Basilhs23___ Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 5 ώρες πριν, Thresh είπε Πως ζουν? Συμπληρωματικό εισόδημα φάση? Κατι τέτοιο. Αποθήκες και μαγαζιά σε μέρη της επαρχίας με μόνη προβολη το σκρουτζ η και στην Αθήνα μέσα χωρίς να καταλαβαίνεις άμα είναι κατάστημα εκεί. Πολύ μικρό κέρδος και εισόδημα για τους ιδιοκτητες, ενοίκια κόστη εφορίες κτλ. Τώρα θα κλείσουν η θα βρουν άλλους τρόπους προώθησης. Εγώ πιστεύω έχει κάποιο θετικό η όλη ιστορία. Αμα ήμουν ιδιοκτήτης σε αυτά τα μαγαζια θα κοιτούσα να επικοινωνήσω η να βρω τρόπο με τους θιγόμενους και θα ανοίγαμε δική μας πλατφόρμα συναιτεριστικα. Είμαι της άποψης ότι λύσεις υπάρχουν πριν πεις οκ το κλείνω, εκτός αν έκανες πολύ κακούς χειρισμούς και βγήκες εκτός πλάνου.
lector Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 21 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Το συγκεκριμένο θέμα αφορά επαγγελματίες εμπόρους Ε ας μου τα δωσουν οι επαγγελματιες εμποροι τους οποιους αφορα και τους περισσευουν. Δεν πιστευω να υπονοεις οτι μιλαει κανεις για λογαριασμο αλλων...; 11 ώρες πριν, filip123go είπε Sure, μόλις φέρεις το ιδιο return of investment του skroutz, όχι 400, 4000 θα σου δώσουν. Οποτε μας λες οτι το σκρουτζ υπολογισε ποια μαγαζ(ακ)ια εχουν σεβαστο return of investment απο το ιδιο και τα ζητησε απο εκεινους, δεν τα ζητησε απο ολους. Σωστα; 9 ώρες πριν, filip123go είπε δεν με πειράζει να πληρώσω και 10 και 20 ευρώ παραπάνω Φασκεις και αντιφασκεις. Αν πραγματικα δε σε πειραζε να πληρωσεις παραπανω, δε θα εψαχνες να ψωνισεις απο το σκρουτζ, που ο ουσιωδης λογος υπαρξης του εξ'ορισμου ειναι αυτο που εσενα "δε σε πειραζει". 3
filip123go Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 9 λεπτά πριν, lector είπε Φασκεις και αντιφασκεις. Αν πραγματικα δε σε πειραζε να πληρωσεις παραπανω, δε θα εψαχνες να ψωνισεις απο το σκρουτζ, που ο ουσιωδης λογος υπαρξης του εξ'ορισμου ειναι αυτο που εσενα "δε σε πειραζει". Δεν διαβάζεις το γράφω έτσι;;; Ψωνίζω από το ίδιο το Σκρουτζ, από το καλάθι του. Όχι από μαγαζιά που είναι μέσα. Εάν γίνει στραβή, εγώ με τον Σκρουτζ θα μιλήσω, οχι με το μαγαζάκι του κυρ Μήτσου στο Πατητήρι. 11 λεπτά πριν, lector είπε Οποτε μας λες οτι το σκρουτζ υπολογισε ποια μαγαζ(ακ)ια εχουν σεβαστο return of investment απο το ιδιο και τα ζητησε απο εκεινους, δεν τα ζητησε απο ολους. Σωστα; Όπως είπα και πιο πάνω, μήπως θες να τους κάνουν και business plan??? Αύξησαν και αυτοί τις τιμές τους όπως έχουν κάνει όλοι! Τα "φιλικά μαγαζάκια της γειτονιάς" έχουν ανεβάσει τις τιμές 60%-80% τον τελευταίο χρόνο και κλαίγονται για τα 33€ το μήνα, οπότε δεν τους λυπάμαι καθόλου. Και όπως είπαν και οι άλλοι, αν δεν σου αρέσει φεύγεις. Ήδη πιο πάνω ένας επαγγελματίας έμπορος τα έχει βάλει κάτω, και εξηγεί αναλυτικά γιατί δεν τον συμφέρει να είναι στο Σκρουτζ και πως. Μπορείς και εσύ.! 2 2
lector Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 6 λεπτά πριν, filip123go είπε Δεν διαβάζεις το γράφω έτσι;;; Ψωνίζω από το ίδιο το Σκρουτζ, από το καλάθι του. Όχι από μαγαζιά που είναι μέσα. Εάν γίνει στραβή, εγώ με τον Σκρουτζ θα μιλήσω, οχι με το μαγαζάκι του κυρ Μήτσου στο Πατητήρι. Όπως είπα και πιο πάνω, μήπως θες να τους κάνουν και business plan??? Αύξησαν και αυτοί τις τιμές τους όπως έχουν κάνει όλοι! Τα "φιλικά μαγαζάκια της γειτονιάς" έχουν ανεβάσει τις τιμές 60%-80% τον τελευταίο χρόνο και κλαίγονται για τα 33€ το μήνα, οπότε δεν τους λυπάμαι καθόλου. Και όπως είπαν και οι άλλοι, αν δεν σου αρέσει φεύγεις. Ήδη πιο πάνω ένας επαγγελματίας έμπορος τα έχει βάλει κάτω, και εξηγεί αναλυτικά γιατί δεν τον συμφέρει να είναι στο Σκρουτζ και πως. Μπορείς και εσύ.! Σορρυ αδερφε, δεν ειχα παρει χαμπαρι οτι το "ιδιο το σκρουτζ" ανοιξε μαγαζι και φερνει προϊοντα, νομιζα οτι απλα μεσολαβουσε για να ψωνισεις απο αλλα μαγαζια που φιλοξενει με το αζημιωτο στην πλατφορμα του. Επισης, οταν δε μιλας για τον ιδιο τον κατασκευαστη ή την πηγη πρωτων υλων, αλλα για μεταπωλητη, αμα εχουν ανεβει οι τιμες προμηθειας, τι θες να κανει δηλαδη, ποση αυξηση να απορροφησει πια; Ο επαγγελματιας παραπανω μας εξηγησε καθαρα και ξαστερα οτι ο σκρουτζ τον γδερνει, κρινει οτι δεν τον συμφερει, καλως κανει και φευγει. Αυτο δηλαδη δικαιολογει την αισχροκερδεια θες να μας πεις τωρα; 1
filip123go Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 11 ώρες πριν, lector είπε Ο επαγγελματιας παραπανω μας εξηγησε καθαρα και ξαστερα οτι ο σκρουτζ τον γδερνει, κρινει οτι δεν τον συμφερει, καλως κανει και φευγει. Αυτο δηλαδη δικαιολογει την αισχροκερδεια θες να μας πεις τωρα; Πώς ορίζεις την αισχροκερδεια; Το πραγματικό κόστος του καφέ είναι 10 λεπτά. Εγώ το παίρνω 4 ευρώ. Είναι αυτό αισχροκέρδεια; Το ίδιο και με τον γύρο σε πίτα. Η πραγματική του αξία είναι μερικά λεπτά, εγώ το παίρνω 4-5 ευρώ. Αυτό είναι αισχροκέρδεια; Παραπάνω ο φίλος, σου λέει πως μια χαρά επιβιώνει και δεν χρειάζεται το Σκρουτζ και μάλιστα σε έναν πάρα πολύ ανταγωνιστικό τομέα. Οπότε δεν μπορώ να δεχθώ ότι "ο Σκρουτζ είναι μονόδρομος". Δεν σου αρέσει, φεύγεις. Εαν δεν αρέσει σε πολλούς, και φύγουν πολλοί, τότε θα αλλάξει η πολιτική του. 1 1
WebDevGr Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Δυστυχώς ακόμη δεν έχουν καταλάβει οι "επιχειρηματίες" τι ακριβώς τους πουλάει το Skroutz. Κι όλα αυτά σε μια εποχή που το ηλεκτρονικό επιχειρείν και κατά συνέπεια ο ανταγωνισμός τρέχει με χίλια! Έχω πάρει ποπ κορν και περιμένω τους επόμενους μεγαλομπακάληδες που θα έρθουν να μου ζητήσουν eshop με 500€ που θα βγαίνει στην πρώτη σελίδα της google και θα ξεσκίζεται σε πωλήσεις 😂 2 1
lector Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 12 ώρες πριν, filip123go είπε Πώς ορίζεις την αισχροκερδεια; Το πραγματικό κόστος του καφέ είναι 10 λεπτά. Εγώ το παίρνω 4 ευρώ. Είναι αυτό αισχροκέρδεια; Το ίδιο και με τον γύρο σε πίτα. Η πραγματική του αξία είναι μερικά λεπτά, εγώ το παίρνω 4-5 ευρώ. Αυτό είναι αισχροκέρδεια; Ο συλλογισμος σου ειναι λαθος απο την αρχη, καθως βαφτιζεις "κοστος" μονο την πρωτη υλη αγνοωντας ολα τα υπολοιπα.
filip123go Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 6 λεπτά πριν, lector είπε Ο συλλογισμος σου ειναι λαθος απο την αρχη, καθως βαφτιζεις "κοστος" μονο την πρωτη υλη αγνοωντας ολα τα υπολοιπα. Τον δικό οσυ συλλογισμό ακολουθώ. Εσυ είπες ότι αισχροκερδεί ξέροντας μόνο τα χρήματα που ζητάει. Ακριβώς το ίδιο έκανα και εγώ. Εκτός εαν ξέρεις και τα λειτουργικά έξοδα του Σκρουτζ.
lector Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 16 λεπτά πριν, filip123go είπε Τον δικό οσυ συλλογισμό ακολουθώ. Εσυ είπες ότι αισχροκερδεί ξέροντας μόνο τα χρήματα που ζητάει. Ακριβώς το ίδιο έκανα και εγώ. Εκτός εαν ξέρεις και τα λειτουργικά έξοδα του Σκρουτζ. Ωραια, οποτε με βαση τη λογικη σου, αν θεωρησουμε οτι δεν υπαρχει αισχροκερδεια, το σκρουτζ "εβγαινε" τοσα χρονια ως εχει, αλλα ξαφνικα εν μια νυκτι τα λειτουργικα του εξοδα εκτοξευθηκαν τοσο που χρειαζεται να ζητησει 400€ ετησιως απο καθε πελατη του, δηλαδη πανω απο 4 εκατομμυρια ετησιως συνολικα. Σα να μου λες δηλαδη οτι εκει που επαιρνες τον καφε σου 4 ευρω μια ωραια πρωια πας και σου λενε οτι πλεον κανει 12 γιατι αυξηθηκαν τα λειτουργικα εξοδα. 1
filip123go Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 8 λεπτά πριν, lector είπε Ωραια, οποτε με βαση τη λογικη σου, αν θεωρησουμε οτι δεν υπαρχει αισχροκερδεια, το σκρουτζ "εβγαινε" τοσα χρονια ως εχει, αλλα ξαφνικα εν μια νυκτι τα λειτουργικα του εξοδα εκτοξευθηκαν τοσο που χρειαζεται να ζητησει 400€ ετησιως απο καθε πελατη του, δηλαδη πανω απο 4 εκατομμυρια ετησιως συνολικα. Σα να μου λες δηλαδη οτι εκει που επαιρνες τον καφε σου 4 ευρω μια ωραια πρωια πας και σου λενε οτι πλεον κανει 12 γιατι αυξηθηκαν τα λειτουργικα εξοδα. Βαρέθηκα να συζητάω μαζί σου. Σου εχω απαντήσει ήδη σε όλα όσα λες. Έχεις σε όλα δίκιο. Εντάξει; Είσαι γαμάτος, μπράβο σου. Τράβα έξω από το Σκρουτζ να κάνεις καθιστική διαμαρτυρία, ελληναρα μεγάλο-επιχειρηματία που δεν μπορείς να δώσεις 33€ το μήνα . Φύγε από το Σκρουτζ εάν δεν βγαίνεις. Η ακόμα καλύτερα, εάν είσαι τόσο γαμάτος, φτιάξε το δικό σου Σκρουτζ όπως το γουστάρεις εσύ και δωσ το δωρεάν σε όλους. Αλλά βέβαια, όταν ανεβάζουν τα μαγαζάκια της γειτονιάς τις τιμές στο θεό, είναι επειδή "δεν βγαίνουν". Όταν τις ανεβάζει το Σκρουτζ είναι αισχροκέρδεια. 2 1
lector Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, filip123go είπε Βαρέθηκα να συζητάω μαζί σου. Σου εχω απαντήσει ήδη σε όλα όσα λες. Έχεις σε όλα δίκιο. Εντάξει; Είσαι γαμάτος, μπράβο σου. Τράβα έξω από το Σκρουτζ να κάνεις καθιστική διαμαρτυρία, ελληναρα μεγάλο-επιχειρηματία που δεν μπορείς να δώσεις 33€ το μήνα . Φύγε από το Σκρουτζ εάν δεν βγαίνεις. Η ακόμα καλύτερα, εάν είσαι τόσο γαμάτος, φτιάξε το δικό σου Σκρουτζ όπως το γουστάρεις εσύ και δωσ το δωρεάν σε όλους. Αλλά βέβαια, όταν ανεβάζουν τα μαγαζάκια της γειτονιάς τις τιμές στο θεό, είναι επειδή "δεν βγαίνουν". Όταν τις ανεβάζει το Σκρουτζ είναι αισχροκέρδεια. Παλι ολο λαθος ειναι αυτο που λες, πρωτα απ'ολα ο,τι ειπα το εκανες γαργαρα και συνεχιζεις τα δικα σου, δευτερον δεν ειμαι μεγαλοεπιχειρηματιας, ουτε μικρος ουτε μικρομεγαλος, υπαλληλος ειμαι, τριτον δεν ειπα οτι αποκλειεται να αισχροκερδησουν τα μαγαζακια, και τεταρτον ειναι εντελως αστοχη η συγκριση του σκρουτζ με τα μαγαζακια. Επειδη βαρεθηκα κι εγω αντε τα λεμε.
Titos301 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 Στις 6/2/2023 στις 12:44 ΠΜ, nova_centurion είπε Απλά και πρακτικά. Το σκρουτζ εδω και 5 χρόνια ανεβάζει συνεχώς τις χρεώσεις του. Από 5-6 λεπτά το κλικ πήγε 30 λεπτά δηλ. 400% αύξηση. Μετά ανακάλυψε ότι μπορεί να υποχρεώσει ΟΛΟΥΣ τους λιανέμπορους να εγκαταστήσουν λογισμικό καταγραφής της ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ δραστηριότητας του eshop και έτσι έμαθε τι πουλάει η αγορά και μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί για να επιβάλει ποσοστό προμήθειας πιυ φτάνει στο 13% επι της τιμής πώλησης μαζί με τον ΦΠΑ δηλ. στο αποφορολογημένο 16% προμήθεια. Μετά είπε στα μαγαζιά ότι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ πάνε αποκλειστικά σε καθεστώς προμήθειας και διακόπτει το κλικ στις πιο κινήσιμες κατηγορίες προϊόντων. Μετά είπε ότι τα νέα μαγαζιά πάνε υποχρεωτικά στο marketplace και μόνο όπου οι προμήθειες είναι περίπου 3% μεγαλύτερες, Κατά την διάρκεια των προηγούμενων ετών κάθε 3-6 μήνες αύξανε τις προμήθειες κατά 10% - 20% Μετά είπε ότι για να υπάρχει ένα μαγαζί στην πλατφόρμα πρέπει να πληρώνει 400 ευρώ συνδρομή. Μετά είπε ότι για να έχει προβολή το μαγαζί και να παίρνει τα στατιστικά που έπαιρνε μέχρι πριν λίγες ημέρες πρέπει να πληρώνει 2000 ευρώ/έτος. Μετά είπε ότι για να πληρώνει πιο γρήγορα αυτό που οφείλει στο μαγαζί από τις πωλήσεις στο καλάθι πρέπει να πληρώνει το μαγαζί άλλα 600 ευρώ το χρόνο. Μετά θα πει κάτι άλλο ... και μετά κάτι άλλο... κοκ Οσοι δεν καταλαβαίνετε τι γίνεται αυτό λέγεται ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΔΕΣΠΟΖΟΥΣΑΣ ΘΕΣΗΣ καθώς τα μαγαζιά (ακόμη και τα μεγαλο-μεσαία) δεν έχουν την δύναμη να διαπραγματευτούν μαζί του καθώς έχει πάνω από το 60% της αγοράς ηλεκτρονικού εμπορίου. ΟΣΟΙ δεν γνωρίζετε την νομοθεσία θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι ο νομοθέτης (όχι ο εγχώριος αλλά ο διεθνής) τοποθετεί την δεσπόζουσα θέση στο κατώφλι του 30%. Δηλ. πάνω από 30% θεωρείται ότι ρυμίζεις την αγορά. Αν δεν το γνωρίζετε η κατάχρηση θέσης αυτή είναι ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ και για αυτό ο νομοθέτης όταν την στοιχειοθετεί την έχει ως σοβαρό αδίκημα κατά της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς. Οσοι λένε δεν με ενδιαφέρει (η κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης) και τα μαγαζιά να ψάξουν να δουν τι θα κάνουν σημαίνει ότι δεν κατανοούν την λειτουργία της αγοράς καθώς η συγκέντρωση της αγοράς σ' έναν παίκτη ΔΕΝ επιτρέπει την ανάπτυξη ΝΕΩΝ επιχειρήσεων και ταυτόχρονα η αφαίμαξη κάθε επιχείρησης με τερατώδεις προμήθειες αφενός απαγορεύει στην πράξη οποιαδήποτε άλλη διαφημιστική ενέργεια από το μαγαζί και αφετερου οδηγεί στην επιβάρυνση των καταναλωτών με αυξήσεις στις τιμές. Για να μην περιοριστώ στο σκρουτζ τα ίδια ισχύουν και με ΑΜΑΖΟΝ και efood και άλλους ενδιάμεσους. Διαβάστε λίγο τις αθέμιτες πρακτικές του ΑΜΑΖΟΝ κατά των επιχειρήσεων στο marketplace όπως καταγγέλεται από την ΕΕ που το ερευνά, δείτε και τους ισολογισμούς του όπου φαίνεται ότι πουλάει εμπορεύματα με ζημιά ώστε να ανταγωνίζεται αθέμιτα τους άλλους και να παίρνει μεγάλο μερίδιο αγοράς ώστε να κερδίζει από λοιπές χρεώσεις που επιβάλλει και έτσι overall να είναι κερδοφόρο. Αυτά είναι δεισλειτουργίες της αγοράς. ΕΙΝΑΙ εις βάρος της κοινωνίας και των καταναλωτών και τουλάχιστον σε φόρα όπως το παρόν με πιο υποψιασμένους καταναλωτές πρέπει να καταδικάζονται. καιρο ειχα να δω τοσο ολοκληρωμενη απαντηση, πραγματικα ευχαριστω και ευγε 5 1
mankam Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 6/2/2023 στις 12:44 ΠΜ, nova_centurion είπε Απλά και πρακτικά. Το σκρουτζ εδω και 5 χρόνια ανεβάζει συνεχώς τις χρεώσεις του. Από 5-6 λεπτά το κλικ πήγε 30 λεπτά δηλ. 400% αύξηση. Μετά ανακάλυψε ότι μπορεί να υποχρεώσει ΟΛΟΥΣ τους λιανέμπορους να εγκαταστήσουν λογισμικό καταγραφής της ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ δραστηριότητας του eshop και έτσι έμαθε τι πουλάει η αγορά και μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί για να επιβάλει ποσοστό προμήθειας πιυ φτάνει στο 13% επι της τιμής πώλησης μαζί με τον ΦΠΑ δηλ. στο αποφορολογημένο 16% προμήθεια. Μετά είπε στα μαγαζιά ότι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ πάνε αποκλειστικά σε καθεστώς προμήθειας και διακόπτει το κλικ στις πιο κινήσιμες κατηγορίες προϊόντων. Μετά είπε ότι τα νέα μαγαζιά πάνε υποχρεωτικά στο marketplace και μόνο όπου οι προμήθειες είναι περίπου 3% μεγαλύτερες, Κατά την διάρκεια των προηγούμενων ετών κάθε 3-6 μήνες αύξανε τις προμήθειες κατά 10% - 20% Μετά είπε ότι για να υπάρχει ένα μαγαζί στην πλατφόρμα πρέπει να πληρώνει 400 ευρώ συνδρομή. Μετά είπε ότι για να έχει προβολή το μαγαζί και να παίρνει τα στατιστικά που έπαιρνε μέχρι πριν λίγες ημέρες πρέπει να πληρώνει 2000 ευρώ/έτος. Μετά είπε ότι για να πληρώνει πιο γρήγορα αυτό που οφείλει στο μαγαζί από τις πωλήσεις στο καλάθι πρέπει να πληρώνει το μαγαζί άλλα 600 ευρώ το χρόνο. Μετά θα πει κάτι άλλο ... και μετά κάτι άλλο... κοκ Οσοι δεν καταλαβαίνετε τι γίνεται αυτό λέγεται ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΔΕΣΠΟΖΟΥΣΑΣ ΘΕΣΗΣ καθώς τα μαγαζιά (ακόμη και τα μεγαλο-μεσαία) δεν έχουν την δύναμη να διαπραγματευτούν μαζί του καθώς έχει πάνω από το 60% της αγοράς ηλεκτρονικού εμπορίου. ΟΣΟΙ δεν γνωρίζετε την νομοθεσία θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι ο νομοθέτης (όχι ο εγχώριος αλλά ο διεθνής) τοποθετεί την δεσπόζουσα θέση στο κατώφλι του 30%. Δηλ. πάνω από 30% θεωρείται ότι ρυμίζεις την αγορά. Αν δεν το γνωρίζετε η κατάχρηση θέσης αυτή είναι ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ και για αυτό ο νομοθέτης όταν την στοιχειοθετεί την έχει ως σοβαρό αδίκημα κατά της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς. Οσοι λένε δεν με ενδιαφέρει (η κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης) και τα μαγαζιά να ψάξουν να δουν τι θα κάνουν σημαίνει ότι δεν κατανοούν την λειτουργία της αγοράς καθώς η συγκέντρωση της αγοράς σ' έναν παίκτη ΔΕΝ επιτρέπει την ανάπτυξη ΝΕΩΝ επιχειρήσεων και ταυτόχρονα η αφαίμαξη κάθε επιχείρησης με τερατώδεις προμήθειες αφενός απαγορεύει στην πράξη οποιαδήποτε άλλη διαφημιστική ενέργεια από το μαγαζί και αφετερου οδηγεί στην επιβάρυνση των καταναλωτών με αυξήσεις στις τιμές. Για να μην περιοριστώ στο σκρουτζ τα ίδια ισχύουν και με ΑΜΑΖΟΝ και efood και άλλους ενδιάμεσους. Διαβάστε λίγο τις αθέμιτες πρακτικές του ΑΜΑΖΟΝ κατά των επιχειρήσεων στο marketplace όπως καταγγέλεται από την ΕΕ που το ερευνά, δείτε και τους ισολογισμούς του όπου φαίνεται ότι πουλάει εμπορεύματα με ζημιά ώστε να ανταγωνίζεται αθέμιτα τους άλλους και να παίρνει μεγάλο μερίδιο αγοράς ώστε να κερδίζει από λοιπές χρεώσεις που επιβάλλει και έτσι overall να είναι κερδοφόρο. Αυτά είναι δεισλειτουργίες της αγοράς. ΕΙΝΑΙ εις βάρος της κοινωνίας και των καταναλωτών και τουλάχιστον σε φόρα όπως το παρόν με πιο υποψιασμένους καταναλωτές πρέπει να καταδικάζονται. Με έχει καλύψει η τοποθέτηση σου οπότε να μην Μακρηγορώ: Τα 400 + ΦΠΑ που ζητάνε είναι για το βασικό πακέτο συνδρομής και πάνω του "κουμπώνουν" τά έξτρα πακέτα με κάποιες παροχές που ήταν δωρεάν μέχρι πρίν λίγες μέρες οπότε αν ένα κατάστημα θέλει να μήν υστερεί στον ανταγωνισμό πρέπει να δώσει άλλα 3.422 ,δηλαδή περίπου 4000 τον χρόνο. Επιπλέον το μεγάλο κέρδος για το Skroutz είναι η προμήθεια προϊόντων αναλόγως την κατηγορία που βρίσκονται ( και που συνεχώς μεταβάλλονται), στην δική μου περίπτωση είναι 18% στην αξία του προϊόντος Φανταστείτε ότι στα 10 ευρώ αξίας αγοράς τα 4,5 ευρώ πηγαίνουν το Skroytz και το ΦΠΑ, ΤΑ 5,5 που απομένουν πρέπει το κατάστημα να καλύψει την αγορά - δημιουργία προϊόντος + έξοδα καταστήματος και το ποσό που απομένει είναι το κέρδος, Το παραπάνω παράδειγμα είναι αισιόδοξο και δεν αφορά την πλειονότητα των καταστημάτων που έχουν πολύ μικρότερο κέρδος. Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου 2023 από mankam 3
Titos301 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 μαλλον θα αρχισω να χρησιμοποιω το skroutz απλα ως συγκριση τιμων και μετα θα πληκτρολογω μονος μου το καταστημα στην αναζητηση και θα προχωρω σε αγορα, εξωφρενικα μεγαλα τα ποσοστα 8 3
leonidas_fs Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 Στις 6/2/2023 στις 3:22 ΜΜ, NikosKallithea είπε Καρφιτσωστε την απάντηση αυτη σαν "λύθηκε"🤣 Το έκανα γιατί πραγματικά μετά από τόσες σελίδες με «καβγάδες» η απάντηση ήταν απλά επική!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα