Ducatista Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, fragma είπε Αυτό το κάνουν στοχευμένα για να βγούν πρώτοι στην λίστα και μόνο για επιλεγμένα προιοντα τα οποία εχουν προμηθευτεί με πολύ καλές συμφωνίες. Αν το κάνουν συστηματικά απλά είναι ηλίθιοι. Κανείς δεν δουλεύει για την ψυχή της μανούλας του. Συγγενής μου τσεπώνει 6-7 χιλιάρικα καθαρά το μηνα απο το eshop του κινητομάγαζου του, με το 95% των παραγγελιων μέσω Σκρουτζ, οποτε καταλαβαινεις οτι τα 400/ετος είναι αστεία υπόθεση. Το εμπόριο απλά θελει μυαλό και εμπειρία. Αν εισαι μάγκας βγάζεις λεφτά. Αν εισαι αεριτζής και ασχετος δεν θα βγάλεις τίποτα, ακόμα και να μην σου παίρνει καμία προμηθεια η πλατφόρμα. εγω παντως απο τα μαγαζια που εχω δει και κλεινουν ειναι αυτα που ασχολουνται με κινητα κλπ σε ενα συντριπτικο ποσοστο.. αποκλειεται να μην εχει κανενας εμπειρια η να ειναι αεριτζης... επισης τα 400 συν φπα δεν ειναι το μονο εξοδο στο σκρουτζ.. αν το ποσοστο κερδους στα κινητα ειναι 20% κανονικα (αν και δεν ξερω τι παιζει ακριβως) τοτε για να βγαλει καθαρα μετα και απο τις προμηθειες του σκρουτζ 6000 7000 θα κανει τζιρο καθε μηνα 80 με 100κ λογικα θα ειναι μεγαλο καταστημα στον χωρο για να εχει αυτη την αποδοση καθε μηνα.... αν βγαινει με εφοριες και τα σχετικα ειναι δικο του του το θεμα... Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2023 από Ducatista
Taoustaoys Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 36 λεπτά πριν, primeragt είπε Και που να δείτε τπτ παραφαρμακα που παίζουν στο Σκρουτζ. Αν έχουν κέρδος μέσα από κει πολύ είναι. Τα μεγάλα φαρμακεία παίζουν με κάτω από 5% στα παραφαρμακα μέσω eshop. Εχω προσωπική περίπτωση με τον κουμπάρο μου που έψαχνε ένα προϊόν που του πρότεινα για τη βαφτιστηρα μου. Το γκουγκλαρει και βλέπει τιμή 4.5€ πάει σε ένα άλλο φαρμακείο και του λέει 8,5€ και οριζόταν ότι τον "έκλεβε" . Έπρεπε να δείτε την φάτσα του όταν του έδειχναν την χονδρική που πούλαγα (ήμουν στη συγκεκριμένη εταιρεία τότε) στα φαρμακεία. Ακόμα και ο ακριβώς ήταν ελάχιστα πάνω από τη χονδρική. Ο δεύτερος είχε μεταφέρει μέρος της έκπτωσης στον πελάτη και ο άλλος μετά από υπολογισμό δούλευε με περίπου 5%... Αυτό με τα φαρμακεία, πάνες, κρέμες κτλ για μωρά η διαφορά είναι τεράστια, και εγώ αυτό λέω όταν παίρνω ένα αφρολουτρο για μωρά 7 ευρώ στο Σκρουτζ και στο φαρμακείο το πουλάνε 14 ότι με κλέβουν.
Ducatista Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 12 λεπτά πριν, Taoustaoys είπε Αυτό με τα φαρμακεία, πάνες, κρέμες κτλ για μωρά η διαφορά είναι τεράστια, και εγώ αυτό λέω όταν παίρνω ένα αφρολουτρο για μωρά 7 ευρώ στο Σκρουτζ και στο φαρμακείο το πουλάνε 14 ότι με κλέβουν. Στα παραφαρμακα έχουν περιθώριο η αλήθεια αλλά εγώ σου μιλάω και για τις τιμές που παίρνουν από τις εταιρίες η και τις φαρμακαποθηκες και επειδή έχει ένας συγγενής μου φαρμακαποθηκη και μάλιστα μεγάλη η τιμή που δίνουν στα φαρμακεία είναι σχεδόν η τιμή που πουλάνε λιανικής στο σκρουτζ γιαυτό η διαφορα ειναι τεράστια αλλά η πραγματικότητα είναι ότι απλά στο σκρουτζ δουλεύουν για σχεδόν τίποτα
Taoustaoys Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 17 λεπτά πριν, Ducatista είπε Στα παραφαρμακα έχουν περιθώριο η αλήθεια αλλά εγώ σου μιλάω και για τις τιμές που παίρνουν από τις εταιρίες η και τις φαρμακαποθηκες και επειδή έχει ένας συγγενής μου φαρμακαποθηκη και μάλιστα μεγάλη η τιμή που δίνουν στα φαρμακεία είναι σχεδόν η τιμή που πουλάνε λιανικής στο σκρουτζ γιαυτό η διαφορα ειναι τεράστια αλλά η πραγματικότητα είναι ότι απλά στο σκρουτζ δουλεύουν για σχεδόν τίποτα Ε ωραία, εγώ δεν υπάρχει περίπτωση να αγοράσω τίποτα από φαρμακείο διπλή τιμή γιατί απλά τα παίρνω από το Σκρουτζ μισή τιμη, το ίδιο κάνουν και πάρα πολλοί, τότε γιατί τα πουλάνε μέσω Σκρουτζ χωρίς κέρδος? Γουστάρουν να μην βγάζουν κέρδος? Η μήπως νομίζουν ότι επειδή τους "έμαθα" αντί για 7 ευρώ θα πάω την επόμενη στο φαρμακείο να δώσω 14?
Ducatista Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 2 λεπτά πριν, Taoustaoys είπε Ε ωραία, εγώ δεν υπάρχει περίπτωση να αγοράσω τίποτα από φαρμακείο διπλή τιμή γιατί απλά τα παίρνω από το Σκρουτζ μισή τιμη, το ίδιο κάνουν και πάρα πολλοί, τότε γιατί τα πουλάνε μέσω Σκρουτζ χωρίς κέρδος? Γουστάρουν να μην βγάζουν κέρδος? Η μήπως νομίζουν ότι επειδή τους "έμαθα" αντί για 7 ευρώ θα πάω την επόμενη στο φαρμακείο να δώσω 14? εσυ θα αγοραζεις εκει απο οπου εχεις κερδος φιλε μου....
Taoustaoys Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Μόλις τώρα, Ducatista είπε εσυ θα αγοραζεις εκει απο οπου εχεις κερδος φιλε μου.... Σαφώς, απλά ρωτάω τα φαρμακεία γιατί πουλάνε χωρίς κέρδος μέσω Σκρουτζ.
Ducatista Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Μόλις τώρα, Taoustaoys είπε Σαφώς, απλά ρωτάω τα φαρμακεία γιατί πουλάνε χωρίς κέρδος μέσω Σκρουτζ. αυτο οταν στο απαντησουν θα ηθελα να μου το πεις και εμενα.... για την ακριβεια με ελαχιστο κερδος 5 με 10% και αρκετες φορες ειναι κοντα στο 2 με 3% 1
Taoustaoys Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 6 λεπτά πριν, Ducatista είπε αυτο οταν στο απαντησουν θα ηθελα να μου το πεις και εμενα.... για την ακριβεια με ελαχιστο κερδος 5 με 10% και αρκετες φορες ειναι κοντα στο 2 με 3% Αγνωσται άι βουλαι του κυρίου. 1
mcstefan7 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 14 λεπτά πριν, Taoustaoys είπε Ε ωραία, εγώ δεν υπάρχει περίπτωση να αγοράσω τίποτα από φαρμακείο διπλή τιμή γιατί απλά τα παίρνω από το Σκρουτζ μισή τιμη, το ίδιο κάνουν και πάρα πολλοί, τότε γιατί τα πουλάνε μέσω Σκρουτζ χωρίς κέρδος? Γουστάρουν να μην βγάζουν κέρδος? Η μήπως νομίζουν ότι επειδή τους "έμαθα" αντί για 7 ευρώ θα πάω την επόμενη στο φαρμακείο να δώσω 14? Αν τσεκάρεις κάθε μαγαζί βάζει πιο φθηνά μια μάρκα για κράχτη και τσιμπάει στα άλλα. Με την πλας συνδρομή μια χαρά μπορείς να κάνεις επιλογή βάση του φθηνότερου και να τα συνδυάσεις.
Taoustaoys Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, mcstefan7 είπε Αν τσεκάρεις κάθε μαγαζί βάζει πιο φθηνά μια μάρκα για κράχτη και τσιμπάει στα άλλα. Με την πλας συνδρομή μια χαρά μπορείς να κάνεις επιλογή βάση του φθηνότερου και να τα συνδυάσεις. Αλήθεια είναι αυτό, δίκιο έχεις, εγώ πχ από άλλο φαρμακείο παίρνω τις πάνες και από άλλο τις κρέμες πχ για συγκαματα καθότι το ένα είναι πιο ακριβό από το άλλο σε άλλα προϊόντα. Έχεις ένα point.
ChimairaX Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Όλα αυτά τα πληρώνουμε εμείς ως καταναλωτές. Ήδη συμβαίνει. Όταν ο σκρουτζ θέλει 10% από μια παραγγελία, οι επιχειρηματίες δεν είναι βλάκες να το "φάνε" μόνοι τους, προφανώς και θα ανέβει η τιμή του προϊόντος 10% στην πώληση. Και όσο ο σκρουτζ σφίγγει το ζωνάρι και ανεβάζει κι άλλο τα ποσοστά του (το κάνει συνέχεια) και τώρα θέλει και 400 ευρώ τον χρόνο "συνδρομή", εγώ κι εσύ θα το πληρώσουμε, όχι το κατάστημα. Τα μεγαλύτερα αίσχη γίνονται βέβαια σε άλλη πλατφόρμα με φαγητά, με κάτι προμήθειες 30+%. Δεν απορώ που το σουβλάκι έχει φτάσει 3.50 ευρώ. 5
Ducatista Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, ChimairaX είπε Όλα αυτά τα πληρώνουμε εμείς ως καταναλωτές. Ήδη συμβαίνει. Όταν ο σκρουτζ θέλει 10% από μια παραγγελία, οι επιχειρηματίες δεν είναι βλάκες να το "φάνε" μόνοι τους, προφανώς και θα ανέβει η τιμή του προϊόντος 10% στην πώληση. Και όσο ο σκρουτζ σφίγγει το ζωνάρι και ανεβάζει κι άλλο τα ποσοστά του (το κάνει συνέχεια) και τώρα θέλει και 400 ευρώ τον χρόνο "συνδρομή", εγώ κι εσύ θα το πληρώσουμε, όχι το κατάστημα. Τα μεγαλύτερα αίσχη γίνονται βέβαια σε άλλη πλατφόρμα με φαγητά, με κάτι προμήθειες 30+%. Δεν απορώ που το σουβλάκι έχει φτάσει 3.50 ευρώ. σωστη λογικη αλλα στο σκρουτζ δεν θα συμβει αυτο γιατι οι καταναλωτες κοιτανε την φθηνοτερη τιμη και ψωνιζουν απο εκει συγκρινοντας τις τιμες των φαρμακειων.. οπως ειπε και ο φιλος κρεμα στο φαρμακειο 14 στο σκρουτζ 7 και θα ψωνισει απο εκει! αν ανεβασουν τις τιμες σε σημειο να μην υπαρχει σημαντικη διαφορα απλα θα πεταχτουν στο κοντινοτερο φαρμακειο και θα την παρουν (πιθανως και με αλλα πραγματα) Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2023 από Ducatista 1
fragma Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, Ducatista είπε σωστη λογικη αλλα στο σκρουτζ δεν θα συμβει αυτο γιατι οι καταναλωτες κοιτανε την φθηνοτερη τιμη και ψωνιζουν απο εκει συγκρινοντας τις τιμες των φαρμακειων.. οπως ειπε και ο φιλος κρεμα στο φαρμακειο 14 στο σκρουτζ 7 και θα ψωνισει απο εκει αν ανεβασουν τις τιμες σε σημειο να μην υπαρχει σημαντικη διαφορα απλα θα πεταχτουν στο κοντινοτερο φαρμακειο και θα την παρουν (πιθανως και με αλλα πραγματα) Καλα μην είσαι σίγουρος για αυτό, γιατί πολλές φορές δεν λειτουργεί σωστά ο ανταγωνισμός. Είναι πιθανό τα φυσικά φαρμακεία στο παραδειγμά σου να εκμεταλλευτούν την κατάσταση και να αυξήσουν και αυτά τις τιμές στο ίδιο επίπεδο. Αυτό έγινε και με το efood, χωρίς να θέλω να το συγκρίνω με το σκρούτζ γιατί εχουν σημαντικές διαφορές.
Ducatista Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, fragma είπε Καλα μην είσαι σίγουρος για αυτό, γιατί πολλές φορές δεν λειτουργεί σωστά ο ανταγωνισμός. Είναι πιθανό τα φυσικά φαρμακεία στο παραδειγμά σου να εκμεταλλευτούν την κατάσταση και να αυξήσουν και αυτά τις τιμές στο ίδιο επίπεδο. Αυτό έγινε και με το efood, χωρίς να θέλω να το συγκρίνω με το σκρούτζ γιατί εχουν σημαντικές διαφορές. αυτο δεν θα γινει γιατι γιατι υπαρχει και το ποσοστο που δουλευουν (αλλο στα φαρμακα και αλλο στα παραφαρμακα) οποτε αν για παραδειγμα παει 14 στο σκρουτζ και θελουν τα φαρμακεια να παει 20 ωστε να καλυψουν την διαφορα προς οφελος τους υπαρχει νομος που καλυπτει τους καταναλωτες ειδικα οταν μιλαμε για τετοια προιοντα.... δεν πουλαει ο καθενας οτι νομιζει.... Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2023 από Ducatista
spectaculator Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, fragma είπε Καλα μην είσαι σίγουρος για αυτό, γιατί πολλές φορές δεν λειτουργεί σωστά ο ανταγωνισμός. Είναι πιθανό τα φυσικά φαρμακεία στο παραδειγμά σου να εκμεταλλευτούν την κατάσταση και να αυξήσουν και αυτά τις τιμές στο ίδιο επίπεδο. Αυτό έγινε και με το efood, χωρίς να θέλω να το συγκρίνω με το σκρούτζ γιατί εχουν σημαντικές διαφορές. Οι ανώτατες τιμές πώλησης των φαρμάκων ορίζονται από το κράτος. Από κει και πέρα οι φαρμακοποιοί κάνουν τις δικές τους προσφορές για να τραβήξουν κόσμο. Πήγαινε στο moh.gov.gr να δεις την τελευταία λίστα τιμολόγησης φαρμάκων. Για τα υπόλοιπα, αν η διαφορά στην τιμή σκρουτζ-φυσικού καταστήματος θα γίνει ας πούμε ίση η μικρότερη με τα μεταφορικά, εγώ για εντός Αττικής θα περνούσα μια βόλτα από το μαγαζί για να το πάρω επιτόπου χωρίς αναμονές, κούριερ, κλπ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα