UNP-Snae Δημοσ. 2 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Πάντως με 639.10€ ετήσιο τζίρο, δε νομίζω ότι κάποιο νόημα ούτως ή άλλως να έχεις eshop... Το eshop μια χαρά τζίρο και επισκεψιμότητα έχει. Δεν το έχω εμπλέξει στο Skroutz. Είναι αυτόνομο. Στο marketplace έγινε αυτό το ποσό και γι'αυτό αναλύω την άποψή μου παραπάνω... Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2023 από UNP-Snae
AristidisZ Δημοσ. 2 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2023 19 λεπτά πριν, UNP-Snae είπε Το eshop μια χαρά τζίρο και επισκεψιμότητα έχει. Δεν το έχω εμπλέξει στο Skroutz. Είναι αυτόνομο. Στο marketplace έγινε αυτό το ποσό και γι'αυτό αναλύω την άποψή μου παραπάνω... Ε άρα ποιος ο λόγος να ασχολείσαι με το marketplace του σκρουτζ ; 1
UNP-Snae Δημοσ. 2 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) @AristidisZ (μα γιατί πρέπει να δώσω λογαριασμό???) Η χρήση του marketplace έγινε, ώστε να προωθηθεί το ένα φυσικό κατάστημα της επιχείρησης χωρίς να εμπλακεί το Ηλεκτρονικό Κατάστημα τoυ Brand για αποφυγή σύγκρουσης με τους πελάτες της εταιρείας. Και όπως αναφέρω στο post, έγινε πιλοτικά! Με βάση λοιπόν τα προ-εγγεγραμένα, ανέφερα την άποψή μου ως εξωτερικός παρατηρητής και θεωρώ πως η χρήση του Marketplace δεν είναι βιώσιμη από μικρές-μεσαίες επιχειρήσεις χωρίς την απαραίτητη επένδυση και χωρίς να γνωρίζουν τα πραγματικά κόστη! Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2023 από UNP-Snae
AristidisZ Δημοσ. 2 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2023 4 λεπτά πριν, UNP-Snae είπε @AristidisZ Η χρήση του marketplace έγινε, ώστε να προωθηθεί το ένα φυσικό κατάστημα της επιχείρησης χωρίς να εμπλακεί το Ηλεκτρονικό Κατάστημα τoυ Brand για αποφυγή σύγκρουσης με τους πελάτες της εταιρείας. Και όπως αναφέρω στο post, έγινε πιλοτικά! Με βάση λοιπόν τα προ-εγγεγραμένα, ανέφερα την άποψή μου ως εξωτερικός παρατηρητής και θεωρώ πως η χρήση του Marketplace δεν είναι βιώσιμη από μικρές-μεσαίες επιχειρήσεις χωρίς την απαραίτητη επένδυση και χωρίς να γνωρίζουν τα πραγματικά κόστη! Δε καταλαβαίνω καν τι προσπαθήσατε να κάνετε για να είμαι ειλικρινής, άλλα τέλος πάντων Δηλαδή έχεις ένα φυσικό κατάστημα που πουλάει ας πούμε παπούτσια, έχεις ένα eshop με άλλο όνομα που πουλάει επίσης παπούτσια, και πας να προωθήσεις το φυσικό σου κατάστημα μέσω του marketplace ; Με ποιον τρόπο ακριβώς ; αφού στα μαγαζιά που λειτουργούν μέσω marketplace ο αγοραστής δε βλέπει καμία πληροφορία
fragma Δημοσ. 2 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 49 λεπτά πριν, UNP-Snae είπε Αν δεν κατανόησες κάτι από το Post μου ή σου φάνηκε αστείο, τότε είσαι πολύ μεγάλος και τρανός επιχειρηματίας Oύτε μεγάλος, ούτε τρανός είμαι, ούτε είναι καν το εμπόριο η βασική μου απασχόληση, αλλά απο ένα eshopάκι που άνοιξα για πλάκα και με το οποιο ασχολείται η γυναίκα μου και πουλάει προιοντα μοδας, τζιράρω 15 χιλιάρικα/χρονο. Δεν ξέρω τι σόι εμπορος είσαι και ανέφερες τα 639 ευρώ/ετος ως αντιπροσωπευτικό τζιρο στο παράδειγμα σου. Ούτε λεω αστειότητες χρεώνοντας τα εξοδα του designer, του data entry και των στατιστικών στο σκρουτζ. Δεν θα τα είχες αυτά εκτός σκρουτζ; Σοβαρεψου λιγο. Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2023 από fragma
UNP-Snae Δημοσ. 2 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, fragma είπε Oύτε μεγάλος, ούτε τρανός είμαι, ούτε είναι το εμπόριο η βασική μου απασχόληση, αλλά απο ένα eshopάκι που άνοιξα για πλάκα και με οποιο ασχολείται η γυναίκα μου και πουλάει προιοντα μοδας, τζιράρω 15 χιλιάρικα/χρονο. Δεν ξέρω τι σόι εμπορος είσαι και ανέφερες τα 639 ευρώ/ετος ως αντιπροσωπευτικό τζιρο στο παράδειγμα σου. Ούτε λεω αστειότητες χρεώνοντας τα εξοδα του designer, του data entry και των στατιστικών στο σκρουτζ. Δεν θα τα είχες αυτά εκτός σκρουτζ; Σοβαρεψου λιγο. Μεγάλε επειδή πολύ μαγκιά παίζει και φαίνεται πως δεν έχεις αντίληψη και από αυτή την απάντηση καθώς πουθενά δεν αναφέρω πως είμαι έμπορος, ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ POST και καταννόησέ το και μή μου τα ζαλίζεις. Άμα σου αρέσει η γνώμη μου τότε κομπλέ. Άν όχι τότε άσε με να είμαι αστείος. 9 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Δε καταλαβαίνω καν τι προσπαθήσατε να κάνετε για να είμαι ειλικρινής, άλλα τέλος πάντων Δηλαδή έχεις ένα φυσικό κατάστημα που πουλάει ας πούμε παπούτσια, έχεις ένα eshop με άλλο όνομα που πουλάει επίσης παπούτσια, και πας να προωθήσεις το φυσικό σου κατάστημα μέσω του marketplace ; Με ποιον τρόπο ακριβώς ; αφού στα μαγαζιά που λειτουργούν μέσω marketplace ο αγοραστής δε βλέπει καμία πληροφορία Και αναρρωτιέμαι πάλι. Γιατί πρέπει να εξηγήσω αλλά όπως λές κι εσύ "τέλος πάντων"... Δεν τους ενδιέφερε να προωθήσουν κατάστημα αλλά Brand Name και η επιλογή τους ήταν το Marketplace με 80 συγκεκριμένα προϊόντα. Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2023 από UNP-Snae
1comment Δημοσ. 2 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2023 12 λεπτά πριν, fragma είπε Oύτε μεγάλος, ούτε τρανός είμαι, ούτε είναι καν το εμπόριο η βασική μου απασχόληση, αλλά απο ένα eshopάκι που άνοιξα για πλάκα και με το οποιο ασχολείται η γυναίκα μου και πουλάει προιοντα μοδας, τζιράρω 15 χιλιάρικα/χρονο. Δεν ξέρω τι σόι εμπορος είσαι και ανέφερες τα 639 ευρώ/ετος ως αντιπροσωπευτικό τζιρο στο παράδειγμα σου. Ούτε λεω αστειότητες χρεώνοντας τα εξοδα του designer, του data entry και των στατιστικών στο σκρουτζ. Δεν θα τα είχες αυτά εκτός σκρουτζ; Σοβαρεψου λιγο. 15 χιλιάδες με τι περιθώριο κέρδους στα προϊόντα; Μέσω marketplace ή με redirection; Πόσα προϊόντα έχει στο σκρουτζ;
AristidisZ Δημοσ. 2 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2023 5 λεπτά πριν, UNP-Snae είπε Και αναρρωτιέμαι πάλι. Γιατί πρέπει να εξηγήσω αλλά όπως λές κι εσύ "τέλος πάντων"... Δεν τους ενδιέφερε να προωθήσουν κατάστημα αλλά Brand Name και η επιλογή τους ήταν το Marketplace με 80 συγκεκριμένα προϊόντα. Δεν σου ζήτησα να μου εξηγήσεις γιατί το κάνατε, απλά προβάλλεις ως επιχείρημα ότι είχατε πολλά έξοδα για κάτι το οποίο απέτυχε Ναι αλλά αυτό δε λέει κάτι, δηλαδή αν ανοίξω εγώ ένα υπερμαγαζί στην Γλυφάδα και πουλάω χειροποίητες παντόφλες ξέρω γω, και αυτό πάει άπατο, θα φταίει ο εκμισθωτής του καταστήματος επειδή εγώ έκανα επιχειρηματική πατάτα ξοδεύοντας πολλά λεφτά ανοίγωντας ένα μαγαζί που δε μου αποφέρει τζίρο ;
1comment Δημοσ. 2 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Ήδη ξεκίνησε το φευγιό από Σκρουτζ. Τρίτη βράδυ screenshot 12517 καταστήματα. Τώρα 12335. εικονα Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2023 από 1comment 2
fragma Δημοσ. 2 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, 1comment είπε 15 χιλιάδες με τι περιθώριο κέρδους στα προϊόντα; Μέσω marketplace ή με redirection; Πόσα προϊόντα έχει στο σκρουτζ; 6.300 καθαρό κέρδος, με eshop δικό μου (άνετα θα εμπαινα στο maketplace πάντως), 88% των παραγγελιών μέσω σκρούτζ. Και αυτά χωρίς καμια προσπαθεια. Εγω δεν ασχολουμαι καθόλου γιατί ασκω άλλο επάγγελμα, και η γυναίκα μου στο χαλαρό οταν δεν βαριεται. Δεν θα ηταν ηλιθιότητα να φύγω απο σκρουτζ; Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2023 από fragma
UNP-Snae Δημοσ. 2 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Δεν σου ζήτησα να μου εξηγήσεις γιατί το κάνατε, απλά προβάλλεις ως επιχείρημα ότι είχατε πολλά έξοδα για κάτι το οποίο απέτυχε Ναι αλλά αυτό δε λέει κάτι, δηλαδή αν ανοίξω εγώ ένα υπερμαγαζί στην Γλυφάδα και πουλάω χειροποίητες παντόφλες ξέρω γω, και αυτό πάει άπατο, θα φταίει ο εκμισθωτής του καταστήματος επειδή εγώ έκανα επιχειρηματική πατάτα ξοδεύοντας πολλά λεφτά ανοίγωντας ένα μαγαζί που δε μου αποφέρει τζίρο ; Φίλτατε... Έχω δημιουργήσει ένα ολόκληρο comment - post που αναφέρει κάποια πράγματα, όπως κάποια κόστη και κάποια προβλήματα τα οποία τα έχουν παρατηρήσει συνάδελφοι μου και πελάτες μου. Δεν είπε κανείς πως φταίει κανείς. Εγώ απλα, εκφέρω την άποψή μου πάνω στο νταβά που επέβαλε ο Skroutz ανά έτος σε μια υπηρεσία και με βρίσκει αντίθετο. Δεν καταννοώ γιατί πρέπει να απολογηθώ στο forum επειδή εκφέρω την άποψή μου. Δεν είναι υποχρεωτικό να συμφωνούμε όλοι μεταξύ μας. Ο καθένας έχει γενικά άλλη ζωή και άλλες απόψεις και άλλο οικονομικό υπόβαθρο στην τελική. Η χαρά μου ήταν να διαμοιραστώ την δική μου άποψη ως εξωτερικός παρατηρητής άμεσα εμπλεκόμμενος λόγω του είδους της εργασίας μου, αλλά μάλλον έκανα μεγάλο λάθος να έχω άποψη και γνώμη. Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2023 από UNP-Snae
AristidisZ Δημοσ. 2 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, UNP-Snae είπε Φίλτατε... Έχω δημιουργήσει ένα ολόκληρο comment - post που αναφέρει κάποια πράγματα, όπως κάποια κόστη και κάποια προβλήματα τα οποία τα έχουν παρατηρήσει συνάδελφοι μου και πελάτες μου. Δεν είπε κανείς πως φταίει κανείς. Εγώ απλα, εκφέρω την άποψή μου πάνω στο νταβά που επέβαλε ο Skroutz ανά έτος σε μια υπηρεσία και με βρίσκει αντίθετο. Το διάβασα, αλλά εξακολουθώ να μη καταλαβαίνω τον λόγο που γίνεται η κουβέντα Όποιος διαφωνεί, φεύγει και ψάχνει εναλλακτικές, δεν σε έβαλε (όχι προφανώς εσένα, τον οποιοδήποτε) κανείς εκεί με το ζόρι Όποιος εξακολουθεί να βγάζει κέρδος μένει Δικαίωμα του σκρουτζ είναι να χρεώνει όσο γουστάρει, είτε θα πάψει να είναι ανταγωνιστικό και θα αρχίσει η κάθοδος, είτε θα αναγκαστεί να μαζευτεί Εγώ πάντως σαν αγοραστής, έχω μειώσει σημαντικό το τζίρο μου στο σκρουτζ, λόγω αυξημένων τιμών Προφανώς δεν είμαι ο μόνος, άρα μακροπρόθεσμα θεωρώ ότι θα υπάρξει αντίκτυπο στις κινήσεις του Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2023 από AristidisZ 1
1comment Δημοσ. 2 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, fragma είπε 6.300 καθαρό κέρδος, με eshop δικό μου (άνετα θα εμπαινα στο maketplace πάντως), 88% των παραγγελιών μέσω σκρούτζ. Και αυτά χωρίς καμια προσπαθεια. Εγω δεν ασχολουμαι καθόλου γιατί ασκω άλλο επάγγελμα, και η γυναίκα μου στο χαλαρό οταν δεν βαριεται. Δεν θα ηταν ηλιθιότητα να φύγω απο σκρουτζ; Εσύ σίγουρα. Είσαι τυχερός που μπήκες με το eshop (πληρούσες τις προϋποθέσεις). Εγώ δυστυχώς δεν τις πληρώ και είμαι στο marketplace που πίστεψέ με δεν είναι καθόλου εύκολα τα πράγματα διότι ανεβάζεις ένα ένα χειροκίνητα τα προϊόντα και πλέον δημοσιεύονται μετά από 1-2 μήνες(?) άγνωστο πότε θα τα ελέγξει η διαχείριση. Έχω χειμερινά προϊόντα από Γενάρη τα οποία ακόμη δεν έχουν δημοσιευτεί...και πάμε για άνοιξη!! Εγώ περίπου 2,5 τζίρο είχα πέρσι στο marketplace. Πλήρωσα αλλά αν δεν λύσουν το θέμα της δημοσίευσης προϊόντων θα φύγω. Είναι προφανές ότι χάνω παραγγελίες από κόσμο που τώρα ψάχνει χειμωνιάτικα είδη και το σκρουτζ σφυράει κλέφτικα γιατί δεν έχει το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό. Προφανώς αν είχα μπει με το eshop, τα προϊόντα θα εμφανίζονταν αμέσως μόλις τα έβαζα στο eshop και θα ήταν πολύ διαφορετικός ο τζίρος. 16 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Εγώ πάντως σαν αγοραστής, έχω μειώσει σημαντικό το τζίρο μου στο σκρουτζ, λόγω αυξημένων τιμών Καταρχήν το θέμα αφορά τους εμπόρους. Εσύ που δεν είσαι έμπορος (λες είσαι αγοραστής), κακώς συμμετέχεις στο θέμα. Δεν έχεις τίποτα να προσφέρεις. Κατά δεύτερον, δεν θα μας πεις εσύ γιατί παραπονιόμαστε για τα κακώς κείμενα του σκρουτζ (όπως σου απάντησε και ο unp). Το θέμα δημιουργήθηκε για να σχολιάσουμε την απόφαση του σκρουτζ να ζητήσει 500 ευρω για κάτι που επί χρόνια ήταν τζάμπα. Και θα το σχολιάσουμε με όποιο τρόπο θέλουμε εμείς. Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2023 από 1comment 1
AristidisZ Δημοσ. 2 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2023 10 λεπτά πριν, 1comment είπε Καταρχήν το θέμα αφορά τους εμπόρους. Εσύ που δεν είσαι έμπορος (λες είσαι αγοραστής), κακώς συμμετέχεις στο θέμα. Δεν έχεις τίποτα να προσφέρεις. Κατά δεύτερον, δεν θα μας πεις εσύ γιατί παραπονιόμαστε για τα κακώς κείμενα του σκρουτζ (όπως σου απάντησε και ο unp). Το θέμα δημιουργήθηκε για να σχολιάσουμε την απόφαση του σκρουτζ να ζητήσει 500 ευρω για κάτι που επί χρόνια ήταν τζάμπα. Και θα το σχολιάσουμε με όποιο τρόπο θέλουμε εμείς. Το γεγονός ότι δεν πουλάω κάτι μέσω σκρουτζ, φαντάζομαι δε μου απαγορεύει να εκφέρω μια άποψη, έτσι δεν είναι ; Εκτός αν για να γραφτείς στο Insomnia απαιτείται να είσαι και εγγεγραμένος και στο ΓΕΜΗ, αλλά εξ όσων θυμάμαι δε μου ζητήθηκε κάτι σχετικό όταν έκανα εγγραφή στο φόρουμ Πέραν αυτών, σε παρακαλώ πολύ να προσέχεις το ύφος που γράφεις, δεν απευθύνεσαι σε κάνα φιλαράκι σου... 2
1comment Δημοσ. 2 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Το γεγονός ότι δεν πουλάω κάτι μέσω σκρουτζ, φαντάζομαι δε μου απαγορεύει να εκφέρω μια άποψη, έτσι δεν είναι ; Εκτός αν για να γραφτείς στο Insomnia απαιτείται να είσαι και εγγεγραμένος και στο ΓΕΜΗ, αλλά εξ όσων θυμάμαι δε μου ζητήθηκε κάτι σχετικό όταν έκανα εγγραφή στο φόρουμ Πέραν αυτών, σε παρακαλώ πολύ να προσέχεις το ύφος που γράφεις, δεν απευθύνεσαι σε κάνα φιλαράκι σου... Επειδή μάλλον ξεχνάς τι γράφεις, σου το θυμίζω: Όποιος διαφωνεί, φεύγει και ψάχνει εναλλακτικές, δεν σε έβαλε (όχι προφανώς εσένα, τον οποιοδήποτε) κανείς εκεί με το ζόρι Όποιος εξακολουθεί να βγάζει κέρδος μένει Με λίγα λόγια, εσύ είσαι αυτός που προσπαθείς να φιμώσεις το φίλο πιο πάνω που εξηγούσε τα προβλήματα της πλατφόρμας και τα υπέρογκα κόστη, εννοώντας με τα γραφόμενα "φύγε, τι μας παραπονιέσαι για το σκρουτζ". Επομένως, εσύ πρόσεχε το ύφος σου και τι γράφεις γιατί οι απαντήσεις που (θα) παίρνεις θα έχουν να κάνουν ακριβώς με αυτά. Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2023 από 1comment 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα