Προς το περιεχόμενο

Skroutz -> Υποχρεωτικη ετήσια συνδρομή 400€ + ΦΠΑ

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από makis269,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Parolos4 είπε

κι απευθείας από το Google (όχι ads) ένα 12-13%. Κι αυτό μιλάμε για μεικτό κέρδος.

Δεκτό αλλά πως ακριβώς θα εμφανιστείς στα πρώτα αποτελέσματα της Google ώστε να έχεις πωλήσεις; και μάλιστα σε προϊόντα με μεγάλο ανταγωνισμό;

Προφανώς και θα χρειαστεί να επενδύσεις σε κάποιον τρόπο προώθησης, το κόστος του οποίου όμως δεν υπολογίζεις για να λες ότι έχεις 12-13% κέρδος από αυτό το κανάλι πώλησης

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με προσωπική δουλειά και SEO με το χέρι.

Εδώ υπάρχει το εξής δίκοπο μαχαίρι που έχει παρατηρηθεί όμως. Φτιάχνω τις καλύτερες περιγραφές και ιδιότητες προϊόντων, με μαθαίνει το κοινό, και με σκίζει στα κλικ μέσω Σκρουτζ, τα οποία χρεωνομαι 0,20€ και άνω, ώστε να ενημερωθεί για το προϊόν. Κάτι που θα όφειλε να κάνει το Σκρουτζ. Το προσπαθούν δε λέω, να δίνουν πληροφορίες αλλά είναι ακόμη μακριά, γιατί ξέρουν ότι δεν πρόκειται να φτάσουν τα μεγάλα σάιτ σε περιεχόμενο. Κι έτσι μένουν σε τυπική περιγραφή συνήθως.

Εν τέλει ο πελάτης παίρνει ότι πληροφορίες θέλει, και πάει και το αγοράζει από τον πρώτο.

Είναι πολύπλοκο το θέμα Σκρουτζ και πολυδιάστατο. Έχει πολλά θετικά αλλά και πάρα πολλά αρνητικά τα οποία τα τελευταία χρόνια αυξάνονται.

Επεξ/σία από Parolos4
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Ducatista είπε

Αυτο συμβαίνει γιατί στο σκρουτζ δουλεύουν με αστείο ποσοστό για να κάνουν πώληση και στην έξω αγορά δουλεύουν "κανονικα"

Θα μπορούσαν να τα έχουν πιο φθηνά λίγο για να δίνουν κίνητρο στον κόσμο να μην αγοράζει μέσω Σκρουτζ αλλά μέσω του site τους.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Taoustaoys είπε

Θα μπορούσαν να τα έχουν πιο φθηνά λίγο για να δίνουν κίνητρο στον κόσμο να μην αγοράζει μέσω Σκρουτζ αλλά μέσω του site τους.

Θα μπορούσαν αν υποθέσουμε ότι κάποιος θελει να δουλεύει για 10% κέρδος.. από την εμπειρία μου δεν μπορεί κάποιος να δουλεύει με 10% και να νομίζει ότι έχει κέρδος  εκτός και αν έχει άπειρη δουλειά 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Parolos4 είπε

Με προσωπική δουλειά και SEO με το χέρι.

Σωστή προσέγγιση, αλλά είναι κάτι που θα δουλέψει σε βάθος χρόνο (τουλάχιστον 1 χρόνο) και πάλι θα εξαρτάσαι από τις διαθέσεις της Google και τις αλλαγές που θα κάνει στον αλγόριθμο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παντως σε γενικές γραμμές εκείνοι που επέλεξαν να δουλεύουν με τιμές χώμα είναι σε επικίνδυνη φάση δεν γίνεται να ρισκάρεις χρήμα χρόνο και να βγάζεις απλα μετά τα εξοδα σου ένα καλό μισθό τον μηνα είναι μεγάλο άγχος αυτό χωρις κέρδος... φαντάζομαι και τα μαγαζια που έκλεισαν και που κάνουν απάτες είναι για αυτο τον λόγο αν είχαν ένα καλο κέρδος και καλές πωλήσεις απλα θα συνέχιζαν να υπάρχουν

Επεξ/σία από Ducatista
Δημοσ.
Στις 13/2/2023 στις 3:43 ΜΜ, Apostol. είπε

Δεν προσπαθω να χακαρω τον τροπο που λειτουργει, δεν συμφωνω με τις πρακτικες του και δεν αγοραζω απο σκρουτζ.

ΑΛΛΑ επειδη μερικες φορες μπαινω να δω καμια τιμη - ιστορικο τιμων και επειδη δεν συμφωνω να αποθηκευει cookies με σκοπο οταν μπω στο site απο μονος μου να χρεωνει (ειπαμε αν ισχυει αυτο) τους μπλοκαρω.

Εγω κανω ο,τι νομιζω οτι ειναι ηθικο.

Δεν συμφωνεις? Οκ ο καθενας εχει την δικια του οπτικη.

Το σκρουτζ βλεπει αυξηση κινησης -> το σκρουτζ δεν βλεπει την ιδια αυξηση στα κερδη απο cookies -> το σκρουτζ αυξανει τις προμηθειες -> το καταστημα αυξανει τα προιοντα -> εσυ και παλι πληρωνεις πιο πολλα. Got it?

Το τοπικ δεν εγινε για να σχολιαστει το affiliate system που υπαρχει παντου, αλλα οτι ως η μεγαλυτερη επιχειρηση αυτου του ειδους, και χωρις σοβαρο ανταγωνισμο, χρεωνει οτι θελει τα καταστηματα επειδη απλα μπορει

• Like 3
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, Parolos4 είπε

Έτσι λειτουργεί το 90% των μαγαζιών στο Σκρουτζ, και λέω για τα προϊόντα που έχουν μεγάλο ανταγωνισμό.

Αυτό που νομίζετε ότι ξέρετε πως δουλεύει το 90% των μαγαζιών.... Πραγματικά μερικοί χαραμίζεστε εδώ μεσα...

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, filip123go είπε

27 σελίδες τώρα προσπαθουν να μας πείσουν ότι το Σκρουτζ είναι άχρηστο.

Κανεις δεν προσπαθει να σε πεισει οτι ειναι αχρηστο.

• Like 1
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, Ducatista είπε

Δεν νομίζω να έθιξε κάνεις τις υπηρεσίες του σκρουτζ προς τους πελάτες του ισα ισα είναι αρκετα καλές σε όλα τα επίπεδα..  το ποστ έχει να κάνει με τους συνεργάτες που είναι στην πλατφόρμα

Oι οποίοι συνεργάτες είναι 6-7 εδώ μέσα, οι μισοί λένε "παραμένω μου φέρνει τζίρο", οι άλλοι μισοί "ήμουν και βγήκα, ή σκεφτόμουν να μπω και τα έβαλα κάτω και δεν μπήκα".

Όλοι οι υπόλοιποι είναι απλοί χρήστες/καταναλωτές που θεωρούν ότι χακάρουν το σύστημα με το να σβήνουν cookies. Ένας να πει ότι το Skroutz δεν τον εξυπηρετεί και γι'αυτό ΔΕΝ το χρησιμοποιεί, δεν υπάρχει.

Σε αυτούς αναφερόμουν. 

42 λεπτά πριν, Parolos4 είπε

What if I told you, ότι μόνο από αγορές από το κατάστημα έχουν κέρδος κάποια e-shop, γιατί δουλεύουν με περιθώριο κέρδους ΜΟΝΟ την προμήθεια του Σκρουτζ? Με λίγα λόγια οι παραγγελίες μέσω Σκρουτζ φέρνουν 0 έσοδα. Όταν παραγγέλνεις από το eshop με τα cookies του Σκρουτζ υπάρχει περιθώριο ένα 5%, κι απευθείας από το Google (όχι ads) ένα 12-13%. Κι αυτό μιλάμε για μεικτό κέρδος.

Έτσι λειτουργεί το 90% των μαγαζιών στο Σκρουτζ, και λέω για τα προϊόντα που έχουν μεγάλο ανταγωνισμό.

Σε κάποιο βαθμό ισχύει, έχουμε πελάτες που πετάνε πάνω σε ένα site 3-4 XML προμηθευτών με 15-17% περιθώριο κέρδους και παρακαλάνε που λέει ο λόγος να μην αγοράσει κάποιος μέσω του Skroutz. 

Έχουμε και κάποιους που (νομίζουν ότι) είναι έξυπνοι, και μας λένε "Αυτήν την κατηγορία μην την ανεβάσεις στο Skroutz, δεν έχω κέρδος" και δεν καταλαβαίνουν ότι αν κάποιος μπει στο eshop τους μέσω Skroutz και αγοράσει και από αυτήν την κατηγορία, είναι το ίδιο πράγμα. Τί να πεις εκεί και τί να εξηγήσεις (και ΓΙΑΤΙ να εξηγήσεις θα προσθέσω, ούτε δάσκαλοι τους είμαστε ούτε οι γονείς τους. Ας πάθουν για να μάθουν.)

Όπως έγραψε και πιο πάνω κάποιος, αν παίζεις με 10% περιθώριο καλύτερα κλείστο, εκτός αν έχεις MASSIVE traffic και βγάζεις από την τεράστεια ποσότητα που πουλάς. Στο 10% περιθώριο μία στραβή να σου τύχει, θα παλεύεις 2 μέρες να καλύψεις τη χασούρα. 

Γενικά πάντως θεωρώ ότι κάποιες κατηγορίες προϊόντων έχουν ήδη ακραίο κορεσμό, δεν έχει απολύτως κανένα νόημα να ανοίξεις "yet another τέτοιο eshop" αν η μόνη σου μέθοδος προώθησης είναι ο Skroutz. 

• Like 2
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, filip123go είπε

Αυτό που νομίζετε ότι ξέρετε πως δουλεύει το 90% των μαγαζιών.... Πραγματικά μερικοί χαραμίζεστε εδώ μεσα...

Όταν μάθεις να διαβάζεις να απαντάς κι όλας. Συγκεκριμένα μίλησα για ανταγωνιστικά προϊόντα. Αν διαφωνείς πήγαινε άνοιξε ένα eshop και εμπορευσου τα 1000 με 5000 πιο δημοφιλή προϊόντα μιας συγκεκριμένης κατηγορίας με παραπάνω κέρδος. Καλή 100η θέση στη λίστα του Σκρουτζ θα πάρεις. Οπότε αερολογιες αλλού.

Αν κάποιος εισάγει ή παράγει δικό του προϊόν και το πουλάει με 5000% κέρδους είναι άλλη συζήτηση.

Μίλησα καθαρά για τα ανταγωνιστικά προϊόντα. Να το επαναλάβω.

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, polaki είπε

Oι οποίοι συνεργάτες είναι 6-7 εδώ μέσα, οι μισοί λένε "παραμένω μου φέρνει τζίρο", οι άλλοι μισοί "ήμουν και βγήκα, ή σκεφτόμουν να μπω και τα έβαλα κάτω και δεν μπήκα".

Όλοι οι υπόλοιποι είναι απλοί χρήστες/καταναλωτές που θεωρούν ότι χακάρουν το σύστημα με το να σβήνουν cookies. Ένας να πει ότι το Skroutz δεν τον εξυπηρετεί και γι'αυτό ΔΕΝ το χρησιμοποιεί, δεν υπάρχει.

Σε αυτούς αναφερόμουν. 

Σε κάποιο βαθμό ισχύει, έχουμε πελάτες που πετάνε πάνω σε ένα site 3-4 XML προμηθευτών με 15-17% περιθώριο κέρδους και παρακαλάνε που λέει ο λόγος να μην αγοράσει κάποιος μέσω του Skroutz. 

Έχουμε και κάποιους που (νομίζουν ότι) είναι έξυπνοι, και μας λένε "Αυτήν την κατηγορία μην την ανεβάσεις στο Skroutz, δεν έχω κέρδος" και δεν καταλαβαίνουν ότι αν κάποιος μπει στο eshop τους μέσω Skroutz και αγοράσει και από αυτήν την κατηγορία, είναι το ίδιο πράγμα. Τί να πεις εκεί και τί να εξηγήσεις (και ΓΙΑΤΙ να εξηγήσεις θα προσθέσω, ούτε δάσκαλοι τους είμαστε ούτε οι γονείς τους. Ας πάθουν για να μάθουν.)

Όπως έγραψε και πιο πάνω κάποιος, αν παίζεις με 10% περιθώριο καλύτερα κλείστο, εκτός αν έχεις MASSIVE traffic και βγάζεις από την τεράστεια ποσότητα που πουλάς. Στο 10% περιθώριο μία στραβή να σου τύχει, θα παλεύεις 2 μέρες να καλύψεις τη χασούρα. 

Γενικά πάντως θεωρώ ότι κάποιες κατηγορίες προϊόντων έχουν ήδη ακραίο κορεσμό, δεν έχει απολύτως κανένα νόημα να ανοίξεις "yet another τέτοιο eshop" αν η μόνη σου μέθοδος προώθησης είναι ο Skroutz. 

Συμφωνώ απόλυτα

Δημοσ.

Και που να δείτε τπτ παραφαρμακα που παίζουν στο Σκρουτζ. Αν έχουν κέρδος μέσα από κει πολύ είναι. Τα μεγάλα φαρμακεία παίζουν με κάτω από 5% στα παραφαρμακα μέσω eshop. 

Εχω προσωπική περίπτωση με τον κουμπάρο μου που έψαχνε ένα προϊόν που του πρότεινα για τη βαφτιστηρα μου. Το γκουγκλαρει και βλέπει τιμή 4.5€ πάει σε ένα άλλο φαρμακείο και του λέει 8,5€ και οριζόταν ότι τον "έκλεβε" . Έπρεπε να δείτε την φάτσα του όταν του έδειχναν την χονδρική που πούλαγα (ήμουν στη συγκεκριμένη εταιρεία τότε) στα φαρμακεία. Ακόμα και ο ακριβώς ήταν ελάχιστα πάνω από τη χονδρική. 

Ο δεύτερος είχε μεταφέρει μέρος της έκπτωσης στον πελάτη και ο άλλος μετά από υπολογισμό δούλευε με περίπου 5%...

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Parolos4 είπε

Όταν μάθεις να διαβάζεις να απαντάς κι όλας. Συγκεκριμένα μίλησα για ανταγωνιστικά προϊόντα. Αν διαφωνείς πήγαινε άνοιξε ένα eshop και εμπορευσου τα 1000 με 5000 πιο δημοφιλή προϊόντα μιας συγκεκριμένης κατηγορίας με παραπάνω κέρδος. Καλή 100η θέση στη λίστα του Σκρουτζ θα πάρεις. Οπότε αερολογιες αλλού.

Αν κάποιος εισάγει ή παράγει δικό του προϊόν και το πουλάει με 5000% κέρδους είναι άλλη συζήτηση.

Μίλησα καθαρά για τα ανταγωνιστικά προϊόντα. Να το επαναλάβω.

Σωστα οταν το προϊόν είναι δικό σου έχουμε άλλα δεδομένα....

Μόλις τώρα, primeragt είπε

Και που να δείτε τπτ παραφαρμακα που παίζουν στο Σκρουτζ. Αν έχουν κέρδος μέσα από κει πολύ είναι. Τα μεγάλα φαρμακεία παίζουν με κάτω από 5% στα παραφαρμακα μέσω eshop. 

Εχω προσωπική περίπτωση με τον κουμπάρο μου που έψαχνε ένα προϊόν που του πρότεινα για τη βαφτιστηρα μου. Το γκουγκλαρει και βλέπει τιμή 4.5€ πάει σε ένα άλλο φαρμακείο και του λέει 8,5€ και οριζόταν ότι τον "έκλεβε" . Έπρεπε να δείτε την φάτσα του όταν του έδειχναν την χονδρική που πούλαγα (ήμουν στη συγκεκριμένη εταιρεία τότε) στα φαρμακεία. Ακόμα και ο ακριβώς ήταν ελάχιστα πάνω από τη χονδρική. 

Ο δεύτερος είχε μεταφέρει μέρος της έκπτωσης στον πελάτη και ο άλλος μετά από υπολογισμό δούλευε με περίπου 5%...

Πολλές φορές στα παραφαρμακα δουλεύουν με 1 2%  πραγματικά άγνωστο γιατί μπαίνουν στην διαδικασία να συσκευασουν κλπ για τοσο λίγα.  Ίσως θεωρούν στο μέλλον ότι θα αλλάξει αυτό...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Parolos4 είπε

What if I told you, ότι μόνο από αγορές από το κατάστημα έχουν κέρδος κάποια e-shop, γιατί δουλεύουν με περιθώριο κέρδους ΜΟΝΟ την προμήθεια του Σκρουτζ? Με λίγα λόγια οι παραγγελίες μέσω Σκρουτζ φέρνουν 0 έσοδα. Όταν παραγγέλνεις από το eshop με τα cookies του Σκρουτζ υπάρχει περιθώριο ένα 5%, κι απευθείας από το Google (όχι ads) ένα 12-13%. Κι αυτό μιλάμε για μεικτό κέρδος.

Αυτό το κάνουν στοχευμένα για να βγούν πρώτοι στην λίστα και μόνο για επιλεγμένα προιοντα τα οποία εχουν προμηθευτεί με πολύ καλές συμφωνίες. Αν το κάνουν συστηματικά απλά είναι ηλίθιοι. Κανείς δεν δουλεύει για την ψυχή της μανούλας του. Συγγενής μου τσεπώνει 6-7 χιλιάρικα καθαρά το μηνα απο το eshop του κινητομάγαζου του, με το 95% των παραγγελιων μέσω Σκρουτζ, οποτε καταλαβαινεις οτι τα 400/ετος είναι αστεία υπόθεση.  Το εμπόριο απλά θελει μυαλό και εμπειρία. Αν εισαι μάγκας βγάζεις λεφτά. Αν εισαι αεριτζής και ασχετος δεν θα βγάλεις τίποτα, ακόμα και να μην σου παίρνει καμία προμηθεια η πλατφόρμα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...