filip123go Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 10 ώρες πριν, lector είπε Πολυ για τσιχλες βλεπω το εχετε το 400αρι, αν ειναι ετσι ρε παιδια να σας δωσω ενα iban να μου δωσετε κι εμενα αφου σας περισσευουν. Sure, μόλις φέρεις το ιδιο return of investment του skroutz, όχι 400, 4000 θα σου δώσουν. 5 1
Billator Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 17 λεπτά πριν, Thresh είπε Πως ζουν? Συμπληρωματικό εισόδημα φάση? Ακριβώς συμπληρωματικό εισόδημα, το βρήκαν σαν εξτραδάκι ή ευκαιρία να αποκτείσουν χωρίς eshop ηλεκτρονική παρουσία μέσω Skroutz (δεν ξέρω αν είχες παρατηρήσει προ μηνών το spam από τα μαγαζιά της γειτονιάς στα social media που έβαλαν το προφίλ τους στο skroutz λέγοντας ότι όποιος θέλει μπορεί να τους βρει και εκεί). Γιατί έτσι τους προσέγγιζαν και μάλιστα τους έπαιρναν και τηλέφωνο στην αρχή. Απλά η τακτική τους μαζεύω και μετά τους διώχνω δεν μου άρεσε εμένα γιατί μπορεί να αποτελούν και το 20-30% των συνολικών καταστημάτων που έχει. Το αν είναι βιώσιμη η ύπαρξη τους στην πλατφόρμα (για το ίδιο το skroutz από άποψη κόστους λόγω πόρων) έπρεπε να το σκεφτεί πριν τους μαζέψει θεωρώ. 1
filip123go Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Billator είπε Το αν είναι βιώσιμη η ύπαρξη τους στην πλατφόρμα (για το ίδιο το skroutz από άποψη κόστους λόγω πόρων) έπρεπε να το σκεφτεί πριν τους μαζέψει θεωρώ. Γιατί; Μήπως να τους βγάλει και business plan 5 χρόνων ; Εαν δεν μπορείς να δώσεις 400 ευρώ, απλά δεν τα δίνεις και φεύγεις. Υπάρχουν κ άλλοι ανταγωνιστές (του skroutz) , με πολύ μικρότερο κόστος. Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2023 από filip123go 1 1
Billator Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, filip123go είπε Γιατί; Μήπως να τους βγάλει και business plan 5 χρόνων ; Εαν δεν μπορείς να δώσεις 400 ευρώ, απλά δεν τα δίνεις και φεύγεις. Υπάρχουν κ άλλοι ανταγωνιστές (του skroutz) , με πολύ μικρότερο κόστος. Δεν κατάλαβες λογικά τι γράφω. Ότι από την αρχή που μάζευε και ήθελε να μπουν στην πλατφόρμα τους αυτά τα μαγαζιά το 60-70% αυτών είναι δεδομένο ότι θα φύγουν από το 500άρικο που θα χρειαστεί να πληρώσουν. Εκτός και αν είσαι μέτοχος του skroutz και δεν σε ενδιαφέρει η πιθανή οικονομική ζημιά τόσο χιλιάδων καταστημάτων που θα χάσουν το "έξτρα μικρό εισόδημα" που είχαν ή είσαι στην λογική να ψοφήσει η κότα του γείτονα , αλλιώς δεν δικαιολογώ τρόπο που το γράφεις PS. Δεν υπάρχει ανταγωνιστής του skroutz αυτή την στιγμή που να λειτουργεί όλα τα ήδη προϊόντων στην αγορά, με την μορφή marketplace. Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2023 από Billator 2
Δημοφιλής ανάρτηση nova_centurion Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 Δημοφιλής ανάρτηση Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 42 λεπτά πριν, filip123go είπε Γιατί; Μήπως να τους βγάλει και business plan 5 χρόνων ; Εαν δεν μπορείς να δώσεις 400 ευρώ, απλά δεν τα δίνεις και φεύγεις. Υπάρχουν κ άλλοι ανταγωνιστές (του skroutz) , με πολύ μικρότερο κόστος. Δεν ξέρω αν ο κυνισμός που βγάζει η ειρωνεία για το business plan είναι πραγματικά σύμφυτη με την κουλτούρα σου ή απλά ήταν μια αστοχία του λόγου. Χωρίς να θέλω σε καμία περίπτωση να προσωποποιήσω τον σχολιασμό μου θα πω ότι μετά από την κρίση του 2008-2010 και του COVID θα πρέπει να έχουμε μάθει ως κοινωνίες πλέον ότι ο άκρατος καπιταλισμός όχι μόνο δεν συμφέρει την κοινωνία αλλά είναι και μη βιώσιμος καθώς όπως μάθαμε όταν πέφτει έξω η αγορά τα κράτη (κοινωνίες) καλούνται να πληρώσουν την διάσωση. Χρειαζόμαστε ΜΕΤΡΟ σ' όλα. ΝΑΙ στην ελεύθερη αγορά ΟΧΙ στην ασύδοτη αγορά όπου οι μεγάλοι μπορούν να εφαρμόζουν χωρίς εμπόδια την αισχροκερδή τους μεγαλομανία εις βάρος όλων των άλλων. Χρειαζόμαστε ισορροπία και έλεγχο ώστε να αμβλύνονται τα προβλήματα χωρίς να εμποδίζεται ο υγιής ανταγωνισμός και η ελεύθερη ανάπτυξη ΟΛΩΝ των επιχειρήσεων. Το σκρουτζ ξεκίνησε πριν χρόνια ώς μια εταιρεία που προσέφερε στην κοινωνία καλύτερες τιμές και υπηρεσίες έχοντας θετικό αποτύπωμα στην αγορά. Ομως τα τελευταία χρόνια έχει αποκλίνει και πλέον αρχίζει να γίνεται βαρίδι της ελληνικής οικονομίας και στραγγαλίζει τις μικρές επιχειρήσεις. Αυτό δεν είναι πρόβλημα μόνο των μικρών επιχειρήσεων αλλά όλων μας καθώς επηρεαζόμαστε είτε άμεσα είτε έμμεσα από τη λειτουργία της αγοράς. Κατά τη γνώμη μου πρέπει να πάρει μήνυμα από την κοινωνία ότι αρμενίζει σταβά και πρέπει να επανέλθει στον προηγούμενο δρόμο. 36 8
filip123go Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 8 λεπτά πριν, Billator είπε Εκτός και αν είσαι μέτοχος του skroutz και δεν σε ενδιαφέρει η πιθανή οικονομική ζημιά τόσο χιλιάδων καταστημάτων που θα χάσουν το "έξτρα μικρό εισόδημα" που είχαν ή είσαι στην λογική να ψοφήσει η κότα του γείτονα , αλλιώς δεν δικαιολογώ τρόπο που το γράφεις Εαν μια επιχείρηση που είναι στο skroutz, δεν μπορεί να πληρώσει 33 ευρώ το μήνα, τότε δεν νομίζω να είναι και πολύ βιώσιμη. Η τακτική που εφάρμοσε του skroutz, είναι τόσο παλιά , όσο και το ίδιο το εμπόριο. Τους μαζεύεις οοολους, και μετά κρατάς τους "καλύτερους" πελάτες σου. Από τη στιγμή που εγώ είμαι ικανοποιημένος από το skroutz, δεν πρόκειται ποτέ να ψωνίσω εκτός του καλαθιού του (εκτος εάν πάω από το ίδιο το κατάστημα) μόνο και μόνο για να μην μπλέξω με τις άθλιες ελληνικές μεταφορικές. Και ας είναι και 10 ευρώ , και 20 ευρώ πιο ακριβά τα προϊόντα. Και από τη στιγμή που εγώ σαν τελικός πελάτης είμαι full ευχαριστημένος από τη υπηρεσία , απο την πλευρά μου τουλάχιστον δικαιολογείται η αύξηση. Και όχι δεν είμαι μέτοχος του σκρουτζ. Εάν ήμουν, σιγά μην καθόμουν να συζητήσω την πολιτική του, με άσχετους στο insomnia. 9 λεπτά πριν, nova_centurion είπε Ομως τα τελευταία χρόνια έχει αποκλίνει και πλέον αρχίζει να γίνεται βαρίδι της ελληνικής οικονομίας και στραγγαλίζει τις μικρές επιχειρήσεις. Αυτό δεν είναι πρόβλημα μόνο των μικρών επιχειρήσεων αλλά όλων μας καθώς επηρεαζόμαστε είτε άμεσα είτε έμμεσα από τη λειτουργία της αγοράς. Όταν όμως έπαιρνες τηλέφωνο στην μικρή επιχείρηση και τους έλεγες "το προϊόν που έχω αγοράσει και έχω πληρώσει απο εσας έχει κάνει 15 μέρες να διανύσει 10 χιλιόμετρα", σου απαντούσαν "εμενα δεν με νοιάζει, είναι πρόβλημα της μεταφορικής." Η μεταφορική λοιπον είναι δικός σου συνεργάτης, και όσο εσύ είσαι στα @@ σου 1 φορα, εγώ είναι 10. Δεν έχω καμία υποχρέωση να σου δίνω λεφτά, εφόσον εσύ ο ίδιος δεν νοιάζεσαι για την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρεις. Για να μην μιλήσω για περιπτώσεις DOA και ελαττωματικών προϊόντων όπου εκεί το μικρό και φιλικό μαγαζάκι, ΣΟΥ ΕΣΠΑΓΕ ΤΑ ΝΕΥΡΑ μέχρι να σου αλλάξει το προϊόν, ΕΑΝ στο άλλαζε. Καλά για τιμολόγιο, ούτε συζήτηση... Και άλλα πολλά.. Το Σκρουτζ αυτή τη στιγμή είναι Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ εταιρεία σε ότι αφορά τις ηλεκτρονικές αγορές, είτε μας αρέσει , είτε όχι. Σε όσους δεν αρέσει, απλά ας μην ψωνίζουν από 2 4 1
nova_centurion Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 18 λεπτά πριν, filip123go είπε Όταν όμως έπαιρνες τηλέφωνο στην μικρή επιχείρηση και τους έλεγες "το προϊόν που έχω αγοράσει και έχω πληρώσει απο εσας έχει κάνει 15 μέρες να διανύσει 10 χιλιόμετρα", σου απαντούσαν "εμενα δεν με νοιάζει, είναι πρόβλημα της μεταφορικής." Η μεταφορική λοιπον είναι δικός σου συνεργάτης, και όσο εσύ είσαι στα @@ σου 1 φορα, εγώ είναι 10. Δεν έχω καμία υποχρέωση να σου δίνω λεφτά, εφόσον εσύ ο ίδιος δεν νοιάζεσαι για την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρεις. Για να μην μιλήσω για περιπτώσεις DOA και ελαττωματικών προϊόντων όπου εκεί το μικρό και φιλικό μαγαζάκι, ΣΟΥ ΕΣΠΑΓΕ ΤΑ ΝΕΥΡΑ μέχρι να σου αλλάξει το προϊόν, ΕΑΝ στο άλλαζε. Καλά για τιμολόγιο, ούτε συζήτηση... Και άλλα πολλά.. Αυτά που γράφεις και είναι σωστά εμπεριέχονται στο σχόλιο μου όπου γράφω: "Το σκρουτζ ξεκίνησε πριν χρόνια ώς μια εταιρεία που προσέφερε στην κοινωνία καλύτερες τιμές και υπηρεσίες έχοντας θετικό αποτύπωμα στην αγορά.". Αρα δεν αμφισβητούνται. Το πρόβλημα είναι ότι εχει αποκλίνει πια και βλάπτει κυρίως τις σωστές επιχειρήσεις καθώς όσοι είναι λαμόγια κλπ έχουν τον τρόπο τους να επιβιώνουν. Είναι δε τόσο μεγάλος παίκτης πια που χιλιάδες μικρομεσαίοι εξαρτώνται από αυτόν άρα ΔΕΝ υάρχει πραγματική ελευθερία επιλογής από τις επιχειρήσεις αυτές. Για αυτό υποστηρίζω ότι ως κατέχων αυτήν την δεσπόζουσα θέση οφείλει να εφαρμόζει ορθές πρακτικές και όχι να πατάει μέχρι εξόντωσης τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αν δεν σ' ενδιαφέρει να το δεις και είσαι της άποψης αφήστε τον κάθε μεγαλοκαρχαρία να κάνει ότι θέλει οκ! Ελεύθεροι είμαστε όλοι να πιστεύουμε ότι θέλουμε. 11 1
filip123go Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, nova_centurion είπε Είναι δε τόσο μεγάλος παίκτης πια που χιλιάδες μικρομεσαίοι εξαρτώνται από αυτόν άρα ΔΕΝ υάρχει πραγματική ελευθερία επιλογής από τις επιχειρήσεις αυτές. Για αυτό υποστηρίζω ότι ως κατέχων αυτήν την δεσπόζουσα θέση οφείλει να εφαρμόζει ορθές πρακτικές και όχι να πατάει μέχρι εξόντωσης τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Δεν διαφωνώ σε αυτό. Αλλά πόσο πια να επηρεάσει την λειτουργία μια μικρής επιχείρησης τα 33 ευρώ το μήνα; Δεν είναι 300 ευρώ. Επίσης όπως είπα, οι υπηρεσίες που προσφέρει (τουλάχιστον σε εμένα, δεν ξέρω για άλλους) είναι ΑΨΟΓΕΣ. Οπότε πλέον εγώ "αγοράζω απο το σκρουτζ" , χωρίς να με ενδιαφέρει ποιο μαγαζί είναι από πίσω. Και όπως έγραψα δεν με πειράζει να πληρώσω και 10 και 20 ευρώ παραπάνω, όταν ξέρω ότι το προϊόν την επόμενη μέρα θα είναι σπίτι μου και ότι εαν μου έρθει DOA θα γίνει επιστροφή χωρίς πρόβλημα.. Παλαιότερα στηριζα πολύ τα μικρά καταστήματα, μετά απο 4-5 περιστατικα που έγραψα πιο πάνω, πλεον μόνο σκρουτζ. Ουτε καν μεγάλες αλυσίδες τυπου public , plaisio κλπ κλπ. Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2023 από filip123go 2
thetiesthatbind Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 Το 90%+ των καταστημάτων στο Skroutz ούτως ή άλλως είναι αισχρά. Και το ίδιο αισχρό είναι και η πλατφόρμα του Skroutz που εκ νόμου είναι λάσκα και κάποια στοιχειώδη κριτήρια ασφαλείας πέρα από την ταρίφα των 400 ευρώ θα έπρεπε να τα λάβει ως προς τον χρήστη και φυσικά θα έπρεπε να έχει και ποινική ευθύνη σε περιπτώσεις απάτης αλλά μεγάλη κουβέντα. 2
Λύση makis269 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 Λύση Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 που είναι το υποχρεωτικό ? αφού αν θες φεύγεις ? 1
NikosKallithea Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 9 λεπτά πριν, makis269 είπε που είναι το υποχρεωτικό ? αφού αν θες φεύγεις ? Καρφιτσωστε την απάντηση αυτη σαν "λύθηκε"🤣 Αυτο που ενδεχόμενα δεν ξέρετε ειναι οτι αυτα δεν θα τα πληρώσει ο επιχειρηματίας αλλά ο πελάτης. Οχι γιατι διαβαζω, και τι ειναι 33€ κλπ, τίποτα δεν ειναι 33€ τον μηνα αλλα αυτά θα τα μετάκυλήσω, δουλεια κανουμε όχι φιλόπτωχο ταμείο 1
dewn735 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 12 λεπτά πριν, makis269 είπε που είναι το υποχρεωτικό ? αφού αν θες φεύγεις ? Όταν κάνεις έναν προγραμματισμό και μια επένδυση πάνω στη x πλατφόρμα, δε μπορείς να πεις απλά "οκ, κλάιν, φεύγω". Φαντάσου να νοικιάζεις σπίτι, και να σου έρθει μια μέρα ο νοικοκύρης λέγοντας "+500€ το χρόνο κι άμα δε σ αρέσει φύγε" 3
makis269 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, dewn735 είπε Όταν κάνεις έναν προγραμματισμό και μια επένδυση πάνω στη x πλατφόρμα, δε μπορείς να πεις απλά "οκ, κλάιν, φεύγω". Φαντάσου να νοικιάζεις σπίτι, και να σου έρθει μια μέρα ο νοικοκύρης λέγοντας "+500€ το χρόνο κι άμα δε σ αρέσει φύγε" εντελώς άκυρο το παράδειγμα σου . αν έρθει μια μερα θα του πεις έχω συμβόλαιο και θα πάει από εκεί που ήρθε. Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2023 από makis269 1
thetiesthatbind Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 11 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Καρφιτσωστε την απάντηση αυτη σαν "λύθηκε"🤣 Αυτο που ενδεχόμενα δεν ξέρετε ειναι οτι αυτα δεν θα τα πληρώσει ο επιχειρηματίας αλλά ο πελάτης. Οχι γιατι διαβαζω, και τι ειναι 33€ κλπ, τίποτα δεν ειναι 33€ τον μηνα αλλα αυτά θα τα μετάκυλήσω, δουλεια κανουμε όχι φιλόπτωχο ταμείο Ε δεκτό και εγω θα παω να παρω απο καταστημα απο το Best Price 3
Δημοφιλής ανάρτηση alka Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 Δημοφιλής ανάρτηση Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 Έχω εδώ και 3 χρόνια eshop (κλάδος ένδυσης) με 1600+ είδη διαθέσιμα στην αποθήκη μου. Από την αρχή είχα αποφασίσει ότι δεν θα "μπω" στο skroutz για διάφορους λόγους. Επίσης οι προβλέψεις μου για το skroutz έπεσαν 100% μέσα. Τα προιόντα που πουλάω τα εισάγω μόνος μου από το εξωτερικό, συνήθως με χαμηλότερο κόστος από αυτό που αγοράζουν οι ανταγωνιστές μου που πουλάνε μέσω skroutz. Μπαίνω στο skroutz για έρευνα αγοράς (για τη δουλειά μου) πολύ συχνά. Ακολουθούν κάποιες από τις παρατηρήσεις μου: α)Σχετικά με τους εμπόρους: Υπάρχουν "κάφτες"! "Επιχειρήσεις" οι οποίες πουλάνε χωρίς καθόλου μικτό κέρδος, πολύ συχνά κάτω από το κόστος. Ούτε λόγος να γίνεται για καθαρό κέρδος... Οι "επιχειρηματίες" αυτοί νομίζουν ότι έτσι θα δημιουργήσουν πελατολόγιο. Προφανώς δεν αντιλαμβάνονται ότι αυτοί είναι πελάτες του skroutz και την επόμενη φορά θα αγοράσουν από τον επόμενο "κάφτη". Μιλώντας στην αγορά με εμπόρους που πουλάνε στο skroutz όλοι πλέον εκφράζουν αμφιβολία για το αν αξίζει να είσαι εκεί. Γιατί δεν έχουν βγει ακόμα; Διότι έχουν κάποιες παραγγελίες που φοβούνται να χάσουν. Στο "εμπρηστικό" μου σχόλιο ότι κάνουν κοινωνική πολιτική όλοι (μα όλοι) κουνάνε το κεφάλι... β) Σχετικά με τους καταναλωτές: Στα είδη μου όντως (υπό προυποθέσεις διαθεσιμότητας) θα βρεις πολύ φθηνά κάποια προιόντα. Όχι πολλά όμως. Συμφέρει; Τη στιγμή της αγοράς ίσως ναι. Μακροπρόθεσμα όμως αυτό θα πληρωθεί πολύ ακριβά. Ήδη στα είδη μου οι τιμές στο skroutz ανεβαίνουν και η διαφορά από τη "κανονική αγορά" μειώνεται. Επίσης οι έμποροι του skroutz έχουν όλο και λιγότερη διαθεσιμότητα... Γενικά μιλώντας, καταναλωτής ο οποίος δεν έχει καταλάβει ότι ποτέ δε σε συμφέρει ένας παίχτης να ελέγχει όλη την αγορά, θα το καταλάβει the hard way. Δεν βλέπω πως προιόν που πουλιέται με ζημιά θα συνεχίσει να πουλιέται και στο μέλλον. γ) Σχετικά με το skroutz: (βλ. και efood, booking κλπ.) Όσο δυναμώνει θα αγριεύει και θα ζητά παραπάνω. Φυσικά όσο ζητά παραπάνω τόσο το κόστος των προιόντων θα ανεβαίνει κοκ. Επίσης αργά ή γρήγορα θα "επιτεθεί" και στον τελικό καταναλωτή. Εγώ από άποψη δεν αγοράζω ποτέ από αυτές τις πλατφόρμες. Και όχι δεν αγοράζω ακριβότερα! 26 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα