Προς το περιεχόμενο

Skroutz -> Υποχρεωτικη ετήσια συνδρομή 400€ + ΦΠΑ

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από makis269,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, mankam είπε

Αυτό με ενδιαφέρει αν υπάρχει τρόπος να κατέβει αρχείο προϊόντων σε μορφή XML απο το δικό μας e-shop (το δικό μου είναι σε opencart) και να ανέβουν στο skroutz μας λύνει τα χέρια.

12 ώρες πριν, gmc είπε

Φυσικά και γίνετε..https://prnt.sc/YTsfF3LgfHr_Αυτά με το χέρι δεν τα περνάς ούτε με τάμα  

Το πρόβλημα παραμένει όμως. Ίδιες τιμές έχετε στο eshop σας με το σκρουτζ; Το σκρουτζ κρατάει την προμήθεια. Δεν την χρεώνετε στην τιμή; Παράδειγμα στο eshop τα έχω 10, στο σκρουτζ 15. Πώς να τους στείλω xml με πιο χαμηλές τιμές; Ακόμα και να αλλάξω με το χέρι μία μία τις τιμές, πάλι θα ενημερωθεί από το xml και θα αλλάξουν προς τα κάτω. Λέω κάτι λάθος;

Επεξ/σία από 1comment
  • Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, 1comment είπε

Το πρόβλημα παραμένει όμως. Ίδιες τιμές έχετε στο eshop σας με το σκρουτζ; Το σκρουτζ κρατάει την προμήθεια. Δεν την χρεώνετε στην τιμή; Παράδειγμα στο eshop τα έχω 10, στο σκρουτζ 15. Πώς να τους στείλω xml με πιο χαμηλές τιμές; Ακόμα και να αλλάξω με το χέρι μία μία τις τιμές, πάλι θα ενημερωθεί από το xml και θα αλλάξουν προς τα κάτω. Λέω κάτι λάθος;

Δυστυχώς ότι έχεις στο site δεν μπορείς να αλλάξεις τιμή… ένα ακόμα που δεν έχεις με xml >όταν εσύ βλέπεις ένα προϊόν σ λέει αμέσως την προμήθεια που θα κράτηση αν μπεις μέσα στο προϊόν > στο xml δεν σου το λέει πρέπει να πιάσεις κομπιουτεράκι    

Επεξ/σία από gmc
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, gmc είπε

Δυστυχώς ότι έχεις στο site δεν μπορείς να αλλάξεις τιμή… ένα ακόμα που δεν έχεις με xml >όταν εσύ βλέπεις ένα προϊόν σ λέει αμέσως την προμήθεια που θα κράτηση αν μπεις μέσα στο προϊόν > στο xml δεν σου το λέει πρέπει να πιάσεις κομπιουτεράκι    

Άρα δεν γίνεται. Για να δούμε αύριο τι θα γίνει που εκπνέει η προθεσμία. Θα δώσουν κι άλλη;;

Σε νεότερο τικετ για την καθυστέρηση στην ταξινόμηση, λένε ότι έχουν "ιδιαίτερα μεγάλο όγκο προϊόντων" να ελέγξουν και τα προϊόντα θα ταξινομηθούν εν ευθέτω χρόνω. Έτσι γενικά. Από όσο καταλαβαίνω, αν φύγουν πολλά καταστήματα που δεν πληρώσουν, θα μειωθεί ο όγκος και λογικά θα τα ανεβάσουν πιο γρήγορα. Ίσως να το επιδιώκουν κιόλας. 

Επεξ/σία από 1comment
Δημοσ.
2 ώρες πριν, 1comment είπε

Άρα δεν γίνεται. Για να δούμε αύριο τι θα γίνει που εκπνέει η προθεσμία. Θα δώσουν κι άλλη;;

Σε νεότερο τικετ για την καθυστέρηση στην ταξινόμηση, λένε ότι έχουν "ιδιαίτερα μεγάλο όγκο προϊόντων" να ελέγξουν και τα προϊόντα θα ταξινομηθούν εν ευθέτω χρόνω. Έτσι γενικά. Από όσο καταλαβαίνω, αν φύγουν πολλά καταστήματα που δεν πληρώσουν, θα μειωθεί ο όγκος και λογικά θα τα ανεβάσουν πιο γρήγορα. Ίσως να το επιδιώκουν κιόλας. 

Αγαπητέ συμφορουμίτη,

γίνεται το xml σου να έχει άλλη τιμή από αυτή του site σου. Αν έχεις κάποιον προγραμματιστή που σε υποστηρίζει μπορεί να στο φτιάξει στο opencart.

Χωρίς να πας μέσω opencart μπορεί ένας προγραμματιστής να σου προγραμματίσει να παράγεται xml από το εμπορικό σου πρόγραμμα κατευθείαν που να παίρνει τιμές από άλλο πεδίο τιμών από ότι τροφοδοτείς το site σου ή πχ. να είναι τιμή συν 10% ή ότι θέλεις.

Είναι σχετικά εύκολο να στο κάνει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, nova_centurion είπε

Αγαπητέ συμφορουμίτη,

γίνεται το xml σου να έχει άλλη τιμή από αυτή του site σου. Αν έχεις κάποιον προγραμματιστή που σε υποστηρίζει μπορεί να στο φτιάξει στο opencart.

Χωρίς να πας μέσω opencart μπορεί ένας προγραμματιστής να σου προγραμματίσει να παράγεται xml από το εμπορικό σου πρόγραμμα κατευθείαν που να παίρνει τιμές από άλλο πεδίο τιμών από ότι τροφοδοτείς το site σου ή πχ. να είναι τιμή συν 10% ή ότι θέλεις.

Είναι σχετικά εύκολο να στο κάνει.

Αυτό με το εμπορικό πρόγραμμα μπορείς να μου το εξηγήσεις λίγο καλύτερα; Εννοείς πρόγραμμα τιμολόγησης; 

Για να καταλάβω, θα είναι ένα νέο xml ή θα είναι το xml του eshop που θα είναι με άλλες τιμές μόνιμα; Στις περιόδους εκπτώσεων δεν θα επηρεάζεται το xml του σκρουτζ;

Επεξ/σία από 1comment
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 λεπτά πριν, 1comment είπε

Αυτό με το εμπορικό πρόγραμμα μπορείς να μου το εξηγήσεις λίγο καλύτερα; Εννοείς πρόγραμμα τιμολόγησης; 

Για να καταλάβω, θα είναι ένα νέο xml ή θα είναι το xml του eshop που θα είναι με άλλες τιμές μόνιμα; Στις περιόδους εκπτώσεων δεν θα επηρεάζεται το xml του σκρουτζ;

Το πρόγραμμα όπως λες σωστά μπορεί να είναι και πρόγραμμα τιμολόγησης. Οι τιμές που παίρνει το xml μπορεί να είναι κάποια από τις τιμές που έχει το είδος στο εμπορικό και που μπορεί να είναι μόνο για το skroutz. Αν το πρόγραμμα τιμολόγησης σου είναι πολύ απλό και δεν υποστηρίζει περισσότερες από μια τιμή στην καρτέλα είδους μπορεί η τελική τιμή στο xml να είναι η τιμή π'ωλήσης του προγράμματος σου επιβαρυνομενη κατά ένα ποσοστό πχ. 15% ή όποιο θες για να καλύπτονται οι προμήθειες του σκρουτζ. Αν το δείξεις αυτό στον τεχνικό σου θα το καταλάβει.

Σχετικά με την  άλλη ερώτηση σου πράγματι είναι ΄άλλο xml φτιαγμενο ειδικά για τιμες σκρουτζ.  Μπορείς να έχεις όσα θες και το καθένα να έχει άλλες τιμές.

Επεξ/σία από nova_centurion
Δημοσ.
1 ώρα πριν, nova_centurion είπε

Το πρόγραμμα όπως λες σωστά μπορεί να είναι και πρόγραμμα τιμολόγησης

Δεν έχω πρόγραμμα τιμολόγησης. Είμαι κατάστημα λιανικής και χρησιμοποιώ μόνο ταμειακή. Τεσπα θα το συζητήσω με τον προγραμματιστή του eshop. Παράλληλα έστειλα και ερώτηση στο σκρουτζ αν με το xml τα προϊόντα θα καταχωρούνται αυτόματα ή πάλι θα πρέπει αυτοί να τα καταχωρούν. Γιατί αν γίνεται πάλι αυτό, δεν έχει νόημα. 

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, 1comment είπε

Δεν έχω πρόγραμμα τιμολόγησης. Είμαι κατάστημα λιανικής και χρησιμοποιώ μόνο ταμειακή. Τεσπα θα το συζητήσω με τον προγραμματιστή του eshop. Παράλληλα έστειλα και ερώτηση στο σκρουτζ αν με το xml τα προϊόντα θα καταχωρούνται αυτόματα ή πάλι θα πρέπει αυτοί να τα καταχωρούν. Γιατί αν γίνεται πάλι αυτό, δεν έχει νόημα. 

Εγω πάλι έψαξα στο merchants και δεν βρήκα πουθενά επιλογή για καταχώρηση προϊόντων με xml

Δημοσ.
1 ώρα πριν, 1comment είπε

Για να μην υπάρχει παρανόηση, είτε ανοίγεις χεράτα τα προϊόντα στο skroutz είτε με xml για το σκρουτζ είναι το ίδιο. ΔΕΝ θα αλλάξουν οι χρόνοι που θέλει για να τα ανεβάσει. Το θέμα είναι αν βολεύει εσένα αντί με το χέρι να το κάνεις μέσω έτοιμου xml. Aν δεν σ' ενδιαφέρει αυτό μην ασχολείσαι. Το σκρουτζ θα κάνει τα ίδια είτε έτσι είτε αλλιώς.

Σχετικά με xml στο merchant υπάρχει ως επιλογή να δώσεις δνση url με το xml. Αν δεν το βρίκετε στείλτε ticket και θα σας πουν.

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, nova_centurion είπε

Για να μην υπάρχει παρανόηση, είτε ανοίγεις χεράτα τα προϊόντα στο skroutz είτε με xml για το σκρουτζ είναι το ίδιο. ΔΕΝ θα αλλάξουν οι χρόνοι που θέλει για να τα ανεβάσει. Το θέμα είναι αν βολεύει εσένα αντί με το χέρι να το κάνεις μέσω έτοιμου xml. Aν δεν σ' ενδιαφέρει αυτό μην ασχολείσαι. Το σκρουτζ θα κάνει τα ίδια είτε έτσι είτε αλλιώς.

Δηλαδή ακόμα και με το xml, πάλι τα προϊόντα θα περνάνε στα αταξινόμητα και θα περιμένουν μήνες για να ελεγχθούν; Δεν θα δημοσιεύονται αυτόματα; 

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, gmc είπε

Για να δούμε αύριο θα δούμε δεύτερη παράταση μέχρι 15 Μάρτιου

Όπως και να χει, κάποια στιγμή θα το λήξουν. Πάντως ήδη υπάρχει μια μείωση πάνω από 200 καταστήματα από το screeshot που είχα ποστάρει. 

Δημοσ.

Το σκρουτζ αυτή τη στιγμή δοκιμάζει τις αντοχές των καταστημάτων. Ο όρος νταβατζής θα περιέγραφε με απόλυτη ευστοχία το τι έχει γίνει το σκρουτζ. Επίσης, όσοι λέτε ότι αν ένα μαγαζί δε μπορεί να δώσει 400 ευρώ/χρόνο δεν έχετε καταλάβει ένα πράγμα. Τα 400 ευρώ είναι αέρας και από κάπου πρέπει να τα πάρεις πίσω, άρα θα τα βάλεις στην τιμή του προϊόντος. Επίσης τα 400 ευρώ  για να μπορέσεις να δουλέψεις και να μην πάνε χαμένα θα πρέπει να ενεργοποιήσεις τις συνδρομές που σου παρέχει το σκρουτζ. Επίσης σε κάθε πώληση υπάρχει και προμήθεια ανά προϊόν που φτάνει και το 16%! Πολλά προϊόντα τα δουλεύεις με 20 και 30% κέρδος και αφαιρώντας αυτή την προμήθεια πέφτεις σε 4% ή 14% κέρδος! Επομένως υπάρχουν 2 λύσεις για ένα σκρουτζομαγαζο α) κλέβει από το κράτος και την φορολογία του Β) ανεβάζει τις τιμές για να έχει κέρδος. Αν πας με τη νόμιμη οδό χάνεις πελατεία, χάνεις την θέση στα πρώτα αποτελέσματα, βγάζεις τη βρώμα του "ακριβού" και έχεις πετάξει 400 ευρώ απλά για να είσαι στο σκρουτζ ή αλλιώς βρίσκεις έναν παππού ή γιαγιά και πουλάς χωρίς να πληρώσεις φόρους και αρμεγωντας τον καταναλωτή. 

Από συγκεκριμένη εταιρία αγοράζω προϊόν με έκπτωση 70.2% και τιμή αγοράς τα 8.35€,αρα αν θέλω να βγάλω 20% κέρδος θα πρέπει να πουλήσω 8.35 + 24%ΦΠΑ + 20% κέρδος =12.43€. Το ίδιο προϊόν στο σκρουτζ υπάρχει στα 9.20€ από μαγαζί που δεν έχει καν έδρα. Η τιμή αυτή δε βγαίνει εκτός και αν είναι κλεμμένο, δεν αποδίδει κανέναν φόρο ή πουλάει αέρα. 

Προσωπική μου άποψη. Το σκρουτζ συμφέρει τον καταναλωτή (μέχρι στιγμής και όσους δεν έχασαν χρήματα από τα κανόνια που έπεσαν). Αν είσαι επιχείριση και θες να είσαι νόμιμος απλά προσπερνάς ή συμβιβάζεσαι με τις πολύ χαμηλές πωλήσεις και το χαμηλό κέρδος. 

• Like 4
  • Thanks 2
Δημοσ.
7 ώρες πριν, 1comment είπε

Δηλαδή ακόμα και με το xml, πάλι τα προϊόντα θα περνάνε στα αταξινόμητα και θα περιμένουν μήνες για να ελεγχθούν; Δεν θα δημοσιεύονται αυτόματα; 

Σωστά, πάλι θα πα΄νε στο αταξινόμητα. Η διαδικσία του skroutz ειναι ίδια

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...