1comment Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, nova_centurion είπε Σωστά, πάλι θα πα΄νε στο αταξινόμητα. Η διαδικσία του skroutz ειναι ίδια Τότε πραγματικά δεν έχει νόημα. Εντωμεταξύ ένα μήνα τώρα δεν κουνιούνται τα αταξινόμητα είτε είναι υψηλής προτεραιότητας είτε όχι. Δεν ξέρω πού θα πάει αυτό, αλλά για μενα που θέλω να βάλω τα προϊόντα της νέας κολεξιόν θα μου κάνει μεγάλη ζημιά αν συνεχίσει να μην δημοσιεύει. Παράδειγμα το να ποστάρω γόβες που είναι να πουληθούν ως το Πάσχα και να τις δημοσιεύσει το καλοκαίρι. Και υπόψην ότι έχω πληρώσει. Αυτός θα είναι ο λόγος αποχώρησης πολλών καταστημάτων κι όχι τόσο τα 500. 1 ώρα πριν, ntinosterpsis είπε Το σκρουτζ αυτή τη στιγμή δοκιμάζει τις αντοχές των καταστημάτων. Ο όρος νταβατζής θα περιέγραφε με απόλυτη ευστοχία το τι έχει γίνει το σκρουτζ. Επίσης, όσοι λέτε ότι αν ένα μαγαζί δε μπορεί να δώσει 400 ευρώ/χρόνο δεν έχετε καταλάβει ένα πράγμα. Τα 400 ευρώ είναι αέρας και από κάπου πρέπει να τα πάρεις πίσω, άρα θα τα βάλεις στην τιμή του προϊόντος. Επίσης τα 400 ευρώ για να μπορέσεις να δουλέψεις και να μην πάνε χαμένα θα πρέπει να ενεργοποιήσεις τις συνδρομές που σου παρέχει το σκρουτζ. Επίσης σε κάθε πώληση υπάρχει και προμήθεια ανά προϊόν που φτάνει και το 16%! Πολλά προϊόντα τα δουλεύεις με 20 και 30% κέρδος και αφαιρώντας αυτή την προμήθεια πέφτεις σε 4% ή 14% κέρδος! Επομένως υπάρχουν 2 λύσεις για ένα σκρουτζομαγαζο α) κλέβει από το κράτος και την φορολογία του Β) ανεβάζει τις τιμές για να έχει κέρδος. Όπως τα λες. Ειδικά στα μαγαζιά με ηλεκτρονικά, το κέρδος είναι πολύ περιορισμένο. Οι ίδιες προμήθειες ισχύουν και για τα καταστήματα με eshop ή είναι μόνο στο marketplace άραγε; Εγώ, εκτός περιόδων εκπτώσεων, πουλάω περίπου Χ3 (είδη μόδας). Το καλό είναι ότι στο 90% δεν έχω άλλα καταστήματα μέσα στα προϊόντα μου, άρα δεν έχω το θέμα να "κατέβω" στα αποτελέσματα, αλλά φυσικά έχω το θέμα της τιμής, καθώς πέρα από το κέδρος μου τα έχω +16% λόγω της προμήθειας. Το 500αρικο ακόμα λέω να μην το βάλω στην τιμή, αλλά θα το δω στην πορεία. Βλέπω στα μεγάλα eshop πάντως εκτόξευση τιμών στη νέα παραλαβή και πιθανολογώ ότι οι περισσότεροι θα το βάλουν. Στο τέλος, ο καταναλωτής θα είναι ο χαμένος κι εμείς αν εξαιτίας αυτού, πέσουμε σε πωλήσεις. Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2023 από 1comment
mcstefan7 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 10 λεπτά πριν, 1comment είπε Εγώ, εκτός περιόδων εκπτώσεων, πουλάω περίπου Χ3 (είδη μόδας). Το καλό είναι ότι στο 90% δεν έχω άλλα καταστήματα μέσα στα προϊόντα μου, άρα δεν έχω το θέμα να "κατέβω" στα αποτελέσματα, αλλά φυσικά έχω το θέμα της τιμής, καθώς πέρα από το κέδρος μου τα έχω +16% λόγω της προμήθειας. Το 500αρικο ακόμα λέω να μην το βάλω στην τιμή, αλλά θα το δω στην πορεία. Βλέπω στα μεγάλα eshop πάντως εκτόξευση τιμών στη νέα παραλαβή και πιθανολογώ ότι οι περισσότεροι θα το βάλουν. Στο τέλος, ο καταναλωτής θα είναι ο χαμένος κι εμείς αν εξαιτίας αυτού, πέσουμε σε πωλήσεις. Δεν πρόκειται να γίνει όσο υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός στο συγκεκριμένο είδος.
ntinosterpsis Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 14 λεπτά πριν, 1comment είπε Τότε πραγματικά δεν έχει νόημα. Εντωμεταξύ ένα μήνα τώρα δεν κουνιούνται τα αταξινόμητα είτε είναι υψηλής προτεραιότητας είτε όχι. Δεν ξέρω πού θα πάει αυτό, αλλά για μενα που θέλω να βάλω τα προϊόντα της νέας κολεξιόν θα μου κάνει μεγάλη ζημιά αν συνεχίσει να μην δημοσιεύει. Παράδειγμα το να ποστάρω γόβες που είναι να πουληθούν ως το Πάσχα και να τις δημοσιεύσει το καλοκαίρι. Και υπόψην ότι έχω πληρώσει. Αυτός θα είναι ο λόγος αποχώρησης πολλών καταστημάτων κι όχι τόσο τα 500. Όπως τα λες. Ειδικά στα μαγαζιά με ηλεκτρονικά, το κέρδος είναι πολύ περιορισμένο. Οι ίδιες προμήθειες ισχύουν και για τα καταστήματα με eshop ή είναι μόνο στο marketplace άραγε; Εγώ, εκτός περιόδων εκπτώσεων, πουλάω περίπου Χ3 (είδη μόδας). Το καλό είναι ότι στο 90% δεν έχω άλλα καταστήματα μέσα στα προϊόντα μου, άρα δεν έχω το θέμα να "κατέβω" στα αποτελέσματα, αλλά φυσικά έχω το θέμα της τιμής, καθώς πέρα από το κέδρος μου τα έχω +16% λόγω της προμήθειας. Το 500αρικο ακόμα λέω να μην το βάλω στην τιμή, αλλά θα το δω στην πορεία. Βλέπω στα μεγάλα eshop πάντως εκτόξευση τιμών στη νέα παραλαβή και πιθανολογώ ότι οι περισσότεροι θα το βάλουν. Στο τέλος, ο καταναλωτής θα είναι ο χαμένος κι εμείς αν εξαιτίας αυτού, πέσουμε σε πωλήσεις. Πρόσφατα έφτιαξα eshop και η πρώτη μου σκέψη ήταν να μπω στο σκρουτζ. Η σκέψη σταμάτησε να υπάρχει όταν είδα τις προμήθειες που είχε τον Σεπτέμβριο και την άνοδο που πήραν τώρα. Πιστεύω ότι με αυτούς τους ρυθμούς το σκρουτζ θα πάει για φούντο μιας και το best price περιμένει στη γωνία. Στο best price πληρώνεις 100 ευρώ για να μπεις και 50 ευρώ σε token. Πληρώνεις με το κλικ όπου μπορεί να είναι 0.03 λεπτά ή 0.07 λεπτά ή κάποιο άλλο ποσο ανάλογα το προϊόν και τα χρήματα αφαιρούνται από τα τοκεν. Εν τέλει ο καταναλωτής δε ξέρω κατά πόσο βγαίνει κερδισμένος όταν το σκρουτζ έχει 0 έλεγχο στις επιχειρισεις που στεγάζει στο site του. Δεν είναι τυχαίο που όλα τα κανόνια και οι απάτες έχουν γίνει σε καταστήματα εντός του σκρουτζ. Σαν καταναλωτής μπορεί να γλιτώνεις από μερικά έως αρκετά ευρώ σε κάθε αγορά, αλλά μια φορά να χάσεις ένα ποσό των 200 300 500, τότε θα έχεις μπει μέσα.. Προσωπικά ποτέ δεν έχασα ευρώ, αλλά μπορούσα και μπορώ να καταλάβω αν ένα μαγαζί είναι απάτη ή όχι. Πόσος κόσμος όμως εκτός από εμάς εδώ στο insomnia που το internet είναι το χόμπι μας, έχει χάσει χρήματα γιατί δεν έχει τις γνώσεις;
mcstefan7 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 48 λεπτά πριν, ntinosterpsis είπε Πρόσφατα έφτιαξα eshop και η πρώτη μου σκέψη ήταν να μπω στο σκρουτζ. Η σκέψη σταμάτησε να υπάρχει όταν είδα τις προμήθειες που είχε τον Σεπτέμβριο και την άνοδο που πήραν τώρα. Πιστεύω ότι με αυτούς τους ρυθμούς το σκρουτζ θα πάει για φούντο μιας και το best price περιμένει στη γωνία. Στο best price πληρώνεις 100 ευρώ για να μπεις και 50 ευρώ σε token. Πληρώνεις με το κλικ όπου μπορεί να είναι 0.03 λεπτά ή 0.07 λεπτά ή κάποιο άλλο ποσο ανάλογα το προϊόν και τα χρήματα αφαιρούνται από τα τοκεν. Εν τέλει ο καταναλωτής δε ξέρω κατά πόσο βγαίνει κερδισμένος όταν το σκρουτζ έχει 0 έλεγχο στις επιχειρισεις που στεγάζει στο site του. Δεν είναι τυχαίο που όλα τα κανόνια και οι απάτες έχουν γίνει σε καταστήματα εντός του σκρουτζ. Σαν καταναλωτής μπορεί να γλιτώνεις από μερικά έως αρκετά ευρώ σε κάθε αγορά, αλλά μια φορά να χάσεις ένα ποσό των 200 300 500, τότε θα έχεις μπει μέσα.. Προσωπικά ποτέ δεν έχασα ευρώ, αλλά μπορούσα και μπορώ να καταλάβω αν ένα μαγαζί είναι απάτη ή όχι. Πόσος κόσμος όμως εκτός από εμάς εδώ στο insomnia που το internet είναι το χόμπι μας, έχει χάσει χρήματα γιατί δεν έχει τις γνώσεις; Μόνο αν είσαι χαζός χάνεις λεφτά. Αγορές μέσω ίντερνετ ΜΟΝΟ με κάρτα!!
1comment Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 40 λεπτά πριν, ntinosterpsis είπε Στο best price πληρώνεις 100 ευρώ για να μπεις και 50 ευρώ σε token. Πληρώνεις με το κλικ όπου μπορεί να είναι 0.03 λεπτά ή 0.07 λεπτά ή κάποιο άλλο ποσο ανάλογα το προϊόν και τα χρήματα αφαιρούνται από τα τοκεν. Το καλό με το best είναι ότι σε αφήνει να μπεις με το eshop αλλά κακά τα ψέματα, είναι μικρότερη η δυναμική. Στο eshop πλέον δεν βάζω διαφήμιση (όσες φορές έβαλα δεν δούλεψε), το έχω μόνο με best price να προωθείται. Έχω κάποιες παραγγελίες. Θα έλεγα περίπου 10-25 ανάλογα το μήνα (είναι νέο το eshop). Θεωρώ ότι αν είχα μπει στο σκρουτζ με το eshop, οι παραγγελίες θα ήταν πολύ περισσότερες. Αλλά δυστυχώς το σκρουτζ έκλεισε πλέον για τα νέα eshop. Το marketplace σε δυσκολεύει με τις ταξινομήσεις οπότε ουσιαστικά δυσκολεύουν τα πράγματα. Στο glami δεν δοκίμασα που εξειδικεύεται σε προϊόντα μόδας. Ίσως μπω κι εκεί. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι όποιος νέος επαγγελματίας βασιστεί αποκλειστικά στο eshop για να δουλέψει, θα βρει μόνο εμπόδια και αβέβαιο μέλλον. Σκρουτζ δεν μπαίνει, best μικρότερη δυναμική... Εγώ είμαι τυχερός γιατί έχω πολύ δουλειά στο φυσικό κατάστημα και το ηλεκτρονικό έγινε με σκοπό το κάτι έξτρα. Ακόμη και να χάσω τελείως το έξτρα, οκ θα έχω μια απώλεια τζίρου αλλά σε καμία περίπτωση τέτοια που να με προβληματίσει πολύ. 1
gmc Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 3 ώρες πριν, nova_centurion είπε Σωστά, πάλι θα πα΄νε στο αταξινόμητα. Η διαδικσία του skroutz ειναι ίδια Το θέμα είναι ότι θα ξεκινήσει η ταξινόμηση από το 0 αυτά που είχες διαγράφονται
1comment Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 10 λεπτά πριν, gmc είπε Το θέμα είναι ότι θα ξεκινήσει η ταξινόμηση από το 0 αυτά που είχες διαγράφονται Να σε ρωτήσω. Εδώ και δυο-τρεις βδομάδες βλέπεις να έχει ταξινομηθεί κάτι; Μόνο σε μενα έχουν κολλήσει όλα;
ntinosterpsis Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 1 ώρα πριν, mcstefan7 είπε Μόνο αν είσαι χαζός χάνεις λεφτά. Αγορές μέσω ίντερνετ ΜΟΝΟ με κάρτα!! Το ποσοστό ανθρώπων που θέλει να πληρώσει με αντικαταβολή και κατάθεση είναι τρομακτικά μεγάλο. Αν ο άλλος θέλει να σε κλέψει, θα βρει 10αδες τρόπους. Ακόμη και με πληρωμή με κάρτα μπορείς να χάσεις χρήματα. 1
1comment Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 54 λεπτά πριν, ntinosterpsis είπε Το ποσοστό ανθρώπων που θέλει να πληρώσει με αντικαταβολή και κατάθεση είναι τρομακτικά μεγάλο. Ισχύει. Ως και το 70% είναι αντικαταβολή παρότι τη χρεώνω περίπου 3 ευρω γιατί τόσα μου τη χρεώνει και η κουριερ. Κι όμως προτιμούν την αντικαταβολή παρά την κάρτα. Η κατάθεση μακράν είναι η τελευταία επιλογή. 1
mcstefan7 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, ntinosterpsis είπε Το ποσοστό ανθρώπων που θέλει να πληρώσει με αντικαταβολή και κατάθεση είναι τρομακτικά μεγάλο. Αν ο άλλος θέλει να σε κλέψει, θα βρει 10αδες τρόπους. Ακόμη και με πληρωμή με κάρτα μπορείς να χάσεις χρήματα. Στα λόγια μου έρχεσαι, το ποσοστό των χαζών είναι μεγάλο. Η κάρτα σου παρέχει ασφάλεια. Ο κόσμος νομίζει οτι η αντικαταβολή ειναι ασφαλές τρόπος γιατι δεν τα προπληρώνεις. Στο τέλος καταλήγεις να παραλαμβάνεις φακέλους αντι για κινητό (όπως είχε ανεβάσει ενα παλικάρι εδω στο ινσόμνια). Όλα ξεκινάνε απο το σχολείο και το τεχνολογικό αναλφαβητισμό. Για τους έλληνες ιντερνετ = φβ/ινστα/τικτοκ/κανα στοίχημα/ καμια τσ@ντ@ Επεξ/σία 9 Μαρτίου 2023 από mcstefan7 2
gmc Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 3 ώρες πριν, mcstefan7 είπε Στα λόγια μου έρχεσαι, το ποσοστό των χαζών είναι μεγάλο. Η κάρτα σου παρέχει ασφάλεια. Ο κόσμος νομίζει οτι η αντικαταβολή ειναι ασφαλές τρόπος γιατι δεν τα προπληρώνεις. Στο τέλος καταλήγεις να παραλαμβάνεις φακέλους αντι για κινητό (όπως είχε ανεβάσει ενα παλικάρι εδω στο ινσόμνια). Όλα ξεκινάνε απο το σχολείο και το τεχνολογικό αναλφαβητισμό. Για τους έλληνες ιντερνετ = φβ/ινστα/τικτοκ/κανα στοίχημα/ καμια τσ@ντ@ υπάρχει μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων που λέει ότι αν βάλω κάρτα μπορεί να μου κλέψουν τα στοιχεία
1comment Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Τι έγινε τελικά; Πληρώσατε όσοι δεν το είχατε κάνει; @gmc Επεξ/σία 9 Μαρτίου 2023 από 1comment
drillgr Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 Προσωπικά δεν πληρώνω ακόμα, βλέπω δίνουν περιθώριο μέχρι τέλος Απριλίου. Θα δούμε ως τότε. Στα δικά μου προϊόντα που πηγαίνουμε στην καλύτερη σε ένα 20-25% το ποσοστό που ζητάει το skroutz είναι κοροϊδία. Και το χειρότερο ο έλεγχος των παραγγελιών που με το ζόρι μπορείς να ακυρώσεις 1-2 μέσα στο μήνα, γίνουν δε γίνουν δε γίνουν οι πωλήσεις για τους x-y λόγους, η χρέωση γίνεται κανονικά με το ζόρι. 1
1comment Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 6 λεπτά πριν, drillgr είπε Προσωπικά δεν πληρώνω ακόμα, βλέπω δίνουν περιθώριο μέχρι τέλος Απριλίου. Έδωσαν τόσο μεγάλη παράταση; Πώς; Με ανακοίνωση ή μεηλ;
drillgr Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 3 λεπτά πριν, 1comment είπε Έδωσαν τόσο μεγάλη παράταση; Πώς; Με ανακοίνωση ή μεηλ; Παράταση όχι με ενεργό κατάστημα, δεν το διατύπωσα σωστά, εννοώ ότι μέχρι τέλος Απριλίου κρατάνε το κατάστημα χωρίς να σβήσουν τα προϊόντα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα