστήματος είναι η 1η Μαρτίου, τότε μέχρι τις 15 θα πρέπει να μας αποδώσει τα χρωστούμενα. btw πολλά τα ξένα χρήματα που θα κρατάει το skroutz για 15 μέρες, repos να τα κάνει, αν γίνεται, πολλά τα extra κέρδη! Οι πληρωμές είναι κάθε Πέμπτη, όχι κάθε 15. Κάθε 15 δεν ήταν ποτέ. Ήταν δυο φορές τη βδομάδα, τώρα έγινε μία. Αυτά ισχύουν στο marketplace. Δεν ξέρω αν είσουν με άλλο μοντέλο χρέωσης. Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2023 από 1comment 1
mcstefan7 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 20 λεπτά πριν, gmc είπε αυτα ειναι που παιρνει ο σκρουτζ... εγω εχω 40κ,, η μαλλον ειχα.... πλεον bestpeice shopflix 40/12=3.300 δεν είναι και μεγάλος μηνιαίος τζίρος!
1comment Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, mcstefan7 είπε 40/12=3.300 δεν είναι και μεγάλος μηνιαίος τζίρος! Αν αυτό δεν είναι μεγάλος, εγώ που είχα 2,5 όλο το χρόνο και συνέχισα τι να πω; Ο καθένας το βλέπει από τη σκοπιά του και σκέφτεται κατά πόσο τον συμφέρει να προσωρήσει ανάλογα τι ζητάει. Πολλοί σαν εμένα το έχουμε σαν έξτρα εισόδημα, σε καμία περίπτωση βασικό. Ευτυχώς για το βασικό τρέχει δυνατά το φυσικό κατάστημα. Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2023 από 1comment 1
nova_centurion Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 22 λεπτά πριν, mcstefan7 είπε Δεν είναι τόσο απλό. Περισσότερο προσωπικό = μεγαλύτερες εγκαταστάσεις = μεγαλύτερες επενδύσεις. Επίσης περισσότερο προσωπικό = λιγότερο αποδοτικό προσωπικό! Πιστεύω έχουν τους λόγους τους που το έκαναν. Το μέλλον θα δείξει. Αγαπητέ συμφορουμίτη, ενώ έχεις δίκιο στη συνεπαγωγή που έκανες (αν και έβαλες ίσον) κάνεις λάθος στη υπόθεση σου ότι δηλ. πιστεύεις ότι έχουν τους λόγους τους που το έκαναν (δηλ. να φύγουν το 40% των μαγαζιών). Εξηγούμαι: α. Αν θέλει μια επιχείρηση να μειώσει διώχνοντας κάποιους πελάτες (μαγαζιά) που δεν είναι χρήσιμα στο business της τότε δημιουργεί φίλτρα και βάζει αντικίνητρα ώστε να τα αποκλείσει de facto. Το σκρουτζ το έχει κάνει πολλές φορές αυτό πχ. αν κάποιος έχει κάτω από 10 παραγγελίες το μήνα ή κάτω από ένα ποσοστό παραγγελίες που εξυπηρέτησε κοκ. Αρα αν ήθελε απλά να διώξει πιο πολλούς μικρούς αρκούσε να αυστηροποιήσει τα όρια αυτά ή να προσθέσει και άλλα. β. Το σκρουτζ εδώ και δύο χρόνια δείχνει ότι είναι σε vertigo καθώς παρά την αύξηση του τζίρου και την αύξηση των χρεώσεων χάνει σε καθαρά κέρδη (16 εκ το 2020 και 6 εκ το 2021). Η δε απότομη μείωση κατά 40% των καταστημάτων ΠΟΤΕ δεν αποτελεί μέρος στρατηγικού σχεδιασμού κάποιας επιχείρησης, άρα το vertigo συνεχίζεται και το 2023. γ. Η "αρπαχτή" των 400 ευρώ αποδεικνύει ότι "τα πλάνα" της διοίκησης δεν βγαίνουν. Είναι δε αρπαχτή διότι έγινε χωρίς προγραμματισμό. Αυτό το αποδεικνύει το γεγονός ότι πρώτα έχασαν το 40% των πελατών και μετά έβγαλαν από την σελίδα τους τον αριθμό καταστημάτων (που σημειωτεόν υπήρχε εδώ και 15 χρόνια) κάτι που δείχνει τον αιφνιδιασμό τους και την ανησυχία τους για bad reputation. Αν το είχαν σχεδιάσει και είχαν σκοπό να διώξουν τόσα πολλά μαγαζιά τότε ή θα είχαν αφαιρέσει την εμφάνιση του πλήθους των μαγαζιών σε ανύποπτο χρόνο ή δεν θα τους ένοιαζε που φαίνεται και θα τον άφηναν στη θέση του. Τα παραπάνω βέβαια δεν σημαίνουν ότι το σκρουτζ βγαίνει έξω από την αγορά. Απλά δείχνει ότι είναι σ' ένα σημείο καμπής. Η θα καταλάβει ότι το νέο μοντέλο του (εδώ και 3 χρόνια) ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ και θα το διορθώσει ή σιγά-σιγά θα καταρρεύσει. Είναι η ώρα η διοίκηση του να κατέβει από το καλάμι με συμπεριφορά που βλάπτει την αγορά αλλά και τους ιδιους και να επανέλθει στην σωστή στρατηγική επι εποχής προ του αδηφάγου fund που το οδηγεί σε μαρασμό. Εμείς ως καταναλωτές θέλουμε το παλιό σκρουτζ που έδινε "φτηνές" τιμές στην αγορά και βοήθησε σημαντικά στην μεγάλη κρίση 2010-2020. 5
Ducatista Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 55 λεπτά πριν, mcstefan7 είπε Όπως φαίνεται το business plan του στρέφεται να γίνουν marketplace (το ελληνικό amazon). Σε αυτο το τομέα δεν έχει ανταγωνισμό! Στις επιχειρήσεις δεν χωράνε συναισθηματισμοί. Κάποιοι συνεργάτες δε μπόρεσαν να ακολουθήσουν και έμειναν πίσω/εκτός συναγωνισμού. Ο καταναλωτής έχει μεγαλύτερο κέρδος απο αγορές σε εταιρίες marketplace (ασφάλεια/εξυπηρέτηση/εγγύηση/ευκολία στη διαδικασία) παρα απο άγνωστα μαγαζιά. Πχ οταν αγοράζω κάθε χρόνο κινητά και ταμπλετς προτιμώ το αμαζον αν και απο σκρουτζ πολλές φορες ήταν πιο φθηνά. καταλαβαινω τι θες να πεις αλλα οτι και αν θελει να γινει το σκρουτζ ολοι εκει μπαινουν για να παρουν την φθηνοτερη τιμη αλλωστε απο τις πωλησεις φαιβεται αυτο... βεβαια εδω καποι αμελη λενε το αντιθετο εγω βλεπω ομως απο την εμπειρια μου σαν καταναλωτης αλλα και απο την επιχειρηση μου οτι ολοι ψαχνουν στο σκρουτζ για να παρουν το πιο φθηνο η σχεδον το πιο φθηνο (αν η τιμη ειναι σχεδον ιδια βλεπουν και αξιολογησεις κλπ)... ασφαλεια και εξυπηρετηση παρεχουν και τα μαγαζια αλλα απο το σκρουτζ ψωνιζουν.... 59 λεπτά πριν, mankam είπε Θα σου πω την εμπειρία μου απο τα φυσικά καταστήματα και είναι πάνω απο 35 ετών Ο Έλληνας δεν φεύγει χωρίς απόδειξη οι συναλλαγές με κάρτα έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια σε πολύ μεγάλο ποσοστό οπότε όποιος δεν κόψει απόδειξη παίζει ρώσικη ρουλέτα με την εφορία, και ένα μικρό ποσοστό των πελατών προσπαθούν να επωφεληθούν με χαμηλότερη τιμή απο το κατάστημα χωρίς να κόψει απόδειξη, δηλαδή 12ευρώ προϊόν να το πάρει 10 χωρίς απόδειξη, και ρωτάω συμφέρει το κατάστημα ? συγνωμη φιλε αλλα διαφωνω.... και στο μαγαζι μου και σε αλλα που ξερω ολα ειναι θεμα εκπτωσης αν παρει την εκπτωση την αποδειξη δεν την θελει.... σκεψου οτι για ενα "ακριβο" προιον παντα αρχιζουμε με το πως θα πληρωσει πιο λιγα... 56 λεπτά πριν, mcstefan7 είπε Δεν είναι τόσο απλό. Περισσότερο προσωπικό = μεγαλύτερες εγκαταστάσεις = μεγαλύτερες επενδύσεις. Επίσης περισσότερο προσωπικό = λιγότερο αποδοτικό προσωπικό! Πιστεύω έχουν τους λόγους τους που το έκαναν. Το μέλλον θα δείξει. Καλύτερα 5κ μαγαζιά με στοκ παρα 20κ μαγαζιά χωρίς αποθήκη με διαθεσιμότητα μετα απο 10 μέρες (που δεν τηρούν). ναι αλλα τοτε αντιο σε ανταγωνισμο τιμων και ποικιλια προιοντων.... πραγμα που εκανε μεγαλο το σκρουτζ... 49 λεπτά πριν, james01gr είπε Θα εκπλαγείς αγαπητέ πόσοι Έλληνες κυκλοφορούν μαύρο χρήμα και πάνε στα καταστήματα του στυλ σε πληρώνω μετρητά και θέλω καλύτερη τιμή. Γιατί δεν θέλουν να πληρώσουν μέσω κάρτας γιατί θα φανούν παραπάνω έξοδα από τα έσοδα που δηλώνουν, θα χάσουν επιδόματα και χίλια πόσα. Για 10€ δεν το κάνουν αυτό αλλά για διάφορες άλλες κατηγορίες προϊόντων... Εδω έβαλε ο πατέρας μου πετρέλαιο και δεν του έδωσαν παραστατικό... (του είπα πως προφανώς είτε είναι νοθεία είτε το έχει πάρει πουλήσει σε άλλον που ήθελε έξοδα και διπλό χρεώνει το φπα...). Τα μάτια μου έχουν δει πολλά. Ξέρεις τι σημαίνει να σου ζητάνε πελάτες να μην τους εκδώσεις τιμολόγιο ναύλου για εισαγωγή από το εξωτερικό; καταλαβαίνεις τι έκανε το φυσικό κατάστημα; έχω δει τους Έλληνες να κλέβουν με κάθε δυνατό τροπο σωστος! τα παραδειγματα απειρα... ειδικα το μαυρο χρημα απο τον τουρισμο 17 λεπτά πριν, nova_centurion είπε Αγαπητέ συμφορουμίτη, ενώ έχεις δίκιο στη συνεπαγωγή που έκανες (αν και έβαλες ίσον) κάνεις λάθος στη υπόθεση σου ότι δηλ. πιστεύεις ότι έχουν τους λόγους τους που το έκαναν (δηλ. να φύγουν το 40% των μαγαζιών). Εξηγούμαι: α. Αν θέλει μια επιχείρηση να μειώσει διώχνοντας κάποιους πελάτες (μαγαζιά) που δεν είναι χρήσιμα στο business της τότε δημιουργεί φίλτρα και βάζει αντικίνητρα ώστε να τα αποκλείσει de facto. Το σκρουτζ το έχει κάνει πολλές φορές αυτό πχ. αν κάποιος έχει κάτω από 10 παραγγελίες το μήνα ή κάτω από ένα ποσοστό παραγγελίες που εξυπηρέτησε κοκ. Αρα αν ήθελε απλά να διώξει πιο πολλούς μικρούς αρκούσε να αυστηροποιήσει τα όρια αυτά ή να προσθέσει και άλλα. β. Το σκρουτζ εδώ και δύο χρόνια δείχνει ότι είναι σε vertigo καθώς παρά την αύξηση του τζίρου και την αύξηση των χρεώσεων χάνει σε καθαρά κέρδη (16 εκ το 2020 και 6 εκ το 2021). Η δε απότομη μείωση κατά 40% των καταστημάτων ΠΟΤΕ δεν αποτελεί μέρος στρατηγικού σχεδιασμού κάποιας επιχείρησης, άρα το vertigo συνεχίζεται και το 2023. γ. Η "αρπαχτή" των 400 ευρώ αποδεικνύει ότι "τα πλάνα" της διοίκησης δεν βγαίνουν. Είναι δε αρπαχτή διότι έγινε χωρίς προγραμματισμό. Αυτό το αποδεικνύει το γεγονός ότι πρώτα έχασαν το 40% των πελατών και μετά έβγαλαν από την σελίδα τους τον αριθμό καταστημάτων (που σημειωτεόν υπήρχε εδώ και 15 χρόνια) κάτι που δείχνει τον αιφνιδιασμό τους και την ανησυχία τους για bad reputation. Αν το είχαν σχεδιάσει και είχαν σκοπό να διώξουν τόσα πολλά μαγαζιά τότε ή θα είχαν αφαιρέσει την εμφάνιση του πλήθους των μαγαζιών σε ανύποπτο χρόνο ή δεν θα τους ένοιαζε που φαίνεται και θα τον άφηναν στη θέση του. Τα παραπάνω βέβαια δεν σημαίνουν ότι το σκρουτζ βγαίνει έξω από την αγορά. Απλά δείχνει ότι είναι σ' ένα σημείο καμπής. Η θα καταλάβει ότι το νέο μοντέλο του (εδώ και 3 χρόνια) ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ και θα το διορθώσει ή σιγά-σιγά θα καταρρεύσει. Είναι η ώρα η διοίκηση του να κατέβει από το καλάμι με συμπεριφορά που βλάπτει την αγορά αλλά και τους ιδιους και να επανέλθει στην σωστή στρατηγική επι εποχής προ του αδηφάγου fund που το οδηγεί σε μαρασμό. Εμείς ως καταναλωτές θέλουμε το παλιό σκρουτζ που έδινε "φτηνές" τιμές στην αγορά και βοήθησε σημαντικά στην μεγάλη κρίση 2010-2020. μα ειναι δυνατον να θελει μια επιχειρηση να θελει να διωξει το 50% των πελατων της.... μαρεσει που το συζηταμε με επιχειρηματα και υποθεσεις..... 1
1comment Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, nova_centurion είπε Αγαπητέ συμφορουμίτη, ενώ έχεις δίκιο στη συνεπαγωγή που έκανες (αν και έβαλες ίσον) κάνεις λάθος στη υπόθεση σου ότι δηλ. πιστεύεις ότι έχουν τους λόγους τους που το έκαναν (δηλ. να φύγουν το 40% των μαγαζιών). Εξηγούμαι: α. Αν θέλει μια επιχείρηση να μειώσει διώχνοντας κάποιους πελάτες (μαγαζιά) που δεν είναι χρήσιμα στο business της τότε δημιουργεί φίλτρα και βάζει αντικίνητρα ώστε να τα αποκλείσει de facto. Το σκρουτζ το έχει κάνει πολλές φορές αυτό πχ. αν κάποιος έχει κάτω από 10 παραγγελίες το μήνα ή κάτω από ένα ποσοστό παραγγελίες που εξυπηρέτησε κοκ. Αρα αν ήθελε απλά να διώξει πιο πολλούς μικρούς αρκούσε να αυστηροποιήσει τα όρια αυτά ή να προσθέσει και άλλα. β. Το σκρουτζ εδώ και δύο χρόνια δείχνει ότι είναι σε vertigo καθώς παρά την αύξηση του τζίρου και την αύξηση των χρεώσεων χάνει σε καθαρά κέρδη (16 εκ το 2020 και 6 εκ το 2021). Η δε απότομη μείωση κατά 40% των καταστημάτων ΠΟΤΕ δεν αποτελεί μέρος στρατηγικού σχεδιασμού κάποιας επιχείρησης, άρα το vertigo συνεχίζεται και το 2023. γ. Η "αρπαχτή" των 400 ευρώ αποδεικνύει ότι "τα πλάνα" της διοίκησης δεν βγαίνουν. Είναι δε αρπαχτή διότι έγινε χωρίς προγραμματισμό. Αυτό το αποδεικνύει το γεγονός ότι πρώτα έχασαν το 40% των πελατών και μετά έβγαλαν από την σελίδα τους τον αριθμό καταστημάτων (που σημειωτεόν υπήρχε εδώ και 15 χρόνια) κάτι που δείχνει τον αιφνιδιασμό τους και την ανησυχία τους για bad reputation. Αν το είχαν σχεδιάσει και είχαν σκοπό να διώξουν τόσα πολλά μαγαζιά τότε ή θα είχαν αφαιρέσει την εμφάνιση του πλήθους των μαγαζιών σε ανύποπτο χρόνο ή δεν θα τους ένοιαζε που φαίνεται και θα τον άφηναν στη θέση του. Δεν θα μπορούσε να τα πει κάποιος καλύτερα. Ακριβώς έτσι είναι. Το σκρουτζ πιάστηκε στην ίδια του την παγίδα. Με τίποτα δεν περίμενε τόσο μεγάλο αριθμό καταστημάτων να μην πληρώσει (ίσως αναμένει να γίνουν πληρωμές ως τα τέλη Απριλίου που θα γίνει η οριστική διαγραφή όλων) και δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να επανορθώσει. Μπήκε σε έναν φαύλο κύκλο κυνηγιού άμεσων μετρητών (να τα αρπάξουμε μαζικά) και δεν ξέρω κατά πόσο είναι υγιές για τη συνέχειά του να λειτουργεί έτσι. Το ότι έκλεισε και το θέμα σύνδεσης των eshop από πέρσι και πλέον όλοι μπαίνουν αναγκαστικά μέσω marketplace (με τις μεγάλες προμήθειες και την τεράστια καθυστέρηση ανάρτησης προϊόντων), απλά σε απωθεί να μπεις στην πλατφόρμα. Προτιμάς το best price που χωρίς προϋποθέσεις δεχεται το eshop σου. Btw προσωπικά βλέπω ότι μου έκανε καλό η αποχώρηση πολλών καταστημάτων γιατί παρατηρώ αύξηση των παραγγελιών σε σχέση με πέρσι το ίδιο διάστημα (και με τα μισά προϊόντα μου σε σχέση με πέρσι). Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2023 από 1comment 2
james01gr Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 7 λεπτά πριν, Ducatista είπε καταλαβαινω τι θες να πεις αλλα οτι και αν θελει να γινει το σκρουτζ ολοι εκει μπαινουν για να παρουν την φθηνοτερη τιμη αλλωστε απο τις πωλησεις φαιβεται αυτο... βεβαια εδω καποι αμελη λενε το αντιθετο εγω βλεπω ομως απο την εμπειρια μου σαν καταναλωτης αλλα και απο την επιχειρηση μου οτι ολοι ψαχνουν στο σκρουτζ για να παρουν το πιο φθηνο η σχεδον το πιο φθηνο (αν η τιμη ειναι σχεδον ιδια βλεπουν και αξιολογησεις κλπ)... ασφαλεια και εξυπηρετηση παρεχουν και τα μαγαζια αλλα απο το σκρουτζ ψωνιζουν.... Εγώ πραγματικά πιστεύω πως το σκρουτζ ψάχνει την χρυσή τομή. Ψάχνει να βρει το σημείο που θα πνίγει τους εμπόρους τόσο όσο να πληρώνουν για να μεινουν ενώ θα κρατήσει μόνο τα εμπορικά προϊόντα σταματώντας ίσως τα ογκώδη ή τα μικρής αξίας. Με το να καθυστερεί μήνες να τα ταξινομεί τα κράτα εκτός πλατφόρμας με έναν τρόπο νόμιμο για αυτούς. Το θέμα είναι πως ρισκάρει πολλά με αυτόν τον τρόπο αλλά ίσως πιστεύουν πως μπορούν να εξαφανίσουν το ρίσκο καθώς ίσως να μπορέσουν να ανατρέψουν την πορεία όταν το επιθυμούν. Ο τρόπος συμπεριφοράς τους όμως είναι αθλιοτατος, δεν μιλάς έτσι σε πελάτες.. Μόνο εάν δεν θες να τους κρατήσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα